This version of the page http://www.president.gov.ua/content/wife_ukr3000.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-06-25. The original page over time could change.
Міжнародний благодійний фонд «Україна 3000» - Офiцiйне представництво Президента України

Міжнародний благодійний фонд «Україна 3000»

Міжнародний благодійний фонд «Україна 3000» – це неурядова благодійна організація, заснована 2001 року.

Створюючи цей Фонд, ми намагалися зробити його максимально корисним для України. Ми думали над тим, чого найбільше потребує наше суспільство у вирі подій сучасності. І прийшли до висновку, що людям конче необхідно відчувати перспективу. Перспективу країни, своєї родини і власну, як кожна людина її мислить. Бути впевненими у тому, що період нестабільності і негараздів закінчиться, якщо вірити в майбутнє усім серцем і докладати зусиль для його створення.

Це і є наша мета – допомогти Україні створити своє власне майбутнє, стати собою, реалізувати своє призначення у світі. Виходячи з цього, була сформульована місія Фонду – сприяти пошуку найкращої траєкторії розвитку українського суспільства і держави у стратегічній перспективі, зробити цей шлях зрозумілим для народу України.

Особиста участь кожного, спільні дії, праця на суспільну користь – це ті основні засади, на яких ґрунтується діяльність Фонду. Головне для нас – поширити ці ідеї, зробити їх домінуючими у суспільстві, об’єднати якнайбільше однодумців. Кожен представник народу України повинен зрозуміти – він у центрі уваги, він є головною діючою особою, від його внеску багато залежить.

Нашу точку вже поділяють десятки тисяч людей і сотні організацій. Вони вже самі досягли успіху і прагнуть допомогти своїй країні.

Ми глибоко вдячні всім, хто працює разом з нами і підтримує нас. Наша спільна діяльність є вкрай важливою, бо завдяки їй Україна кожного дня стає кращою.

Запрошуємо усіх, хто поділяє нашу мету і принципи роботи, підтримати Фонд. Разом ми можемо зробити більше!

Нехай Бог береже Україну!

Катерина Ющенко,
Голова Наглядової ради

 

Наглядова рада фонду

  • Ющенко Катерина, Голова Наглядової ради
  • Брюховецький В’ячеслав
  • Вовкун Василь
  • Кличко Віталій
  • Кличко Володимир
  • Коцюбинська Михайлина
  • Криса Марина
  • Попович Мирослав
  • Скрипка Олег
  • Халпакчі Андрій
  • Хостікоєв Анатолій

Правління Фонду

  • Максимчук Олександр, Голова Правління
  • Кареліна Тетяна
  • Коваленко Ольга
  • Копитько Олексій
  • Мушкудіані Олександра
  • Павлюк Віра

Функції і повноваження керівних органів

Керівними органами Фонду «Україна 3000» є Наглядова Рада Фонду і Правління Фонду.

Наглядова Рада затверджує стратегічні напрями діяльності Фонду та здійснює оцінку їх виконання. Наглядова Рада Фонду складається з визнаних на світовому рівні представників національної еліти, громадська діяльність яких є прикладом служіння ідеалам гуманізму та доброти.

Правління є статутним виконавчим органом Фонду і здійснює поточне керівництво над діяльністю Фонду. Члени Правління обираються на засіданнях вищого керівного органу Фонду – Конференції і підзвітні Наглядовій Раді.

 

Принципи роботи Фонду

Основними принципами діяльності Фонду є відкритість, прозорість, доцільність, адекватність, ефективність, збалансованість, передбачуваність та врахування громадської думки. Ці принципи закріплено у відповідних процедурах та регламентах Фонду. Основні рішення Фонду розробляються на основі консультацій з експертами та громадськістю.

Затвердження переліку і змісту окремих проектів у рамках загальних напрямів, визначених Наглядовою радою, проводиться на підставі рекомендацій спеціальних Експертних рад, які створені Фондом на відкритих засадах за кожною окремою програмою. До Експертних рад Фонду входять авторитетні фахівці, громадські діячі та науковці.

Прийняття рішень про використання коштів для надання благодійної допомоги здійснюється Громадською радою Фонду з гуманітарних питань, до якої входять співробітники інших громадських та благодійних організацій, народні депутати України, фахівці різних спеціальностей.

 

Форми і напрями діяльності

Діяльність Фонду побудована за трьома напрямами – «Вчора», «Сьогодні», «Завтра», які чітко відповідають головному принципу: усвідомлювати, звідки ми вийшли і куди ми прагнемо, розуміти вектор і динаміку розвитку України, діяти зараз, щоб отримати результат у майбутньому.

Напрям «Вчора» об’єднує програми, пов’язані з історичними, археологічними, етнографічними та культурологічними дослідженнями, охороною історико-культурної спадщини народу України та поширенням знань про неї.

Головне завдання проектів цього напряму – сприяти збереженню, захисту того колосального надбання, яке створювалося в Україні тисячі років, та донесенню інформації про нього до сучасників.

Напрям «Сьогодні» безпосередньо спрямований на втілення головної ідеї Фонду – залучення максимальної кількості людей, які можуть допомогти іншим і країні в цілому, до праці на суспільну користь.

Серед пріоритетів цього напряму – сприяння вдосконаленню системи охорони здоров’я в Україні, інституційний розвиток благодійництва і меценатства як роду діяльності, допомога у вирішенні проблем дитячої безпритульності та бездоглядності.

Напрям «Завтра» орієнтовано на виявлення і формування стратегій розвитку країни, що спрямовані на гармонійний розвиток людини і світу. Проект сприятиме визначенню місії України, свідомому пошуку та вибору майбутнього шляху, на якому забезпечується сталий розвиток країни, дотримуються загальнолюдські цінності, реалізує себе кожна людина.

Напрям «Вчора»

Немає майбутнього у тієї нації, яка не вчить уроки минулого. Ця теза багато разів підтверджувалася у різні історичні періоди. Тому ми повинні чітко усвідомити, що наше минуле, сьогодення і майбутнє є невід’ємними ланками єдиної лінії буття.

Мільйони ниточок пов’язують сучасну Україну з корінням нашого народу, який зараз отримав унікальний шанс знайти своє призначення у цьому світі.

Історія і культура народу України є невичерпним джерелом творчої енергії, життєвої сили, які допоможуть здолати усі перешкоди, що виникають на шляху становлення молодої держави. Головне зараз – розкрити цей потенціал, перетворити його на ресурс розвитку країни і спрямувати на користь українського суспільства.

Фонд вбачає своє завдання у тому, щоб привернути широку увагу до головних проблем історико-культурної сфери, на основі відкритого діалогу підготувати рекомендації по їх вирішенню та втілити ці розробки на практиці.

Основним пріоритетом Фонду за напрямом «Вчора» є підтримка проектів, що спрямовані на:

  • охорону і збереження об’єктів історико-культурної спадщини;
  • проведення історичних, археологічних, культурологічних та етнографічних досліджень;
  • впровадження нових форм роботи з історико-культурним надбанням;
  • популяризацію пам’ятників історії та культури;
  • впровадження міжнародних стандартів роботи у галузі культури в українську практику;
  • інтеграцію української культури до європейського цивілізаційного простору.

Діяльність Фонду за цими напрямами проводиться в межах двох великих програм:

«Україна унікальна», яка спрямована на охорону, вивчення і популяризацію конкретних пам’яток матеріальної та духовної культури народу України (музейні колекції, пам’ятники архітектури, археології, історії, народні традиції і промисли тощо);

«Уроки історії», що передбачає роботу з комплексними явищами або періодами в історії і культурі з метою їх осмислення та оцінки з сучасних позицій.

Напрям «Сьогодні»

Напрям започаткований з метою реалізації програм і проектів, що спрямовані на розв’язання актуальних проблем сьогодення.

У 2004 році головний акцент був зроблений на надання адресної благодійної допомоги тим, хто її найбільше потребував, – інвалідам, ветеранам, багатодітним родинам, дітям-сиротам тощо. Рішення про надання благодійної допомоги приймає спеціальна Громадська рада Фонду з гуманітарних питань.

Крім цього, Фонд здійснював низку проектів з метою підтримки свободи слова та розвитку вільної журналістики в Україні.

З 2005 року Фонд припинив надання адресної благодійної допомоги. Наразі перевага надається системним інфраструктурним проектам. Це рішення Фонду дозволяє сконцентрувати ресурси та зусилля на визначених напрямках діяльності та надати якісну допомогу ширшому колу осіб.

Одним з акцентів діяльності Фонду є надання допомоги дітям-сиротам, а також сприяння подоланню дитячої безпритульності в Україні. Ми прагнемо створити таким дітям умови для щасливого дитинства, дати їм можливість отримати освіту та стати повноцінними громадянами суспільства.

Для допомоги дітям з особливими потребами наприкінці 2005 року розпочала роботу масштабна програма «Радість дитинства – вільні рухи».

Особлива увага приділяється питанням охорони материнства та дитинства, вдосконаленню мережі лікувальних та реабілітаційних закладів для дітей. 19 травня 2005 р. відбулося офіційне відкриття програми «Від лікарні – до лікарні».

Оскільки сьогодні в Україні існують патології, боротися з якими вітчизняна медицина ще не в змозі, Фонд працює над створенням «Дитячої лікарні майбутнього в Києві».

Велика увага також приділяється інституційному розвитку благодійництва і меценатства в Україні. А саме:

  • поширення ідей благодійництва в українському суспільстві;
  • вдосконалення нормативної бази, яка регулює цю діяльність;
  • корпоративне згуртування благодійників і благодійних організацій з метою більш ефективного надання допомоги тим, хто її потребує, та ін.

Завдяки спільним зусиллям благодійників, меценатів, громади, державних інституцій ми зможемо вирішити багато нагальних проблем сьогодення і покращити рівень життя в Україні.

