This version of the page http://www.uceps.org/news.php?news_id=101 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-09-14. The original page over time could change.
Думка громадян України про владу, політиків, ситуацію в країні (результати соціологічного дослідження) — Центр Разумкова

eng | укр

Особистий кабiнет
реєстраціянагадування паролю
Новим відвідувачам   
Журналістам   
Державним службовцям   
Донорам i партнерам   
Безпека Економіка Енергетика Міжнародні відносини Політика Суспільство
Про центр
Новини центру
Коментарі експертів
Статті, інтерв’ю
Співробітники
Архів соціологічних опитувань
Журнал «Національна безпека і оборона»
Адреси і телефони




Новини сайту



Робота центру

Думка громадян України про владу, політиків, ситуацію в країні (результати соціологічного дослідження)
08 липня 2008 року
 
   Опитування, Ющенко, Янукович, Тимошенко, Яценюк, Верховна Рада, Уряд, Президент України
 
 

Відповідаючи на запитання: «Якщо говорити в цілому, як Ви вважаєте, події в Україні розвиваються у правильному чи неправильному напрямі?», лише 11,5%  респондентів  відповіли, що події розвиваються у правильному напрямі, протилежної думки дотримуються 65,3% опитаних.  Загалом ці показники є одними з найбільш песимістичних, що спостерігалися з квітня 2004 року. На початку 2008 року відбулося нетривале зростання соціального оптимізму (частка тих, хто вважав, що події розвиваються у правильному напрямі, зросла в лютому 2008р. до 31%), однак вже у березні відбулося зниження цього показника, яке продовжилося в наступні місяці.

Частка респондентів, які повністю підтримують діяльність Президента України, на початку червня зменшилася до найнижчого рівня з моменту обрання Віктора Ющенка. У другій половині червня дещо зросло число респондентів, які повністю підтримують діяльність Президента. Водночас, вперше з моменту обрання Віктора Ющенка абсолютна більшість опитаних (51,8%) не підтримали діяльність Президента України.

У березні, порівняно з лютим, істотно зросла частка тих, хто не підтримував діяльність Верховної Ради. Хоча в наступний період негативізм в оцінках помітно пом’якшився, наприкінці червня знову абсолютна більшість опитаних (55,8%) не підтримували діяльність Верховної Ради.

Підтримка діяльності Уряду істотно знизилася в березні-квітні, порівняно з лютим, а у червні – дещо знизилася, порівняно з квітнем. Наприкінці червня зросло число респондентів, які не підтримують діяльність Уряду, і склало майже половину (49,6%) від усіх опитаних.

За останні роки рівень підтримки діяльності Ю.Тимошенко досягав найвищих показників у квітні 2005 року; частка тих, хто не підтримує її дії, досягала найвищого значення  у  квітні 2007 року. Після призначення на посаду Прем’єр-міністра України підтримка дій цього політика помітно зросла і залишалася на досить високому рівні до лютого цього року. У березні-квітні рівень її підтримки помітно знизився, порівняно з лютим, а на початку червня дещо знизився, порівняно з квітнем і протягом червня фактично не змінився.

Показники підтримки дій В. Януковича є дещо гіршими, ніж наприкінці минулого року. З початку року підтримка його дій змінюється незначним чином.

Протягом 2008 року спостерігалося зниження підтримки дій Голови Верховної Ради України А.Яценюка, але протягом червня його показники помітно покращилися.

Дослідження проведене соціологічною службою Центру Разумкова з 19 по 25 червня 2008 року. Було опитано 2016  респондентів віком від 18 років у всіх областях України, Києві та АР Крим за вибіркою, що репрезентує доросле населення України за основними соціально-демографічними показниками. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.



 


Інші новини розділу

 
Думка громадян України про владу, політиків, ситуацію в країні (результати соціологічного дослідження)
08 липня 2008  Опитування, Ющенко, Янукович, Тимошенко, Яценюк, Верховна Рада, Уряд, Президент України
 
Більше половини українців не вважають День Конституції святом
27 червня 2008  Конституція, День Конституції, Опитування
 
Соціологічне опитування Центру Разумкова, червень 2008 р.
12 червня 2008  Опитування, Президент України, Уряд, Верховна Рада, Кучма, Яценюк, Тимошенко, Янукович, Ющенко
 
Громадське обговорення: «100 днів діяльності української влади в новому форматі: оцінка дій в контексті дотримання демократичних цінностей».
27 березня 2008  Уряд, Тимошенко
 
Провідні аналітичні центри навчають впливу на державну політику колег з регіонів.
01 червня 2007 
 
Заява О.Мороза про неприпустимість сепаратних переговорів — шантаж
24 травня 2007 
 
Пріоритетом системи державного регулювання природних монополій має бути захист прав споживачів
20 квiтня 2007 
 
Українці оцінюють діяльність Уряду на трійку з мінусом — соціологічне опитування
18 квiтня 2007 
 
Політична криза навряд чи погіршить економічний розвиток України
06 квiтня 2007 
 
Cоціологічне опитування: наміри громадян щодо підтримки політичних сил на дострокових парламентських виборах
04 квiтня 2007 
 



Центр Разумкова: Україна, Київ, вул. Володимирська, 46, офісний центр, 5 поверх, телефон: (044) 201-11-98
Сайт розроблено в рамках програми малих проектів
посольства Королівства Нідерландів (Матра КАП)




Розроблено в Sparkle Design Studio