Системы ЛІГА:ЗАКОН CD-справочники Digital Daily Пресс-центр Практикумы
Реклама Контакты Рассылки по e-mail Карта портала RSS-экспорт
Интернет-конференция
 

Главная страница | О Пресс-Центре | События | Интернет-конференции | Фотогалерея | Заявка

14 ноября 2007 г.,14:30

Интернет-конференция
Анатолия Матвиенко

председателя Украинской республиканской партии "Собор", блок "Наша Украина – народная Самооборона"
на тему:
"Какой будет следующая парламентская коалиция?"

Анатолий Сергеевич Матвиенко родился 22 марта 1953 года в городке Бершадь Винницкой области. Образование высшее. Окончил Львовский сельскохозяйственный институт. Анатолий начинает работать инженером в дорожном управлении. В 1977 г. молодежь Бершадского района избирает Анатолия Матвиенко первым секретарем райкома комсомола. В 1980 г. он был избран вторым секретарем Винницкого обкома комсомола. В 1985 г. А. Матвиенко избран секретарем ЦК комсомола Украины. В 1988 году он поступает в аспирантуру Высшей партийной школы и готовит диссертацию по проблемам экономики. В 1989 г. на первых альтернативных выборах из нескольких кандидатур Анатолий Матвиенко избирается первым секретарем ЦК комсомола Украины.

В 1990 г. Анатолий Матвиенко избран народным депутатом Украины по Бершадскому избирательному округу. В Верховной Раде 12-го созыва он возглавляет Комиссию по делам молодежи. В 1994 г. Анатолий Матвиенко создает Фонд поддержки развития искусств, деятельность которого была направлена на материальную помощь молодым талантливым личностям и творческим коллективам. В 1995-1996 гг. Анатолий Матвиенко - заместитель Председателя Народно-демократического объединения "Новая Украина". В феврале 1996 г. создается Народно-демократическая партия, Анатолия Матвиенко избирают ее Главой. На втором съезде НДП в июне 1997 г. он выступает с резкой критикой коррумпированного премьер-министра Украины П.Лазаренко.

В июне 1996 г. Анатолий Матвиенко назначается главой Винницкой облгосадминистрации и работает на этой должности до апреля 1998 года. На выборах 1998 г. в Верховную Раду Украины 14 созыва Анатолий Матвиенко снова побеждает в одномандатном округе, который охватывает пять районов Винничины, и, придя в парламент, возглавляет фракцию НДП. 15 мая 1999 года на IV съезде НДП Анатолий Матвиенко добровольно сложил полномочия Главы партии, не согласившись с принятым вследствие грубого давления со стороны исполнительной власти решениям съезда поддержать ныне действующего Президента Леонида Даниловича Кучму на президентских выборах в октябре 1999 года. С 1999 года - президент Института открытой политики - негосударственной исследовательской организации, которая имеет целью утверждать идеалы открытой, ответственной перед избирателями политики. В 2000 году основал Благотворительный Фонд "Украина Инкогнита".

25 декабря 1999 г. на Съезде единения национально-демократических сил тайным голосованием избран Главой УНП "СОБОР". 18 февраля 2001 года на І Съезде партии повторно избран ее Главой. С февраля 2001 года - Член Рады Форума Национального Спасения, в июле того же года избран заместителем председателя избирательного блока демократической оппозиции "Блок Юлии Тимошенко". 31 марта 2002 г. избран народным депутатом Украины IV созыва по списку Блока Юлии Тимошенко (3-и номер в списке). Анатолий Матвиенко - глава Комитета Верховной Рады по вопросам государственного строительства и местного самоуправления. 21 апреля 2002 года свыше 400 участников ХІІ съезда УРП и ІІІ съезда УНП "СОБОР" провозгласили создание объединенной Украинской республиканской партии "Собор". Главой партии избран народный депутат Украины Анатолия Матвиенко. 14 декабря на ХІІІ съезде Украинской республиканской партии "Собор", который прошел под лозунгом "За соборную национальную демократическую Украину - в объединенной Европе", на альтернативной основе 164-ю голосами Анатолия Матвиенко переизбран главой партии.

