This version of the page http://www.uceps.org/news.php?news_id=92 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-09-14. The original page over time could change.
Директор енергетичних програм Центру Разумкова виступив у Гарвардському університеті з доповіддю, присвяченою україно-російському газовому конфлікту. — Центр Разумкова

eng | укр

Особистий кабiнет
реєстраціянагадування паролю
Новим відвідувачам   
Журналістам   
Державним службовцям   
Донорам i партнерам   
Безпека Економіка Енергетика Міжнародні відносини Політика Суспільство
Про центр
Новини центру
Коментарі експертів
Статті, інтерв’ю
Співробітники
Архів соціологічних опитувань
Журнал «Національна безпека і оборона»
Адреси і телефони




Новини сайту



Робота центру

Директор енергетичних програм Центру Разумкова виступив у Гарвардському університеті з доповіддю, присвяченою україно-російському газовому конфлікту.
12 березня 2008 року
 
   Газ, Конфлікт
 
 

Директор енергетичних програм Центру Разумкова Володимир Саприкін виступив з доповіддю «Поточні питання та виклики в енергетичному секторі України» на конференції «Нова оцінка пострадянської енергетичної політики: Україна, Росія та боротьба за газ (від Середньої Азії до Європейського Союзу)», що відбулася 7-8 березня 2008 р. в Гарвардському університеті (США). Текст доповіді пана Саприкіна наводимо англійською мовою.

Основу доповіді пана Саприкіна становили: порівняльний аналіз ситуації в газовому секторі на момент першої та другої «газових війн»; конкретні пропозиції не тільки щодо виходу з чергової газової кризи, а й для остаточного вирішення російсько-українського «газового питання»; прогноз ситуації на 2009 рік.

Основний акцент В. Саприкін зробив на необхідності якнайшвидшої розробки і реалізації програми з підготовки економіки України до різкого збільшення цін на газ. Базис такої програми має становити реформування газового сектора України на основі Директив Євросоюзу, заходи для тотального скорочення використання газу в Україні й максимальне використання власних енергоресурсів, зокрема, відновлювальних. Таку програму, на думку В.Саприкіна, необхідно було впроваджувати ще торік, коли стало відомо, що з 2009 р. як мінімум Туркменистан переходить на так звані середньоєвропейські ціни на газ.

Конференцію організовано за сприяння Українського науково-дослідного інституту при університеті Гарварда та Центру російських та євразійських досліджень імені Девіса.



 


Інші новини розділу

 
Громадське обговорення: «100 днів діяльності української влади в новому форматі: оцінка дій в контексті дотримання демократичних цінностей».
27 березня 2008  Уряд, Тимошенко
 
Директор енергетичних програм Центру Разумкова виступив у Гарвардському університеті з доповіддю, присвяченою україно-російському газовому конфлікту.
12 березня 2008  Газ, Конфлікт
 
Пріоритетом системи державного регулювання природних монополій має бути захист прав споживачів
20 квiтня 2007 
 
Українці оцінюють діяльність Уряду на трійку з мінусом — соціологічне опитування
18 квiтня 2007 
 



Центр Разумкова: Україна, Київ, вул. Володимирська, 46, офісний центр, 5 поверх, телефон: (044) 201-11-98
Сайт розроблено в рамках програми малих проектів
посольства Королівства Нідерландів (Матра КАП)




Розроблено в Sparkle Design Studio