This version of the page http://cvu.org.ua/?&lim_beg=315 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-08-27. The original page over time could change.
[  English version  ]
> Про КВУ > Перша сторінка
 Діяльність КВУ 
Заява з приводу зриву повторних виборів міського голови Черкас

Черкаська обласна організація Комітету виборців України звертається до виборців з пропозицією оскаржити кожен факт перешкоджання здійсненню їх волевиявлення у встановленому Законом порядку через органи прокуратури. Кандидатів на посаду міського голови ми закликаємо звертатися з цивільними позовами до посадових осіб міської ТВК для відшкодування витрат на виборчу кампанію з особистих коштів членів ТВК.

doc115070130318_06.doc (35.5Kb)
Прес-служба ЧОО КВУ
18 Червня 2006 16:12 , Черкаська обл.
У Хмельницькому відбувся круглий стіл кандидатів на посаду мера

Заступник голови ТВК Алла Звірик заявила, що на роботу комісії не чиниться тиск і керівний склад дільничих комісій є укомплекованим, проте працювати доводиться у складних умов через постійний плин кадрів. Присутні кандидати пообіцяли КВУ, що забезпечать своїми предстьавниками всі дільничні комісії, а також створять певний резерв, щоб укомплектовувати комісії в день голосування, там де це необхідно.

Прес-служба КВУ
17 Червня 2006 14:31 , Хмельницька обл.
Позиція Житомирського відділення КВУ щодо проведення повторних виборів міського голови Житомира

16 червня Корольовський районний суд Житомира скасував постанову міської ТВК про відміну повторних виборів, таким чином поновлено постанову ТВК № 10 від 29 квітня «Про визнання виборів міського голови Житомира недійсними і призначення повторних виборів (на 2 липня)». Окремою ухвалою суд звернувся до прокурора міста з проханням перевірити дії членів тервиборчкому, які проголосували за відміну постанови № 10 на наявність факту «зриву виборчого процесу» і перевищення повноважень та відкрити проти них кримінальні справи.

doc1150701674aieiae _eoiie_a.rtf (11Kb)
Прес-служба Житомирського обласного відділення "Комітету виборців України",
16 Червня 2006 23:18 , Житомирська обл.
Заява з приводу скасування повторних виборів міського голови Черкас

Постанова черкаської міської ТВК містить непереконливі твердження про „перебування членів ДВК у відпустках”, про відсутність коштів на проведення виборів (що є неправдою), про неякісні списки виборців. Постанова не містить посилання на нормативні акти, які дають право ТВК виносити подібні постанови. Безумовно, проблем навколо повторних виборів міського голови Черкас достатньо, про що наша організація регулярно інформувала громадськість. Але їх вирішення було завданням Черкаської міської ради, її виконавчих органів і самої територіальної виборчої комісії.

doc1150456712ЗАЯВА.doc (28.5Kb)
Прес-служба КВУ
16 Червня 2006 14:15 , Черкаська обл.
Заява з приводу скасування реєстрації кандидата на посаду міського голови Черкас Сергія Одарича

КВУ вважає, що в черговий раз вибори міського голови Черкас стають зразком безпрецедентного нехтування інтересами виборців та хибного тлумачення норм виборчого законодавства. Повторні вибори міського голови, які заплановані на 18 червня 2006 року вкотре ризикують бути зірваними через дії та бездіяльність Черкаської міської ТВК.

Прес-служба КВУ
15 Червня 2006 15:35 , Черкаська обл.
Діяльність Черкаської обласної організації КВУ на повторних виборах Черкаського міського голови

Безпосередньо в день виборів ЧОО КВУ організовує акцію спостереження за процесом голосування і підрахунку голосів, силами 30 найдосвідченіших активістів КВУ. В день виборів також буде діяти диспетчерський центр, на базі офісу ЧОО КВУ, в якому збиратиметься і узагальнюватиметься інформація про хід голосування і порушення виборчого законодавства. Результати спостереження, а також висновки ЧОО КВУ, щодо результатів виборчої кампанії будуть оприлюдненні на прес-конференції відразу після закінчення виборів і оголошення результатів.

Прес-служба ЧОО КВУ
14 Червня 2006 14:40 , Черкаська обл.
Повторні вибори міських голів Черкас, Броварів, Хмельницького: політична ситуація та можливі загрози

Згідно рішень судів та відповідних ТВК, в Україні було визнано недійсними результатів низки місцевих виборів. В деяких випадках були призначені нові вибори. В деяких містах тривають судові розгляди або інші процеси, які не дають можливості навіть через 2,5 місяці після голосування остаточно встановити результати виборів.

