This version of the page http://20minut.ua/news/121327 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-07-14. The original page over time could change.
Знесений вітром дах побив пам'ятники на кладовищі
Новости
Авто
Недвижимость
Работа
Почта
Интернет-радио
Вход | Зарегистрироваться

Знесений вітром дах побив пам'ятники на кладовищі

A A A
Размер шрифта:
Сильним поривом вітру відірвало частину даху однієї з будівель підприємства "Шляхіндустрія". Шмат металу вагою близько двох тонн упав на кладовище

В одному з попередніх номерів "20 хвилин" йшлося про зруйновані пам’ятники на П’ятничанському кладовищі. Журналісти з'ясували, що надгробні плити були пошкоджені ще в лютому, після стихійного лиха.

- Ніякого акту вандалізму на кладовищі на Івана Богуна не було, - розповідає заступник начальника Вінницького міського управління міліції із громадської безпеки підполковник Юрій Куций. - Справа в тому, що 23 лютого з приміщення комунального підприємства, яке знаходиться поряд із кладовищем, злетіла частина даху, яка пошкодила 15 могил. Правоохоронці виїжджали тоді на місце події, робили відеозйомку, фіксували факт. Усім громадянам, які раніше зверталися до міліції з даного випадку, ми повідомили, що підприємство зобов'язалося відновити пошкоджені могили. Наразі частину вже відреставрували.

Начальник комунального підприємства "Вінницька спеціалізована ритуальна служба" Валентина Пасєка радить родичам похованих, чиї надгробки зруйновані, домовлятися про повернення пам’ятників у належний стан із сусідньою установою "Шляхіндустрія".

- У нас така НП сталася вперше, - зазначає Валентина Іванівна, - тому якихось установлених заходів із оповіщення родичів померлих ми не розробили. Але перед святами, як належить, усі приходять упорядковувати могили, відтак і дізнаються про те, що трапилося.

Натомість завідувач бази підприємства "Шляхіндустрія" Віктор Пігуль стверджує, що один пам'ятник підприємство вже відновило.

- Завдана велика шкода. Але що ми можемо проти стихії? Та готові також і інші надгробні плити впорядкувати.

Вінничанка Олена Мельничук, яка напередодні зверталась у редакцію "20 хвилин", каже, що пошкоджену могилу ніхто відновлювати не збирається. Жінка вже зверталась і до міського голови.

- Не можна знайти, хто буде за все відповідати. До директора кладовища неможливо додзвонитись, а головний інженер сказав, щоб ми відновлювали пам’ятники своїми силами, - каже Олена Мельничук.

Головний інженер комунального підприємства Василь Юрченко заперечує слова Олени Мельничук:

- Ні про яке відновлення надгробків своїми силами я не говорив. Натомість розказав, що потрібно звернутися до доглядача, ознайомитися з актом про подію 23 лютого, переконатись, як усе сталося. Більше питань не мало б виникнути, бо міліція все зафіксувала. А потім уже вони мали б прийняти рішення, що робити далі: можливо, навіть у суд подати на власників підприємства, з будівлі якого упав дах. Ми нічого відбудовувати не будемо, тому що нашої вини в цьому немає.

Тетяна ЩЕРБАТЮК, Оксана ЦУРКАНЬ

Винница 2008-04-24 09:39:44
Версия для печати    Отправить на email
Если Вы увидели ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter.
погода  стихія  кладовище  Пам’ятники 
Статьи автора RIA (ВІННИЦЯ):

Оцените новость:

Рейтинг: 0
Голосов: 0
Просмотров:179

RIA (ВІННИЦЯ)

Написать письмо автору

Добавить комментарий (0)
Также в рубрике:
12:01Четыре машины столкнулись на Третьей Слободской
11:38В Хмельницькому горіла в п'ятиповерхівка
10:54І знову утопленик?
16:27Авария канализации в квартире по улице Заболотного
19:21Від вибуху в Києві загинуло троє вінничан
16:23Восьмирічну дівчинку збив автомобіль
15:03Авария на Третьей Слободской и проспекте Ленина
12:13Літня вода щодня забирає життя
11:43Авария на Фалеевской и пр. Ленина
10:29Два троллейбуса горели почти одновременно
Статьи автора RIA (ВІННИЦЯ):
10:58 До побачення, Шешори!
10:54 І знову утопленик?
10:51 Податківці вилучили цистерну спирту
10:50 Під'їзд відремонтують, а труби пофарбують
10:48 Відключили воду на три дня. Без попередження
10:46 Хуторянських боржників залишили без газу
10:28 Майстер ляльок створила більше двохсот казкових героїв
11:19 Ви не згодні? Переселять примусово
22:27 ВОПАСу знову не дали землю
22:25 До Дня міста Вінниця заспіває під власний гімн