После победы Виктора Ющенко на президентских выборах, в марте 2005 года возглавил Совет министров Автономной Республики Крым. В сентябре того же года подал в отставку с занимаемого поста, а также с поста лидера партии в связи с неподдержанием кандидатуры Ю.Еханурова со стороны представителей УРП "Собор" в парламенте. После ухода из партии нескольких ярых сторонников Тимошенко, инициировавших провальное голосование по Еханурову, восстановил в свое членство в УРП "Собор", в последствии несколько раз переизбирался лидером этой партии. До избрания народным депутатом в 2006 году занимал пост замглавы президентского Секретариата.

Увлечения - поэзия, футбол, туристические путешествия. В 1998-2002 года организовал ряд пеших, велосипедных, яхтенных, байдарочных путешествий Украиной. Глава Национальной Федерации спортивного туризма Украины.

8 ноября 2007 г. Украинская республиканская партия (УРП) "Собор" подготовила и направила на адрес политсовета блока "Наша Украина - Народная самооборона" свои замечания относительно проекта коалиционного соглашения между НУНС и БЮТ. Предлагаемые изменения касаются вопросов внутренней организации вышестоящих органов государственной власти и административной реформы в Украине; императивного мандата; возвращение сбережений вкладчиков Сбербанка УССР и т.п. В то же время, партийное руководство подчеркивает, что усилия УРП "Собор" в направлении усовершенствования проекта соглашения и согласование всех спорных вопросов между блоками НУНС и БЮТ направлены на построение стабильной демократической коалиции, устранение внутренних разногласий между ее участниками цивилизованным, европейским методом. Как известно, 15 октября Блок Юлии Тимошенко и блок "Наша Украина - Народная самооборона" парафировали соглашение о формировании коалиции в парламенте VI созыва. 17 октября БЮТ и НУНС обнародовали этот документ.

Поздно вечером 12 ноября 2007 года политсовет НУ-НС, вопреки прогнозам многих скептиков, поддержал, замечание УРП "Собор" к коалиционному соглашению и поручил руководству НУ-НС согласовать соответствующие изменения с БЮТ.

Хотите пообщаться с А.Матвиенко и узнать больше о перспективах будущей демократической коалиции в новом парламенте?

Я хочу подякувати всім, хто відгукнувся на можливість нашого спілкування. Я хочу признатися, що для мене ці запитання були дуже корисними. Це допомагає мені орієнтуватися в мої політиці і в публічній зрозумілості моєї політики. Я до кожного ставлюсь з шануванням і повагою. Прошу вибачення за відвертість, але це відповідь на нашу щиру відвертість нашому спілкуванню.

Фоторепортаж>>


Вопросы:
 

Скільки часу ще чекати на нову демократичну коаліцію і чи взагалі вона буде? Ваші варіанти?
Василь
13.11.07 12:09

А.М. Доброго дня всім, хто зайшов на портал і попробую бути відвертим. Говорити про те, що я думаю. Не маю претензій до тих, то думає інакше ніж я, бо я поціновую кожну точку зору. Немає претензій і образ за протилежну точку зору і хотів би домовитися, щоб на мене теж не ображались, бо в мене теж є точка зору. Це є демократія.

Демократична коаліція буде створена швидше за все 95 до 5, що саме так і буде. Дуже важливо, щоб ця демократична коаліція була створена і працювала не за ради президентських виборі, а задля розв’язання найболючіших проблем сьогодення. Якщо це буде покладено в основу, то вона буде працювати до наступних парламентських виборів, сподіваюсь, чергових. Якщо ж популізм очікування президентських виборів в її роботі переможе, то коаліція буде не довготривалою.

Здравствуйте, Анатолий Сергеевич! Поскольку Вы подымали вопрос о возвращении сбережений вкладчиков Сбербанка УССР, то к Вам вопрос. Скажите, как можно внуку вернуть накопленные сбережения деда, если у внука другая фамилия. Или подскажите, где это можно узнать, куда обратиться?
Алексей
13.11.07 12:23

А.М. Я думаю, що збереження, які мають сьогодні громадяни України обов’язково будуть повернуті, бо це державний обов’язок. Це капітал, цінність, яка належить конкретно кожному громадянину. Якщо вони не будуть повернуті за життя, нажаль, ті, хто мають вік літній, вони можуть перейти у спадок. І ті, кому вони будуть заповідані мають право їх отримати.

