This version of the page http://unian.net/ukr/news/news-248188.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-09-18. The original page over time could change.
У газову сферу повертаються часи Бакая-Діденка? : Новини УНIАН
ЧЕТВЕР, 18 вересня 2008

інформаційне агентство
рус | eng  
  НОВИНИ  |  ФОТО  |  РАДІО  |  ПРОДУКЦІЯ  |  ПОСЛУГИ  |  ПРЕС-КОНФЕРЕНЦІЇ  |  МОНІТОРИНГ  | РЕЛІЗИ  |  КОНТАКТИ  |   ПЕРЕДПЛАТНИКАМ  |  
    
  Спецпроекти:  Культура   Здоров`я   Права людини   Харків   Крим   Одеса   Фондовий ринок   Новини ЄС   Транспорт   Енергетика   Страхування   Євро-2012  
   ОПИТУВАННЯ
[24.04.2008 11:21]  Володимир Лесик, Асоціація захисту прав громадян України

У газову сферу повертаються часи Бакая-Діденка?


Як і очікувалося, грубі намагання державного монополіста «Нафтогазу» перекроїти внутрішній ринок за допомогою незаконних відключень дали зворотній результат. Кілька десятків найбільших промислових споживачів взагалі відмовилися від співпраці з газовою монополією, бо не хочуть купувати ресурс невідомого походження за завищеними цінами. Якщо «Нафтогаз» і далі використовуватиме «закручування вентиля», заводи взагалі відмовляться купувати ресурс.

Ніякого сумніву, що невдоволення хімічних та нафтопереробних заводів, що спалахнуло останніми днями, - це лише перша ластівка  протистояння, що починається між українською промисловістю та НАК «Нафтогаз України». Справа навіть не в тім, що вимикати газ на вибухонебезпечних підприємствах безперервного циклу не маючи для цього жодних законних підстав - цілковите безглуздя і злочин. Два останні місяці монополія не могла зрозуміло пояснити споживачам – який ресурс вона продає, чи має зовнішньоекономічний контракт. Натомість спілкування з промисловцями зводилося до банального шантажу.  

Вдумаємось в суть ситуації: НАК, користуючись монополією на газотранспортну систему,  відмовляється транспортувати газ на заводи, з якими у нього не існує ніяких контрактних відносин, і лише тому, що ті відмовляються купувати блакитне паливо лише у нього. І правда, навіщо?  «Рівнеазот» і «Кримсода», як відомо, належить Дмитру Фірташу – співвласнику «Росукренерго» и «УкрГаз-Енерго». При цьому УГЕ має діючу ліцензію на торгівлю газом і незрозуміло, що може йому завадити, окрім адміністративного свавілля, розпродавати існуючі запаси на ті підприємства, які цього бажають?  По суті один конкурент, зловживаючи монопольною позицією, давить іншого, штучно створюючи нестерпні умови роботи для його клієнтів і до того ж пропонучи гірші комерційні умови.

Не секрет, що незважаючи на те, що ціна імпортного газу на кордоні з початку року не змінилася, 100 куб м газу сьогодні обходиться підприємствам на 34 долари дорожче в порівнянні з березнем. Додамо, що конфлікт щодо зловживань монополією та перевищення повноважень збоку «Нафтогазу» точиться на фоні контрабандного сканадалу, в якому замішані керівники НАК, і звинувачень у вимаганні хабарів у обмін на відкриття газових лімітів.

Насправді, все це: хабарі, тиск на промислових активів, сірі схеми постачання, фінансові махінації, - вже було в газовій сфері - в 90-ті роки, за часів Бакая-Діденка. Мабуть, ті часи повертаються. За таких умов немає ніякого шансу сподіватися, що ситуація на газовому ринку України найближчим часом норамалізується. Навпаки, державний холдинг все більше потопає в корпоративних конфліктах олігархічних груп і брудній політиці, що не обіцяє нічого позитивного ні вітчизняній економіці, ні ПЕК.

  PS

За останніми повідомленнями, до протестів хіміків та нафтопереробників долучилися найбільші масложирові комбінати країни. Невдоволення газовим свавіллям київських чиновників набирає обертів. 

