This version of the page http://www.daad.org.ua/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-07-18. The original page over time could change.
DAAD IC Kiew - Startseite
Інформаційні заходи
Мовні тести
 

Новини від DAAD-ІС у Києві

Опитування колишніх стипендіатів

Увага! З метою зміцнення контактів з колишніми стипендіатами DAAD Інформаційний центр DAAD продовжує свій проект для колишніх стипендіатів. Докладніше дивіться тут.

Канікули Інформаційного центру DAAD у Києві

З 01 липня до 05 серня 2008 року Інформаційний центр DAAD не працює. Стипендіати DAAD можуть звертатися безпосередньо до DAAD у Бонні.

Germany Alumni

Запрошуємо колишніх стипендіатів DAAD приєднатися до світової мережі Alumni. Проект "Germany-Alumni" http://www.germany-alumni.org координує Німецька служба академічних обмінів за дорученням Федерального міністерства закордонних справ Німеччини. Цей проект має на меті створити світову мережу Alumni, тобто тих, хто навчався або проводив дослідження у Німеччині. Зареєструвавшись на сторінці http://www.germany-alumni.org/Pages/Register.aspx, Ви отримаєте доступ до світової мережі Alumni, зможете встановити контакт з німецькими університетами та компаніями, Вам будуть надсилатися запрошення на різноманітні семінари та тренінги, а також безкоштовно отримаєте журнал "Deutschland".

Прийом заяв на магістерську програму "Німецькі та європейські студії" в Києво-Могилянській академії (НАУКМА)

За кілька днів розпочнеться прийом документів на магістерську програму "Німецькі та європейські студії" 2008 в Києво-Могилянській академії (НАУКМА). Звертаємо Вашу увагу на наступну інформацію.
Реєстрація : 23.06.-6.07.2008
Вступні іспити : 9.07.-25.07.2008
Контактні особи для отримання телефонної довідки: http://ukma.kiev.ua/ua/mag/index.php?option=com_content&task=view&id=16&Itemid=39
Веб-сторінка програми : http://dsg.mohyla.uni-jena.de
Інформація про вимоги та вступні іспити в Могилянській Академії: http://ukma.kiev.ua/ua/mag/index.php?option=com_content&task=view&id=62&Itemid=1\00
Інформація про строки, документи, необхідні для зарахування на магістерську програму "Німецькі та європейські студії":
http://ukma.kiev.ua/ua/mag/index.php?option=com_content&task=view&id=15&Itemid=3\8
Групи новостей по програмі: http://de.groups.yahoo.com/group/dsg-naukma/

Оплачувані місця для аспірантів

Міжнародний університет "International University in Germany" (www.i-u.de) та компанія-розробник ПЗ " CAS Karlsruhe" (www.cas.de) пропонують оплачувані місця для аспірантів в галузі програмотехніка, мобільні інформаційні системи, взаємодія людини та комп´ютера та комп´ютерний інтелект. Мовою викладання та досліджень в університеті є англійська; більше 50% студентів є іноземцями. Міжнародний університет допомагає аспірантам у розміщенні на території кампусу. Висока щомісячна стипендія дозволяє підтримувати належний рівень життя. Докладну інформацію Ви знайдете на сторінці http://www.i-u.de/nav-main/programs/doctoral-studies.html, яка регулярно оновлюється .

Стипендії для участі у Міжнародному форумі „1938-1949 –декада насильства “

Інститут глобальних та європейських студій Університету м. Лейпціг та Фонд „Спогади, відповідальність та майбутнє“ пропонують до 50 стипендій для участі у Міжнародному форумі 2008 Історичної майстерні Європи der Geschichtswerkstatt Europa „1938-1949 – декада насильства“. Захід, який триватиме тиждень, включає семінари, доповіді та дискусійні кола, а також читання, відвідання виставок та архітектурно-історичні прогулянки. www.uni-leipzig.de/~gwe

Університет ім. Фрідріха Шіллера м. Єна пропонує до 15 стипендій для аспірантури

Міждисциплінарна аспірантська школа „Просвітницька лабораторія" Університету ім. Фрідріха Шіллера м. Єна пропонує до 15 стипендій для навчання в аспірантурі з 1 жовтня 2008 року в галузі гуманітарних, соціальних, правових та культурологічних наук, а також протестантської теології. В аспірантській школі досліджуються теми ХVIII сторіччя, сучасності та порівняння цих двох періодів. Розмір стипендії складає 1000 євро плюс матеріальні витрати.