Прес-служба КВУ
13 Червня 2006 13:34 , Україна
Харківське обласне відділення КВУ оголосило конкурс проектів для активізації громадянських ініціатив

Пріоритетними напрямами є громадський контроль за діяльністю влади, інформування жителів громади та їх активізація, а також виконання конкретних справ для місцевої громади. Серед них можуть бути поліпшення якості комунальних послуг, впорядкування територій, правова та інформаційна допомога незахищеним верствам, що особливо актуально для сільських районів області.

www.pravda.com.ua
09 Червня 2006 14:49 , Україна
Можливість проведення загальнонаціональних і місцевих референдумів в Україні: політико-правові аспекти

Зважаючи на актуальність питання щодо проведення в Україні загальнонаціонального та місцевих референдумів, експерти КВУ провели аналіз діючого законодавства, що регулює проведення референдумів в Україні, діяльності існуючих ініціативних груп по проведенню референдумів та практику референдуму в 2000 році. За результатами аналізу, КВУ склав досить небезпечний прогноз розвитку ситуації у разі проведення загальноукраїнського референдуму на будь-яку тему в 2006 році.

Прес-служба Комітету виборців України
08 Червня 2006 12:10 , Україна
КВУ оприлюднить оцінку передвиборчої ситуації на виборах міських голів Черкас, Броварів, Хмельницького, Житомира

13 червня 2006 року о 13 годині в приміщені прес-центру Інформаційної агенції УНІАН (вул. Хрещатик, 4) розпочнеться прес-конференція керівництва Комітету виборців України на тему: “Вибори міських голів Черкас, Броварів, Хмельницького, Житомира: політична ситуація та можливі загрози”.

Прес-служба КВУ
06 Червня 2006 10:57 , Україна
КВУ оприлюднить експертну оцінку питання загальнонаціональних і місцевих референдумів в Україні

8 червня 2006 року о 12 годині в приміщені прес-центру Інформаційної агенції УНІАН (вул. Хрещатик, 4) розпочнеться прес-конференція керівництва Комітету виборців України на тему: “Можливість проведення загальнонаціональних і місцевих референдумів в Україні: політико-правові аспекти”.

Прес-служба КВУ
06 Червня 2006 10:46 , Україна
Голова Правління Всеукраїнської громадської організації Комітет виборців України Ігор Попов відвідав Черкаси

Лідери КВУ провели зустріч з місцевими активістами організації, провели прес-конференцію для місцевих ЗМІ в Черкаському прес-клубі реформ. В ході прес-конференції Ігор Попов та Олександр Черненко повідомили, що ситуація навколо виборів міського голови Черкас є однією з найбільш напружених та малопередбачуваних серед усіх інших незавершених місцевих виборів. Ризиками даної кампанії експерти КВУ вважають: можливість зриву виборів через судові оскарження та рішення міської територіальної виборчої комісії, нездатність тої ж ТВК організувати роботу дільничних комісій, певну недостатність фінансування, яке виділено на організацію та проведення виборів.

Прес-служба ЧОО КВУ
05 Червня 2006 10:49 , Україна
Звіт по проекту "Служба захисту виборців". Виборчі спори.

"Служба захисту виборців" працювала у 20 регіонах України, зокрема Донецькій, Дніпропетровській, Волинській, Вінницькій, Житомирській, Запоріжській, Закарпатській, Луганській, Одеській, Полтавській, Рівненській, Тернопільській, Херсонській, Хмельницькій, Сумській, Чернігівській, Чернівецькій, Черкаській областях та у Криму в м. Севастополі. За період з листопада 2005 року по травень 2006 було надана допомога понад 5 тисячам особам, серед них 1657 питань, що стосувалися виборчого права та 3502 питань, що стосувалися інших галузей права.

doc11486539020_Sudovi-spravu-SZV-06-zvit.doc (61Kb)
Таміла Радченко, Комітет виборців України
26 Травня 2006 17:24 , Україна
КВУ та Обчанське око готують спільну публікацію по виборчому законодавству

Комітет виборців України та громадська організація Обчанське око готують до друку спільну публікацію, присвячену проблемам законодавчого забезпечення українських виборів. 23 травня на круглому столі, присвяченому визначенню та обговоренню проблем законодавчого забезпечення виборів, були представлені попередні матеріали, підготовані українськими та словацькими експертами з виборчого законодавства. Увагу фахівців КВУ та Обчанського ока привернули, зокрема, необхідність лібералізації виборчого законодавства, низька якість списків виборців, проблеми правового регулювання висвітлення виборчих кампанії у ЗМІ, низьке матеріально-технічне та фінансове забезпечення дільничних комісій та недостатня підготовка їх членів.

