This version of the page http://www.president.gov.ua/news/10175.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-06-30. The original page over time could change.
У рамках підготовки до святкування 1020-річчя хрещення Русі Президент проведе низку розмов з главами основних християнських конфесій світу - І.Ванникова - Офiцiйне представництво Президента України
02.06.2008 17:54
Прес-служба Президента України Віктора Ющенка

У рамках підготовки до святкування 1020-річчя хрещення Русі Президент проведе низку розмов з главами основних християнських конфесій світу - І.Ванникова

5-6 червня Президент України Віктор Ющенко здійснить робочий візит до Росії. Як повідомила на брифінгу Прес-секретар Глави держави Ірина Ванникова, 6 червня  у Санкт-Петербурзі В. Ющенко візьме участь у Міжнародному економічному форумі.

«Символічно, що перша зустріч Віктора Ющенка та Дмитра Медвєдєва у статусі президентів своїх країн відбувається на тлі обговорення саме економічних питань. Президент України сподівається, що неформальна, дружня та конструктивна атмосфера Форуму задасть відповідний прагматичний вектор відносин для наших країн на найближчі роки, покладе початок дружнім стосункам між Президентами двох наших країн», - сказала І. Ванникова. За її словами, окремі сподівання В. Ющенко покладає на неформальний саміт Глав країн-учасниць СНД - адже саме в розвиткові економічної співпраці Україна бачить майбутнє цієї організації.

Програмою візиту також передбачено відвідання Главою Української держави 5 червня  Великого Соловецького острова - там В. Ющенко огляне Соловецький монастир, музей ГУЛАГу, покладе квіти до Меморіалу пам'яті жертв ГУЛАГу, до пам'ятника гетьману Калнишевському та до Пам'ятного хреста на Старому соловецькому кладовищі.

«Президент України відвідає святі для кожного українського патріота місця, які символізують мужність та незламність борців за українську державність ХVIII-ХХ ст.» - сказала І. Ванникова. - «Вшанувати пам'ять цих людей є моральним та історичним обов'язком Президента сучасної незалежної України». Як відзначила Прес-секретар, цим Українська держава на офіційному рівні засвідчує повагу до власного історичного минулого та незворотність курсу на формування свого європейського майбутнього, у якому неможливе повторення репресій та геноциду проти Українського народу.


Прес-секретар Президента також повідомила, що Глава держави приділяє значну увагу підготовці до відзначення 1020-річчя Хрещення Київської Русі. В. Ющенко вважає, що відзначення цієї дати «має стати одним з поштовхів до початку широкого діалогу в суспільстві, кроком до єднання усіх православних церков». Цього тижня в рамках підготовки до святкування Президент проведе низку розмов (в тому числі - в телефонному режимі) з главами основних християнських конфесій світу, відзначила І. Ванникова.

Крім того, цього тижня також відбудеться чергове засідання Організаційного комітету з підготовки та відзначення в Україні 1020-річчя хрещення Київської Русі, створеного відповідно до Указу Президента від 24 березня 2008 року. На засіданні зокрема обговорюватимуться питання проекту Плану заходів, які проводитимуться до цієї ювілейної дати, сказала І. Ванникова.


Офіційні документи

УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 563/2008
Про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня молоді

Графік Президента

03.07.2008
Зустріч із Президентом УЄФА Мішелем Платіні 
02.07.2008
Нарада з питань макроекономічної стабільності 
01.07.2008
Робочий візит до Грузії 
30.06.2008
Робочий візит до Азербайджанської Республіки 

Події

Офіційний візит до Португалії

Послання до парламенту

Послання Президента України до Верховної Ради України

2006

2008

Національні пріоритети

Євро 2012

Соціальні ініціативи

Антикорупційні ініціативи

Програма «Доступне житло»

«Зігрій любов'ю дитину»

Пам'яті жертв Голодомору

Фотоальбом


Покладання квітів з нагоди Дня Конституції

Віртуальна екскурсія