This version of the page http://mtv.ua/news/ukraine/12042 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-07-03. The original page over time could change.
Новини • MTV.ua — Музичне Телебачення в Українi

Жива Бібліотека

Фото: www.aidsalliance.kiev.ua

Супутнi матерiали

Iнформацiя з'явиться найближчим часом

07.05.2008

Почитати людей у «Живій бібліотеці»

18 травня в Києві буде розпочато унікальний проект, метою якого є забезпечення безпосереднього спілкування між загальним населенням та представниками різноманітних груп, зокрема вразливих до ВІЛ, у сприятливому для комунікації форматі.

Автор: Новини MTV

В неділю, 18 травня 2008 року, з 11:00 до 17:00 в Києві (парк Т.Г.Шевченка) відбудеться перша зустріч учасників проекту «Жива бібліотека», основна ідея якого – це культурне, етнічне та соціальне різноманіття. Організатори проекту - Міжнародний Альянс з ВІЛ/СНІД в Україні, програма Волонтери ООН та Європейський молодіжний парламент – Україна, проект проходить за підтримки MTV Україна.
Жива Бібліотека працює у такий же спосіб, як і звичайна, добре нам відома, бібліотека – читачі звертаються до бібліотеки, заповнюють картки читачів, вибирають книгу, позичаючи її на певний час. Прочитавши книгу, читач повертає її до бібліотеки та, за бажанням, бере іншу. Єдине, що відрізняє Живу Бібліотеку від звичайної, це та обставина, що її книги – це не звичні продукти на папері, а живі люди. Вони репрезентують різноманітні групи нашого суспільства, які часто зазнають упередженого ставлення до себе й потерпають від стереотипів; люди, які стають жертвами дискримінації або соціальної ізоляції.

Тому книгою стає людина, яка через своє етнічне походження, релігійні погляди, професію, стан здоров’я, сексуальну або соціальну приналежність, є ізольованою. Ця людина готова відкрити свій статус та досвід у розмові, в обговоренні та дискусії із спірних питання з Читачем. Наприклад, Книги можуть мати такі назви: ВІЛ-позитивна людина, шукач притулку, біженець, колишній споживач наркотиків, представник етнічних та національних меншин, священик, гомосексуал, лесбіянка, безробітний, людина, яка має досвід роботи за кордоном, особа комерційного сексу, знавець Києва тощо. Читач – це будь-який відвідувач Живої Бібліотеки, котрий зацікавлений дізнатись більше про конкретну групу, що її репрезентує Книга, або прагне поставити «заборонені питання» Книзі в необразливій формі у сприятливій, дружній атмосфері.

Правила у «читань» майже відсутні, і все відбувається так:
• Читач приходить і реєструється в Бібліотеці.
• Він/вона обирає з каталогу Книгу, котра його зацікавила.
• Читач підписом засвідчує свою згоду з правилами позики, а забезпечення конфіденційності – завдання Бібліотекаря.
• Починається читання (Книга та Читач). Читання в Живій Бібліотеці означає обговорення тих аспектів, що зацікавили Читача, того, що хотілось би йому дізнатися про Книгу, та ті деталі, про які в обраній Книзі можна довідатися.
• Читання кожної Книги обмежене певним часом.

Деталі проекту та умови участі у проекті Живих книг, Бібліотекарів та Волонтерів: http://www.aidsalliance.kiev.ua/cgi-bin/index.cgi?url=/ua/18may2008/index.htm.

Новини в Українi

10.06.2008

Київський гурт Etwas Unders оприлюднив альбом

Переможці українського фіналу The GBOB-2006 нарешті радують фанів матеріалом

06.06.2008

Музиканти гурту «Друга ріка» відсвяткували вихід нового альбому

Презентація платівки «Мода» відбулась по-домашньому без пафосу

30.05.2008

Анна змінює склад

Львівський гурт Анна, який видав навесні дебютник Карматреш та відвідав з туром два десятки міст України, залишив барабанник Вадим Баюк.

26.05.2008

Esthetic Education презентували новий відео кліп на пісню «With You»

Відео змонтоване з фрагментів відеороликів, відзнятих басистом Юрієм Хусточкою у різних просторово-часових площинах

19.05.2008

Електронна команда Tomato Jaws підписала контракт з Lavina Music

Tomato Jaws - унікальний електронний проект, який вже став другою електронною командою лейблу