Про проект і умови співпраці    Партнери
Русский English
Головна Статті Відеоінтерв`ю Менеджери читають Форум Конференції Події Опитування
Умови співпраці
Партнери
Команда
Надихаюче читання
Розсилка з менеджменту
Дослідження
Маркетинг і продаж
Фінанси
Управління талантами
Операційний менеджмент
Стратегії та управління
Конференції
Марина Горкіна: Інноваційні інструменти PR

14.08.2008
Всі конференції
Фото дня
Leadership in Crisis event 17.10.2007
Всі фото
Цитата
Україні потрібно переходити від принципу "Made in Ukraine" до "Designed in Ukraine"
Павло Шеремета
Форум
Іцхак Адізес: Давати настанови українському прем
08.08 10:17
Роман Казанко: Я поєднав мрію з бізнесом
08.08 09:50
Самомотивація
07.08 23:32
Креатив на розхват!
07.08 10:12
Валерій Зукін: Бізнес або розвивається, або "загинається"
30.07 12:34
Соціальні зв
30.07 12:26
Інновації в методах підрахунку витрат
29.07 08:53
Екскурсія в компанію!
28.07 17:57
Маркетологи в "цивільному"
22.07 17:26
Правила розвитку від Toyota
16.07 16:34
Всі теми

Конкурс: "Історії інноваційних менеджерів"

innovations.com.ua протягом 19-23 травня 2008 року провів конкурс для українських управлінців «Історії інноваційних менеджерів». Щодня на сайті з’являлися 3 питання, які стосувалися історій успіху провідних світових менеджерів. У цьому конкурсі взяли участь 58 українських менеджерів.

Переможцем конкурсу став Євген Бондаренко, начальник відділу оцінки та розвитку  Донбаської паливно-енергетична компанії. Він стає учасником навчальної програми kmbs «Управління інноваціями» 12-14 червня 2008 року. Друге місце зайняла Марина Шишова, начальник фінансово-аналітичного відділу ЗАО «Телекомпанія «ТЕТ». Вона набрала однакову з переможцем кількість балів – 41, але за методом визначення рейтингу питань Євген Бондаренко мав вищий показник (рейтинг Євгена Бондаренка – 108, а рейтинг Марини Шишової - 103). Третє місце зайняв Олександр Рябцев, приватний підприємець (38 балів, рейтинг - 99).

Вітаємо переможців!!!!

Відповіді на питання конкурсу:

23 травня:

1. Він пройшов з низів до найвищого «крісла» у цій компанії, яку створив винахідник ламп розжарювання. Ще на початку кар’єри він майже звільнився з цієї компанії, тому що не міг переносити бюрократії. Але йому підвищили зарплату, збільшили обов’язки та відповідальність, і не помилися. Він визнаний одним з найкращих менеджерів XX cтоліття. Як його прізвище? (Джек Уелч, колишній генеральний директор компанії General Electric, яку заснував Томас Едісон).

2. Нова розробка цієї компанії, за словами їхнього CEO, змінить принципи офісної роботи (див фото). Хто очолює цю компанію? (Джон Чамберс, СЕО компанії Cisco. На фото - інноваційна технологія компанії TelePresence).

3. Він вірив, що дорослі – це великі діти. Він вірив, що його компанія буде зростати доти, доки буде уява у світі. Він творив для дорослих і  дітей, його послуги навіть замовляло державне правління у власних цілях. Хоча його зараз уже немає, але його ім’я буде жити доти, доки буде уява у світі. Хто він, цей  креативний менеджер? (Уолт Дісней, засновник однойменного медіахолдингу).

22 травня:

Оскільки цього дня були задані найскладніші питання конкурсу, редакція innovations.com.ua пропонує розгорнуті відповіді:

1. Комусь потрібно дуже багато часу, комусь потрібно багато сміливості, а йому – ідея, яка народилася в гуртожитку, півмільйона доларів інвестицій, відмова від вищої освіти, команда і багато недоспаних ночей. Так він заробив свої чималенькі статки. Хто він? (Марк Цукерберг, автор соціальної мережі «Facebook». Його ідея зародилася в кімнаті гуртожитку Гарвардського університету. Ідея полягала у створенні бази даних фотографій студентів університету. Пізніше Марк покинув Гарвард, переїхав у Силіконову долину, де разом з командою отримав інвестицію  від Пітера тіля у розмірі $500 тис. для розвитку цієї соціальної мережі. На сьогодні він являється наймолодшим у світі мільярдером, який сам заробив свій статок (за версією Forbes)).

