Про нас  Члени спілки  Прес-релізи/звернення  Преса про нас  Проекти  Партнери  Контакти 
ПРЯМА ДІЯ 
• Кампанії
• Звернення
• Повідомити про порушення прав людини
• Поради правозахисників
• Блог
• Питання правозахиснику
Змінити / підписатися на розсилку
 
Реєстрація »»
Вхід »»
Фонд захисту жертв порушень прав людини
Щорічні доповіді про права людини
Україна в документах ООН з прав людини
Міжнародні інструменти та доповіді з прав людини
Рішення Європейського суду з прав людини
Надати допомогу УГСПЛ

версія для мобільника
helsinki.org.ua/wap










Регіональні аспекти прав людини в Україні

Проект спрямовано на вироблення частини державної політики в сфері прав людини з метою об’єднання країни та подолання її поділу на схід чи захід. Дослідження, окрім аналізу фактів порушень прав людини та основних свобод, міститиме рекомендації для органів державної влади та місцевого самоврядування, неурядових організацій та донорських інституцій з метою покращити ситуацію. Проект розпочався у листопаді і триватиме до червня 2006 року.

З питань співпраці за даним проектом просимо звертатися до Володимира Яворського, Українська Гельсінська спілка з прав людини.

  • Докладніше про проект
  • Експерти проекту
  • Методологія проекту

Проект здійснюється за фінансової підтримки Дирекції з питань розвитку та співробітництва Швейцарії

Новини за темою проекту:


11.09.2006
Столкновения в Чернигове на религиозной почве  »»
Двадцать шесть студентов, состоящих в «Молодежном националистическом конгрессе Украины», пытались ворваться в Екатерининский православный храм, который заблокировали десятки верующих и священников Московского патриархата. В ходе завязавшейся драки несколько студентов были избиты.
11.09.2006
На Закарпатті створено комісію з питань моніторингу довкілля  »»
На Закарпатті створено обласну міжвідомчу комісію з питань моніторингу довкілля. Відповідне розпорядження підписав голова облдержадміністрації Олег Гаваші. Новостворений консультативно-дорадчий орган очолив заступник голови ОДА Володимир Гоблик.
11.09.2006
Про соціальний захист політв’язнів, репресованих та членів їхніх сімей подбає керівництво Тернопільського району  »»
Голова Тернопільської райдержадміністрації Володимир Болєщук (Тернопільська область) затвердив заходи для посилення соціального захисту колишніх політв’язнів, репресованих та членів їхніх сімей на 2006-2010 роки. До реалізації заходів залучені управління праці та соціальної політики РДА, фінансове управління, центральна районна лікарня, відділ освіти, територіальний центр соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян.
11.09.2006
У Донецьку журналістів не пускають на сесію міськради  »»
Ряд представників донецьких засобів масової інформації не були допущені на сесію Донецької міськради, оскільки не мали відповідної акредитації.
08.09.2006
Юрій Луценко особисто контролює ситуацію навколо телеканалу «Аверс» в Луцьку  »»
Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко взяв ситуацію навколо Волинського телеканалу «Аверс» під особистий контроль. Про це він заявив на прес-конференції у Дніпропетровську.
08.09.2006
Вперше на Закарпатті поміж співвласниками та колективом ЗМІ укладено угоду  »»
Вперше на Закарпатті співвласники видання «Старий Замок Паланок», інформаційної агенції «РІА-Вест» і колективи цих ЗМІ уклали угоду про гарантії та засади незалежної редакційної політики. Про це 7 вересня під час прес-конференції в Ужгороді повідомили головні редактори газети Юрій Клованич та агенції Петро Поліха й представник співвласників Іван Лилик.
08.09.2006
Львівська влада пішла назустріч вимогам журналістів  »»
Львівська міська рада відгукнулася на заклик журналістів і створила спеціальну депутатську комісію для вивчення обставин і наслідків реставрації історичної частини міста та використання коштів, виділених на святкування його 750-річчя. Міський голова Львова Андрій Садовий пообіцяв, що цій комісій буде надано найвищий статус
06.09.2006
У Києві затверджено програму подолання дитячої безпритульності  »»
Затверджено міську Програму подолання дитячої безпритульності і бездоглядності на 2006-2010 роки. Відповідне розпорядження підписав мер Києва Леонід Чернівецький.
05.09.2006
У Тернопільській, Волинській та Хмельницькій областях – найменша заробітна плата серед інших регіонів України  »»
Середня заробітна плата в Україні в липні 2006 р. зросла на 1,4% у порівнянні з червнем і становила 1078,86 гривні на місяць.
05.09.2006
«Інваліди» та «чорнобильці» завтра «штурмуватимуть» кабінет Садового  »»
Завтра, 6 вересня, представники громадських організацій ЛОО «Союз Чорнобиль Україна» і Фонду соціального захисту інвалідів мають намір зустрітися з міським головою Львова Андрієм Садовим, щоб нагадати йому про обіцянку, яку він дав «чорнобильцям» 26 квітня – скасувати рішення виконкому Львівської міськради від 11.02.2004 р. «Про знесення будинку №6 на пл. Маланюка» і продовжити термін оренди: у цьому будинку зараз розміщуються офіси цих організацій.


стор.: ««  11 12 13 14 15 16 17 18 19 20  »»   ...26
Огляд по темах  
Катування та нелюдське поводження
Вибори
Право на справедливий суд
Свобода совісті та релігії
Приватність
Свобода слова
Доступ до інформації
Свобода мирних зборів
Свобода асоціацій
Дискримінація
Соціально-економічні права
Екологічні права
Права біженців і мігрантів
Права дитини
Права людини за кордоном
Конституційна реформа
Проект Кримінально-процесуального кодексу України
Права людини на шляху євроінтеграції України
Інші питання
Тим часом в парламенті...
Фоторепортаж 
Навчальний курс з прав людини для юристів Використання національних і міжнародних механізмів для захисту прав людини в стратегічних справах
Перший навчальний курс для юристів з прав людини. Лекції обговорення і тренінги - тут було все. А ще цікаві дискусії та обмін досвідом, можливість знайти нових колег, до яких можна завжди звернутися за допомогою.
31 березня у Національному університеті «Києво-Могилянська академія» в рамках Міжнародного фестивалю документального кіно з прав людини «Український контекст» відбувся відбірковий тур чемпіонату Київської міської дебатної ліги.
30 березня урочистим відкриттям в Будинку кіно розпочав свою роботу Четвертий міжнародний фестиваль „Дні документального кіно з прав людини „Український контекст”




 Про нас  Члени спілки  Прес-релізи/звернення  Преса про нас  Проекти  Партнери  Контакти 
© 2008  УГСПЛ
Всі права застережено
Сайт працює за фінансової підтримки Міжнародного Фонду «Відродження»
При передруку наших матеріалів посилання (для Інтернету - гіперпосилання) на helsinki.org.ua обов’язкове.  Наш e-mail: