This version of the page http://20minut.ua/news/120873 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-07-06. The original page over time could change.
Вінничанка вже 14 років принципово не сплачує послуги тепломереж
Новости
Авто
Недвижимость
Работа
Почта
Интернет-радио
Вход | Зарегистрироваться

Вінничанка вже 14 років принципово не сплачує послуги тепломереж

A A A
Размер шрифта:
Вінничани щодня звертаються з проханням від’єднатись від централізованої тепломережі, але тепер не існує порядку від’єднання окремої квартири. Можна від’єднати весь будинок, за згодою всіх власників квартир

Вінничанка Галина Швець з 1994 року не оплачує послуги тепломереж, мотивуючи це тим, що ніякі договори з цією організацією вона не підписувала і не збирається. Навпаки, вже шостий рік намагається отримати дозвіл на від’єднання від централізованої тепломережі. Нині справа про стягнення шести тисяч гривень з громадянки Швець знаходиться у Ленінському райсуді. 

- Я знаходжусь у рабстві, я безправна, але мої права гарантуються Конституцією України, - каже Галина Григорівна. - На мої заяви у «Вінницькій тепловій мережі» не реагують.

У тих заявах пані Галина звертає увагу керівництва підприємства на високі поточні тарифи, неможливість проведення точного кількісного обліку спожитої теплової енергії та скрутне матеріальне становище. І просить видати технічні умови на відключення. А ще в заяві за вхідним №120-СК від 06.07.2004 р., пані Швець звертає увагу керівництва тепломереж на те, що будинок на вул. Кропивницького, в якому вона мешкає, майже тридцять років опалювався власною котельнею і підключення будинку до тепломережі в 1994 році здійснювалось без узгодження з мешканцями. При цьому, зі слів Галини Швець, якість опалення стала вкрай незадовільною. Але серед опитаних мешканців будинку лише в одній квартирі виявили незадоволення якістю послуг «Вінницьких тепломереж”.

- На моє переконання, встановлення індивідуальних газових котлів у квартирах є злочином. Тому що котел потребує кваліфікованого догляду, – говорить директор «Вінницьких теплових мереж» Віталій Вознюк. - Але згідно з чинним законодавством, відмовити у від’єднанні ми не маємо права. З грудня 2007 року вийшла постанова, згідно з якою на встановлення індивідуальних засобів потрібна згода всіх мешканців будинку. Ми проводимо відповідну роз’яснювальну роботу. Але змушені вже в цьому році подати 170 справ до суду, - лише п’ятеро мешканців заплатили, ще 127 справ знаходяться в провадженні ДВС. Серед боржників є і поважні особи, серед яких, наприклад, начальник одного з відділів облради, який проживає на вулиці Київській, 44. Якщо людина не хоче платити, вона мусить нести відповідальність згідно із законом, – підсумовує Віталій Федорович.

За словами начальника відділу дозвільних процедур вінницької міської ради Валерія Гриценка, вінничани щодня звертаються з проханням від’єднатись від централізованої тепломережі.

- Але це питання ніяк не вирішується, тому що з шостого жовтня 2007 року діє наказ №69 Міністерства житлового господарства України, який виключає від’єднання окремих приміщень взагалі, - каже Валерій Гриценко. - Тепер не існує порядку від’єднання окремої квартири. Можна від’єднати весь будинок, за згодою всіх власників квартир. Цей наказ є діючим документом.

В управлінні захисту прав споживачів порадили вінничанам, які незадоволені якістю послуг, які надаються тепловиками, скласти акт-претензію та надати його представнику підприємства.

- Але зафіксувати це повинна комісія, склад якої визначається згідно з угодою між споживачем та виконавцем, – зазначив головний спеціаліст відділу якості робіт, надання послуг та реклами обласного управління у справах захисту прав споживачів Юрій Марусніченко.

Віталій ЧУКАВІН

Винница 2008-04-16 13:16:47
Версия для печати    Отправить на email
Если Вы увидели ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter.
тепломережі  послуги  Галина Швець 
Статьи автора RIA (ВІННИЦЯ):

Оцените новость:

Рейтинг: 0
Голосов: 0
Просмотров:117

RIA (ВІННИЦЯ)

Написать письмо автору

Добавить комментарий (1)
Avtolіk 19/04/2008 13:17 0

Ну да преступление!!! Кто станет платить по вашим завышенным тарифам с вашим качеством услуг? Вы несчастные без работы останетесь, денег воровать не откуда будет.
Если у людей будет выбор ваши «Вінницькі теплові мережи» обанкротятся и останутся без работы. Или что страшнее будут вынужденны наконецто начать работать на совесть!
Ответить IP
Также в рубрике:
20:32Гроші – у сейф, сім'ю – на море
13:32Квитки на потяг подорожчають у серпні та жовтні
10:30Змінили роботу - поверніть банку кредит
12:35Позабюджетними ресурсами можна повернути вклади
10:34Акциз росте: будемо пити менше
16:31Способи захисту “пластикових грошей”
13:17Мерія "зважила" підприємців
13:14Винница "попала" на облигации
13:11Винница предлагает свой аэропорт для Евро-2012
12:14Європейці перебили бізнес молдованам і позбавили вінничан городини з-за Дністра
Статьи автора RIA (ВІННИЦЯ):
22:21 Вінницька цегла отримає незалежну оцінку
20:38 Прогулянка з гривнею в кишені
20:32 Гроші – у сейф, сім'ю – на море
20:26 В баскетболе рост не главное
16:39 Жителі кінцевої Вишеньки протестують проби вирубки дерев
16:16 Таксі "зганятимуть" на стоянки
16:05 Іноземні банки пропонують восьмивідсотковий кредит для оновлення українського житлового фонду
10:49 У вінницьких потягах третій клас ніхто не відміняв
10:38 Не штурхайте лебедя ногами
10:30 Змінили роботу - поверніть банку кредит