This version of the page http://ifportal.net/news/full/8884 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-08-22. The original page over time could change.
ifPortal.net - інформаційна агенція - Івано-Франківські депутати нарешті закінчили 13-ту сесію. Земельні питання невирішені

Фотоальбом
Глядачі фестивалю

Виставка карикатури
арт-кафе "Химера"
Виставка Івана Лободи
Художній музей
09:30 Мухнём на Луну 3D
Кінотеатр "Люмьєр" (Рубіновий зал)
10:00 Темний лицар
Кінотеатр "Космос" (10грн)
10:00 Грім у тропіках
Кінотеатр "Люмьєр" (Смарагдовий зал)
11:20 Мухнём на Луну 3D
Кінотеатр "Люмьєр" (Рубіновий зал)
12:20 Грім у тропіках
Кінотеатр "Люмьєр" (Смарагдовий зал)
12:50 Будь кмітливим
Кінотеатр "Космос" (10грн)
13:10 Мухнём на Луну 3D
Кінотеатр "Люмьєр" (Рубіновий зал)
14:40 Грім у тропіках
Кінотеатр "Люмьєр" (Смарагдовий зал)
15:00 Мухнём на Луну 3D
Кінотеатр "Люмьєр" (Рубіновий зал)
15:10 Темний лицар
Кінотеатр "Космос" (10грн)
16:50 Красунчик
Кінотеатр "Люмьєр" (Рубіновий зал)
17:00 Грім у тропіках
Кінотеатр "Люмьєр" (Смарагдовий зал)
18:00 Будь кмітливим
Кінотеатр "Космос" (23грн)
19:05 Мухнём на Луну 3D
Кінотеатр "Люмьєр" (Рубіновий зал)
19:20 Грім у тропіках
Кінотеатр "Люмьєр" (Смарагдовий зал)
20:20 Темний лицар
Кінотеатр "Космос" (23грн)
21:00 Красунчик
Кінотеатр "Люмьєр" (Рубіновий зал)
21:40 Грім у тропіках
Кінотеатр "Люмьєр" (Смарагдовий зал)
23:15 Красунчик
Кінотеатр "Люмьєр" (Рубіновий зал)
23:20 Будь кмітливим
Кінотеатр "Космос" (12грн)

Всі анонси

Додати анонс

ОСТАННІ НОВИНИ

Загрузка...
Загрузка...
Загрузка...
Загрузка...

Робота

Загрузка...


Івано-Франківські депутати нарешті закінчили 13-ту сесію. Земельні питання невирішені