Напрям «Завтра»

Напрям «Завтра» складається з системи взаємопов’язаних проектів, об’єднаних метою визначення ролі та місця України у світовому співтоваристві крізь призму розвитку людини, свідомого пошуку та вибору майбутнього країни на шляху сплаву духовності та добробуту, беззаперечного дотримання прав людини та забезпечення загальнолюдських цінностей, виконання цілей розвитку, що поставлені світовою громадою на тисячоліття.

Напрям орієнтовано на широке публічне виявлення, обговорення і формування стратегії розвитку країни, що спрямована на гармонійний розвиток людини і держави.

Початок діяльності Фонду по напрямку «Завтра» було обумовлено розумінням того, що ефективна сучасна держава будується на високій легітимності державної влади, довірі громадян та узгодженні у суспільстві напрямку розвитку країни.

Основою діяльності Фонду у цьому напрямку став проект «Громадська стратегія розвитку України». Його мета – визначення системи цінностей українського народу з розуміння того, що у фокусі уваги суспільства та держави має знаходитися людина.

Органічним продовженням цієї роботи став проект «Розвиток людини в Україні і світі: погляд у майбутнє». Завдання проекту полягає у виявленні і усвідомленні суспільством стратегії гармонійного розвитку людини і країни у цивілізованому світі. Проект має започаткувати процес оновлення системи цінностей людини та країни, сприяти наповненню джерел для розвитку особистості, запровадженню системного підходу до відображення реальних процесів розвитку людини та формуванню нових критеріїв та індикаторів оцінки успішності розвитку країни і суспільства.

Документальним результатом проекту має стати опрацьована на громадському форумі стратегія та система документів, які окреслюють майбутнє України, спрямоване на гармонійний розвиток людини у світі.

Напрям «Завтра» передбачає роботу постійно діючого форуму, на якому в режимі діалогу обговорюються і викристалізовуються рішення щодо майбутнього країни, проявляється громадська думка з питань розвитку людини і України.

Напрям має стати одним з інструментів забезпечення та втілення глобального партнерства у питаннях досягнення цілей і домовленостей світової громадськості щодо розвитку людини і оточення: цілей розвитку тисячоліття, сталого розвитку людства, відновлення гармонії на планеті.

Реквізити Фонду

Надати підтримку у реалізації програм Фонду Ви можете, зробивши благодійний внесок на наш розрахунковий рахунок.

Порядок перерахування коштів на поточний рахунок Міжнародного фонду «Україна 3000»


Для UAH:

Отримувач:

Міжнародний благодійний фонд «Україна 3000»
ЄДРПОУ 26167513
Р/р 26006301003457

Банк отримувача:

АКБ «Трансбанк», МФО 300089

Призначення платежу:

благодійна допомога


For USD:

Beneficiary:

Internatoinal Charitable Fund "Ukraine 3000"
aсс. 26006301003457

Beneficiary’s Bank:

TRANSBANK, Kiev, Ukraine
S.W.I.F.T. Code: TRNSUAUK

Correspondent Bank:

DEUTSCHE BANK TRUST COMPANY
New York, USA
S.W.I.F.T. Code: BKTRUS33
ACC. № 04-415-633

Details of payment:

donation


For EUR:

Beneficiary:

Internatoinal Charitable Fund "Ukraine 3000"
aсс. 26006301003457

Beneficiary’s Bank:

TRANSBANK, Kiev, Ukraine
S.W.I.F.T. Code: TRNSUAUK

Correspondent Bank:

DEUTSCHE BANK AG,
Frankfurt/Main, Germany
S.W.I.F.T. Code: DEUTDEFF
ACC. № 9470410

Details of payment:

donation

 

Докладнішу інформацію про діяльність Міжнародного благодійного фонду «Україна 3000» дивіться на офіційному сайті Фонду.

 

Адреса для листування: вул. Боричів Тік, 22-А, м. Київ, 04070, Україна

Тел.: (+380 44) 467-67-89
Факс: (+380 44) 467-67-83

E-mail: info@ukraine3000.org.ua

Керівник напряму «Вчора» – Олексій Копитько

Керівник напряму «Сьогодні» – Олександра Мушкудіані

Керівник напряму «Завтра» – Ольга Коваленко


Офіційні документи

УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 583/2008
Про відзначення 400-річчя Національного університету «Києво-Могилянська академія»

Графік Президента

26.06.2008
Церемонія вручення паспортів громадянам, що отримали громадянство України 
26.06.2008
Зустріч з випускниками вищих військових навчальних закладів 

Події

Офіційний візит до Португалії

Послання до парламенту

Послання Президента України до Верховної Ради України

2006

2008

Національні пріоритети

Євро 2012

Соціальні ініціативи

Антикорупційні ініціативи

Програма «Доступне житло»

«Зігрій любов'ю дитину»

Пам'яті жертв Голодомору

Фотоальбом


Президент взяв участь у церемонії відкриття автозаводу «Богдан»

Віртуальна екскурсія