This version of the page http://www.nokia.ua/A4641024?newsid=-12787 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-09-18. The original page over time could change.
Nokia Україна - Дивитись статтю в архиві - Архів - Прес-релізи - Преса - Про Nokia
Forum Nokia відчиняє двері для спільноти розробників WidSets
Липня 03, 2008


Нові пропозиції для розробників спростять і прискорять створення й розповсюдження інноваційних віджетів



WidSets, сервіс створення та передачі мобільного контенту, отримає новий стимул для розвитку від Forum Nokia, глобальної програми Nokia для розробників. Тепер розробники зможуть легко створювати віджети для сервісу WidSets, а також швидко відкривати доступ до них для бази користувачів, що активно збільшується. Сервіс WidSets працює на більш ніж 300 моделях мобільних пристроїв, що підтримують в даний час JAVA MIDP 2.0, зокрема на близько 500 мільйонах пристроїв на платформах Series 40 і S60 у всьому світі. Зацікавлені розробники можуть звертатися за адресою: http://forum.nokia.com/widsets.

В рамках Forum Nokia запущена спеціальна програма для розробників WidSets, завдяки якій розробники отримають у своє розпорядження всі необхідні інструменти й технології, щоб скористатися унікальною можливістю доступу до найширшої аудиторії активних споживачів мобільного контенту. За адресою forum.nokia.com/widsets розробники зможуть знайти документацію по WidSets, набір інструментів WidSets SDK і приклади віджетів, створених за допомогою WidSets, а також зможуть доповнювати статті та отримувати відгуки від найбільшого глобального співтовариства розробників для мобільних платформ.

«Спільнота розробників Forum Nokia зустрічає WidSets із розпростертими обіймами, – відзначив Тому Лібретто (Tom Libretto), Віце-президент Forum Nokia. – Наші розробники постійно зайняті розробкою інноваційних застосувань і сервісів. Отримавши пакет для розробників WidSets, вони зможуть легко створювати й публікувати віджети через WidSets, а також співробітничати з іншими розробниками в процесі роботи».

Оскільки розробники публікують все нові й нові віджети WidSets, безпосередньо поповнюючи вже досить велику бібліотеку, споживачі дістають доступ до популярного web-контенту, оптимізованого для їх мобільних пристроїв, включаючи стрічки новин, багато-користувальні ігри та величезні обсяги контенту, який генерується користувачами. За допомогою оновленого віджету My Profile користувачі можуть легко ділитися улюбленим контентом на WidSets, а також переглядати й коментувати контент інших учасників сервісу WidSets. Завантажити найновіші віджети на свій мобільний пристрій можна за адресою widsets.mobi.

Про Forum Nokia
Forum Nokia - глобальна програма Nokia для розробників, що забезпечує їм доступ до інструментів, технічної інформації, підтримки та каналів розповсюдження, за допомогою яких вони можуть створювати та поширювати додатки у всьому світі. Через свої представництва в США, Європі, Японії, Китаї й Сінгапурі Forum Nokia надає розробникам і операторам технічну підтримку і сприяє в розвитку бізнесу, допомагаючи успішно розробляти додатки та послуги для своїх клієнтів і корпоративних користувачів.
www.forum.nokia.com

Про Nokia
Nokia — світовий лідер в галузі мобільних комунікацій, рушійна сила конвергенції і зростання мобільної індустрії і Інтернет. Nokia пропонує широкий спектр мобільних пристроїв, послуг і програмного забезпечення, що забезпечують людям нові можливості у сфері музики, навігації, відео, телебачення, роботи з зображеннями, ігор, бізнес-мобільності та ін. Один з ключових напрямів діяльності Nokia – розвиток пропозиції у сфері Інтернет-послуг, рішень і програмного забезпечення для корпоративних користувачів. Також за допомогою дочірньої компанії Nokia Siemens Nerworks корпорація постачає устаткування, рішення і послуги для мереж стільникового зв'язку.
www.nokia.ru



Додаткова інформація:

Nokia
Вікторія Єрьоміна
— менеджер зі зв'язків з громадськістю корпорації Nokia Євразія (Росія, Україна, Південь СНД, Туреччина)
Тетяна Оберемова — фахівець із зв'язків з громадськістю корпорації Nokia Євразія (Росія, Україна, Південь СНД, Туреччина)
+ 7 (495) 795-05-00, 795-05-09 (факс)
nokiarussia@nokia.com

Інформаційна підтримка
Агентство SPN Ogilvy Public Relations

+3 044 5810990
Ілона Попенко
i.popenko@spnogilvy.com  
Анастасія Пургіна
a.purgina@spnogilvy.com