This version of the page http://www.osp.com.ua/?citynews=26483 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-09-18. The original page over time could change.
Проект Українські Міста в Інтернеті - новини, погода, міськдовідка, транспорт, карта
Головна | Зробити стартовою |  Проект Інституту трансформації суспільства     
     
    Сьогодні Чт, 18 вересня, 
Карта порталу
Гостьова книга
Реклама
Контакти
RSS-експорт
Головне
Адміністративно-
    теріторіальний устрій України
Законодавство України
Книги та статті
Всі новини міст
Ділова інформація
Довідкоа інформація
Фотогалерея міст
Всеукраїнська рада
міських голів
Міста-партнери проекту
МОДЕЛЬ
адміністративно-
теріторіальної
реформи
в Україні
Муніципальне
консультативне бюро
Партнерство міст
Міжнародний досвід
місцевого самоврядування
Фінлядія
Норвегія
Швеція
Франція
Нідерланди
Польща
Словаччина
ЄС та місцеве
самоврядування:
досвід
вишеградських
міст та українська
перспектива
Участь громадян
у формуванні
культурної
політики
європейських міст
Проекти ІТС
Центри НАТО в регіонах
України
Розвиток міст шляхом євроін-
теграції: досвід країн
Вишеградської групи для
України
Європейська перспектива
українських міст у контексті
польського досвіду (на
прикладі міста Феодосія)
Партнерство малих міст
України та малих міст країн
Вишеградської групи
Фінський досвід місцевого
самоврядування – для
українських міст
Вивчення шведського досвіду
місцевого самоврядування
Налагодження співпраці між
діловими колами українських
та польських міст
Веб-проекти ІТС
Українські міста в Інтернеті
КИЇВ - інформаційно-аналі-
тичний сервіс столиці
України
Міські оголошення
Робота і навчання в Україні
Інтернет-конференції
Вибори в Україні:
народ має знати правду
Мій вибір - NATO
 
Про проектУчасники проекту "Українські міста в Інтернеті"Як долучитися до проекту?
АлуштаВознесенськКоростеньПрилукиФастів
АлчевськВолочиськКуп'янськПрилуцький районХмільник
БердичівГадячКуп'янський районСарниЧеркаси
Біла ЦеркваГородняМиколаївСвітловодськЧернігів
БориспільЖитомирМиргородСєвєродонецькЮжноукраїнськ
БровариЗолотоношаНетішинСвалява
ВасильківКалушНіжинСкадовськ
ВишгородКиївНікопольСевастополь
ВінницяКовельПирятинСміла
2008-08-01 17:42 | Миргород
Дощі і люди
 Із давніх давен для людей дощ був і є доброю прикметою. За винятком, звісно, коли з піднебесся ллє, як з відра. Стихія, самі бачите по телевізору, завдала багато лиха жителям Прикарпаття. Рясні липневі дощі не обминули і наш благословенний край. Для жителів Миргорода то благо чи навпаки? Про це розмова нашого кореспондента з начальником комунального житлово-експлуатаційного управління Олександром Марченком.

- За всіх миргородців розписуватися не буду, а за жителів багатоквартирних будинків з плоскими рубероїдно-асфальтними дахами скажу...

Не встиг Олександр Олексійович нічого сказати, як гучно задзеленчав телефон. Слухавка сердитим, принаймні так мені здалося, жіночим голосом переконувала начальника в необхідності «щось зробити», аби покрівля на будинку №40 по вул. Старосвітській не була схожа на решето. Терпеливий на своїй невдячній роботі по догляду та ремонту усього того, що називається жилим фондом, куди, ніби дощові води у велику лійку на даху багатоповерхівки, стікаються численні скарги та прохання жителів будинків з плоскими покрівлями, Олександр Марченко популярно розтлумачує співрозмовниці, що саме по собі «щось» від дощових вод квартири не рятує. Потрібно робити капітальний ремонт даху. А те зробити одним махом жеківським ремонтникам не під силу.