21.03.2007
21:36
ifPortal.net
Політика


15 та 20 березня продовжила свою роботу „багатостраждальна” 13-та сесія Івано-Франківської міської ради
На початку четвергового засідання слово взяв голова депутатської фракції «Блок Юлії Тимошенко» Ярослав Бачкур і зачитав зміст угоди, котру підписали міські організації партій ВО «Батьківщина», «Народного союзу «Наша Україна», Партії промисловців і підприємців, громадянської партії «Пора», Конгресу українських націоналістів. За цим промовець запитав міського голову Віктора Анушкевичуса: «Ви підтримуєте цю угоду? Ви з нами?». Мовляв, часто і гостро критикуєте імперативний мандат, вживаєте вислови «партійні клани», «вожді», «партійні функціонери»... На що міський голова зреагував адекватно: «Я вітаю об’єднання демократичних сил… А стосовно вождів, то тут нічого не бачу образливого. Таке слово використовують як ЗМІ, так і письменники та поети»,— відповів Віктор Анушкевичус.
Далі депутати затвердили ряд бюджетних питань, зокрема, „Про виконання міського бюджету за 2006 рік”, „Про внесення змін „Про міський бюджет на 2007 рік в частині визначення головних розпорядників по цільовому фонду соціально-економічного розвитку міста” та „Про міський бюджет на 2007-2009 рр. за бюджетними програмами”. Тут все було начебто злагоджено, та тільки-но підійшли земельні питання, в залі знову запанував дух гарячих дискусій.
Секретар міськради Василь Бойчук від імені фракції БЮТ повідомив, що фракція не буде „розглядати земельні питання принципово до того часу, поки не буде дотримана вся процедура, відповідно з чинним законодавством, а також поки не буде результатів комісії, яка була створена на попередньому пленарному засіданні”. (Йдеться про комісію, що перевірятиме виділення Микитинецькою сільською радою 31 га землі).
Депутат від Партії регіонів Богдан Федьків на таку категоричність „бютівців” висловив пропозицію „рішення, які готові, — розглядати, тому що потрібно наповнювати бюджет розвитку (тим більше, що на минулій сесії депутати його збільшили на 10 млн.), а якщо в депутатів є сумніви щодо певних пунктів, то їх варто вилучити. З політичних міркувань блокувати діяльність виконкому недоцільно», — зазначив Богдан Федьків.
Лідер фракції „Наша Україна” Михайло Івасютин підтримав колегу з „регіонів”, зауваживши, що „нашоукраїнці” прийняли рішення „розглядати ці питання” із зауваженням, що „в ході розгляду будемо по кожному суб’єкту голосувати окремо”.
Для того, щоб зняти, за словами Михайла Івасютина, „це непорозуміння”, він для узгодження позицій попросив п’ятихвилинну перерву. Так і зробили. А перед тим слово взяв міський голова. „Шановні, не можна так категорично підходити до питання, де є саме слово „земля”. Ви подивіться, що це за проект рішення і що це за земля. Це не вільні земельні ділянки. Це земля під виробничими приміщеннями, адміністративними приміщеннями, які є у власності людей. Яке відношення має робота комісії до даного питання? Зарубати ці рішення — це просто перекреслити виконання дохідної частини бюджету розвитку”.
Після „п’ятихвилинки” депутати земельні питання загалом вирішили розглядати. Однак в ході голосування значна частина запропонованих виконкомом проектів рішень не пройшла.
Між тим депутати затвердили положення про проведення аукціонів з продажу земельних ділянок, що належать до комунальної власності територіальної громади Івано-Франківська. За словами голови земельної комісії Мирослава Бойка, сьогодні „на проведення робіт по земельній реформі немає грошей”. Отож, від комісії він запропонував фінансовому упралінню виконкому за рахунок „щонайменше 30% коштів, що надходять від сплати за землю та 15% коштів, що надходять від продажу земельних ділянок земель державної та комунальної власності, забезпечити фінансування робіт щодо розробки проектів землеустрою по відведенню земельних ділянок”. Таке прохання Мирослав Бойко аргументував тим, що зараз „в нас повний нуль”, „немає кадастру, немає інвентаризації земель”. За словами ж доповідача по цьому питанню завідувача відділу землеустрою Дмитра Піщака, „якщо приймати програму земельної реформи на 4-5 років, щоб вона повноцінно працювала, потрібно 5-6 млн. грн.”.
Міський голова пропозицію по виділенню коштів сприйняв з розумінням, однак зауважив, мовляв, якщо ми проголосуємо за запропоновану пропозицію, то потрібно ламати весь бюджет. Тим більше, що запропоновані 30%, 15% — це приблизно 6 млн.
