This version of the page http://unian.net/news/print.php?id=250050 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-09-19. The original page over time could change.
Новини УНIАН
Новини УНIАН
УНІАН (www.unian.net)

08.05.2008 15:09  
Послідовники храму Феодора вимагають від «Київенерго» повернути культові споруди

Послідовники храму преподобного Феодора Освяченого вимагають від керівництва АК «Київенерго» повернути культові споруди по вулиці Овруцькій у власність громади.

Про це сказано в прес-релізі громади, переданому УНІАН.

Згідно з повідомленням, ще в 2007 році Київська міськрада своїм рішенням №1989 остаточно повернула приміщення Церковно-притчевого дому на Овруцкій, 7 парафії храму, проте до сьогоднішнього дня енергокомпанія продовжує незаконно займати будівлю, мотивуючи це відсутністю місця для переїзду.

«Воно і зрозуміло - організація-ж «бідна». Зате в приміщенні притчевих кімнат на сьогодні розміщені ігрові столи - просто в центральній кімнаті, наприклад, більярдний стіл.», - наголошується в релізі.

Згідно з повідомленням, послідовники парафії прагнуть відродити соціальну і просвітницьку діяльність, якою займалася Феодоровська парафія у минулому. Зокрема, вони мають намір відродити реабілітаційно-духовний центр для нарко- і алкозалежних, православне братерство і сестринство, безкоштовну їдальню, притулок, та інші соціально-духовні і просвітницькі інституції.

О 15.00 парафіяни мають намір закінчити Хресну ходу біля стін Київської мерії з вимогою посприяти прискоренню передачі об`єкту у власність громади.