Чи буде УРП "Собор" ліквідована шляхом об`єднання в одну демократичну партію і в які терміни?
В.Б.
13.11.07 12:30

А.М. Буде вона ліквідована в результаті об’єднавчого процесу залежить наскільки швидко ми зможемо прийняти зміни до закону, яким і врегулюємо процедуру об’єднання, а не шляхом ліквідації цих суб’єктів. Хотілось би, щоб це було прийнято як швидше. Оскільки ті поправки, яки ми готуємо, ця нова партія продовжує свою біографію після об’єднання з моменту заснування найстаріших партії, то УРП "Собор" відведена історична роль, оскільки це найперша партія зареєстрована в Україні з 1991 року.

Скільки можна "баламутити" створення помаранчевої коаліції?!?
Як тільки намічається якась стабілізація у відносинах, ніби голий комсомолець з терню вискакує Матвієнко і усе ламає! Хочете продатися "донам" подорожче, так і скажіть, а то корчите з себе патріотів, аж противно вже.

ДІР
13.11.07 12:33

А.М. З приводу моєї "продажної натури". За всю біографію ніколи не продався, ні з яких фракцій не вийшов. Я захищаю демократію і принципи демократії, я боюся, що Україна може звернути з демократичного шляху на шлях диктатури, на шлях закоханості і дуже гіркого розчарування, на шлях, коли я начальник, а ти дурень. Я виступаю проти такого і все буду робити, щоб в Україні такого не сталось. Я хочу, щоб ми оцінювали людей за те, що зробили, а не обіцяли. Це головний критерій оцінки тих, хто хоче влади. Найголовніше в демократичному процесі – коли влада контрольована народом, коли вона не поводир, а коли вона слуга.

Анатолий Сергійович! Дайте відповідь мені, будь ласка, на таке запитання. ЦВК прийняла рішення про компенсацію партіям грошей, які потрачені на вибори (180 млн.грн.). Я розумію, що ми притримуємось практики західних держав, але зрівняти життевий рівень західних держав і України - це небо і земля. Невже наші партії такі бідні? Фактично кожен 10-й депутат неофіційний міліардер, який нажився за рахунок народу. На позачергові вибори пішли міліарди грн. за рахунок платників податків, тобто пенсіонерам не підвищять пенсій, діти у садочках і школах будуть голодними, ціни на продукти харчування, завдяки цьому "защкалюють" і т.д. Невже у керівників наших партій немає елементарної совісті, чому повинні наживатись ще на цьому? Вийдіть з ініціативою відмовитись партіям від цієї ганебної компенсації і Ви перед народом будете виглядати героєм.
Микола. м.Київ
13.11.07 13:05

А.М. Я підтримую абсурдність сьогоднішньої ситуації, коли партії отримують кошти за компенсацію їх витрат на виборах. Я думаю, що ми маємо до цього прийти, як і демократичні суспільства інші в Європі, але для цього треба зробити багато. По-перше, маємо мати ідеологічні партія, які відстоюють інтереси своїх прихильників, а не обслуговують владу або лідера. Друге - маємо обмежити виборчій фонди і забезпечити прозорість їх формування. Поки цього не зроблено, на превеликий жаль, все що відбувається зараз – фарс. І я підтримую автора, що на це можна було б накласти мораторій, а ці гроші направити на вирішення більш важливих соціальних завдань.

Молчать до выборов и заявлять о своей позиции после выборов – это демократически?
Владимир
13.11.07 13:31

А.М. Я дякую Володимиру за його відвертість і хочу розвіяти його сумніви. Я ніколи не мовчав, всю виборчу кампанію я говорив про небезпеку, тупикову перспективу протистояння і розділу України. Я закликав до діалогу і найперше не вождів. Ми не маємо право ігнорувати право людей на їх вибір. Маємо єднати Україну, а не поборювати.

