Про нас  Члени спілки  Прес-релізи/звернення  Преса про нас  Проекти  Партнери  Контакти 
ПРЯМА ДІЯ 
• Кампанії
• Звернення
• Повідомити про порушення прав людини
• Поради правозахисників
• Блог
• Питання правозахиснику
Змінити / підписатися на розсилку
 
Реєстрація »»
Вхід »»
Фонд захисту жертв порушень прав людини
Щорічні доповіді про права людини
Україна в документах ООН з прав людини
Міжнародні інструменти та доповіді з прав людини
Рішення Європейського суду з прав людини
Надати допомогу УГСПЛ

версія для мобільника
helsinki.org.ua/wap










Регіональні аспекти прав людини в Україні

Проект спрямовано на вироблення частини державної політики в сфері прав людини з метою об’єднання країни та подолання її поділу на схід чи захід. Дослідження, окрім аналізу фактів порушень прав людини та основних свобод, міститиме рекомендації для органів державної влади та місцевого самоврядування, неурядових організацій та донорських інституцій з метою покращити ситуацію. Проект розпочався у листопаді і триватиме до червня 2006 року.

З питань співпраці за даним проектом просимо звертатися до Володимира Яворського, Українська Гельсінська спілка з прав людини.

  • Докладніше про проект
  • Експерти проекту
  • Методологія проекту

Проект здійснюється за фінансової підтримки Дирекції з питань розвитку та співробітництва Швейцарії

Новини за темою проекту:


01.12.2006
Сьогодні в Ужгороді відбудеться акція на підтримку людей, хворих на СНІД «Живи!»  »»
1 грудня, у Всесвітній день боротьби зі СНІДом, об 11.00 на пл. Театральній в Ужгороді відбудеться акція на підтримку людей, хворих на СНІД «Живи!». Буде встановлено намет, де роздаватимуться буклети, плакати, червоні гвоздики, повітряні кульки і символічні червоні стрічки, котрі символізують солідарність з ВІЛ-позитивними та тими, хто живе зі СНІДом.
01.12.2006
Чернівчани сьогодні пройдуть свічковою ходою під гаслами «Зупиніть СНІД. Виконайте обіцянку»  »»
Чернівецька область посідає перше місце в Україні за темпами приросту смертності від СНІДу. За дев’ять місяців цього року на Буковині померло 17 ВІЛ-позитивних людей, що у 17 разів більше, ніж два роки тому. Про це повідомив головний лікар Чернівецького центру з профілактики та боротьби зі СНІД Юрій Лесюк 30 листопада під час засідання прес-клубу.
01.12.2006
Сьогодні Медіа-профспілка відкриє ресурсний центр у Рівному  »»
У п’ятницю, 1 грудня, у Рівному Медіа-профспілка відкриє ресурсний центр для журналістів Рівного, Житомира та Луцька. Про це повідомив голова Незалежної Медіа-профспілки України Сергій Гузь.
28.11.2006
На Прикарпатті своє національне мистецтво демонстрували юні представники нацменшин  »»
Фольклор національних меншин – самобутні пісні, запальні танці, гра на музичних інструментах, поезія – звучали минулої неділі в Івано-Франківську під час XIII обласного учнівського свята «Всі ми діти, твої Україно».
27.11.2006
Ще один екологічно небезпечний проект  »»
Сьогодні природоохоронній громадськості України стало відомо, що проект побудови Канівської гідроакумулюючої електростанції (ГАЕС) на Дніпрі у Черкаській області з"явився у офіційному переліку проектів Європейського банку реконструкції та розвитку, які можуть бути прокредитовані банком.
27.11.2006
Вибори мерів Кіровограда, Полтави та Чернігова завершено  »»
Для всіх трьох виборчих процесів характерною є низька явка виборців, а також значний відсоток тих, хто голосував проти всіх.
24.11.2006
Антимонопольний комітет зобов’язав міськраду Івано-Франківська скасувати рішення про запровадження карткової системи у ліфтах  »»
Івано-Франківське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету зобов’язало Івано-Франківську міську раду скасувати рішення про запровадження ліфтових карток, мотивуючи це «порушенням конкурентного законодавства».
24.11.2006
Через 6 років Київ перетвориться в смітник  »»
Сміттєвосортувальна станція "Грінко" не має потужностей для прийому всього сміття з Києва.
23.11.2006
Івано-Франківська ОДА прислухатиметься до рекомендацій новоствореної громадської ради з питань європейської та євроатлантичної інтеграції  »»
Громадську раду з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, що є дорадчим органом при облдержадміністрації, створив своїм розпорядженням голова Івано-Франківської ОДА Роман Ткач
23.11.2006
Журналістів закарпатської газети «РІО» не пустили на прес-конференцію обласного прокурора  »»
Журналісти закарпатської газети «РІО» заявляють про порушення їхніх прав обласною прокуратурою. Про це повідомляє "Телекритика". 22 листопада їх не пустили на прес-конференцію прокурора Закарпатської області Юрія Бенци.


стор.: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  »»   ...26
Огляд по темах  
Катування та нелюдське поводження
Вибори
Право на справедливий суд
Свобода совісті та релігії
Приватність
Свобода слова
Доступ до інформації
Свобода мирних зборів
Свобода асоціацій
Дискримінація
Соціально-економічні права
Екологічні права
Права біженців і мігрантів
Права дитини
Права людини за кордоном
Конституційна реформа
Проект Кримінально-процесуального кодексу України
Права людини на шляху євроінтеграції України
Інші питання
Тим часом в парламенті...
Фоторепортаж 
Навчальний курс з прав людини для юристів Використання національних і міжнародних механізмів для захисту прав людини в стратегічних справах
Перший навчальний курс для юристів з прав людини. Лекції обговорення і тренінги - тут було все. А ще цікаві дискусії та обмін досвідом, можливість знайти нових колег, до яких можна завжди звернутися за допомогою.
31 березня у Національному університеті «Києво-Могилянська академія» в рамках Міжнародного фестивалю документального кіно з прав людини «Український контекст» відбувся відбірковий тур чемпіонату Київської міської дебатної ліги.
30 березня урочистим відкриттям в Будинку кіно розпочав свою роботу Четвертий міжнародний фестиваль „Дні документального кіно з прав людини „Український контекст”




 Про нас  Члени спілки  Прес-релізи/звернення  Преса про нас  Проекти  Партнери  Контакти 
© 2008  УГСПЛ
Всі права застережено
Сайт працює за фінансової підтримки Міжнародного Фонду «Відродження»
При передруку наших матеріалів посилання (для Інтернету - гіперпосилання) на helsinki.org.ua обов’язкове.  Наш e-mail: