This version of the page http://www.nokia.ua/A4641024?newsid=-10956 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-07-24. The original page over time could change.
Nokia Україна - Дивитись статтю в архиві - Архів - Прес-релізи - Преса - Про Nokia
F-Secure розширює асортимент і пропонує антивірусну підтримку для смартфонів Nokia на платформі S60
Лютого 10, 2006




F-Secure та Nokia оголосили сьогодні про запуск програми F-Secure Mobile Anti-Virus для користувачів чотирьох нових пристроїв на платформі S60 3rd Edition - Nokia N71, Nokia E60, Nokia E61 та Nokia E70.

Для моделі Nokia N71 програма F-Secure Mobile Anti-Virus поставлятиметься на карті пам'яті, що продається разом із телефоном. Для пристроїв Nokia Eseries програму антивірусного клієнту можна буде отримати через сервіс Nokia Catalogs.

Компанії F-Secure та Nokia уже тривалий час співпрацюють у сфері підвищення безпеки контенту і разом розробили схеми поширення антивірусних програм. Із 2004 року частини програми F-Secure Mobile Anti-Virus для клієнтів уже надавалися компанією Nokia користувачам окремих моделей смартфонів, більше того, вони входили до деяких мобільних пристроїв Nokia, які можна адаптувати під оператора.

Імпортувати програмне забезпечення до мобільного пристрою користувачеві буде зовсім не важко. Встановивши антивірусну частину для клієнта один раз, потім користувач лише активуватиме оновлення програми.

"Легкість у доступі та активації є найважливішими факторами розповсюдження антивірусних послуг. Співпраця із Nokia - це величезний плюс до нашої пропозиції. Поєднавши автоматичну антивірусну програму із розширеними можливостями убезпечення смартфонів Nokia, ми можемо запропонувати конкурентноздатний засіб боротьби із небезпечним контентом", - повідомив Антті Вайхавайнен (Antti Vihavainen), віце-президент підрозділу F-Secure Mobile Security.

"Як лідер ринку, Nokia налаштована на активну участь у розробці засобів керування безпекою та профілактичних заходів проти шкідливого програмного забезпечення. Розповсюдження антивірусних програм, таких як F-Secure, є з нашого боку природнім кроком для забезпечення користувачів смартфонів на платформі S60 найсильнішими функціями безпеки", - зазначив Сеппо Лаукканен (Seppo Laukkanen), віце-президент підрозділу Nokia Product Management.

F-Secure Mobile Anti-Virus створює покращений захист від небезпечного контенту - у реальному часі з автоматичним оновленням через стільникову мережу. Це перша у світі антивірусна послуга, призначена для мобільних операторів, якій буде забезпечено широке розповсюдження. Нова версія F-Secure Mobile Anti-Virus 3.0 підтримує пристрої на платформах Symbian OS v9 та S60 3rd Edition.

Платформа S60, що базується на операційній системі Symbian - провідне програмне забезпечення для смартфонів, ліцензоване найбільшими виробниками мобільних телефонів. Гнучкі можливості платформи S60 дають змогу підтримувати різні конфігурації програмного та апаратного забезпечення. Підтвердження цьому - велика кількість пристроїв S60 на ринку. За рахунок свого інтерфейсу користувача, підтримці нових мобільних послуг та інноваційному потенціалу для партнерських програм, S60 надає мобільним операторам і стороннім виробникам можливості розвивати свій бізнес. Додаткову інформацію про S60 дивіться за адресою www.s60.com .

Про корпорацію F-Secure
Корпорація F-Secure займається захистом користувачів та підприємств від комп'ютерних вірусів та інших загроз, які надходять з інтернету та мережі мобільного зв'язку. Корпорація хоче стати найнадійнішим провайдером послуг для забезпечення безпеки у цій сфері. Один із шляхів досягти цього - швидко реагувати на потреби користувачів. За результатами досліджень, здійснених незалежними компаніями, за швидкістю реагування на нові загрози у 2004-2005 роках корпорація значно випереджала основних конкурентів. Програми корпорації завоювали багато нагород і призначені для робочих станцій, шлюзів, серверів і мобільних телефонів. До них входять антивіруси і міжмережеві екрани з функцією захисту від проникнення для портативних комп'ютерів, засоби захисту від спаму і шпигунського ПЗ, а також програма мережевого управління для інтернет-провайдерів. Акції заснованої у 1988 році корпорації F-Secure котируються на біржі Helsinki Exchanges із 1999 року і постійно ростуть у ціні - навіть у порівнянні зі всіма відомими конкурентами. Штаб-квартира F-Secure знаходиться у Гельсінках, столиці Фінляндії, а регіональні офіси можна знайти у всіх куточках світу. Засоби захисту F-Secure також доступні у вигляді послуги, яку надають основні інтернет-провайдери - France Telecom, TeliaSonera, PCCW та Charter Communications. Корпорація F-Secure - світовий лідер, що надає засоби безпеки для мобільних телефонів таким операторам мобільного зв'язку як T-Mobile та Swisscom і таким виробникам мобільних телефонів як Nokia. Останні новини про вірусні загрози можна прочитати на сторінці лабораторії F-Secure Data Security за адресою www.f-secure.com/weblog/



Про Nokіa

Nokia - світовий лідер в області мобільних комунікацій, рушійна сила й опора всієї мобільної індустрії. Nokіa забезпечує зв'язок між людьми і передачу необхідної інформації за допомогою простих у використанні та інноваційних продуктів, таких як мобільні телефони, а також рішень для роботи із зображеннями, іграми, мультимедіа для оп ераторів мобільних мереж і організацій. Nokіa надає устаткування, рішення та послуги мережевим оп ераторам і корпораціям.

Контактна інформація

Вікторія Єрьоміна,
менеджер зі зв'язків з громадськістю корпорації Nokia в країнах СНД
тел.: (495) 795-05-00
nokiarussia@nokia.com
www.nokia.ru

Тетяна Оберемова,
спеціаліст зі зв'язків з громадськістю корпорації Nokia в країнах СНД
тел.: (495) 795-05-00
nokiarussia@nokia.com
www.nokia.ru

Інформаційна підтримка

Агентство SPN Ogilvy Public Relations
тел.: (044) 581-09-90
www.spnogilvy.com

Ілона Попенко
i.popenko@spnogilvy.com

Катерина Нікішина
k.nikishina@spnogilvy.com