Чому не сказати відверто, що основні проблеми щодо створення коліції - це бажання Ющенка і "рыбку съесть и ..." і що дійсно і НУ-НС, і ПР, і БЮТ (хоча БЮТ хоч якось можна віднести до лівих за рахунок поглядів авторитарного лідера) - це не ідеологічні політичні утворення і потребують повного переформатування на ідеологічній основі, і що будь-яка ІДЕОЛОГІЧНА коаліція корисна для України, а "демократична" чи "широка" - це все сміття? В ваших виступах іноді проглядає ідеологія, але чи готові ви заради ідеології позбутись вашої залежності від Ющенка?
Sergiy
13.11.07 14:25

А.М. Я вдячний за дуже серйозне запитання. Розділяю стурбованість, що головна проблема в Україні – це тупикова дорога політичного структурування, якою Україна сьогодні йде. Ця дорога називається холдингізація партій. Партії належать особистостям і кланам. Партії не є ідеологічними, тому і не можна чекати від них служіння нації і своєму електорату. Маємо зрозуміти, що якщо не змінимо вектор розвитку політичного структурування по побудову ідеологічних партій, Україна не утримається на демократичному шляху свого розвитку. Я ніколи не служив Ющенку, незалежно, як я до нього ставлюсь, як і іншим посадовцям. Моїм пріоритетом є національний інтерес, все решта має бути йому підпорядковано. Пану Сергію радив би займатися не пошуком чорної кішки в темній кімнаті, а щиросердечне відповісти критикуючи Ющенко самому собі – хто з нинішніх лідерів політичних є по справжньому найбільшим українцем, хто із них є людиною християнської моралі, і хто є найбільш професійною людиною в конкретній якійсь сфері. Проаналізувавши побачимо, що не на того ми скеровуємо наші критики. Хоча безгрішних нема.

Шановний А.С.! Скажіть, чи задоволені Ви виборчим законодавством у ВР України? Хто запитав у виборців і народу, коли приймались такі свавільні закони, вигідні тільки нардепам? Тобто, магнати з великими доходами сколотили собі партії і довічно "навтикали" у список своїх же магнатів. Відкрийте очі і подивіться у списки - там постійні, невмирущі депутати. Чи зможуть вони змінити положення на краще? Чи вболівають вони за народ окрім своїх бездонніх карманів? Тому, як висловлюється М.Жванецький "Может в консерватории что-то не то". Розкажіть про свої доходи, бізнес, майно?
Чіпка м.Київ
13.11.07 14:29

А.М. Я дякую пану Чіпці за сформульовану, можливо, одну з найболючіших проблем, яку Україна не може вирішити. Абсолютно справедлива, або її ефективність в великій мірі визначається способом формування цієї влади. Тобто – виборчим законодавством. І маємо визнати, що не імперативний мандат сьогодні варто чекати він нічого не вирішить крім диктатури лідера партії і не вирішить корупцію. Маємо докорінно змінити виборче законодавство і зорієнтувати його за своїм змістом на поборення корупції, як політичної, так і економічної, на підконтрольність поведінки кожного депутата будь-якого рівня з боку своїх виборців. Стосовно того, що багато депутатів багато разів є депутатами – не є проблема. Я не маю особисто бізнесу, я є професійний політик. Мої доходи є доходами від моєї роботи у Верховній Раді і незначна частина – від моєї публічно-політичної діяльності у якості лектора у різних конференціях. Щодо мого майна – я його декларую щорічно, і не маю ніяких проблем з цією публічністю.

Чи може трапитися так, що у Раді VI скликання одне з крісел у президії сесійної зали займете Ви?
Віталій, Нікополь
13.11.07 15:10

А.М. Дякую Віталію за те, що Він допускає мою можливість зайняти одне з крісел президії сесійної зали 6-го скликання. Я політик не без амбіцій, але це для мене не є пріоритетом і торгуватись за крісло чи стояти у черзі я не буду, зраджуючи своїм політичним принципам.

Анатолий Сергеевич, добрый день. К сожалению, мы восприняли демократию, свободу слова, действий, как уничтожение всех запретом, норм. Я работаю в детском учреждении и вижу, как наши дети обезкультуриваются. Мат стал не то что нормой, а привилегией в общении. Уважать - это они не могут понять. В школах появились объявления "На территории школы курить запрещено". То есть курение уже нормальное явление. Ненормально оказывается, если семиклассница не занималась сексом. Они не заботятся о своем будущем. Оно им безразлично. То есть это поколение может быть потеряно. Я понимаю, что в этом виноваты мы родители, школы и в основном политика руководства государства.
Анатолий Сергеевич, есть в Ваших планах, планах коалиции что-нибудь по этой проблеме?