Володимир Лесик, Асоціація захисту прав громадян України

 

 

постiйна адреса статтi:
http://www.unian.net/ukr/news/news-248188.html

версія для друку  


бу-га-га : юлина победа)))))
юлефилы и фаны ГДЕ ВЫ? А жвания говорит, что вокруг жидовки сплотилась элита. Сейчас мы всё увидим.))))
Архангелец : Русские!!!!!!!!
Русские, давайте воспрянем против этого натовского ига!!!!!!!!!!!!!!!
позитив для пана Лесика : брудненька джинса на захист громадянина України Фірташа
Добре, що пан Лесик захищає громадянина Фірташа. Але погано, шо пан Лесик розповсюджує нісенітниці. Оце цитата з вчорашнього УНІАН: ГАЗ, ПОТРЕБЛЕННЫЙ ПРЕДПРИЯТИЯМИ Д.ФИРТАША В МАРТЕ-АПРЕЛЕ, БУДЕТ ОПЛАЧЕН ПО ДОГОВОРУ С ДК «ГАЗ УКРАИНЫ» НАК «НАФТОГАЗ УКРАИНЫ». Тобто ніякого Укргазенерго, що належить Герою Майдана Фірташу, згідно угоди між Газпромом і Нафтогазом, в березні і квітні немає. Йдемо далі: згідно тієї самої угоди з 1 травня підприємства Героя Майдана Фірташа отримуватимуть газ безпосередньо від газпромівської доньки. Тобто знов-таки ніякого Укргазенерго, що належить Герою Майдана Фірташу, з травня теж немає. Отже пан Лесик є піарником пана Фірташа, але оскільки досвіду джинси пан Лесик ще не засвоїв, вуха панів Фірташа-Бойка-Вороніна торчать якось неестетично. Пану Лесику треба повчитися - наприклад, у журналістів УНІАНу. Доречі, протестувальники, про яких так зворушливо піклується пан Лесик, належать до підприємств, контрольованих тим самим Фірташем і його новим приятелем паном Коломойським, хазяїном УНІАНу.
takoy : ну ну
Ну и сколько тебе, пан Лесик, Фирташ за эту писульку отвалил? Сам то хоть веришь в то, что тут накалякал? В следующий в названии своей "асоціації" уточняй, пожалуйста, фамилии граждан (Украины ли?), которых ты собираешься защищать. По крайней мере, будет чесно.
zayac : грустно
ОбродскоЗРЕВАТЕЛЬ, Главред, УП, теперь и УНИАН туда же... Грустно, блин.
очевидец : доблестной прес-службе НАК, активно срущей в комментариях
Ребята не несите пургу по поводу поставок газа в марте-апреле. Рассказы о том, что фирташ согласился покупать газ в апреле-марте у "Газа Украины" существует только в вашей больной фантазии и вашем же релизе. Потрудитесь лучше объяснить КАКОЙ именно газ вы провадали промышленности НЕ ИМЕЯ контракта с той же РосУКРЭНЕРГО? Приторговывали краденным или как? Так же объясните, как ваше дорогое руководство могло подписать контракт с ненавистым РУЭ? Вы его столько месяцев пытались выдворить? Ну и последнее уточнение - товарищ Триколич, зампред НАКа действительно сшибает со всех желающих получить лимиты по 20 рублей на тысяче кубов? Или это тоже враги клевещут:)))?
свидетель : доблесным шнуркам Фирташа
Судя по истерике фирташевских сосателей, он таки точно за материал отвалил кругленькую сумму и повелел своим шавкам следить за комментами. Иначе откуда такая паранойя: им везде почему-то видятся агенты Нефтегаза. Господа пиндосы Фирташа, зарубите себе на носу, что это свободный (пока еще) форум, и пишут сюда все желающие. И если их мнение не совпадает с вашим, то это вовсе не значит, что они работают в НАКе. Здесь могут даже нах.. послать, чтоб вы знали.
Влад : Не знаю, чьи тут уши торчат, но у меня есть пара вопросов:
1. Почему вдруг этим вопросом озаботился товарищ Лесик из Ассоциации защиты прав граждан? Правами заводов, газет, пароходов могла бы озаботиться профильная организация, Ассоциация промышленников и предпринимателей во главе с господином Кинахом. А товарищ Лесик лучше возмущался бы проблемами взяточничества в вузах, поликлиниках, ценами на хлеб, ну и так далее. 2. Почему Нефтегаз должен заниматься транспортировкой газа на предприятия, с которыми, согласно тов. Лесику, у него нет никаких контрактных отношений? Или тов. Лесик не в курсе, что транспортировкой газа занимается Укртрансгаз? Это мне напоминает любимое выражение Газпрома "Украинская сторона нам не платит", при этом подукраинской стороной понимая свое СП с г-ном Фирташем, в котором Газпрому принадлежит 50% акций. В общем, неважно, правда написана или брехня, главное - поднять шум, а под шумок - половить рыбку в мутной водичке.
Украинец : Почему нас грабят ЖИДЫ ?
Тому, що того варті
сашко : !
УКРАИНОЙ ПРАВЯТ СЫН ФАШИСТА ЮЩЕНКО И ЕВРЕИ ЛУЦЕНКО И ТИМОШЕНКО! Кем был отец Виктора Ющенко? ("Час", Латвия) Биография отца нынешнего президента Украины стала в последние годы одной из самых обсуждаемых тем на Украине 15 апреля 2008 [отослать ссылку] [версия для печати] В Москве появилась изданная израильским автором Юрием Вильнером биография Андрея Ющенко, отца действующего президента Украины Виктора Ющенко, - `Андрей Ющенко: персонаж и `легенда`. По мнению автора книги, Андрей Ющенко в период войны сотрудничал с немцами сначала в роли `лагерного полицая`, а затем и внедренного агента-осведомителя. Как сообщает ИА REGNUM, расследование Юрия Вильнера, основанное на документах и научном анализе, помогает пролить новый свет на историю семьи Ющенко. Вильнер так определил свою задачу: `Биография отца нынешнего президента Украины стала в последние годы одной из самых обсуждаемых тем на Украине... Виктор Ющенко с самого начала своей публичной политической карьеры декларировал особый взгляд на историю Второй мировой войны, не скрывал своих симпатий к националистическим формированиям ОУН-УПА и не делал особой разницы между советскими солдатами и гитлеровцами. До этого широкой общественности хорошо было известно, что отец Виктора Ющенко Андрей провел в плену большую часть войны`. Теперь же в результате обширного исследования, основанного на анализе и сравнении собственноручных автобиографий отца Ющенко из архивов спецслужб, Ю. Вильнер приходит к выводу, что неоспоримым фактом является то, что Андрей Ющенко неоднократно лгал о своей биографии. В частности, по мнению автора книги, Андрей Ющенко лгал о реальных событиях своей довоенной жизни, об обстоятельствах, при которых попал в плен, а также о том, что он делал в период войны. Неоспоримым фактом, считает Вильнер, является то, что этой ложью Андрей Ющенко хотел скрыть реальные факты своей биографии, относящиеся к периоду его пребывания в плену. Особые усилия он прилагал к тому, чтобы скрыть свое пребывание в плену в начале и в конце войны. Кроме того, он явно стремился скрыть факты своего нахождения в некоторых лагерях, где он, согласно документам, числился в качестве военнопленного. Автор книги `Андрей Ющенко: персонаж и `легенда` сделал сенсационное заявление: анализ имеющихся документов позволяет с высокой степенью уверенности предполагать, что Ющенко в период войны сотрудничал с немцами сначала в роли `лагерного полицая`, а затем и внедренного агента-осведомителя. Именно стремлением скрыть факт сотрудничества с немцами и объясняются попытки Ющенко умолчать или исказить реальные факты своей биографии периода войны`. В заключение Ю. Вильнер намечает перспективы своей работы: `Дальнейшее расследование биографии Андрея Ющенко могло бы внести окончательную ясность в вопрос о сотрудничестве Ющенко с врагом и о формах этого сотрудничества. Ему думается, что Служба безопасности Украины вряд ли будет оказывать содействие в установлении истины. Тем не менее подавляющая часть архивов лагерей военнопленных и концлагерей, связанных с именем Андрея Ющенко, хранится за пределами Украины - главным образом на территории России. Там же находится и значительная часть архивов спецслужб Третьего рейха. А главное, в России находятся копии, а также выписки из многих фильтрационных дел, которые велись органами госбезопасности советских республик в отношении подозреваемых в сотрудничестве с врагом. Кроме того, в архивах спецслужб России находятся копии документов из переписки, которая осуществлялась в рамках фильтрационных дел. Часть архивов находится в Германии и США. И целенаправленная работа в этих архивах также может способствовать расследованию `дела Ющенко` при условии, что власти Германии и США не будут засекречивать обстоятельства подлинной биографии отца нынешнего президента Украины`. Так что ставить в этом деле точку еще рано.
сашко : !
"Посеяв в Советском Союзе хаос,мы незаметно подменим их ценности на фальшивые и заставим их в эти фальшивые ценности верить.Мы найдем своих единомышленников,своих союзников в самой России...Эпизод за эпизодом будет разыгрываться грандиозная по своему масштабу трагедия гибели самого непокорного на земле народа,окончательного необратимого угасания его самосознания.Литература,театры,кино-все будет изображать и прославлять самые низменные человеческие чувства.Мы будем всячески поддерживать и поднимать так называемых творцов,которые станут насаждать и вдалбливать в человеческое сознание культ секса,насилия,садизма,предательства-словом,всякой безнравственности.В управлении государством мы создадим хаос и неразбериху.Честность и порядочность будут осмеиваться,никому не станут нужны,превратятся в пережиток прошлого.Хамство,ложь и обман,пьянство и наркомания,животный страх друг перед другом,предательство,национализм и вражду народов-все это мы будем насаждать ловко и незаметно.И лишь не многие,очень немногие будут догадываться или даже понимать,что происходит.Но таких людей мы превратим в посмешище,найдем способ оболгать,обьявить отбросами общества..." Аллен Даллес (из доклада Конгрессу США,1946 г.-доктрина Даллеса)

