This version of the page http://20minut.ua/news/120556 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-07-29. The original page over time could change.
Мерія знову береться за затори
Новости
Авто
Недвижимость
Работа
Почта
Интернет-радио
Вход | Зарегистрироваться

Мерія знову береться за затори

A A A
Размер шрифта:
Вирішити проблему заторів, які все сильніше дошкуляють тернополянам, планує тернопільська мерія. Для цього залучать фахівців зі Львова.

Найчастіше затори виникають у годину-пік при повороті з Руської на вул. Острозького, під мостом, як виїжджати з вул. Хмельницького на вул. Збаразьку, майже завжди — в районі Центрального ринку. Особливо від заторів страждають таксисти, адже вистоювання у чергах суттєво впливає на їхній бізнес. Як розповів приватний таксист Олег, у годину-пік пасажирів із «Дружби» на «Сонячний» завжди везе об'їзною. Інакше, запевняє чоловік, пасажиру швидше було б дістатися громадським транспортом.

Рейси тролейбусів змінять

Аби вирішити проблему, міська рада, згідно з рішенням виконкому, замовила схему розвантаження доріг Тернополя у Львівському проектному інституті. Отримані результати оприлюднять влітку.

Базові матеріали для цього вже є, бо два роки тому схожий проект для нас львівські експерти вже розробляли, — каже заступник голови міськради з питань економіки Петро Гринчишин. — Однак він зараз вже не актуальний, адже збільшилася кількість транспорту, а в проекті цього не було враховано.

У майбутньому проекті, який замовила міськрада, будуть над кожною з ділянок, де виникають затори, працювати окремо, додав пан Гринчишин.

— Адже затори, які там створюють, є наслідком різних проблем, — пояснює пан Гринчишин.

Зокрема, за словами заступника мера, з вул. Живова вже найближчим часом заберуть сільськогосподарський ринок — землю для нього вже виділила минулого тижня Тернопільська райрада. Окрім цього, міськрада має намір розвантажити вул. Хмельницького, змінивши напрямок руху тролейбусів. Можливо, саме цей вид громадського транспорту будуть пускати лише реставрованою дорогою на вул. Вояків дивізії “Галичина”.

Врешті, — додає пан Гринчишин, — ми маємо намір замінити маленькі “маршрутки” тридверними сучасними автобусами. Для цього, звичайно, потрібно буде переобладнати зупинки, облаштувати дороги і під'їзди, відповідно до норм. Однак це в майбутньому.

Замовлений проект, каже пан Гринчишин — лише старт для масових змін.

Коментувати нікому

Обійдеться такий проект місту у 25 тис. гривень. Порівняно з минулим ця цифра у п'ять разів менша. Втім, розповісти про те, що саме передбачав проект дворічної давності і на скільки він був втілений, ніхто з чиновників не зміг. В.о. начальника департаменту житлово-комунального господарства Олег Соколовський запевнив, що це не у його компетенції.

Ми відповідаємо за дороги та їхній стан, — зазначив він. — Усі фінансові обрахунки та впровадження проекту у життя робить Ігор Мединський.

Тоді як начальник управління транспорту Ігор Мединський заявив, що на нього переводять стрілки. Мовляв, насправді, він цим не займається і його управління за це не відповідає.

Все повинно виконувати управління Олега Соколовського, це на його балансі, — заявив він.

Сподіваємося, що в міськраді таки наведуть лад, а керівники управлінь найближчим часом пригадають, хто ж з них відповідає за даний напрямок, і повідомлять громаді, чого їй чекати.