Після дискусій депутати зійшлися на тому, що на розробку проектів землеустрою по відведенню земельних ділянок буде виділено суму в розмірі 10% від коштів, які надійдуть від перших аукціонів.
Пожвавлення у залі викликав звіт головного редактора газети “Західний кур’єр” Василя Добрянського. Депутати міськради виявили щире зацікавлення у тому, щоб газета стала цікавішою і популярнішою. Вони затвердили редакційну колегію у складі Віктора Анушкевичуса, Ярослава Бачкура, Мирослава Бойка, Василя Бойчука, Михайла Вереса, Олексія Зборовського, Михайла Івасютина, Миколи Калайди, Ростислава Кукурудза, Марії Семочко, Володимира Стасюка, Богдана Федьківа, Богдана Чупірчука. Сесія також схвалила рішення про дофінансування редакції за підсумками виконання бюджету за 9 місяців.
Вівторкове засідання сесії міської ради знову розпочалося із земельних питань. Голова профільної комісії Мирослав Бойко поінформував, що з усіх запропонованих до розгляду питань комісія встигла проголосувати і зняти з порядку денного одне, а коли дійшли до інших питань, частина членів комісії залишила засідання. Таким чином, комісія втратила кворум і не прийняла рішень. Далі відбулася маленька словесна дуель поміж головою комісії та міським головою. «Вам довірили відповідальну роботу і ви з нею не справились», – резюмував Віктор Анушкевичус. «Я не справився, тому що окремі депутати, зацікавлені в дерибані землі, блокували роботу комісії», – парирував Мирослав Бойко. «Не вживайте слово «дерибан»! – закінчив дискусію міський голова. – Бо я теж його можу вжити...»
Як би там не було, але більшу частину земельних питань сесія таки пройшла. Прикро те, що коли черга дійшла до простих громадян, котрі хотіли оформити угоди оренди на городи та присадибні ділянки, забракло голосів для позитивного рішення. З цього приводу у «Різному» виступив депутат-нашоукраїнець Петро Романчук і подякував із сарказмом колегам-депутатам, котрі сорочки рвуть на грудях, коли мова йде про землю під будівництво, і байдужіють, коли треба підтримати простих городян.
Далі у залі знову запанувала політика. Міський голова Віктор Анушкевичус виступив із проектом заяви-звернення до центральних органів влади з приводу непомірних цін на енергоносії та неадекватно низької зарплати громадян. Після невеличкої дискусії та редакційних правок сесія підтримала (майже одноголосно) це звернення.
Але для наших читачів мабуть буде найцікавішою цитата з виступу міського голови, що прозвучав поза межами офіційного документа.
«Що стосується питання, яке було предметом гострої дискусії і теледебатів, питання тарифів, то я хочу зауважити один такий момент: ніхто не міг переконливо довести, що тарифи в місті Івано-Франківську є економічно не обгрунтованими. Вони є економічно обгрунтованими. Те, що є певні втрати, це факт. Але тарифи підтверджені енергоаудитом. Шановні депутати, питання тарифів – це виняткова компетенція виконкому. Моя команда уважно проаналізувала стан справ... Дехто тут рвав сорочку, але реальних шляхів, як знизити тарифи, не озвучив. За моїм дорученням працював весь економічний блок, працювало управління ЖКГ, теплокомуненерго. Вони мали надати пропозиції зі зниження тарифів. На сьогодні є три шляхи цього зниження. Сьогодні до кінця дня ми будемо знати результати виконання дохідної частини бюджету. І тому з метою зняття соціальної напруги в місті Івано-Франківську, поліпшення платоспроможності населення... завтра (21 березня) на засіданні виконкому буде розглядатися питання про зниження тарифів в межах 15-17 відсотків. Це буде позитивний результат наших напрацювань у цьому питанні...», – повідомив міський голова Віктор Анушкевичус головну новину дня.


Версія для друку

Залишити коментар:

Щоб залишити коментар, заповніть форму нижче:
Всі поля є обовязковими до заповнення
Ваше ім'я:
Контакт (в коментарях не відображається)
Повідомлення (максимальна довжина 1000 знаків.):
Введіть цифри з картинки ліворуч:


123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Серпень '08
Івано-Франківськ, 03:20
Ясно
Без опадів
+14/+12
Прогноз погоди
Готівкові курси валют
USD
EUR
куп.
4,50
6,55
прод.
4,70
7,00
Станом на 21.8.2008
Чи були Ви хоч раз на вершині Говерли?
Так
Ні

Новини RedTram

Завантаження ...

Завантаження