This version of the page http://www.president.gov.ua/news/10173.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-06-30. The original page over time could change.
Закупівлі послуг із формування Державного реєстру виборців повинні відбуватися на прозорих, конкурсних засадах – М. Ставнійчук - Офiцiйне представництво Президента України
02.06.2008 17:10
Прес-служба Президента України Віктора Ющенка

Закупівлі послуг із формування Державного реєстру виборців повинні відбуватися на прозорих, конкурсних засадах – М. Ставнійчук

Закупівлі послуг із формування Державного реєстру виборців повинні відбуватися на прозорих, конкурсних засадах. На цьому сьогодні під час брифінгу наголосила заступник Глави Секретаріату Президента України – Представник Президента України у Конституційному Суді України та Центральній виборчій комісії Марина Ставнійчук.

Представник Президента повідомила, що сьогодні Глава держави підписав Указ, яким призупинено постанову Кабінету Міністрів України № 363 від 17 квітня «Про закупівлю послуг, пов'язаних з формуванням інформативно-телекомунікаційної системи Державного реєстру виборців». «На думку Президента України, ця постанова Кабміну не відповідає цілому ряду положень Конституції України. Зокрема, йдеться про ст. 71 та частину третю ст. 42 Конституції України», – сказала М. Ставнійчук.

За її словами, зазначеною постановою Кабінет Міністрів України встановив, що закупівля Центральною виборчою комісією послуг з розроблення та налагодження програмних засобів створення та ведення інформаційно-телекомунікаційної системи Державного реєстру виборців здійснюється за процедурою закупівлі в одного учасника без погодження з Міністерством економіки України.

Марина Ставнійчук наголосила, що Глава держави вважає неприпустимим дозволити проводити таку серйозну закупівлю, яка матиме наслідки для всіх майбутніх виборчих кампаній в Україні, не забезпечивши при цьому жодних умов для конкурентної боротьби суб'єктів господарювання.  

«Зупиняючи цю постанову, Президент ставить за єдину мету створення нормального конкурентного середовища у питанні проведення державних закупівель послуг зі створення програмного забезпечення Державного реєстру виборців, а також запобігти корупції у цій сфері і забезпечити прозору процедуру закупівель послуг, пов'язаних з Державним реєстром виборців, та досягти найбільш оптимального, раціонального використання коштів Держбюджету», – заявила Марина Ставнійчук.

Вона також повідомила, що в цілому створення Державного реєстру виборців обійдеться  державі в 74 млн. грн. А на 2008 рік на первинне наповнення Державного реєстру виборців у Держбюджеті передбачено 44 млн. грн. Однак, за словами М. Ставнійчук, «через фактично недбалість ЦВК, 14 млн. грн. минулого року, передбачених бюджетом для видатків на створення Державного реєстру виборців, були повернуті у держбюджет». «Сьогодні всі перипетії щодо створення Державного реєстру виборців, як на мене, пов'язані з одним:  недбалим ставленням окремих посадових осіб Центральної виборчої комісії до виконання своїх обов'язків стосовно його створення», – вважає Марина Ставнійчук.

«Зупиняючи цю постанову, Президент закликає Кабмін і Центрвиборчком припинити гратися в ігри у питаннях створення Реєстру, забезпечити конкурентне середовище, дати можливість у  відкритому конкурсі прозоро здійснити закупівлю послуг зі створення Державного реєстру виборців», – наголосила Представник Президента. Надзвичайно важливо при цьому, зазначила вона, повною мірою забезпечити захист та безпеку персональних даних виборців.


Додатково:

  • УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 499/2008
    Про зупинення дії постанови Кабінету Міністрів України від 17 квітня 2008 року №363
    02.06.2008

Офіційні документи

УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 563/2008
Про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня молоді

Графік Президента

03.07.2008
Зустріч із Президентом УЄФА Мішелем Платіні 
02.07.2008
Нарада з питань макроекономічної стабільності 
01.07.2008
Робочий візит до Грузії 
30.06.2008
Робочий візит до Азербайджанської Республіки 

Події

Офіційний візит до Португалії

Послання до парламенту

Послання Президента України до Верховної Ради України

2006

2008

Національні пріоритети

Євро 2012

Соціальні ініціативи

Антикорупційні ініціативи

Програма «Доступне житло»

«Зігрій любов'ю дитину»

Пам'яті жертв Голодомору

Фотоальбом


Покладання квітів з нагоди Дня Конституції

Віртуальна екскурсія