This version of the page http://www.president.gov.ua/news/10190.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-06-30. The original page over time could change.
Відбулася зустріч Президента із головою Державної митної служби - Офiцiйне представництво Президента України
03.06.2008 13:46
Прес-служба Президента України Віктора Ющенка

Відбулася зустріч Президента із головою Державної митної служби

Президент України Віктор Ющенко провів зустріч із головою Державної митної служби Валерієм Хорошковським.

Голова Держмитслужби доповів Президентові про роботу митниці, зокрема в контексті вступу України до Світової організації торгівлі. За його словами, митні органи України 16 травня цього року вже перейшли на проведення митного оформлення у повній відповідності до наших зобов'язань перед СОТ.

При цьому В. Хорошковський підкреслив, що Державною митною службою за травень 2008 року фактично забезпечено надходження до Держбюджету в сумі 9098,8 млн. гривень, що становить 152,3% показника розпису доходів на травень 2008 року. А розмір щоденного середнього перерахування митних платежів та інших податків і зборів за травень 2008 року становить 454,9 млн. гривень або на 95,5% більше аналогічного періоду минулого року.

Президент України, у свою чергу, позитивно оцінив зміни у діяльності ДМС за останній час. Водночас він звернув увагу на необхідність посилення Держмитслужбою боротьби з контрабандою і корупцією в митних органах.

На його думку, серед причин ослаблення протидії масштабним злочинам та затягування розслідування справ щодо товарної контрабанди - неналежна взаємодія між працівниками митних органів та СБУ. Глава держави запропонував вже в цьому місяці провести нараду за участю усіх силових відомств та митниці, на якій обговорити питання поліпшення координації роботи цих відомств.

В. Ющенко також особливої уваги надав проблемі зловживання працівниками митних органів своїм службовим становищем. «Керівництво митних органів має невідкладно вживати адекватних заходів реагування», - наголосив Глава держави. Президент вкотре заявив, що підтримує практику звільнення з державної служби митників, які покривають контрабанду чи неналежним чином виконують свої обов'язки.

Також на зустрічі наголошувалося на необхідності продовжувати роботу з координації дій та обміну інформацією з митними органами інших держав. «Цю позитивну тенденцію слід закріпити і розвивати», - сказав Президент.

Віктор Ющенко також підкреслив, що очікує від митних органів виконання в повному обсязі Програми боротьби з контрабандою та порушенням митних правил на 2008-2009 роки, підготовленої за безпосередньої участі Держмитслужби.

Також на зустрічі порушувалося питання щодо необхідності покращення технічної оснащеності митниць та розбудови їхньої інфраструктури. Як зазначив В. Хорошковський, фактично із 1998 року кошти в розбудову інфраструктури митниць не вкладалися. Глава держави висловився за передбачення необхідних для цього коштів у змінах до Держбюджету 2008 року.

Участь у зустрічі взяв заступник Глави Секретаріату Президента України Андрій Гончарук.


Офіційні документи

УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 563/2008
Про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня молоді

Графік Президента

03.07.2008
Зустріч із Президентом УЄФА Мішелем Платіні 
02.07.2008
Нарада з питань макроекономічної стабільності 
01.07.2008
Робочий візит до Грузії 
30.06.2008
Робочий візит до Азербайджанської Республіки 

Події

Офіційний візит до Португалії

Послання до парламенту

Послання Президента України до Верховної Ради України

2006

2008

Національні пріоритети

Євро 2012

Соціальні ініціативи

Антикорупційні ініціативи

Програма «Доступне житло»

«Зігрій любов'ю дитину»

Пам'яті жертв Голодомору

Фотоальбом


Покладання квітів з нагоди Дня Конституції

Віртуальна екскурсія