This version of the page http://20minut.ua/news/125140 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-07-19. The original page over time could change.
Лікар Дем’янчук перед прийомом хворих проводить богослужіння
Новости
Авто
Недвижимость
Работа
Почта
Интернет-радио
Вход | Зарегистрироваться

Лікар Дем’янчук перед прийомом хворих проводить богослужіння

A A A
Размер шрифта:
- Незважаючи на те, що йому вже за 60, він у разі необхідності йде до хворого і вночі, і у вихідний. Люди їдуть до нього з різних місць. Я пишаюся тим, що у нашому колективі працює такий лікар-новатор. Головлікар військового санаторію Андрій Блажко


Наявність піску у нирках лікар військового санаторію у Хмільнику Федір Дем’янчук діагностує протягом двох хвилин. Причому робить це при допомозі пальців і... арифметичної лінійки. Через дві години після того пацієнт, завдяки порадам лікаря, розвантажує свій організм від піску.

Щосереди у четвертому корпусі санаторію у спеціально відведеній під храм кімнаті лікар Федір Дем’янчук проводить... богослужіння. На це його у свій час благословив нині покійний архієпископ Вінницький і Могилів-Подільський Макарій. „Усі добрі справи в житті робляться з Божою поміччю, - переконаний лікар-священик. – Архієпископ Макарій освятив наш невеликий храм. Із його легкої руки і в роботі лад, і на душі спокій. Ікони подарував головний лікар, а також дехто з пацієнтів”.

Богослужіння лікар проводить, як він каже, у свій вільний час: починається служба о сьомій ранку і триває 45 хвилин. Після чого лікар іде на прийом хворих.

Уже 38 років Федір Дем’янчук працює ще в одному напрямку: вивчає причини виникнення підступної астми. За цей час він дослідив, що на дві третини дане захворювання пов’язане з відхиленнями в органах дихання, решта відноситься до іншої симптоматики. Найкращим підтвердженням цього є випадок із 11-річним хлопчиком зі Львова Сергієм Орловим. Уже в перший рік життя дитину мучила астма. У наступні дев’ять років хворий отримав 70 курсів голкотерапії, 22 курси спелеотерапії. Але хвороба не відступала.

В одинадцять років хворого показали лікарю Дем’янчуку. За його словами, хвороба насправді „ховалася” у наднирниках. Достатньо було їх пролікувати, як дитину відпустила астма.

- Переважна більшість хворих на бронхіт опиняється точнісінько в такій самій ситуації, - каже лікар. – Чому? Бо я з повною упевненістю можу сказати, що всі, хто хворіє на астму, мають проксимальний бронхіт. Навіть рентген не показує такого захворювання. Більше того, цей діагноз не встановлює ніде і ніхто. Я розробив методику діагностування частковим вистукуванням хворих органів.

За його словами, простукування пальцями - не новий метод, ним лікарі користувалися споконвіку. А лінійка для того, щоб визначити розмір внутрішніх органів.

Критерії діагностики і лікування проксимального бронхіту лікар-практик сформулював у своїй науковій роботі. Проксимальний – це той, що ближче до серця, пояснює він.

„Мануальний тюбаж печінки і жовчного міхура” – таку роботу лікар Дем’янчук уже запатентував в Інституті інтелектуальної власності „Укрпатент”. Каже, що там найбільше дивувалися з того, що є лише один автор. Як же вдалося рядовому лікарю підготувати об’ємну наукову роботу?

- Я не раз брав відпустку за власний рахунок, використовував також профспілкові відпустки і писав, писав, - каже лікар. – А матеріал накопичував під час лікування пацієнтів.

Федір Дем’янчук має запатентувати ще одну свою роботу – він визначив критерії діагностики і лікування первинної та вторинної надниркової недостатності.

- Федір Дем’янчук, без будь-якого перебільшення, це лікар від Бога, - каже головлікар військового санаторію Андрій Блажко. - Незважаючи на те, що йому вже за 60, він у разі необхідності йде до хворого і вночі, й у вихідний. Так віддається роботі. До того ж постійно впроваджує нові методи лікування. Має власні наукові розробки. Нетрадиційно лікує астму. Люди їдуть до нього з різних місць. Як керівник, я пишаюся тим, що у нашому колективі працює такий лікар-новатор.

Винница 2008-06-25 14:58:32
Версия для печати    Отправить на email
Если Вы увидели ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter.
лікар  Федір Дем’янчук  хворі 
Статьи автора Віктор СКРИПНИК:

Оцените новость:

Рейтинг: 0
Голосов: 0
Просмотров:62

Віктор СКРИПНИК
8(097)2614858
Написать письмо автору

Добавить комментарий (0)
Также в рубрике:
17:27Нерозкритий парашут тернополянина лише налякав
15:42Перед покупкою екзотичної тварини треба добре подумати і... передумати, вважає тернополянин, власник екзотів Андрій Гнатик
15:38Сфінкс – розумніший і ніжніший за інших котів, каже тернополянка
10:10На свидание - с ружьем!
15:52Спортсменка, далекобійниця та бізнесменка стрижавського пляжу - "просто Надя"
13:38«Чтобы не болеть, нужно пить сиропчик»
12:37Гонорари українських “зірок” – від 2 до 35 тисяч євро
11:27Берегиня затишку
13:52“80% потребують термінового ремонту...”
11:08Тернополянин Володимир Дюжок був доблесним офіцером
Статьи автора Віктор СКРИПНИК:
17:03 Будинок-погорілець у Вороновиці лякає людей "висячим металоломом"
15:39 Цукровий Донбас вирізають під корінь
14:35 Методи влади: як стадницького священика „переконував” чиновник
09:32 Стадницю перекрили. Куди вивозитимуть сміття з Вінниці?
20:58 У ніч перед пікетом у Стадниці з Вінниці вивезли все сміття
13:04 За колорадського жука давали велосипед "Україна"
12:58 Картини Кості Сапуна не можна вивозити з України
12:36 Єдину вінницьку мечеть збудували студенти-араби
14:58 Лікар Дем’янчук перед прийомом хворих проводить богослужіння
14:50 Десять тисяч за газ у хаті