This version of the page http://borvisti.com.ua/?read=62 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-07-14. The original page over time could change.
ЗАГАЛЬНЕ :: До них доля жорстока Сайт газети ВІСТІ :: Новини Лівобережжя Київщини ::
www.borvisti.com.ua
Новини
Лівобережжя
Київщини
Головна Реклама Оголошення Журналістам та очевидцям Про нас Передплата Контакти Архів
РУБРИКИ:   БЛАГОУСТРІЙ   ДОВКІЛЛЯ   ЗАГАЛЬНЕ   КОРОТКИМ РЯДКОМ   НАБОЛІЛЕ   ПОДІЇ   ПРАВОПОРЯДОК   
Пошук
Обережно, гральні заклади!          Зобов’язання непосильне?          У Верховну Раду — через чорний хід?          «Однорукі бандити» захищаються          Колотнечу у Переяслав-Хмельницькій міській раді тимчасово призупинено?          КЛОПОТИ ПЕРЕЯСЛАВСЬКОГО РИНКУ          Відгукніться, добродії!          Відкритим текстом          Заповідник на Комсомольському озері Борисполю не по кишені          У Борисполі відкрився ще один інформаційно-довідковий центр          БОБИКА Й ЖУЧКУ — НЕ БРАТИ НА МУШКУ!          «Наша ряба» поповнить переяславський гаманець          Діти не повинні бути забавою у чварах духовенства          Не соткою єдиною…          Дякуємо за ремонт!          Старинці — не раби          Скутери — то справжнє лихо          Головна причина — людська недбалість          Інформують правоохоронці          ОЗЕРА ПОТРЕБУЮТЬ НЕГАЙНОГО ОЧИЩЕННЯ          

   ЗАГАЛЬНЕ   
   НАШІ НОВИНИ    

До них доля жорстока

Кожній дитині потрібні мама й тато. Навіть якщо маля не жило у сім’ї, воно все одно інтуїтивно хоче відчувати материнську ніжність і ласку, підтримку і тепло батька. Головне — дитина повинна приходити у цей світ бажаною, зростати в оточенні любові.
«Забери мене, мамо», «візьміть мене на руки», — неначе промовляють щирі оченята малюків, які проживають у дитячому та інфекційному відділеннях Бориспільської райлікарні. Трьох кількамісячних хлопчиків і дівчинку забрали із сімей, де більше, ніж рідну дитину, люблять оковиту та наркотики. Недоглянутих малюків — голодних, худих, брудних, заляканих — забирають до лікарні за допомогою служби у справах неповнолітніх, працівників прокуратури. Ними опікуються служби у справах сім’ї та молоді міста і району. Дитина близько двох місяців перебуває на обстеженні, а потім її віддають до дитячого будинку, під опіку рідним або на всиновлення.


Чотирьом гарнесеньким діткам незабаром має виповнитися рік. Розвиваються вони значно повільніше, аніж у домашніх умовах: пізніше починають сидіти, стояти, говорити. Адже у штаті дитячого відділення немає медперсоналу окремо для догляду за такими дітьми. Малюки чистенькі, доглянуті, нагодовані, але їх рідко беруть на руки, до них говорить медсестра або лікар лише тоді, коли є час. Вони звикли бути на самоті, мовчки перебирати іграшки, вслухатися в тишу… Ще двоє немовлят, найменших, живе у пологовому будинку — їх залишили породіллі відразу після народження. Жінка, яка потрапила до лікарні на початку липня, відразу ж заявила, що ні годувати, ні забирати немовля не збирається. А представилася вона заробітчанкою з іншої області. Трапляється, що деякі горе-матері згодом обіцяють приїхати і забрати або хоч провідати своє дитя, проте зникають назавжди. І розшуки не допомагають, бо жінки називають неправильну адресу…


Яке ж жорстоке потрібно мати серце, аби відмовитися від рідної дитини. Хтось скаже, що різні трапляються обставини у житті, що гріх робити аборт… А чи не більший гріх народити і залишити, як річ, як непотріб?! У 2005 році у Борисполі на вулиці Броварській знайшли щойно народженого хлопчика, назвали Іллею. Підкидали крихіток і до порогу пологового будинку. Здебільшого, за словами заступника головного лікаря по дитинству і пологовій допомозі Марії Олександрівни Кирилюк, залишають дітей жінки із неблагонадійних родин, які вживають алкоголь. Хоча бувають і досить забезпечені, мають старших дітей. А вік жінок різний: від 18 до 34 років. Що змушує батьків так чинити, знає тільки Господь, він і є для них головним суддею. Хіба не мучать усе життя совість і душевний біль людину, яка залишила свою дитину, невже їй байдуже, яка у крихітки доля?