Тернополь 2008-04-10 19:11:01
Версия для печати    Отправить на email
Если Вы увидели ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter.
Затори  міськрада 
Статьи автора Ірина МАРЦІНКОВСЬКА:

Оцените новость:

Рейтинг: 0
Голосов: 0
Просмотров:625

Ірина МАРЦІНКОВСЬКА
8(067)9799448
Написать письмо автору

Добавить комментарий (24)
- имя не указано - 10/04/2008 20:39 +1
Вже робили одностороній рух біля ринку,вклали гроші і все на тому скінчилось,затори як були так і залишились,тепер ще по Тернополі,зробіть так щоб гроші пішли на вітер а затори знову залишуться,та нічого в мерії не получиться ,а то так вже повтикали і позабудовували,то хіба на велосипедах їздити,але і тут винекне проблема,бо не найдуть місця для них,вот така то наша мерія,тільки слова,а діла я думаю буде,ціли нуль!!!!
Ответить IP
Гость: Гопнік В@ся 10/04/2008 21:35 +1
"Для цього залучать фахівців зі Львова."
"Вже робили одностороній рух біля ринку..."
Во-во. І робили (проектували) це, як ви всі пам'ятаєте (а, може, і не пам'ятаєте) ті ж "фахівці" зі Львова.
Ялинки-палиці, невже Тернопіль - то таке забите сИИИло, де на 220 тисяч населення не знайдеться людини з достатньою кількістю сірої речовини мозку, аби продумати (і, в міру потреби, спроектувати) кращу схему руху транспорту, ніж є зараз?
Ответить IP
Гость: Fашист 10/04/2008 22:12 0
У Львові якийсь науковий інститут цим займається. А впрочєм толку нема треба дирку в тунелі збільшити і маршрутки автобусами замінити.
Ответить IP
Гость: :) 11/04/2008 21:19 +10
"Фахівці" зі Львова за перепланування на базарі взяли 2 млн. грн., результату НУЛЬ, ну нехай з цих грошей Ромко ще взяв пів лімона, але ціни у львівяк зашкалюють, хай вони краще в себе наведуть лад з корками на дорогах там проблем з рухом значно більше ніж в Тернополі, а за такі гроші я сам стану фахівцем!!!

Відремонтуйте обїзну дорогу і ніхто не буде в центрі тертись машинами і в корках стояти!!!

Звертаюсь до Заставного!!!

Роман Йосипович визнай свою неспроможність навести лад в Тернополі, вибачся за дороги і йди керувати яйцями, повір всі тернополяни тебе підтримають у цьому!!!
Ответить IP
Жук 11/04/2008 08:36 +2
Міськрада стрілочників! "-Ні-ні, тим займається той! -Ні-ні, за те відповідає той, питайте його"... Дурдом!
Ответить IP
Гость: свій 11/04/2008 09:17 +1
Ша народ!
Я живу коло базару і пробки базапні кожен день перед очима. Після того як зробили односторонній рух - ситуація ЗНАЧНО покращилась. А все було б ще краще, коли б забрали придуркувате паркування машин.
Ответить IP
Гость: Бабка 11/04/2008 09:40 +1
Вот именно, проектировать движение транспорта должны люди, которые живут в городе, знают проблемы трафика, каждый день с ними сталкиваются, знают все нюансы наших дорог, проездов, путей, ширину и состояния дорог, пробок в разное время дня итд итп.

Идиотизм помоему, вот я например понятия не имею какие там проблемы во львове, как я могу им решить проблему пробок?

Пример их работы, как уже сказали выше, улица Живова - сделали одностороннее движение и поставили ЛИШНИЙ светофор, из-за которого делается остановка всего потока, которой раньше не было, что и усугубило движняк.

