This version of the page http://mtv.ua/tv/vjs/?id=1421 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-07-10. The original page over time could change.
Нашi VJ • MTV.ua — Музичне Телебачення в Українi
Подивитися найперше промо-відео цього VJ в ефірі MTV Україна

Супутнi матерiали

Iнформацiя з'явиться найближчим часом

Нашi VJ

VJ Іра

Ведуча Хіп-Хоп Чарту

VJ Саня

Ведуча програм День.MTV та ТОП-20 MTV Україна

VJ Аня

Ведуча програм День.MTV, Tuborg Partyzone та Євро ТОП-20

VJ Таня Воржева

Ведуча День.MTV

Ірена Карпа

Ведуча Новини MTV

Ірена Карпа

Ведуча Новини MTV

    
  

Ірена Карпа — українська письменниця, співачка, журналістка.

Народилася 8 грудня 1980 року у Черкасах. Спочатку мешкала з родиною в Івано-Франківську, потім переїхала з родиною до Яремче — невеликого містечка у Карпатах. Там вчилася у школі мистецтв.
У 1998 р. вступила до Київського національного лінгвістичного університету на відділення французької філології.

Від 1999 Карпа є солісткою й авторкою текстів гурту «Фактично самі (гурт)» (з 2007 «Qarpa»), музика якого становить суміш індастріалу, панк-року, гардкору та психоделічного трип-гопу.

Друкувалася в культовому часописі «Четвер». Першою її книгою стала «Знес Паленого», видана у 2000 у Івано-Франківську. До цієї книги ввійшли, поміж іншим, повість «50 хвилин трави» та оповідання «Сни Ієрихона», які разом з оповіданням «Ґанеша і Синкопа» та так званим інтерактивним романом «Полювання в Гельсінкі» склали видану в 2004 р. видавництвом «Фоліо» книгу «50 хвилин трави».
Закінчивши навчання, отримала магістерську ступінь з іноземної філології за спеціалізацією англійська і французька мови. Рік подорожувала Південно-Східною Азією, наслідком чого став роман «Фройд би плакав», виданий також «Фоліо».
У 2005 Карпа починає працювати ведучою на телебаченні.

Четвертою її книгою став ще один роман — «Перламутрове порно», який вийшов у 2005 у видавництві «Дуліби», пятою — роман «Bitches Get Everything», що видав «Клуб сімейного дозвілля».