This version of the page http://www.strahnadzor.ua/opinions/show/402/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-09-12. The original page over time could change.
Мнения по страхованию в Украине - «СТРАХНАДЗОР»
Главная Страховые компании Виды страхования Пресс-Центр О проекте
    Отзывы Консультации экспертов   КонтактыРеклама    
   
Главная – Прессцентр – Мнения
  Все Интервью Мнения Новости Статьи Репортажи

Пресс-центр

28.03.2008 | МНЕНИЯ
Ответ СК "Галактика" на жалобы 103 и 107
Хочу розповісти одну цікаву історію, про те як розводять страхові компаніі в Україні за допомогою суддів та ін.
Дійові особи в ній такі:
Суддя: Суддя Соломянського р-го суду Усатова. 
Адвокат: Шишлов А.
Страхувальник: Зінченко А.М.
"Якісне" СТО "Автопалац-сервіс" (забувають закручувати гайки)
Експерти: Грамотні експерти, для яких гроші не пахнуть.

1. 18.10.2006 р. від гр. Зінченко А.М. надійшло повідомлення про випадок, який стався із застрахованим автомобілем МАЗДА 3, д.н.  25-60. Із повідомлення чітко вбачалося, що під час руху автомобіля загорівся індикатор масла, в результаті чого автомобіль зупинився, а масло витікло через пробку піддону картера.
Після транспортування транспортного засобу того ж дня до СТО ТОВ «Авто-Інтернешнл», цитую те, що зазначено у позовній заяві:
«Під час огляду автомобіля працівниками СТО ТОВ «Авто-Інтернешнл» було виявлено відсутність зливної пробки картеру, сліди масла на захисті картеру, а також металеву стружку у масляному фільтрі. У зв’язку із тим тим, що не задовго до цієї події я проходив технічне обслуговування на ТОВ СТО «Авто-палац-сервіс», керівництво СТО ТОВ «Авто-Інтернешнл» запропонувало викликати для участі в огляді автомобіля представників СТО «Авто-палац-сервіс». 

Підводячи підсумок по п.1 заперечень, гр. Зінченко А.М., навіть не запросив і не повідомив належним чином уповноважених представників ЗАТ СК «Галактика» для того щоб останні взяли участь у проведенні огляду застрахованого транспортного засобу і тим самим позбавив ЗАТ СК «Галактика» права, що надається Товариству у порядку ст. 993 Цивільного кодексу України «Перехід до страховика прав страхувальника щодо особи, відповідальної за збитки» На огляді були присутні тільки працівникі СТО «Авто-Інтернешнл» та представники СТО «Авто-палац-сервіс», де і проходив гр. Зінченко планове технічне обслуговування, незадовго до події, яка сталася з його транспортним засобом. Є всі підстави вважати, що саме працівникі цього підприємства припустилися помилки при проведенні технічного обслуговування застрахованого транспортного засобу і саме це СТО зазначене як третя особа у позовній заяві, є зацікавленою особою. Єкспертиза була проведена, висновок тут без коментарів, адже за висновок було сплачено, саме СТО "Автопалац-сервіс". У висновку, "експерт" якимось чином встановив, що те, що сталося із автомобілем гр. Зінченко - протиправні дії третіх осіб. Ось так! ЗАТ «СК «Галактика» не визнає подію, що трапилася із гр. Зінченко А.М., страховим випадком, оскільки у договорі добровільного страхування наземного транспорту (крім залізничного транспорту) № НТ – ..................... 2006 року, р. 5 «Виключення із страхових випадків», пп. 5.2.3, зокрема зазначається, що виключенням є технічна поломка, вихід з ладу деталей, вузлів і агрегатів застрахованого ТЗ при його експлуатації, що не викликали у подальшому ДТП. Підписавши договір страхування, гр. Зінченко А.М. не заперечував проти його умов.

2. Згідно із договором страхування наземного транспорту (крім залізничного транспорту) № НТ – ................ 2006 року, було застраховано не тільки транспортний засіб, а і додаткове обладнання – автосигналізація «FANTOM F-105», захист двигуна. Гр. Зінченко А.М. стверджує, що після того як він поспілкувався із директором СТО ТОВ «Авто-Палац-Сервіс» гр. Шутовим, почав вважати, що став жертвою протиправних дій третіх осіб, які ніби-то хотіли завдати шкоди.  До речі, саме  Товариство гр. Шутова і здійснювало останнє технічне обслуговування в результаті якого і виникла поломка у транспортному засобі. Тобто для того щоб  відкрутити гайку (пробку) піддону картера, потрібно докласти фізичних зусиль, а місце її розташування  унеможливлює здійснити таку процедуру без спеціального обладнання (підйомника чи естакади). При стандартному розташуванні автомобіля усіма колесами на дорожньому покритті та враховуючи низький кліренс автомобіля МАЗДА -3 та захисний кожух картера, аж майже до підлоги, викрутити пробку для зливу автомобільного мастила – неможливо, а надто якщо автомобіль був обладнаний автосигналізацією «FANTOM F-105», яка також застрахована і має дворівневий датчик на удари та поштовхи, тобто є дуже чутливою. У центрі міста викручувати пробку для злива мастила під шалений гуркіт автосигналізації, наважиться хіба що відчайдух, але йому тоді треба було б вимкнути автосигналізацію, зробити це не пошкодивши її – не передбачається можливим.