За останні півтора місяця у Бориспільському пологовому будинку було три випадки відмови від новонароджених. У 2006 році — чотири. Як на мене, частка вини за це лежить і на нас. Адже імена таких матерів не виносяться на осуд громадськості. Ось і зараз мені не назвали імена горе-матерів, які залишили своїх дітей. А шкода. Безкарність породжує новий злочин!

Лариса МАЦЮК


Кількіть переглядів статті: 890
14.07.08 Зобов’язання непосильне?
14.07.08 У Верховну Раду — через чорний хід?
14.07.08 Відгукніться, добродії!
14.07.08 БОБИКА Й ЖУЧКУ — НЕ БРАТИ НА МУШКУ!
14.07.08 «Наша ряба» поповнить переяславський гаманець
14.07.08 Діти не повинні бути забавою у чварах духовенства
14.07.08 Не соткою єдиною…
14.07.08 Головна причина — людська недбалість
14.07.08 Інформують правоохоронці
14.07.08 Кіна не буде…
14.07.08 Коротким рядком
14.07.08 Київ—Харків — траса-убивця бориспільців
02.07.08 «Основний Закон — це я сам»
02.07.08 У ПАРКУ «ПЕРЕМОГА» З’ЯВИЛИСЬ ВЛАСНІ АТРАКЦІОНИ
02.07.08 На Бориспільщині утопився київський курсант
02.07.08 У випускну ніч насмерть збито старшокласника
02.07.08 Перша кров Яготинського привокзального ринку
02.07.08 Інформують правоохоронці (Бориспіль)
02.07.08 ТРИ КРАДІЖКИ, ТРИ НАРКОМАНИ І ДВІ ДТП
02.07.08 Правоохоронці відповідатимуть за порушення закону
02.07.08 ЯК Я ШУКАЛА УКРАЇНОМОВНЕ ЧТИВО У БРОВАРСЬКИХ КНИГАРНЯХ
02.07.08 БРОВАРЧАНИ ХОДИТИМУТЬ У КАСКАХ?
26.06.08 ЧХАТИ НАМ НА ТЕ, ХТО В РОСІЇ НАЙВЕЛИЧНІШИЙ, ЯКБИ НЕ…
26.06.08 Нагороджували кращих
26.06.08 Депутати вирішили боротися із незаконним виробництвом
26.06.08 ВЛАДНИЙ ПАРАЛІЧ У ПЕРЕЯСЛАВІ
26.06.08 За Яготин узявся Голівуд
25.06.08 Інформують правоохоронці
25.06.08 ВИПУСКНИЙ ВЛЕТИТЬ У КОПІЙКУ
18.06.08 Коротким рядком (Переяслав)


Украинская Баннерная Сеть


   Коментарі до статті [0]   
   
Ваше і'мя
Коментар
 
 







   ОПИТУВАННЯ    

Untitled Document
Скільки вам років?  
16-20
173
 
20-30
314
 
30-50
116
 
більше 50
16
 
до 16
78
 
 
 
Всього проголосувало: 697  



 

   ЗАСТЕРЕЖЕННЯ   
   СТАТИСТИКА    
Коментарі до статей та думки гостей форуму можуть бути опубліковані на сторінках газети "Вісті.Інформація.Реклама". Адміністрація сайту не несе відповідальності за висловлювання користувачів сайту на форумах, у чатах та коментарях.
Розробка: Mokin.biz каталог сайтеговWarki.NET - софт, видео, музыка, картинки, обои, все для вашего компьютера