Объявляйте конкурс среди своих!
Ответить IP
- имя не указано - 11/04/2008 10:28 0
заторів було б менше коли б дороги були нормальні а то дорога на 2 полоси в одну сторону а проїхати можна по 0,5
і крім того дирку біля 6 магазину потрібно однозначно розширяти і навчити маршрутки праильно на зупинки заїзджати а то вони обнагліли взагалі посеред дороги тиць і все а ти масти голову.
а і ше одне нафіга по 2 лежачих мєнта тепер і біля обласної пробки і машини нищаться
і ше на базарі праву сторону в обїзд пустити потрібно та шо з дружби на східний а ліву по живова на пряму а то якийсь львівський жид такий дурдом там придумав.
Ответить IP
- имя не указано - 11/04/2008 10:37 -2
і не пускати в місто приміські автобуси хай на окраїнах виходять і далі міським транспортом
Ответить IP
Гость: Пан Коцький 11/04/2008 13:36 +1
Вулицею Вояків дивізії "Галичина" рух повинен бути одностороннім в напрямку 6-го магазину, вулицею Хмельницького - одностороннім в напрямку від вул. Крушельницької до Техуніверситету. Тоді розвантажиться перехрестя біля "шостого". В варіанті, що пропонується владою - все навпаки, і матимемо перетин транспортних потоків з Баму та Білої в центр і з центру на Бам та в Білу аж в двох місцях на перехресті біля шостого а також в районі техуніверситету. Це неминуче приведе до ще глибшого ускладнення ситуації з заторами у цьому місці.
Ответить IP
Гость: Пан Коцький 11/04/2008 13:39 +1
Просто інколи треба користуватись головою, а не послугами проектних інститутів, які не знають проблеми
Ответить IP
Гость: d3fai13r 15/04/2008 08:57 0
а як ви уявляєте потік транспорту з гоголя на дивізії? Проблема Тернополя в тому що міняй схеми руху не міняй, ефект дає малий через те що вулиці вузькі, і їх майже неможливо розширити. Найефективніший спосіб-приміські станції пересадок(хоча б на збаразькому кільці, десь на бамі і на бережанській).плюс заміна гімновозів(ака богдан, болван, еталон) на Лаз А183F0 і це поки що реальний варіант. А як ви хочете збільшувати дирку? міст спроектований давно, і не забувайте про таку штуку як нагрузки, щоб не вийшло щоб потім була велика дирка і жодної колії на львів
Ответить IP
Гость: Бабка 15/04/2008 09:31 +1
Пробки кроме узких улиц также создают автомобилей на светофорах, которые можно убрать, сделав подземные переходы - но это для нашего города фантастика
Ответить IP
Гость: Пан Коцький 17/04/2008 10:57 0
З Гоголя праворуч на міст без проблем, На перехресті з вулицею Дивізії потрібен світлофор (можна це перехрестя зробити одним з перехрестям Бандери-Шопена-Татарська, об"єднавши в систему світлофори). На Бам і так майже всі, крім громадського транспорту, їдуть по Бандери та Коновальця, а в напрямку Бродівської не такий вже й великий потік. Далі, щоб розвантажити Збаразьку, потрібно Галицьку зробити, щоб по ній можна було проїхати від розв"язки біля 6-го аж до розв"язки на Злуки-Коновальця-Тарнавського, зробити по Галицькій односторонній рух в бік БАМу, а по Збаразькій - в бік Сонячного.
Ответить IP
Гость: Пан Коцький 17/04/2008 11:03 0
На рахунок Лаз А183F0 - а ти скажи це підприємцю-перевізнику, який набрав в кредит Еталонів, Богданів, Іванів і водіїв-болванів, і сплатив тільки частину кредиту? Що йому робити з тим всім добром?
Ответить IP
CheGuevara 12/04/2008 18:10 +3
Дійсно, розробляти схему повинні люди, знайомі з містом і його проблемами.
Якщо це когось цікавить - можу поділитися АРГУМЕНТОВАНИМИ пропозиціями по розвантаженню вулиць, які будуть всім на користь.
Ответить IP
- имя не указано - 14/04/2008 15:33 +2
проблеми тернополя повинні вирішувати ТІЛЬКИ місцеві спеціалісти. чому б широко не обговорити цю проблему на місцевому рівні, а не шукати проблеми у Львові, який сам давиться в пробках? а якщо в нас немає спеців то давайте таксиста дядю Васю спитаємо