Прес-служба Комітету виборців України
26 Травня 2006 10:08 , Словаччина
Звіт Комітету виборців України за підсумками моніторингу початку діяльності місцевих рад

Більшість місцевих рад розпочали свою роботу у строки передбачені законодавством. Затримка з проведенням перших засідань насамперед була пов‘язана з тим, що в судах розглядалися справи по оскарженню результатів виборів. Як тільки суди виносили відповідні рішення, місцеві ради у двотижневий строк збиралися на першу сесію.

doc1148027180loc-couns-report.doc (57Kb)
Прес-служба Комітету виборців України
19 Травня 2006 06:20 , Україна
 
 "Політична Україна" - Новини від КВУ 
В Одессе вновь обсуждают Генплан

Сегодня в Одессе прошли первые обшественные обсуждения Генплана.

Ольга Симоненко
26 Серпня 2008 19:00 , Одеська обл.
Юрист Одесского горсовета подралась с инспектором ГАИ

Сотрудник юридического департамента Одесского горсовета Наталья Самодурова устроила драку с сержантом милиции, сотрудником Госавтоинспекции.

Ольга Симоненко
25 Серпня 2008 15:48 , Одеська обл.
Луцьк та грузинське Горі партнери…

Луцький міський голова Богдан Шиба та голова ради грузинського міста Горі Звіад Хмаладзе підписали Угоду про партнерство в on-line режимі.

Юрій Сивенко, Волинське відділення КВУ
24 Серпня 2008 01:05 , Волинська обл.
Рівне півроку без мера

Дванадцятого серпня минуло півроку із дня смерті міського голови Рівного Віктора Чайки. І якщо раніше прогнозувалося, що нові вибори мера відбудуться в кінці літа, то тепер мова йде вже про зиму. У той же час міські депутати уже, здається, без жодних сподівань продовжують писати звернення до Верховної Ради із проханням призначити позачергові вибори міського голови.

Марина Попова, «Рівненська газета»
20 Серпня 2008 19:12 , Рiвненська обл.
У Рівному думали, як поліпшити якість надання нотаріальних послуг

Проблеми надання нотаріальних послуг та можливі шляхи їх вирішення обговорювали сьогодні в Рівненському Будинку вчених учасники круглого столу „Шляхи покращення надання нотаріальних послуг в Україні”.

Інформаційний відділ РОГО КВУ
19 Серпня 2008 18:09 , Рiвненська обл.
Відцентрові сили в середовищі волинських регіоналів

Протягом тривалого часу, а саме з весни цього року триває конфлікт поміж двома лідерами місцевого осередку Партії регіонів: нинішнім головою Анатолієм Горбатюком та Олександром Башкаленком – місцевим бізнесменом.

Юрій Сивенко, Волинське відділення КВУ
18 Серпня 2008 00:53 , Волинська обл.
Коррупционные штрафы госслужащих в Одесской области составили 33 тыс. грн.

В 2008 году коррупционные штрафы госслужащих в Одесской области составили 33 тыс. грн.

Ольга Симоненко
14 Серпня 2008 13:41 , Одеська обл.
Секретаря Лисичанского горсовета сегодня отправят в отставку?

На очередной сессии Лисичанского городского совета, которая состоится сегодня в 14 часов, будет рассмотрен вопрос об отставке секретаря Лисичанского городского совета Константина Гатилова.

Евгений Байрамов, Луганское областное отделение «Комитета избирателей Украины»
12 Серпня 2008 13:10 , Луганська обл.
Рівнянка чекає, поки суди розберуться між собою

Мешканка Рівного не може реалізувати своє право на оскарження рішення і дій органів державної влади, оскільки суди, до яких вона зверталася, не можуть остаточно вирішити, який з них має розглядати таку справу.

Святослав Дубов, інформаційний відділ РОГО КВУ
11 Серпня 2008 23:18 , Рiвненська обл.
Прокуратура области возбудила уголовные дела по фактам сноса памятников Ленину

Прокуратура Одесской области возбудила несколько уголовных дел по факту незаконного демонтажа памятников В. И. Ленину в районных центрах региона.

Олег Константинов
11 Серпня 2008 21:57 , Одеська обл.
Рівнянин через суд змусив ЖКП припинити нарахування неіснуючого боргу

Житель Рівного Шнурук Андрій Григорович через суд зобов’язав ЖКП „Паркове”, що обслуговує будинок, у якому він мешкає разом з родиною, виключити з його особового рахунку по оплаті за послуги комунального підприємства неправдиві відомості щодо наявної у нього заборгованості.

Святослав Дубов, інформаційний відділ РОГО КВУ
08 Серпня 2008 19:03 , Рiвненська обл.
 
© Комiтет виборцiв України 1999-2006
Україна, 01133, Київ-133, а/с 181
Тел/Факс: (+38044) 492-27-67,
(+38044) 492-27-68, (+38044) 492-27-69,
(+38044) 254-25-26
Оформлення та програмування
Микола Павленко
Час генерації сторінки: 1.6227 c