This version of the page http://www.president.gov.ua/documents/7163.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-06-25. The original page over time could change.
УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 1238/2007 - Офiцiйне представництво Президента України

УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 1238/2007

Про Національну раду з питань благодійництва «Зігрій любов'ю дитину»

З метою дальшого розвитку благодійної діяльності, зокрема щодо сприяння соціальному захисту дітей-інвалідів, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, підтримці багатодітних сімей, інших категорій соціально незахищених верств населення, та відповідно до пункту 28 частини першої статті 106 Конституції України постановляю:

1. Утворити Національну раду з питань благодійництва «Зігрій любов'ю дитину» (далі – Національна рада) як консультативно-дорадчий орган при Президентові України.

2. Визначити, що Національна рада утворюється у складі голови, заступника голови та членів Національної ради. Голова, його заступник та члени Національної ради беруть участь в її роботі на громадських засадах.

Персональний склад Національної ради затверджується Президентом України.

3. Призначити головою Національної ради з питань благодійництва «Зігрій любов'ю дитину» ЮЩЕНКО Віталіну Вікторівну.

Голові Національної ради подати у місячний строк пропозиції щодо персонального складу Національної ради.

4. Національній раді опрацювати питання щодо створення в установленому порядку благодійного фонду «Зігрій любов'ю дитину».

5. Затвердити Положення про Національну раду з питань благодійництва «Зігрій любов'ю дитину» (додається).

Президент України Віктор ЮЩЕНКО

19 грудня 2007 року


ЗАТВЕРДЖЕНО
Указом Президента України
від 19 грудня 2007 року №1238/2007

ПОЛОЖЕННЯ
про Національну раду з питань благодійництва «Зігрій любов'ю дитину»

1. Національна рада з питань благодійництва «Зігрій любов'ю дитину» (далі – Національна рада) є консультативно-дорадчим органом при Президентові України.

2. Національна рада у своїй діяльності керується Конституцією та законами України, актами Президента України, Кабінету Міністрів України, іншими актами законодавства, а також цим Положенням.

3. Основним завданням Національної ради є сприяння дальшому розвитку благодійної діяльності щодо соціального захисту дітей-інвалідів, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, підтримці багатодітних сімей, інших категорій соціальне незахищених верств населення.

4. Національна рада для виконання основного покладеного на неї завдання:

1) вивчає та аналізує стан реалізації державної політики з питань сім'ї та дітей, здійснює підготовку пропозицій щодо перспектив та напрямів її розвитку, в тому числі стосовно вдосконалення системи соціального захисту дітей-інвалідів, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, підтримки багатодітних сімей, інших категорій соціально незахищених верств населення;

2) розглядає проекти законів, інших нормативно-правових актів з питань соціального захисту дітей-інвалідів, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, підтримки багатодітних сімей, інших категорій соціально незахищених верств населення, вносить у встановленому порядку пропозиції щодо вдосконалення законодавства з цих питань;

3) аналізує проекти програм, спрямованих на поліпшення соціального захисту дітей-інвалідів, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, підтримку багатодітних сімей, інших категорій соціально незахищених верств населення;

4) сприяє координації зусиль щодо активізації благодійної діяльності для вирішення проблемних питань соціального захисту дітей-інвалідів, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, підтримки багатодітних сімей, інших категорій соціально незахищених верств населення.

5. Національна рада має право:

утворювати тимчасові робочі та експертні групи для опрацювання окремих питань її діяльності, залучати в установленому порядку до участі в них представників центральних та місцевих органів виконавчої влади, закладів охорони здоров'я, наукових установ та громадських організацій;

одержувати в установленому порядку необхідні для її діяльності інформацію та матеріали;

запрошувати на засідання і заслуховувати представників центральних та місцевих органів виконавчої влади, державних підприємств, установ, організацій з питань, що належать до компетенції Національної ради.

6. Національна рада в установленому порядку співпрацює з міністерствами, іншими центральними та місцевими органами виконавчої влади, підприємствами, установами та організаціями.

7. Національна рада утворюється у складі голови, заступника голови та членів Національної ради.

Персональний склад Національної ради затверджується Президентом України.

Голова, його заступник та члени Національної ради беруть участь в її роботі на громадських засадах.

8. Організаційною формою роботи Національної ради є засідання, які проводяться в міру потреби, але не рідше одного разу на три місяці.

Засідання Національної ради вважається правомочним, якщо на ньому присутні більш як половина членів Національної ради.

Головує на засіданнях голова Національної ради, а в разі його відсутності – заступник голови.

9. Рішення Національної ради приймаються шляхом голосування. Рішення вважається прийнятим, якщо за нього проголосували більшість присутніх на засіданні членів Національної ради. У разі рівного розподілу голосів голос головуючого на засіданні є вирішальним.

Рішення Національної ради оформляються протоколами, які підписує голова Національної ради, а в разі його відсутності – заступник голови.

Рішення Національної ради в разі потреби можуть бути реалізовані шляхом видання в установленому порядку актів Президента України.

10. Національна рада систематично інформує громадськість про свою діяльність і прийняті рішення.

11. Організаційне забезпечення діяльності Національної ради здійснюється Секретаріатом Президента України.

12. Національна рада використовує в роботі бланки зі своїм найменуванням.

Глава Секретаріату Президента України В. БАЛОГА


Офіційні документи

УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 583/2008
Про відзначення 400-річчя Національного університету «Києво-Могилянська академія»

Графік Президента

26.06.2008
Церемонія вручення паспортів громадянам, що отримали громадянство України 
26.06.2008
Зустріч з випускниками вищих військових навчальних закладів 

Події

Офіційний візит до Португалії

Послання до парламенту

Послання Президента України до Верховної Ради України

2006

2008

Національні пріоритети

Євро 2012

Соціальні ініціативи

Антикорупційні ініціативи

Програма «Доступне житло»

«Зігрій любов'ю дитину»

Пам'яті жертв Голодомору

Фотоальбом


Президент взяв участь у церемонії відкриття автозаводу «Богдан»

Віртуальна екскурсія