ІНФО   Актуально   Книги   Глосарій   Ресурси   Реклама   Контакти   
 СЕРВІСИ   Робота   Семінари   Виставки   Бізнес Мережа   Форуми   Блог   
 УКР      РУС   ENG 
Пошук по сайту
РУБРИКАТОР
Стратегія
Маркетинг та продаж
Управління змінами
Управління фінансами
Управління персоналом
Якість ведення бізнесу
Інформаційні системи
ПРОЕКТИ MCUa
Проект «ВІЗІЯ»
БІЗНЕС-ПРОЗА
ДРУЖНІ РЕСУРСИ

НОВИНИ від 24.05.2007

Версія для друку

Корпоративні сесії дратують співробітників

Середня кількість корпоративних сесій, які проводяться у компаніях, подвоїлася протягом другої половини двадцятого століття. А час, який витрачається на подібні збори, продовжує зростати.

Зайві або непродуктивні зустрічі вартують менеджерам 10% їхнього часу — тобто 24 робочих днів на рік. А дослідження, проведене компанією Microsoft ще у 2004-му році виявило, що саме непродуктивні збори є основною перешкодою для ефективності малого бізнесу.

Нове дослідження, проведене американською компанією Opinion Research спробувало визначити, чому ж корпоративні сесії так часто не виконують свого основного завдання і шкодять бізнесові замість того, щоб допомагати йому. Вочевидь основною причиною неефективності та розчарування після зборів є слабка організація останніх.

Більше, ніж чверть респондентів (27%) зі 1037 опитаних, стверджують, що слабка організація та відхилення від тематики сесій є найбільшою перешкодою для ефективних зборів. При цьому 17% респондентів ненавидять, коли хтось із їхніх колег перебиває доповідача під час виступу на зборах.

"Структуровані збори із чітко визначеним графіком роботи — це найкращий спосіб суттєво підвищити ефективність сесії та досягнути поставлених перед нею результатів, — стверджує Джеф Реснік (Jeff Resnick), президент Opinion Research USA. — При цьому слабка організація зустрічі призводить до зниження мотивованості персоналу і майже ніколи не призводить до бажаних результатів".

Варто також відзначити, що дзвінки мобільних телефонів були названі серед найбільш негативних особливостей поганої зустрічі (про них згадали 16% респондентів). До інших негативних сторін було віднесено довгі зустрічі без перерв (6%), неможливість прийняти душ під час зустрічі (8%) та сонливість під час сесії (9%).

Залежно від політики, яку сповідує компанія щодо ведення зустрічей, вона може швидко зростати, або ж навпаки — поводитися абсолютно неефективно. Не варто забувати, що більшість співробітників уже просто втомилися від марної трати часу на неефективних зборах.

За інформацією management-issues.

  ВСІ НОВИНИ

РЕКЛАМА

   
Головна Актуально Робота Семінари Виставки Бізнес Мережа Глосарій Книги Ресурси Форуми Реклама Контакти Блог


 


Copyright © 2001-2008, Management.com.ua
Портал створено та підтримується Strategic Consulting Group (SCG)