Зустріч колишніх стипендіатів DAAD у Донецьку

У п´ятницю, 06.06.2008, о 16:00 у приміщенні Навчально-консультаційного центру Інститу міжнародного співробітництва ДонНТУ об´єднання “DAAD-Alumni Donezk” проводить зустріч стипендіатів DAAD Донецького регіону. Мета зустрічі: знайомство зі стипендіатами DAAD 2008 року, обмін досвідом між стипендіатами DAAD. Інформація про зустріч колишніх стипендіатів DAAD.

Післядипломна програма з європейських студій, Калінінград

До 20 липня випускники з усіх спеціальностей з усіх країн світу можуть подавати документи на одне з 20 навчальних місць у Калінінградському європейському інституті Клауса Менерта (EIKM) на навчальний рік 2008/2009. Інститут EIKM пропонує єдину на сьогодні в Росії німецькомовну післядипломну програму з європейських студій. Докладна інформація, флаєр.

Інформаційний бюлетень № 6 від Інформаційного центру DAAD у Києві

17.04.2008 - Сьогодні вийшов сьомий номер інформаційного бюлетеня від Інформаційного центру DAAD у Києві, українською та німецькою мовами. Його автоматично отримали колишні стипендіати DAAD, які відгукнулися на опитування Інформаційного центру DAAD у Києві та надіслали нам заповнену анкету, а також українські ВНЗ та дослідні інститути з нашої бази даних та інші партнери DAAD з України. Прочитати інформаційний бюлетень. Якщо Ви хочете отримувати інформаційний бюлетень від Інформаційного центру DAAD у Києві на Вашу електронну адресу, Ви можете замовити його електронним листом на адресу info@daad.org.ua

Стипендійна програма „Післядипломна освіта з тематикою, пов´язаною з країнами з трансформаційною економікою“

Спеціалісти та управлінці з країн з трансформаційною економікою, які мають академічну освіту та багаторічний досвід роботи, пропонується цільове підвищення кваліфікації за фахом в рамках одно- або дворічного навчання у німецькому ВНЗ. Інформація німецькою мовою, інформація англійською мовою, брошура з навчальними програмами, строки подання заяв.

Літня школа „Право в Німеччині“

Факультет правничих наук Національного університету „Києво Могилянська академія“ та Школа Німецького Права, заснована Гейдельберзьким університетом, університетом м. Майнц та Ягеллонським університетом, спільно з Німецькою службою академічних обмінів (DAAD) запрошуютьдо участі в Літній школі „Право в Німеччині“, яка відбудеться у Києві 9-27 червня 2008 року. До участі в Літній школі запрошуються викладачі, аспіранти та студенти старших курсів вищих юридичних навчальних закладів та юридичних факультетів ВНЗ України, Грузії, Вірменії, Білорусі, Молдови та Киргизстану конкурсний відбір). Докладна інформація.

Стипендії в Коледжі ім. Макса Вебера для аспірантів та кандидатів наук

З 1 жовтня 2008 року Коледж ім. Макса Вебера надає стипендії від різних фондів своїм колегіатам (аспірантам і кандидатам наук). Стипендія складає 820 євро на місяць для аспірантів і надається строком до 3 років. Кандидати наук отримають 1400 євро щомісячно на період строком до 2 років. Подання заяв триває до 01.06.2008. www.uni-erfurt.de/presse/news/ausschreibungen/mwk_stipendien.pdf

Стипендії для менеджерів в галузі культури з Цетральної, Східної та Південної Європи

Фонд ім. Роберта Боша запрошує до Німеччини дванадцять менеджерів в галузі культури з Центральної, Східної та Південної Європи на тринадцятимісячне навчання з метою підвищення кваліфікації в галузі культурного менеджменту, яке розпочнеться у жовтні 2008 року. Заявки онлайн приймаються до 31 березня виключно через сайт www.moe-kulturmanager.de. Подальша інформація у форматі .pdf знаходиться тут: текст оголошення, плакат, флаєр.

