This version of the page http://20minut.ua/news/120943 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-07-06. The original page over time could change.
Зовнішнє оцінювання якості освіти з кожним днем викликає все більше і більше ажіотажу
Новости
Авто
Недвижимость
Работа
Почта
Интернет-радио
Вход | Зарегистрироваться

Зовнішнє оцінювання якості освіти з кожним днем викликає все більше і більше ажіотажу

A A A
Размер шрифта:
Україна - єдина країна на пострадянському просторі, де процедура зовнішнього оцінювання якості освіти поки що знаходиться на стадії впровадження

Зовнішнє оцінювання якості освіти з кожним днем викликає все більше і більше ажіотажу навколо себе. І з кожним днем цей ажіотаж все більше нагадує передвиборний.

Керманичі освітньої галузі країни оголосили: ЗО має вилікувати освіту всіх рівнів від корупції, і аби всі бажаючі змогли переконатися в цьому, закликали громадян особисто проконтролювати тестування як громадські спостерігачі. Не так давно "20 хвилин" розповідала про те, що спостереженням за процедурою тестування займеться Комітет виборців України. Тепер же до них приєдналась ще одна громадська організація. Щоправда, цього разу вже не виборної спрямованості, а самої що не є тематичної: боротьби с корупцією в освіті - "Наше Поділля". Молоді люди, що й до того, за їхніми ж словами, активно боролися з корупцією у вищих навчальних закладах, роздаючи на вулицях міста агітаційні листівки, парили ноги, "аби відстала корупційна зараза", радо сприйняли можливість виступити громадськими контролерами. Вони не забарились оголосити набір громадських спостерігачів та навіть взяти на себе клопіт підготувати їх на спеціальних тренінгах.

- Впровадження Зовнішнього оцінювання якості освіти - це справжня революція в освіті і залишити її поза увагою просто неможливо. Ми зробимо все можливе, аби допомогти довести цю процедуру до ідеалу, - каже Валентина Лотоцька.

Ще більш нагадує виборний процес агітаційний ролик, який зняла "Наше Поділля". Де в кращих традиціях передвиборної агітації всіх бажаючих закликають прослідкувати за процедурою тестування.

У той самий час директор школи-ліцею №7 Олександр Сухомовський зазначає, що до такого питання, як громадське спостереження за ЗО, потрібно ставитися надзвичайно відповідально і обережно. Адже громадські спостерігачі мають чималі повноваження. Наприклад, за відповідних обставин вони можуть припинити процедуру тестування для одного з учнів, або навіть для всієї аудиторії.

Проте в той самий час визнає, що таке явище, як громадське спостереження за тестуванням, - річ надзвичайно важлива.

- Ми закликаємо всіх, і членів батьківських колективів, і працівників вищої школи, щоб вони особисто брали участь у спостереженні, - каже пан Сухомовський. - Але ні професори, ні доценти університетів не хочуть йти спостерігачами.

Самих же школярів питання спостерігачів не надто хвилює. Як визнає одинадцятикласниця Сенья Доляк, більш важливий зміст тестів. Адже так зване пробне тестування дало можливість дізнатись про недоліки самих тестів.

- Тестові завдання складені дещо некоректно, - розповідає одинадцятикласниця, - так що важко зрозуміти, про що саме йдеться в ньому, крім того трапляються помилки у самих відповідях.

Ще один недолік, на якому наголосила дівчина - це те, що до запитань увійшли ті теми, які діти, відповідно до навчальної програми, проходитимуть уже після тестування.

Винница 2008-04-17 09:58:28
Версия для печати    Отправить на email
Если Вы увидели ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter.
зовнішнє оцінювання  освіта  тестування 
Статьи автора Марина ЩЕРБАЦЬКА:

Оцените новость:

Рейтинг: 0
Голосов: 0
Просмотров:176

Марина ЩЕРБАЦЬКА
8(098)2268084
Написать письмо автору

Добавить комментарий (1)
Гость: mur 17/04/2008 22:22 0
Це все - туфта, боротьба не з причиною, а наслідками. До речі, коштує вона немало.
Ответить IP
Также в рубрике:
11:47Абітурієнти вступають до ВНЗ за результатами тестів
19:16Медалей не прагнуть, бо немає стимулу
10:46Найкращим випускникам міста вручили атестати та медалі
16:34Співробітників будуть згуртовувати екстримом
09:13На університет можна "настукати" анонімно
17:50Юридичний “взяли” в облогу
16:24На Хмельниччині лише один абітурієнт подав на апеляцію
14:38Гуртожиток для студентів чи готель для VIP-персон?
14:25Вінничани отримали дипломи, як у міністрів Франції
11:18ЮНЕСКО оцінило вінницьку освіту
Статьи автора Марина ЩЕРБАЦЬКА:
20:42 Розарій на Коцюбинського розкрадають вінничани
09:48 У пляжний патруль беруть усіх
16:04 На Київській горіла дев’ятиповерхівка
10:38 На служби у кафедральному соборі ходили російські царі
16:45 Місто полює на вуличних нечупар
18:48 Брати шлюб у день трьох вісімок астрологи не радять
14:30 Результати тестування можна перевірити в інтернеті
13:17 Довічне щастя за двісті гривень
16:38 До Шешор залишилось три тижні
17:18 У лебединій родині поповнення