Ваше iм'я: Ваш E-mail:

Тема:
Повiдомлення. Символів залишилось 500:

введіть цей захисний код
   ОСТАННІ НОВИНИ
00:22   Гриценко вважає відновлення коаліції нереальним

Ні з Литвиним, ні без

00:03   Результати матчів Ліги чемпіонів

Група Е рахунок так і не відкрила

23:46   Велика Британія вперше видала Україні злочинця за лінією Інтерполу

Деталі повідомив заступник міністра

23:37   Динамо та Арсенал зіграли на рівних

Добре в обороні та центрі

23:14   Козаки звертаються до Ющенка як до Гетьмана

Час створити Державне управління

22:54   Комуністи відзначили річницю приєднання Західної України

... яке стало запорукою незалежності

22:37   Парламент Криму просить Тимошенко захистити російську мову

... від міністрів-нашоукраїнців

22:14   Війна в Грузії змусила Європу згадати про африканський газ

... та й Газпром про нього не забув

21:50   Росія готова постачати зброю до Африки в обмін на каву, алмази...

...та квоти на розробку надр

21:28   МЗС Росії: НАТО заохочує Тбілісі на нові авантюри

Коментар розміщено на сайті міністерства

21:04   Парламент Криму збільшив термін своїх повноважень

... з 4 до 5 років

20:42   Генконсульство України в Італії підтверджує вбивство двох українок

У різних містах однієї провінції

20:23   Партія регіонів пропонує парламенту попрацювати

Наступний тиждень мав бути "в округах"

19:58   Українська армія - найбідніша в Європі

Міністр оперує цифрами

19:41   "Це була найбільша Паралімпіада в історії"

У Пекіні завершилися ХІІІ Паралімпійські ігри

19:24   Дострокові вибори найбільше вигідні БЮТ - Супрун

Ключове слово "адмінресурс"

19:03   Росія підписала договори про дружбу з Абхазією та Південною Осетією

Медведєв поставив ключове завдання

18:58   БЮТові та "Регіонам" радять не ховати перед виборцями дулю в кишені

Під яким соусом подати пікантну страву?

18:51   Вікторія Гресь зшила костюми для світового турне Джанет Джексон

Але Америка про це не дізнається...

18:39   Тимошенко перенесла виконання своєї обіцянки на наступний рік

У бюджеті гроші передбачені...

18:30   У житомирській школі учні 10-го класу до смерті побили однокласника

Порушено кримінальну справу

18:20   Від Ющенка вимагають негайно зібрати РНБО

Гриценко розповів про проблеми Міноборони

18:09   Тимошенко в шоці - їй потрібно хоч кілька днів, щоб оговтатися

Але з відповіддю Балозі знайшлася швидко...

17:54   У Чернівцях горіли гуртожиток і «Картопляна хата»

Історичну будівлю щойно відремонтували

17:48   На півночі Італії знайшли вбитими двох українок

Підозрюють чоловіка однієї з жінок

17:37   Гриценко думає, що Раді залишилося на 2 тижні менше, ніж вважалося

Нардеп аналізував Конституцію

17:29   Кріль нагадав Тимошенко слова Бісмарка про Росію

Нардеп про підписи, які нічого не варті

17:21   Ющенко збирається до США

Робочий візит для участі у 63-й сесії Генасамблеї ООН

17:18   Журналістів просять не заважати розвідці

Заява ГУР Міноборони

17:14   Навантаження на київські дороги перегнало прогноз на 2020 рік

Зінченко знайшов 6 варіантів

17:03   Дружину Толстоухова повернули до Павленка

Кабмін виконав рішення суду

16:52   Морпехи ЧФ РФ проводять навчання з висадки десанту

Під кінець будуть стрільби

16:43   Заступника київського прокурора піймали за кермом краденої автівки

І це ще не всі подвиги...

16:41   Третьяков підозрює, що Тимошенко приторговує незалежністю

"Вона забула одну просту річ..."

16:29   На міжбанку різко підскочив долар

Експерти кажуть про світову тенденцію

усі новини »»»

    АНОНСИ ПОДІЙ
10:00   Американські юристи проведуть семінари для українських журналістів
11:00   Презентацiя iнвестицiйного експерименту в Бориспільскому регiонi
16:00   20.09.2008 У Києві відбудеться День земляцтв України
усі події »»»   
прес-анонс »»»   теле-анонс »»»   радіо-анонс »»»

   АРХІВ
Вересень 2008
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
«««  •  »»» 

Яценюк думає, що пат може перейти в мат

Експорт в RSS/JS |  ФОРУМ |  КОНТАКТИ |  УНІАН-монітор  |  ПЕРЕДПЛАТНИКАМ
weblog.com.ua