2. Про його колишнього партнера говорять значно більше, ніж про нього. Хоча саме він відповідав за створення  того продукту, за допомогою якого була започаткована успішна компанія. Цей менеджер має Східноєвропейське коріння. Як називався продукт цього менеджера, який став основою для створення цієї компанії? (Комп'ютер Apple I. Стів Возняк разом з Стівом Джобсом заснував компанію Apple. Саме Стів Возняк був головним технологічним розробником  комп’ютера «Apple I» (презентувавши спочатку розробку компанії HP, яка не сприйняла інновацію). У 1976 році став співзасновником компанії Apple та її віце-президентом. У 1985 році Стів Возняк покинув компанію. Родове коріння Стіва Возняка походить з Польщі, хоча , за «плітками», - з України).

3. Цей менеджер є одним з провідних венчурних капіталістів США. Своє багатство він заробив, інвестувавши кошти більш ніж в сто проектів. Офіційну пісню його венчурного фонду  виконали учасники однієї групи, слава якої не вщухає і сьогодні. Один з найпопулярніших українських гуртів переспівав їхню найпопулярнішу пісню. Як звати цього менеджера? (Тім Дрейпер, «піонер» венчурного бізнесу, співзасновник венчурної компанії «DFJ». Він інвестував кошти у більш ніж 100 проектів, а одна з його останніх успішних інвестицій була у технологію «Skype». Пісню його фонду «Riskmaster» створили учасники музичної групи Eagles, а найвідомішу їхню пісню «Hotel California» переспівала українська музична група «Вопля Відоплясова»).

21 травня:

1. Він – один з найбільш нестандартних мільярдерів. Почавши свою кар’єру з продажу різдвяних ялинок, зараз цей британець є власником великого холдингу. Свого часу він випустив акції своєї компанії, але через кілька років скупив їх назад, адже не зміг ефективно працювати з інвесторами. Хто він, цей підприємець і любитель екстремальних видів спорту? ( Річард Бренсон,засновник корпорації Virgin)

2. Колись цей один з найкращих підприємців в світі (а за версіями деяких джерел, найкращий) грав на акордеоні та ковтав вогонь просто на вулиці. У середині 80-х він разом з колегами заснував бізнес у ніші розваг , яка була у занепаді. Відтепер ця північноамериканська компанія відома далеко за межами країни, і представляла свої послуги більше ніж у 90 країнах світу. Про яку компанію іде мова? ( Цирк Сонця, Cirque du Soleil, мова йшла про його засновника Гі Лаліберте)

3. Книга цього китайського стратега про конкурентну боротьбу лишається однією з найпопулярніших серед менеджерів. Він консультував перших осіб та допомагав їм в управлінні.  Ім’я цього стратега – У. А як його прізвище? (Сунь Цзи та його трактат "Мистецтво війни")

20 травня:

1. Про цього менеджера, який на початку XX століття заснував легендарну автомобільну компанію, склали анекдот: «Коли до нього прийшли усі його коханки, то він придумав _______ ». Насправді, не він придумав ________ . Яке слово пропущене у останніх двох реченнях? (пропущене слово - конвеєр. Мова йде про Генрі Форда)

2. Коли економіка цієї країни переживала не найкращі часи, президент прийняв рішення сприяти кінематографу. Він спонукав кінокомпанії знімати патріотичні фільми про успішних людей. За словами соціологів, таке рішення було одним з найголовніших для подолання не найкращих часів. Яке прізвище цього президента? (Рузвельт. Мова йде про Франкліна Рузвельта та про Велику Депресію в США).

3. Ця жінка ще в юності прославилася тим, що в країні, де вона народилася, грала в жіночій рок-групі під час навчання у християнській школі. Для продовження бізнес-навчання вона у кінці 70-х переїхала в США. Сьогодні вона вважається однією з найпотужніших жінок корпоративної Америки. Зараз вона очолює міжнародну компанію харчової індустрії, працюючи над тим, щоб створювати більш корисну для організму продукцію, оскільки у цьому вбачає майбутнє харчової індустрії. І саме цими стратегічними кроками вона планує перемогти свого основного конкурента. Як звати цю жінку, і в якій країні вона народилася? (Індра Нуйї, генеральний директор Pepsi, народилася в Індії). 

19 травня:

1. Коли його запитали, у чому ж таємниця його мільярдів, то цей американський фінансовий геній, угорець за походженням, сказав, що він не розумніший від інших, а просто швидше виправляє свої помилки. На початку 90-х років він на спекуляції проти англійської валюти зумів заробити близько мільярда доларів. Яке прізвище цього фінансового генія, якого колись в Україні облили майонезом? (Прізвище - Сорос. Мова йде про Джорджа Сороса).

