This version of the page http://www.uceps.org/news.php?news_id=79 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-09-14. The original page over time could change.
У Секретаріаті Президента триває робота із розв’язання проблем ціноутворення у житлово-комунальному господарстві. — Центр Разумкова

eng | укр

Особистий кабiнет
реєстраціянагадування паролю
Новим відвідувачам   
Журналістам   
Державним службовцям   
Донорам i партнерам   
Безпека Економіка Енергетика Міжнародні відносини Політика Суспільство
Про центр
Новини центру
Коментарі експертів
Статті, інтерв’ю
Співробітники
Архів соціологічних опитувань
Журнал «Національна безпека і оборона»
Адреси і телефони




Новини сайту



Робота центру

У Секретаріаті Президента триває робота із розв’язання проблем ціноутворення у житлово-комунальному господарстві.
12 жовтня 2007 року
 
 

Нинішня тарифна політика у сфері житлово-комунальних послуг не забезпечує покриття економічно обґрунтованих витрат суб’єктів господарювання та, водночас, не стимулює надавачів послуг до зниження витрат, дозволяє включати до тарифу неефективні витрати. Така політика перешкоджає залученню інвестицій у розвиток житлово-комунальної інфраструктури, гальмує використання сучасних форм управління підприємствами ЖКГ, уповільнює запровадження енергозбереження. Обмежене залучення до формування тарифів громадськості та відсутність належного контролю з боку суспільства за використанням коштів, отриманих за рахунок тарифів, створює підґрунтя для зловживань та підвищує соціальну напругу.

Для вирішення цих проблем у Секретаріаті Президента створено робочу групу з питань розвитку системи державного регулювання природних монополій при Президенті України. У її роботі бере участь провідний експерт Центру Разумкова Олена Гаврилюк.

Результатом роботи групи стало ухвалення 27 вересня 2007р. Указу Президента № 921 «Про Концепцію вдосконалення державного регулювання природних монополій», яким визначено принципи державного регулювання суб’єктів природних монополій, зокрема, статус національних регулюючих комісій, їх роль і місце в системі органів державної влади.

Нині робоча група працює над Концепцією ціноутворення у сфері житлово-комунальних послуг. Чергове засідання з цього питання відбулося під головуванням першого заступника глави Секретаріату Президента О.Шлапака 11 жовтня 2007р. На ньому обговорювалися питання застосування різних підходів і моделей ціноутворення у сфері житлово-комунальних послуг.



 


Інші новини розділу

 



Центр Разумкова: Україна, Київ, вул. Володимирська, 46, офісний центр, 5 поверх, телефон: (044) 201-11-98
Сайт розроблено в рамках програми малих проектів
посольства Королівства Нідерландів (Матра КАП)




Розроблено в Sparkle Design Studio