This version of the page http://opora.org.ua/news.php?news=1133& (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-07-29. The original page over time could change.
Громадянська мережа "Опора"
 

 
 

ПРО НАС

ДIЯЛЬНIСТЬ

ТОЧКА ОПОРИ

АНАЛIТИКА

АРХIВ ДОКУМЕНТIВ

ОПОРА У ЗМІ

ПРЕС-ЦЕНТР

КОНТАКТИ

НАШI ДРУЗI

ЧИМ Я МОЖУ ДОПОМОГТИ



 

 







Отримати код










Читати в RSS




Новини

 

На Містобудівну раду забудовник вже не з'являється

Предпроектну пропозицію щодо забудови земельної ділянки за адресою Андріївський узвіз 14-16 сьогодні мали презентувати на засідання Містобудівної ради.

Втім, ані забудовник, ані замовник робіт ПП "Маркон" не з'явилися з невідомих причин. В порядку денному питання стояло на розгляді під номером 16.

Резолюцію громадських слухань від 6 травня щодо будівництва цього об'єкту за ініціативи представника ГМ ОПОРА було долучено до протоколу засідання Містобудівної ради від 22 травня цього року.

Резолюція
Громадських слухань щодо проблем забудови на Андріївському узвозі
від 6 травня 2008 року


Згідно з:
• Статтями 55, 57, 142 Конституції України;
• Статтею 22 ЗУ «Про столицю України – місто-герой Київ»;
• Пунктом 42 частини 1 Ст. 26 ЗУ «Про місцеве самоврядування в Україні»;
• ЗУ «Про основи містобудування»;
• ЗУ «Про охорону культурної спадщини»;
• Статтею 13 ЗУ «Про місцеве самоврядування в Україні»;
• Статтею 18 ЗУ «Про планування і забудову територій»;
• Статтею 13 Статуту «Територіальної громади міста Києва», затвердженого рішенням Київської міської ради №37/1805 від 28 березня 2002 року.

6 травня 2008 року о 18:30, членами територіальної громади міста Києва проведено громадські слухання з питань «Проблем забудови Андріївського узвозу» на Контрактовій площі біля пам’ятника Г.Сковороди, про що було згідно закону, завчасно повідомлено через ЗМІ Незалежного медіа-холдінгу «Еволюшин медіа» від 25 квітня 2008 року, інших засобів масової інформації.

Більшістю голосами учасники слухань прийняли наступну резолюцію:

Андріївський узвіз є одним з найважливіших центрів культурного життя Києва та України, неповторне поєднання старовинної архітектури, ландшафтів та мистецького наповнення роблять його частиною обличчя міста, підвищують туристичну привабливість столиці.

В центральній частині Узвозу за адресою вул. Андріївський узвіз, 14-16 Рішенням Київської міської ради від 06.10.2005 №151/3615 було передано приватному підприємству "МАРКОН" земельну ділянку для будівництва, експлуатації та обслуговування готельного комплексу з закладами громадського харчування та паркінгом для легкового автотранспорту на Андріївському узвозі, 14 - 16 у Подільському районі м. Києва. Фірма «Маркон» планує забудову висотної споруди каскадного типу 5-7-11 поверхів на 12 000 кв. м з підземним паркінгом на 85 автомобілів. Цей будинок може стати негативним прецедентом збільшення висотності Андріївського узвозу та загрожуватиме культурно-мистецькому призначенню вулиці.

1. Київській міській раді, Київській міській державній адміністрації врахувати, що вулиця Андріївський узвіз у місті Києві є частиною Державного історико-архітектурного заповідника «Стародавній Київ» і є пам’яткою національного значення, отже, знаходиться під охороною держави Україна. У зв’язку з цим, врахувати необхідність погодження проектно-кошторисної документації загалом і планів – проектів робіт зокрема з Державною службою охорони культурної спадщини Міністерства культури та туризму України у відповідності до п.17 Ст.5 ЗУ «Про охорону культурної спадщини» та не виконувати жодних робіт без отримання письмового дозволу служби відповідно до ч.2 Ст.22, ч.1 Ст.26 ЗУ «Про охорону культурної спадщини».
2. Державні службі охорони культурної спадщини проводити нагляд за проведенням робіт на вулиці Андріївський узвіз міста Києва відповідно до п.14 Ст.5 ЗУ «Про охорону культурної спадщини».
3. Київській міській раді, Київській міській державній адміністрації забезпечити попереднє проведення археологічних досліджень на вулиці Андріївський узвіз, а також врахувати, що у разі археологічних знахідок на вулиці  роботи повинні бути терміново припинені та відновлені виключно після проведення докладних археологічних досліджень згідно чинного законодавства ч.1, ч.2 Ст.36 ЗУ «Про охорону культурної спадщини».
4. Київській міській державній адміністрації, Містобудівній раді визнати, що в умовах глибокої кризи містобудівної політики, яка не враховує інтереси та прагнення людини-громадянина та територіальної громади в цілому, а також відсутності стратегії розвитку Андріївського узвозу як цілісного культурно-мистецього, історико-архтектурного та рекреаційно-туристичного комплексу будь-яке будівництво на ділянці за адресою вул.Андріївський узвіз,ик просто не прийшов 14-16 підлягає негайній забороні.

Головуюча  Айвазовська Ольга                                                             
Секретар    Совсун Інна                                                  

Проголосували:
ЗА-  50,
ПРОТИ -   0,
УТРИМАЛОСЬ -  13,
НЕ ГОЛОСУВАЛО - 11
Всього брало участь у голосуванні – 74.
 

 

 



новинар 10 - 22/05/2008

Коментарi

Iм'я*
Ел. пошта
Текст коментара*
Код*
     

З 18 липня ОПОРА надає консультації абітурієнтам
Під час консультацій абітурієнти зможуть отримати юридичну допомогу щодо порушення права на вищу освіту, допущені приймальними комісіями ВНЗ та факти відсутності належної реакції на виявлені порушення з боку відповідальних органів влади. Звернутись до ГМ ОПОРА можна за телефоном «гарячої лінії»...
17/07/2008

Відповіді ЗНО-2008
Правильні відповіді від Українського центру оцінювання якості освіти.
30/04/2008


© Opora 2006