Гр. Зінченко А.М. не надав жодного документа, які б свідчили, що він звертався до правоохоронних органів, так як вважає, що став жертвою протиправних дій третіх  осіб. Саме застрахований, тобто гр. Зінченко А.М. має доводити факт протиправних дій третіх осіб, а правоохоронні органи, якби він звернувся тоді до них, негайно, саме це зазначено у Правилах добровільного страхування наземного транспорту (крім залізничного транспорту) №13/2005 від 21 листопада 2005 року ЗАТ «СК «Галактика»- надалі Правила страхування, що були затверджені Державною комісією з регулювання ринків фінансових послуг України – 15.12.2005 року (р.10,п.10.2, пп.10.2.1.), кваліфікували б цю подію, відповідно до чинного законодавства України. Не повідомивши, негайно, в правоохоронні органи, про подію, тим самим гр. Зінченко не вжив всіх заходів щодо можливості  здійснення права вимоги до винної сторони, чим порушив ст.993 Цивільного кодексу України, р.10, п.10.2, пп.10.2.4. Правил страхування.

Проффесійна суддя Усатова, поводила себе зі мною образливо, постійно мене намагалася принизити!. Адвокат Шишлов за весь час процесу, а тривав він майже рік і це у першій інстанції, кілька слів сказав, а рот не закривався лише у судді, яка по суті виступала як адвокат, відкрито ставши на бік гр. Зінченка. На тому ж боці грала третя особа (Директор СТО "Автопалац-сервіс" -Шутов та його юрист. Шутов навіть не знав де на двигуні у Мазди, знаходиться номер серійний, про що тут взагалі можна казати.) Шановні обходьте стороною це СТО, а то вони вам дещо забудуть закрутити, від цього залежить ваша безпека.

Суддя Усатова, після другого засідання мені заявила:"Зі мною був випадок Страхова компанія (назву не повідомила)  мені не виплатила відшкодування, так ви ж розумієте!!!". А мене тут проффесійний адвокат Шишлов назвав некомпетентним.

