ІНФО   Актуально   Книги   Глосарій   Ресурси   Реклама   Контакти   
 СЕРВІСИ   Робота   Семінари   Виставки   Бізнес Мережа   Форуми   Блог   
 УКР      РУС   ENG 
Пошук по сайту
РУБРИКАТОР
Стратегія
Маркетинг та продаж
Управління змінами
Управління фінансами
Управління персоналом
Якість ведення бізнесу
Інформаційні системи
ПРОЕКТИ MCUa
Проект «ВІЗІЯ»
БІЗНЕС-ПРОЗА
ДРУЖНІ РЕСУРСИ

НОВИНИ від 02.07.2007

Версія для друку

Європа потребує додаткових інвестицій на дослідження та розвиток

Скорочення інвестицій у дослідження та інноваційну діяльність європейського бізнесу може зашкодити конкурентоспроможності всього регіону, застерігає Європейська комісія. Наукові, технологічні та інноваційні показники 2007-го року викликають серйозне занепокоєння, вказуючи на стагнацію ВВП, який витрачався на дослідження та розвиток у Європі починаючи із середини 1990-их років.

В середньому ж, лише 1,84% ВВП було витрачено на дослідження та розвиток у 27-ми країнах Європейського Союзу. Науковці переконані: якщо подібна тенденція буде продовжуватися, Китай зуміє наздогнати нас вже у 2008-му році.

На відміну від країн ЄС, інвестиції на дослідження та розвиток у Японії, Китаї та Південній Кореї невпинно зростали протягом кількох останніх років.

Однією із основних причин нестачі інвестицій у дослідження та розвиток в Європі є небажання приватних компаній вкладати свої кошти у дослідницьку діяльність. Ще однією причиною є слабка розвиненість у Європі високотехнічного сектору, який зазвичай здійснює найбільші витрати на дослідження та розвиток.

Тож якщо Європа прагне й надалі залишатися на гребені хвилі і витримувати жорстку конкуренцію від новостворених ринків (Індія, Китай і т. п.) їй треба терміново переглянути політику інвестицій у дослідження та розвиток.

За інформацією Management.Silicon.com.

  ВСІ НОВИНИ

РЕКЛАМА

   
Головна Актуально Робота Семінари Виставки Бізнес Мережа Глосарій Книги Ресурси Форуми Реклама Контакти Блог


 


Copyright © 2001-2008, Management.com.ua
Портал створено та підтримується Strategic Consulting Group (SCG)