Евгений
13.11.07 16:07

А.М. Деградація суспільства і духовне розтління, особливо молодого покоління - виклик на який держава і влада адекватно не реагують. Без вирішення цієї проблеми Україна не має перспектив. Духовність і висока людська мораль, як цінності формуються в суспільстві завдяки адекватній політиці влади, її розумінню нагальної потреби розв’язання цих проблем. Але за умови, що ця влада є інтелігентною елітою нації. Вищим критерієм життя інтелігента є моральні засади. Ми маємо владу чорної еліти, для якої освічене і високоморальне суспільство є небажаним, бо таким суспільством важко маніпулювати, а головне – його грабувати. Висновок: маємо привести до влади критичну масу інтелігентної еліти.

Футболом увлекаетесь, а ФК "Бершадь" внимание не уделили! А ведь ребята уже в первой лиге играли, и первые поединки довольно прилично провели. Обидно! Неужели нет в винницком регионе людей, которые смогут создать боеспособную команду и обеспечить ей стабильность в финансовом плане?
М.С.
13.11.07 16:17

А.М. Футбол люблю і вважаю, що це найкращий вид спорту, бо ним займався завжди і навіть трошки професійно. Футбол підтримую, як тільки можу і демонстрував це по відношенню до вінницького футболу під час своєї роботи головою облдержадміністрації. Готовий і сьогодні докласти свої скромні зусилля, але відповідальність на тих, хто за цю справу береться безпосередньо. Інші можуть бути лише їх помічниками.

В які терміни буде прийнятий новою Верховною Радою закон про продаж земель сільськогосподарського призначення?
Василь
13.11.07 16:40

А.М. Я є прихильником достатньо жорстко урегульованого ринку землі. Ринку, який захищатиме власників нинішніх земельних паїв, який не допускатиме їх пограбуванню, який виключає продаж землі нерезидентам, іноземцям, який захищає національний інтерес України. Безлад, який сьогодні царює в питаннях земельних відносин, є мутною водою розграбування національної власності. Я вважаю, що цей закон має бути прийнятий якомога швидше. Сподіваюсь, це буде у першому кварталі 2008 року.

Яку суму інвестицій планується освоїти в Україні по програмі підготовки до "ЄВРО-2012"?
Б,Я.
13.11.07 16:45

А.М. Загальна сума інвестицій за інформацією, яку оприлюднив Міністр економіки пан Кінах, програмою підготовки до Євро-2012 передбачається освоїти близько 130 мільярдів доларів, 90% з яких є інвестиціями приватними, які передбачається залучити до цієї події.

Пане Анатолій! Як Ви оцінюєте останні події в Криму зв’язані з захопленням землі кримських татар?
Василь
13.11.07 16:51

А.М. Земельні питання в Криму і самозахоплення відповідних територій є наслідком відсутності державної політики в рекреаційних районах України і в АР Крим, зокрема. Є наслідком безвідповідальної політики повернення репатріантів на свою рідну територію. Є наслідком стрімкого розвитку рівня корупції і в Кримській Автономії найперше. Є наслідком бездіяльності правоохоронних органів України, Криму зокрема. Є наслідком зацікавлення кримської влади з користю для себе консервувати нерозв’язаність цих проблем і задовольняти власні амбіції і тих, хто "кришує" розбазарювання національного багатства України. Вихід – це питання має бути обговорено не формально, а з результатами серйозного аналізу і підготовки мінімум на рівні Ради національної безпеки України. Результатом цього обговорення мають стати конкретні закони і зміні до існуючого законодавства, програма дій центрального уряду України і кримських інститутів влади.

Чи буде нова Верховна Рада підтримувати ревальвацію гривні по відношенню до долара?
В.Я.
13.11.07 16:58

А.М. Стосовно ревальвації гривні і її прив’язки до долара, то керуватися потрібно інтересами громадян України, і економічним наслідком цих кроків. Як на мене, сьогодні різких дій вчиняти не слід.

