This version of the page http://www.president.gov.ua/news/10169.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-06-30. The original page over time could change.
Президент провів зустріч з членами депутатської фракції «НУ-НС» - Офiцiйне представництво Президента України
02.06.2008 15:42
Прес-служба Президента України Віктора Ющенка

Президент провів зустріч з членами депутатської фракції «НУ-НС»

Президент України Віктор Ющенко провів зустріч із народними депутатами – членами фракції «Наша Україна – Народна Самооборона», під час якої були обговорені актуальні питання порядку денного роботи фракції у Верховній Раді. Про це повідомила на брифінгу Прес-секретар Президента Ірина Ванникова.

За її словами, Глава держави, окрім того, висловив готовність провести зустріч із членами «Народної Самооборони» . «Я готовий це зробити, і завжди буду готовий зустрітися. Одне тільки прохання до тих, хто представлятиме «Народну Самооборону» – ніяких ультиматумів Президенту. Або йдіть в інші інституції зі своїми ультиматумами, або, якщо хочете діалогу, будь ласка, заходьте – як нормальні виховані люди до Президента своєї країни», – сказав В. Ющенко. 

Як зазначила І. Ванникова, Президент наголосив: «НУ–НС» та її представники в Кабінеті Міністрів мають демонструвати консолідовану роботу, урядовці – при прийнятті рішень, «працювати одним голосом» та виконувати солідарну позицію фракції. «Я б хотів, щоб фракція це прийняла як принцип», – підкреслив він.  «Будь ласка, відпрацюйте механізм, який повинен бути для того, щоб цей принцип працював». Президент також запропонував фракції визначитися з тими міністрами, які «хочуть працювати по іншому». «Я пропоную: міністр, який не підпорядковується солідарному рішенню фракції, має бути відкликаний з уряду. Так робиться в усьому світі. Це міністр – не від себе, це міністр від політичної сили. Якщо він не є провідником ідей та рішень, треба шукати іншу кандидатуру міністра», – сказав Президент.  

«Серед найбільш важливих питань В. Ющенко назвав необхідність термінового перегляду Держбюджету. На його переконання, йдеться насамперед про підвищення розмірів мінімальної зарплати та прожиткового мінімуму, щоб компенсувати втрати населення від інфляції.

Ще одним важливим питання у контексті бюджетних змін Президент назвав посилення підтримки аграрного сектору.  Він нагадав, що минулого тижня заветував Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» з вимогою внести зміни до статей про продаж та оренду землі. Президент передав свої зауваження до парламенту і очікує, що коаліція відповідно проголосує у вівторок», – сказала Прес-секретар Глави держави.

«За словами В. Ющенка, членам фракції також варто цього тижня провести зустрічі з міністрами аграрної політики, охорони здоров'я та іншими,  з тим, аби урядовці озвучили плани відомств до кінця року, а відповідні пропозиції були враховані при внесенні змін до бюджету. 

Глава держави окремо відзначив, що рішення Конституційного Суду, яким визнано неконституційними низку положень Бюджету-2008, є остаточним. Якщо закон, в тому числі соціальний, прийнято – його треба виконувати. «Якщо не можете фінансувати  - скасуйте закон», – сказав В.Ющенко. На переконання Президента, таким чином «досягається стовідсоткове виконання закону» та припиняються популістські дії.

Президент також висловив сподівання, що 3 червня у Верховній Раді буде забезпечено приведення до присяги суддів КС. «Сьогодні говорити про якийсь політичний вплив на роботу КС не доводиться», – відзначив В. Ющенко, додавши: відтак йдеться про нагальну потребу доукомплектації суду для забезпечення його нормальної роботи», – відзначила І. Ванникова.


Офіційні документи

УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 563/2008
Про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня молоді

Графік Президента

03.07.2008
Зустріч із Президентом УЄФА Мішелем Платіні 
02.07.2008
Нарада з питань макроекономічної стабільності 
01.07.2008
Робочий візит до Грузії 
30.06.2008
Робочий візит до Азербайджанської Республіки 

Події

Офіційний візит до Португалії

Послання до парламенту

Послання Президента України до Верховної Ради України

2006

2008

Національні пріоритети

Євро 2012

Соціальні ініціативи

Антикорупційні ініціативи

Програма «Доступне житло»

«Зігрій любов'ю дитину»

Пам'яті жертв Голодомору

Фотоальбом


Покладання квітів з нагоди Дня Конституції

Віртуальна екскурсія