2.  Він – власник сімейної компанії у Азійському регіоні. Окрім того, що компанія планує «підірвати» галузь автомобілебудування, нещодавно вона придбала 2 не останні британські компанії. Хто цей щасливий власник компанії? (Ратан Тата).

3. Свого часу рада директорів американської компанії, яку створив цей менеджер, усунула його від управління. Він купив компанію у галузі медіаіндустрії за $5 млн., яка на сьогодні є однією з найуспішніших в світі. Пізніше цей менеджер повернув собі посаду генерального директора у тій компанії, яку створив першою. Сьогодні він успішно керує нею. Як звати цього менеджера? (Стів Джобс).

 

Новий конкурс від innovations.com.ua: «Історії інноваційних менеджерів»

Запрошуємо Вас взяти участь у новому конкурсі, який проводить innovations.com.ua для своїх відвідувачів 19-23 травня 2008 року.

Головним призом конкурсу є участь у навчальній програмі kmbs «Управління інноваціями» 12-14 червня 2008 року.

Про конкурс

Кожного дня з 19 по 23 травня зареєстровані учасники повинні відповісти на 3 запитання, які щоранку з'являтимуться на сайті innovations.com.ua. Учасник, який набрав найбільшу кількість балів за правильні відповіді, стає переможцем конкурсу.

Умови конкурсу

1. Для участі в конкурсі потрібно зареєструватися до 10:00 19 травня 2008 року. Для реєстрації надішліть електронний лист Ірині Тимощенко (координатору дослідницьких проектів Києво-Могилянської Бізнес-Школи) i.tymoshchenko@kmbs.com.ua. У листі потрібно вказати:

  • ім’я та прізвище;
  • місце роботи та посаду;
  • контактний телефон.

2. Щодня, протягом п’яти днів – 19-23 травня 2008 року – на сайті innovations.com.ua буде з’являтися три питання різного рівня складності.

3. Тематика питань пов’язана з провідними світовими менеджерами та з їхніми проривними інноваційними ідеями.

4. Питання оцінюють за наступною системою:

  • 1-й рівень складності – 1 бал;
  • 2-й рівень складності – 3 бали;
  • 3-й рівень складності – 5 балів.

5. Три питання дня з’являтимуться на сайті об 11:00; відповіді на питання приймаються до 23:59 цього ж дня.

6. Відповіді на питання учасники надсилають електронним листом Ірині Тимощенко, координатору дослідницьких проектів Києво-Могилянської Бізнес-Школи i.tymoshchenko@kmbs.com.ua.

7. Учасник конкурсу може прислати лише один варіант трьох відповідей. У разі присилання кількох листів відповідей від одного учасника протягом дня зараховуватимуться ті відповіді, які зазначені в першому листі.

8. Кожному учаснику на його електронну скриньку присилаються правильні відповіді та кількість набраних балів до 11:00 наступного дня.

9. Результати останнього туру та підсумкова кількість балів за п’ять днів буде надіслана кожному учаснику у понеділок, 26 травня, до 11:00. 

10. Переможець визначається за найбільшою кількістю балів, набраних протягом п’яти днів конкурсу. Якщо кілька учасників наберуть однакову найбільшу кількість  балів, переможець визначиться за допомогою рейтингування питань (рейтинг питання визначається за кількістю учасників, які надіслали правильну відповідь. Чим менша кількість учасників правильно відповіла на певне питання, тим більший рейтинг цього питання).

11. Ім’я переможця оголошується на сайті innovations.com.ua в понеділок, 26 травня, об 11:00.

12. Учасники конкурсу, які посіли 2-3 місця у конкурсі, отримують комплекти книг «Надихаюче читання від kmbs». Переможець конкурсу стає учасником навчальної програми kmbs «Управління інноваціями»12-14 червня 2008 року.


Пошук по сайту
Розширений пошук
Реєстрація

Менеджери читають
Мої роки в GE
07 Серпень 2008
Міграція цінності
30 Липень 2008
Ефективний керівник
22 Липень 2008
Далі
Опитування
Чи є творчість однозначно корисною для Вашої роботи?
так
залежить від ситуації
ні
Результати     Архів опитувань

Партнери

 
 
  © 2007 «Innovations.com.ua»
Використання матеріалів сайту дозволяється за умов посилання на джерело
Created by Webo