Пане Анатолій! Розкажіть про свою сім’ю. Як проводите вільний від роботи час?
ББ.
13.11.07 17:10

А.М. Одружений. Люблю 3 жінки – маму, дружину, онучку, якщо можна її назвати жінкою, їй 11 років. Маю 2 сина, які живуть окремо, займаються приватним малим бізнесом. Мають вищу освіту, кожний з них має свою сім’ю. Сьогодні живу у квартирі, яку отримав будучи ще першим секретарем ЦК Комсомолу України у 1989 року 3-х кімнатну. Дружина – доктор, професор, найрозумніша жінка в світі, найчуйніша і найкрасивіша, з якою я одружився 33 року тому. Я не знаю, що таке вільний час, бо якщо робота потребує вільного часу – змінюй роботу. Не знаю в своїй політичній діяльності, коли б я не займався роботою. Навіть коли граю в футбол, теніс, плаваю в басейні. Люблю читати, інколи пишу для себе якісь одкровення, а серед яких інколи є вірші. Люблю подорожувати у якості спортивного туриста. Роблю це регулярно, щорічно, що дозволяє мені більше пізнати Україну і її красоти.

Пане Анатолію! Не секрет для людей, що взагалі блок за Вашою участю пройшов до Верховної Ради тілько за рахунок БЮТ і після всього цього Ви не згодні з тими лозугами з якими фактично попали до цієї кормушки і робите все для того, щоб у наступний раз на виборах на Вашу партію взагалі ніхто не звернув уваги! Чи Ви дійсно вважаєте, що маєте право диктувати умови у демократичній коаліції? Якщо трохи перефразувати Булгакова, то народ не з Вами - народ проти Вас...
Таміла
13.11.07 17:31

А.М. Я пані Тамілі вдячний за відвертість, але мої симпатії не можуть бути для неї нормою, з рештою як і її переконання не є догмою. Я не є в складі БЮТ, і партія, яку я представляю не входить до цього блоку. І це є свідомий вибір і не на персоналіях він базується, а на розбіжностях. Стосовно коаліції – я за демократичну коаліцію, але яка б не мала фальші і не була б скерована через обман і популізм на задоволення інтересу окремих, а була скерована служінню українцям, і пані Тамілі зокрема. І до всіх складових, які формують цю коаліцію, я відношуся з великою серйозністю, включаючи й програму, до якої маю чимало застережень. Вони сформульовані на нашому партійному сайті, можете з ними ознайомитися.

Шановний пане Анатолію!
На мій погляд, дуже актуальною з точки зору формування традицій парламентаризму в Україні сьогодні є проблема дотримання політичними партіями та їх членами формату передвиборчих домовленостей щодо створення коаліцій у парламенті. Вважаю, що усі учасники виборчого процесу мають дотримуватися формату, який заявлено виборцям на парламентських виборах. Члени партії, які мають самостійне бачення власного голосування у парламенті та не виконують програмні завдання партії, що перемогла на виборах, мають відмовитися від статусу депутата парламенту за квотою такої партії. Тобто, на мою думку, до формування певного рівня політичної культури у учасників політичного процесу законодавчо має бути закріплений інститут імперативного мандата.
Яка Ваша позиція з названого питання.
З повагою,
Олег Володимирович

Олег
13.11.07 17:48

А.М. Пану Олегу відповідаючи, хочу наголосити, що свої обіцянки безперечно, потрібно виконувати. І обіцянку сформувати демократичну коаліцію у тому числі. Я за формування демократичної коаліції, я за те ,що всі депутати блоку Наша Україна – Народна самооборона мають підтримати кандидатуру на посаду Прем’єра ту, яку запропонує БЮТ. Що ж до змісту програми коаліції, то вона має бути програмою домовленості і певного компромісу всіх суб’єктів її творення. І за ті позицію, яку декларувала БЮТ і на погляд НУ-НС які є нереальні, не можна звинуватити НУ-НС, що він просить виключити їх з коаліційної угоди, або конкретно якусь партію, яка входить до НУ-НС звинуватити не варто. Це не означає, що БЮТ не може добиватися реалізації виконання своїх обіцянок і це залишається за ним, але не можна ґвалтувати інших за те, у чому ти щиро переконаний варто відмовитися, бо це вже не демократична коаліція, а якась авторитарна, а відтак і перспектива її не дуже втішна.
Висновок: мої розбіжності з окремими позиціями виборчої програми БЮТ не є причиною того, що я проти коаліції або проти Прем’єра, якого визнає БЮТ. Позиція УРП продиктована відповідальністю за виконання програми коаліції і за чесний діалог з кожним із виборців.