Автор: Роман Вадимович Бондаренко

Коментарии
Евгений | 20.08.2008 13:01:06
Слабости есть... Но если слепо им потакать, то долго и счастливо наслаждаться жизнью ты не сможешь... Но и портреты тоже нужны... Я, к примеру, уже начинаю искать достойную рамку... Спасибо за совет...
Инсайт | 07.08.2008 14:02:36
2 Евгений: А персонал тут вот причем. Не забывайте, что руководство - тоже персонал, только бабла побольше отгребает :). Кто должен был забить в смету деньги на покрытие демпинга? Кто должен был продумать кадровую политику и платить "нормальным пацанам" больше денег? Я понимаю, что куда приятней вешать свои портреты в офисах и наслаждаться жизнью. У всех есть маленькие человеческие слабости :)
Евгений | 06.08.2008 15:03:44
2 Инсайт: А при чем здесь персонал? Да, компания в свое время "лажанула" за счет дикого демпинга и массы никак не обоснованых "компромисных" выплат... За что, собственно говоря, уже и начала "выгребать"... Но люди здесь не при чем! Что касаеться лошади - согласен! Она не может бежать со скоростью 100 км./час. А знаете почему? Оно ей 100 лет не надо... А вот с персоналом - иначе! При правильной мотивации и ответственности перед сотрудниками, можно получить от персонала полную самоотдачу, чего вполне хватило бы для планомерной работы... Но, оставим проблемы "Галактики" ей же... Как говорил один умный человек: "Что хочешь - то и получишь"! :) Знаете в чем проблема, ребята? Не ценит наша страна своих героев! :) Почему у нас считают, что лучше содержать 5 "раздолбаев", чем одного грамотного "правильного" специалиста? Взять, к примеру, ту же "Галактику"...
Инсайт | 31.07.2008 13:01:33
2 Евгений: слышал, что компания в прошлом году здорово рванула и все были счастливы от ее услуг, а потом началось головокружение от успехов. захлебнулись в убытках. какой бы ни был персонал - у каждого человека есть свой физический предел... Лошадь не может бежать со скоростью 100 км/ч
Евгений | 28.07.2008 13:01:58
Alex, ты не прав! Не надо так "твердолобо" ехать на сотрудников компании! Там есть и хорошые ребята! Возьмем, к примеруЮ меня... :) Но правила есть правила! Если ты их нарушил - я, при всем моем огромном к тебе уважении, откажу в выплате! Работа у меня такая! А что насчет "мороза" - здесь я полностью согласен! Ведь это бизнесс, а здесь лажать нельзя! В общем, спорная ситуация и не правы здесь обе стороны: компания - за "мороз", а клиент - за вложение 6,5 штук $ не зная куда и за что! С респектом...
alex | 02.07.2008 15:03:47
Уважаемые проФФесионалы Роман и Евгений! Читаю ваши комментарии и плачу :) Злые дядьки (читай: Клиент вашей компании и его защитник) "разводят" бедную несчастную СК. Мне (как Клиенту все той же СК Галактика) по барабану - СТО не закрутила пробку или НЕ СТО. Я плачу вам все то же БАБЛО, причем делаю это исправно и своевременно. Если после моего (цивилизованного и уважительного) к вам отношения вы тупо падает на мороз и ссылаетесь на мою юр. неподкованность (ну другой у меня бизнес, другой) - то поделом вам 10 раз! Фразы а-ля "Підписавши договір страхування, гр. Зінченко А.М. не заперечував проти його умов." вообще меня конкретно бесят. Прийду домой сегодня - прочту свои договора (общей суммой на 6,5 тысяч долларов в год). Если найду такую же х-ню - эти деньги благополучно будут мной перенаправлены к более компетентным потребителям. Юрист ваш судя по всему недоучка и истеричка. Жлобитесь нанять нормального специалиста - ваш удел бризжать слюной на подобных сайтах. Удачи, Клиент
Евгений | 15.04.2008 09:09:56
Согласен, Александр! В таком случае - Вам респект! :))) Я редко меняю свое мнение, но это тот случай! Главное в нашем деле - довольный клиент! Слова про "неудачника" беру назад! ))) Мир? Дружба? Жвачка? :)))
Шишлов Александр | 11.04.2008 12:12:36
Евгений, может я чего-то не понимаю, так объясните: 1) я выиграл суд у "Галактики"; 2) за свой отказ "Галактика" уплатила по решению суда и дополнительно по мировому соглашению, итого на сумму возмещения - порядка 40% годовых; 3) клиент доволен, очень доволен. Так почему я же, как Вы говорите, проФФесионал? Мне всегда казалось, что критерий успешности адвоката - довольный клиент. Может я заблуждаюсь?
Евгений | 10.04.2008 14:02:29
Здравствуйте, Сашенька! :))) Рад, что я так Вам понравился, но, к сожалению, Вы не в моем вкусе! А на счет "профессиональности" постараюсь разъяснить - я имел в виду, что Вы - именно проФФессионал, за что Вам огромный респект! :))) Откуда я появился? Я тоже застрахован в "Галактике" и должен сказать, что доволен компанией! Просто надо быть человеком и к тебе потянутся люди... С "хитрожо..." деятелями так и надо поступать! Гнать в шею и ставить на место! С респектом! Жду следующей демонстрации Ваших глубоких знаний русской грамматики... :))) И все же, поработайте лучше над профессиональным ростом! Гуд? Не благодарите за совет! Для неудачников - бесплатно! :((((((((
Роман | 03.04.2008 15:03:16
Александр даже не знает, кто имеет право вносить изменения в такие документы, как гражданско-процессуальный кодекс, спасибо рассмешил.
Страницы
1  2  3  
Добавить комментарий
Имя E-mail  
Комментарий
 
Информация про e-mail, который пользователь будет оставлять.
Код подтверждения
 реклама
Пресс-центр
11.09.2008 | НОВОСТИ
В «Службе страхования 611» внедрен электронный документооборот
11.09.2008 | НОВОСТИ
ПРОВИДНА заключила договор медицинского страхования сотрудников «СЕСвандерхаве»
11.09.2008 | НОВОСТИ
ГКЦБФР зарегистрировала выпуск акций НАСК «Оранта» в связи с увеличением капитала до 175,032 млн грн.
11.09.2008 | НОВОСТИ
«Универсальная» приняла участие в IX Международной конференции АсМАП
11.09.2008 | НОВОСТИ
Принято решение о создании Украинской федерации страхования
10.09.2008 | НОВОСТИ
ПРОВИДНА выплатила 3,5 млн. грн. кирпичному заводу, пострадавшему от наводнения в Черновицкой области
10.09.2008 | НОВОСТИ
ПРОВИДНА открыла новый офис в Черкассах
09.09.2008 | НОВОСТИ
СК «Добробут та Захист» подтверждает свою надежность
09.09.2008 | НОВОСТИ
НАСК «Оранта» выплатит за пострадавшую в ДТП TOYOTA CAMRY порядка 200 тыс грн
09.09.2008 | НОВОСТИ
Второй Daewoo Lanos, разыгранный в акции «Автомобиль от ПРОВИДНОЙ», уедет к победителю в Крым
09.09.2008 | НОВОСТИ
Одесский филиал АСК «ИНГО Украина» выступил партнером «Межрегионального банковского кубка Украины 2008»
09.09.2008 | НОВОСТИ
«ИНГО Украина» удостоена звания «Лучшего предприятия Ассоциации судостроителей Украины»
Опрос мнений
Вы давали взятку работнику страховой компании?
Давал по собственной воле
Давал - вымогали
Не давал - не было нужды
Если бы знал раньше, что можно дать, дал бы!
  Страховые компании Виды страхования Пресс-Центр О проекте    
  © 2007 СТРАХНАДЗОР