This version of the page http://www.president.gov.ua/documents/6725.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-06-30. The original page over time could change.
УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 892/2007 - Офiцiйне представництво Президента України

УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 892/2007

Про відзначення Дня партизанської слави

З метою вшанування пам'яті синів і дочок України, які боролися за свободу народу у період Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років у лавах підпільно-партизанського руху, їх подвигу та жертовності, виховання у молодого покоління шанобливого ставлення до ветеранів війни постановляю:

1. Кабінету Міністрів України:

1) розробити і затвердити план заходів з відзначення 22 вересня 2007 року Дня партизанської слави, передбачивши, зокрема, проведення в цей день урочистої церемонії покладання вінків до могили Невідомого солдата в місті Києві;

2) вжити заходів щодо:

завершення у 2008 році реконструкції Парку партизанської слави в місті Києві;

встановлення до 1 січня 2008 року на кордонах Вінницької, Житомирської, Київської, Одеської, Рівненської, Сумської та Чернігівської областей пам'ятних знаків «Область партизанської слави»;

відкриття до 9 травня 2008 року музею партизанської слави в місті Києві;

3) опрацювати питання щодо організації туристичних маршрутів «Місця партизанської слави»;

4) сприяти виданню мемуарної та документальної літератури з історії підпільно-партизанського руху в Україні у роки Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років.

2. Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласним, Київській та Севастопольській міським державним адміністраціям:

забезпечити проведення урочистих та меморіальних заходів з нагоди відзначення 22 вересня 2007 року Дня партизанської слави, зокрема покладання вінків і квітів до пам'ятників полеглим воїнам, зборів громадськості, зустрічей керівників місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування з ветеранами війни, організувати проведення в загальноосвітніх та інших навчальних закладах уроків історії та мужності за участю ветеранів війни;

вживати заходів щодо поліпшення соціально-побутового та медичного обслуговування колишніх партизанів і підпільників, вдів загиблих, провести необхідну роботу з вивчення їх повсякденних потреб, вишукати можливості надання ветеранам підпільно-партизанського руху адресної матеріальної допомоги та вручення їм пам'ятних подарунків;

забезпечити проведення у публічних бібліотеках відповідних тематичних виставок, лекцій з історії підпільно-партизанського руху, поповнення та демонстрацію музейних експозицій.

3. Державному комітету архівів України сприяти проведенню виставок архівних матеріалів, пов'язаних з діяльністю партизанських загонів і з'єднань та підпільних організацій, які діяли на окупованій території України.

4. Державному комітету телебачення та радіомовлення України забезпечити широке висвітлення у засобах масової інформації заходів з відзначення 22 вересня 2007 року Дня партизанської слави, організувати показ тематичних художніх та документальних фільмів.

5. Цей Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Президент України Віктор ЮЩЕНКО

18 вересня 2007 року

Офіційні документи

УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 563/2008
Про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня молоді

Графік Президента

03.07.2008
Зустріч із Президентом УЄФА Мішелем Платіні 
02.07.2008
Нарада з питань макроекономічної стабільності 
01.07.2008
Робочий візит до Грузії 
30.06.2008
Робочий візит до Азербайджанської Республіки 

Події

Офіційний візит до Португалії

Послання до парламенту

Послання Президента України до Верховної Ради України

2006

2008

Національні пріоритети

Євро 2012

Соціальні ініціативи

Антикорупційні ініціативи

Програма «Доступне житло»

«Зігрій любов'ю дитину»

Пам'яті жертв Голодомору

Фотоальбом


Покладання квітів з нагоди Дня Конституції

Віртуальна екскурсія