Cтипендії Фонду Конрада Аденауера

Фонд Конрада Аденауера (KAS) надає стипендії для навчання у вузах Німеччини. Завдяки стипендіям студенти отримують можливість отримати диплом про вищу освіту, здобути науковий ступінь або ж підвищити свою фахову підготовку в одному з університетів Німеччини. Подання заяв - до 31.07.2008.
Докладна інформація знаходиться тут www.kas.de/wf/de/42.37/
або www.kas.de/upload/begabtenfoerderung/auslaender/RichtlinienAuswahlAusland.pdf

Фонд Конрада Аденауера
Представництво в Україні
вул. Шовковична, 10, кв. 4
01021 м. Київ

SLE plus: Berlin Training for International Development Cooperation

Відділення Берлінського університету SLE (Семінар земельного розвитку) пропонує влітку 2008 року наступні двотижневі тренінгові курси: „Decentralised Management of Regional Development” (4.08.-15.08.2008), „Conflict Prevention and Conflict Management” (18.8.-29.8.2008) та „Project Cycle Management” (1.9.-12.9.2008). Програма спрямована на студентів останніх років навчання або випускників всіх спеціальностей, які прагнуть працювати в сфері міжнародної співпраці, а також на молодих лідерів, які вже працюють в цій сфері. Мова викладання - англійська. Для участі у курсі „Conflict Prevention“ DAAD пропонує (часткові) стипендії. Заяви на стипендії приймаються до 05.05.2008 безпосередньо у SLE. www.berlinerseminar.de

Стипендії в Підготовчому коледжі м. Берлін

Підготовчий коледж м. Берлін має на меті передати європейським молодіжним лідерам важливі знання про європейські цілі та цінності, які знадобяться ім у їхній майбутній роботі в галузі науки, економіки, політики, культури та управління. З цією метою Підготовчий коледж запрошує щорічно близько двадцяти особливо талановитих студентів всіх чпеціальностей з усієї Європи на 11-місяцне навчання до Берліну (з вересня 2008 року до липня 2009 року). Там вони продовжують навчання за своїм фахом і паралельно беруть участь у програмі коледжу. Для іноземців пропонуються додаткові курси німецької мови. Мова викладання - німецька. Щомісячна стипендія складає 600 євро. Додатково іноземним учасникам сплачується одноразова допомога на проїзд в розмірі 1000 євро. Подання заяв на навчальний рік 2008/09 відбувається до 1 квітня 2008 року. Подавати заяви можуть кращі студенти всіх спеціальностей, які перед початком програми закінчать 2 роки навчання у ВНЗ і які цікавляться європейською тематикою. www.studienkolleg-zu-berlin.de.

Конкурс наукових проектів на тему примусових робіт

Підтримкою міжнародних наукових проектів Фонд „Спогади, відповідальність та майбутнє" хоче зробити свій внесок до історичного дослідження нез´ясованих питань примусових робіт при націонал-соціалізмі, в першу чергу на окупованих Німецьким Рейхом територіях. В рамках програми протягом двох років надаватиметься фінансова підтримка наукових індивідуальних та групових проектів. Заяви приймаються Фондом "Спогади, відповідальність та майбутнє" до 15 квітня 2008 року. www.stiftung-evz.de/auszahlungen_an_ehemalige_zwangsarbeiter/historische_aufarbeitung/internationale_forschungsprojekte/

Міжнародна парламентська практика у Німецькому Бундестазі

Програма Німецького Бундестагу та Берлінських університетів для політично заангажованих молодих людей із закінченою університетською освітою і добрим знанням німецької мови. Кінцевий термін подання заяв - 30.06.2008. Більше інформації за адресою: www.bundestag.de/ips

Оголошення конкурсу на стипендію Європейського університету Віадріна

Програма європейського університету Віадріна (м. Франкфурт-на-Одері) для юристів, економістів та культурологів. Прийом документів триває до 31.03.2008. Інформація про програму, плакат.

Інформаційний бюлетень № 6 від Інформаційного центру DAAD у Києві

Вийшов шостий номер інформаційного бюлетеня від Інформаційного центру DAAD у Києві. Прочитати інформаційний бюлетень.

Архів новин 2007

Архів новин 2006

Архів новин 2005

Архів новин 2004

 
Мапа сайту  |  Імпрессум  |  Контакт © DAAD