This version of the page http://mukachevo.net/readnews.php?nid=14833 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-07-02. The original page over time could change.
Новини - Відбулася зустріч з питань водного господарства на прикордонних водах
18-20 липня на Закарпатті пройде ІІ міжнародний гуцульський фестиваль гумору та сатири `Бербениці фіґлів`    5-7 липня на Рахівщині проводитиметься фестиваль `Свято Купала на Драгобраті`    5 липня на Свалявщині пройде II Фестиваль `Свято мінеральної води`    28-29 червня на Закарпатті фестиваль етномузики та ковальського мистецтва «Гамора-2008»    29 червня в Ужгороді пройде `Парад наречених`
Головна
Політика
Економіка
Спорт
Культура
Життя
Кримінал
Анонс подій
ТВ-програма
Архів новин
Оголошення
Сайти
Каталог фірм
Курси валют
Погода
Коди міст
Відправка СМС
Відпочинок
Форум
Докладно
2008-03-17 19:40:33 :: Політика -> Міжнародна співпраця

Відбулася зустріч з питань водного господарства на прикордонних водах


Заступників Уповноважених Урядів України та Угорської Республіки

11-12 березня 2008 року в м. Ніредьхаза відбулася зустріч Заступників Уповноважених Урядів України та Угорської Республіки з питань водного господарства на прикордонних водах. У зустрічі брали участь представники державної екологічної інспекції в Закарпатській області та державного управління охорони навколишнього природного середовища в Закарпатській області.

Метою зустрічі була підготовка та погодження остаточного проекту Протоколу XIV наради Уповноважених Уряду України та Уряду Угорської Республіки з питань водного господарства на прикордонних водах.
Окремим пунктом було розглянуто питання діяльності з охорони якості прикордонних вод та підведено підсумки роботи україно-угорської робочої групи з питань охорони якості вод за 2006-2007 роки. Сторони констатували, що у 2006-2007 роках у створах р. Тиса Тисабеч/Тисауйлак (Вилок) та Чоп-Загонь відбори проб води відбувались згідно з погодженим планом. Водночас у прикордонних створах р. Тиса надзвичайних забруднень, які призвели б до погіршення якості води, зафіксовано не було.

Сторони вирішили продовжити дослідження прикордонних вод, оцінку стану якості води та міжнародні інтеркалібраційні дослідження. У 2008 році домовлено переглянути “Порядок проведення на українсько-угорських прикордонних водах відборів проб, визначень, оцінки якості води та проведення необхідних дій у зв’язку з надзвичайними забрудненнями”, здійснити його коригування та необхідні зміни.

Окремим пунктом порядку денного було винесено питання засмічення твердими побутовими відходами р. Тиса та її приток. Угорська Сторона висловила свою стурбованість збільшенням частоти появи на поверхні води твердих побутових відходів. Було констатовано, що проходження побутового сміття не вважається класичним питанням захисту якості води, оскільки не призводить до зміни її хімічного та екологічного складу. Але тим не менш виникає багато питань іншого характеру щодо господарювання та усунення засмічення, що потребує значних витрат від Угорської Сторони.

Українська Сторона погодилась із необхідністю розробки відповідних заходів щодо мінімізації засмічення прикордонних вод твердими побутовими відходами. Крім того, Сторони вирішили подати спільну заявку на отримання гранту для розробки Плану заходів щодо недопущення засмічення заплав україно-угорської ділянки р. Тиса.


Державна екологічна інспекція в Закарпатській області
Сайт Закарпатської ОДА
Читайте також

Відбулася зустріч з питань водного господарства на прикордонних водах

Обмін досвідом в Угорщині
Закарпаття відвідали російські дипломати
Термінал на словацькому кордоні нарешті запрацював
Ющенко сьогодні у Дніпропетровську поговорить і про Мукачево
Президенти України й Угорщини відкриють на Верецькому перевалі пам’ятники
В. о. голови Закарпатської ОДА зустрівся із Генконсулом Румунії
Світ стає ближчим
Є угода зі Словаччиною!
Україна та Словаччина підписали угоду про малий прикордонний рух
В Ужгороді засновано новий Фонд
Додай коментар

*Ім\я E-mail
 
*Коментар
  
> Архів новин <
Пошук в новинах
Анекдот дня
Шрами прикрашають чоловіка. І це, мабуть, єдина з прикрас, яку можна не втратити, а отримати в темному провулку....
Вислів дня
   Який сенс брехати, якщо того ж самого ефекту можна досягти, ретельно дозуючи правду.
У. Форстер
Новини Redtram
Завантаження...
Перекладач
Введіть слово:
© Ectaco, Inc.
Інтернет
Прайс-лист
Статистика
Вхід для рекламодавців
Наша кнопка
Інформація
© 2007 Мукачево.net
Всі права застережено.
Використання матеріалів Мукачево.net дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань — гіперпосилання) на mukachevo.net. Передрук, копіювання чи відтворення інформації, що містить посилання на інші джерела в будь-якому вигляді заборонено.
З технічних питань, та питань співпраці, звертайтеся
adminportal@mukachevo.net

Для розміщення ваших новин на сайті, надсилайте їх на
news@mukachevo.net

Новини Redtram
Завантаження...