Зрештою у місті з рубероїдною покрівлею, тобто просоченим бітумом картоном, 231 багатоквартирний будинок. Загальна площа тих плоских дахів сягає 86 тис. кв. м. З них 72 тис. кв. м потребують ремонту. Скрупульозні жеківські економісти порахували, що ремонт одного квадратного метра такої змащеної смолою картонної покрівлі обходиться в 185 грн.

- Які перспективи поліпшення якості ремонту тих дахів?

- У свій час такі дахи були запроектовані з розрахунку 15-річного строку їхньої придатності. Ті строки, самі знаєте чому, давно минули. Покрівля під дією сонячного проміння, дощів та морозів покривається тріщинами. Гідроізоляція своєї ролі не виконує. От і маємо те, що маємо.

- Але ж ремонтні бригади працюють.

- Сьогодні дахи ремонтують бригади Віктора Кириченка та Бориса Славця. Робота ця не така проста, як може здатися якомусь зіваці, спостерігаючи із землі. Щоб замість картону застосувати сучасні бітумнополімерні матеріали на основі міцної сітки доводиться знімати багаторічні нашарування, якими латали тріщини на даху. На окремих будинках ті нашарування смоли та картону сягають півметра і більше. Це саме та робота, яку інакше, ніж пекельною, не назвеш.

- Зате нове полімерно-бітумне покриття гарантує водонепроникливість покрівлі?

- То правда. Але правда і те, що тих рулонів біполю маємо дуже мало. Коштів не вистачає. Хоч не хоч, а мусимо використовувати те, що маємо.

- Чи встигнуть ремонтники залатати діряві дахи до осінніх дощів?

- На ремонт даху багатоквартирного будинку по вул. Вовка, 80, наприклад, бригаді з 5-7 чоловік знадобилися 93 робочі дні. Власноруч зробленими пристосуваннями на дах п’ятого поверху ремонтники підняли цементу – 12 тонн, піску – 40 тонн, покрівельних матеріалів – 12 тонн, керамзиту – 20 кубометрів. Ото і судіть про темпи ремонту плоских дахів.

- Що нового маєте у технології ремонту?

- На відміну від звичайних для ока водозливних труб зовні стін будинку на плоскому дахові влаштовано внутрішній водозлив. Сам по собі дах чимось схожий на велику лійку з трубою всередині конструкції. По тій трубі дощові води і стікають до каналізаційних мереж. Так от проектанти не передбачили, щоб жильці виносили на дах сміття, влаштовували там розважальні заходи, побачення чи ще щось. Проте декотрим миргородцям ті правила не писані. Досить кількох порожніх петовських пляшок, не кажучи вже про змите дощовою водою сміття, щоб зливна труба закупорилася. Тоді вода і шукає вихід на стелю чи стіни квартири. Щоб зменшити ризик подібних ситуацій, замінюємо старі чавунні труби на пластмасові більшого діаметра.

Просимо голів будинкових комітетів, усіх жителів бути добрими господарями своїх осель. Тоді ремонтувати діряві дахи буде легше. Та й самих ремонтів поменшає. При всіх дефіцитах та негараздах жеківські ремонтники працюють, як мовиться, не покладаючи рук. Так буде і надалі. Погожі літньо-осінні дні використаємо сповна, щоб якомога краще підготувати наше житло до неминучої зими. Замість нас, повірте, ніхто інший латати діряві дахи не буде. І ніякі дощі не завадять миргородцям спокійно зимувати.