Ответить IP
Гость: 132 15/04/2008 00:34 -1
якщо забрати кілька останніх тролів з хмельницького - то це все врятує, геніатєльно ))))
Ответить IP
Гость: tank 15/04/2008 22:24 +4
а як тоді бабло відмиватимуть? так спишуть шо заплатили львовянам і кінці в воду!!! Не так давно податкова трусила автодор за аерофотозйомку за 7 міліонів гривень яка реально коштувала вроді 270 тис. І шо? Є результати? Тихо відкупилися і все!!!!!!! А скільки дороги можна зробити за 7 мільйонів? Отак наші грошики і просираються.
Ответить IP
Жук 16/04/2008 08:19 0
Правильно кажеш! Хабарники скрізь! Гр-р-ррр!
Мені сподобалась газетна замітка, про владу одного містечка у США, де після жахливого випадку влада першою "заявила" у пресі, що велика частина провини лежить на ній. (Випадок у США де псих людей постріляв. Суть там у тому, що стало відомо, що він зміг купити зброю через неуважність лікарів комунальної лікарні, бо ті не проставили відмітку про його стан у медкартці.)
У нас у країні навіть очевидні промахи влади "списуються" запросто так, за підкупи. Халатна недбалість, хабарництво, відмивання грошей... - все приховується!
Ответить IP
Гость: Пішохід 16/04/2008 13:35 0
ІМХО, не хватає об*їздних шляхів. з точки А в точку Б повинно бути 2 3 варіанти. А в нас один - і то всьо в ямах. Більшість людей з Дружби на Східний по об*їздній добираються. Скорше буде хоть. Це не є нормальним. Правильно кажуть люди, Львів далекий від доріг Тернополя. Є багато закаулків, через які можна проїхати (наприклад через вул. С.Качали, якшо їхати в центр від 6-го магазину)
Ответить IP
Гость: tank 16/04/2008 22:47 +1
оце на рахунок психів хороша ідея......нарвалася би наша мутнорила верхівка на якогось безбашенного авганця ....шоб повідстрілював трохи.......я б йому навіть за патрони гроші відшкодував -)))))
Ответить IP
Гость: mila 17/04/2008 00:14 0
придурки. знову викинуть людські гроші на якийсь проект, який невідомо чи запустять у життя.
а що тут проектувати?
треба зробити нормальну дорогу, без ям. і трохи швидше їздити. а то ті авто так повзуть, що я пішки швидше йду. а щоб не було поблем і аварій, треба суворо дотримуватись ПДР. а то водії собі їдуть, пішоходи йдуть. кому де хочеться. як у Китаї на базарі (бачила по телеку).
а на рахунок зміни маршруток на інші автобуси - то знову чергове кидалово перевізників на чиєсь замовлення.
Ответить IP
Гость: mila 17/04/2008 00:16 0
приклад з життя.
по вул Чорновола понаставляли авто з обох боків дороги. залишився проїзд лише на 1 машину. то постійно виникають "запори". то хто винен, як не самі водії7 були б виховані , поставили б всі авто на один бік вулиці і не було б проблеми.
Ответить IP
Также в рубрике:
18:39Біля житлового будинку на Юності "риють підкоп"
18:27Врятували коллі з-під коліс автомобілів
18:23На робітничі спеціальності не вистачає кадрів
18:18Вода помалу відступає
18:16Виявили нелегальний кар'єр
18:12Стадничан безкоштовно обслідують вінницькі медики
17:59Книги сушитимуть надворі
17:41Старим турнікетам знайшли застосування
17:03Весь світ побачить Україну під 33 номером
16:34Бесплатные мультики родом из детства родителей
Статьи автора Ірина МАРЦІНКОВСЬКА:
20:18 Наталія Вальків: “Якщо вкладаєш у справу душу, клієнт це відчуватиме...”
15:17 Кредитівки претендують на споживчий ринок
19:40 На підприємстві розрахувалися “Михайлом Фальшивкою”
16:44 Швейцарцям засмакували пампушки
20:24 Для панельного дому домофон дорожчий, ніж для цегляного
19:58 Убезпечилися за майже 200 гривень
19:11 Мерія знову береться за затори
16:39 Дорогу перегородили деревом
17:44 Кінотеатр «Перемога» визнали кращим у Західній Україні
16:47 Чиновники і прокуратура «відхрещуються» приписами