Ваша амебная позиция- последствие трудной коммунистической молодости? Отдаете ли Вы себе отчет, что благодаря нашим голосам Вы получили мандат депутата, мы голосовали, веря, что будет покончено с предательством, продажностью, верили - в ВР пройдут люди, которым можно делегировать свой голос - что-то начинают, глядя на Вас, одолевать сомнения!!
Вы вынашиваете идею "ширки" уже не первый год, что вас останавливает - мало дают?

Ольга
13.11.07 22:21

А.М. Дякуючи виборцям, я є депутатом 5-х скликань, але думаю, що не завдяки Вашому голосу, оскільки Ви не голосували за блок, який я представляю. Буду радий помилитися. Чому Ви маєте право на власну точку зору і вважаєте, що це істина в останній інстанції. Думаю, що тут Ви помиляєтесь.
Стосовно широкої коаліції. Я сьогодні переконаний, що найкраща коаліція з точки зору інтересів України – коаліція БЮТ, ПР і НУ-НС. Без Януковича і без Юлії Тимошенко на посаді Прем’єра, але з активною участю і Януковича і Тимошенко у державотворчій праці, визнаючи їх претензії на майбутні президентські вибори. Але це моя романтична мрія. Нажаль, в умовах категоричності, яку і Ви демонструєте, Україна має ще пережити, очевидно, тривалий період взаємопоборення. А значить – період митарства блуду, бо дивимося не на Україну і на її істині проблеми, а на персоналії, бо у своїй суті є суспільство, у якому, нажаль, так довго домінує рабська філософія її громадян. Маємо стати вільними і відповідальними, і тоді Україна буде такою, як Ви про неї мрієте.

Здравствуйте! Как ваша партия будет решать проблему националистов и фашистов?
Владимир Иванович
14.11.07 07:04

А.М. Фашизм засуджений і недопустимий у будь-яких його проявах, як і нацизм. Якщо націоналісті – це той, хто не лише любить Україну, а щось в ім’я її величі і розвитку робить, то, я думаю, нам варто виховувати таких націоналістів. Якщо ж це є представник національності, яка живе бажанням демонструвати свою зверхність по відношенню до інших етносів, то такого ми ніколи підтримувати не будемо.

Чи підтримуєте ви Тягнибока та ідеї Свободи?
Андрій
14.11.07 09:27

А.М. Партія "Свобода" має багато цікавих цінних для реалізації ідей. Я з повагою ставлюсь до пана Тягнибока і до його права. Але за формою риторики я його ніяк підтримати не можу. Маємо розуміти реальність ситуації, в якій знаходиться Україна, а не закохуватися у свої романтичні уяви. Маємо будувати українську Україну, і в сенсі громадянства України для українських українців, а не України для етнічних українців, як пріоритет. Маємо підняти титульну націю у її відповідальній конструктивній дії заради майбутньої української України, а не задля протистояння, а тим більше боротьби й поборення інших етносів. Слова "Я – українець" має написати у своїй душі кожний громадянин України з великої літери, а не лише етнічний українець.

Egregio dott.Matvienko quando l'Ucraina avra' il nuovo governo che funziona pero'?

Автоматический перевод. Когда в Украине появится новое правительство, которое будет адекватно функционировать?

Alberto Frioli,Trento,Italia
14.11.07 11:48

А.М. Я б відповів на це питання – нескоро. Поки що українські політики не знімають об’єктивні протиріччя, а катаються на хвилях цих протиріч, розхитуючи ці протиріччя. Стратегічно - це є безвідповідально. Нажаль.

Чи потрібно, на Вашу думку, боротися з нинішньою інфляцією і якщо так, то якими методами?
Б.М.
14.11.07 12:30

А.М. Нинішня інфляція – демонстрація бездарності уряду, його неспроможності бачити перспективу і прораховувати цю перспективу, його непрофесійності аналізувати тенденції і передбачати їх наслідки. Професійність уряду і адекватні умови можливості його функціонування є запорукою прогнозованої політики збагачення нашого життя та безпеки цього життя.

Господин Матвиенко, прошу высказать свое предположение-почему регионалы так упорствуют в кандидатуре Мартынюка?
Ольга
14.11.07 15:44

А.М. Я думаю, що комуністи чесно служили олігархам, а олігархи не втратили кінцево совісті і прагнуть хоч чимось їм віддячити. Бо з точки зору здорового глузду, таку абсурдність пояснити важко.