Розмову записав 
Леонард Ніколаєнко
газета „Миргород наш дім” №31
 
 
Новини міст одним рядком
2008-09-18 | Хмільник
Хмільник готується до відзначення 646-ї річниці від Дня його заснування
2008-09-18 | Хмільник
Вітання хмільничан з Днем міста від міського голови Володимира Мельничука
2008-09-18 | Новоград-Волинський
Урочистості з нагоди Дня партизанської слави
2008-09-18 | Новоград-Волинський
Новоград-Волинський відзначено на державному рівні
2008-09-18 | Ковель
Олімпійський тиждень у Ковелі
2008-09-18 | Ковель
Ковельчани - учасники Всеукраїнського рейду “Урок”
2008-09-18 | Житомир
У Житомирі відбувся обласний конкурс "Моє квітуче Полісся – 2008"
2008-09-18 | Первомайськ
V обласна спартакіада серед вчителів загальноосвітніх навчальних закладів
Всі новини   
Оголошення
2008-09-18 | Новоград-Волинський
Урочистості з нагоди Дня партизанської слави

19 вересня 2008 року о 14.00 годині у малій залі Новоград-Волинського міського палацу культури відбудуться урочистості з нагоди Дня партизанської слави. Запрошуються партизани, учасники бойових дій, учасники Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років.

2008-09-18 | Пирятин
Пирятинська райрада оголошує конкурс на продаж об’єктів майна

Пирятинська районна рада прийняла рішення про продаж об’єктів майна, яке належить територіальній громаді Пирятинського району, а саме: майновий комплекс КП "Пирятинська друкарня" та літній кінотеатр "Юність". Аукціон відбудеться 20 жовтня 2008 року о 13.00.

2008-09-11 | Миргород
Увага! Оголошується конкурс "Життя в фотографіях, фотографія в житті"

Народний самодіяльний фотоклуб "Миргород", спільно з Миргородською міською радою, міським відділом культури, оголошує фотоконкурс до Дня визволителя міста Миргорода від фашистських загарбників "Життя в фотографіях, фотографія в житті". На конкурс подавати роботи в цифровому варіанті в кількості 5 (п\'яти) робіт різнобічної тематики.

Всі оголошення   
Новини Києва
2008-09-18 13:34
У Києві - Перший Всеукраїнський форум комунальників
Перший Всеукраїнський форум комунальників відбудеться 19 вересня цього року в Києві у Будинку профспілок.
Мета Форуму – консолідація дій профспілок та державної влади, органів місцевого самоврядування, та громадськості щодо реформування галузі житлово-комунального господарства.
2008-09-18 12:36
«Черновецкие» хотят в Раду
Директор Інституту трансформації суспільства Олег Соскін на прохання кореспондента „Газети по-київські” прокоментував парламентські амбіції Київського міського голови. "Сейчас никому не выгодно укреплять позиции Черновецкого, который топчется на электоральном поле Ющенко, Тимошенко и Партии регионов. Его победа на мэрских выборах была выгодна всем трем этим силам. Теперешняя «любовь» в Киевсовете между мэрским блоком и БЮТом это подтверждает..."
2008-09-17 15:14
Черновецький розповів, чого він тепер чекає від Тимошенко
Київський міський голова Леонід Черновецький вважає, що вже скоро буде підписано нову коаліційну угоду між БЮТ, Партією регіонів і Блоком Литвина. Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив сьогодні на брифінгу. На запитання, що, на думку мера, може означати заява Арсенія Яценюка про відставку з посади голови Верховної Ради, Л.Черновецький відповів, що вважає цей вчинок мужнім.
2008-09-17 10:16
"Київенерго" скоротять поставки газу на 56% через борги. Пів-Києва лишиться у темряві й холоді?
Дочірнє підприємство Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" - "Газ України" доручило управлінню магістральних газопроводів "Київтрансгаз" скоротити поставки природного газу компанії "Київенерго" на 55,6% або на 2,5 млн. куб. м - до 2 млн. куб. м на добу через борги за газ. Про це «Українським новинам» повідомила прес-служба "Газу України".
2008-09-17 10:13
Гості Києва платитимуть за метро дорожче?
На сьогодні намічено 5-6 підходів для покращення ситуації у Київському метрополітені. Як повідомляє УНІАН, про це повідомив журналістам голова робочої групи з вивчення ситуації з транспортом у столиці Олександр Зінченко. Робоча група провела вчора, 15 вересня, виїзну нараду в Київському метрополітені. Впродовж п’яти годин депутати Київради вивчали стан підприємства.
Всі новини