This version of the page http://www.president.gov.ua/content/euro_int_rbk.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-06-25. The original page over time could change.
Інтерв'ю секретаря Координаційної ради з підготовки і проведення Євро-2012 Оксани Слюсаренко інформаційному агентству «РБК-Україна» - Офiцiйне представництво Президента України

Інтерв'ю секретаря Координаційної ради з підготовки і проведення Євро-2012 Оксани Слюсаренко інформаційному агентству «РБК-Україна»

- Як Ви, як секретар Координаційної з Євро-2012, оцінюєте шанси України провести цей турнір, оскільки на сьогоднішній день дуже багато питань, які дійсно можуть зірвати підготовку до чемпіонату?

- Перший ризик - наша транспортна інфраструктура, тому що до цього країни світу, які приймали чемпіонат, це були європейські країни. Цього року Євро проходитиме в Швейцарії і Австрії - у них фактично була готова транспортна інфраструктура, а у нас вона майже не готова, і тому у нас досить високий відсоток у загальному обсязі видатків випадає саме на неї. Друге, є ризики з певними фінансовими моментами. У нас гарантії дали міста, міста розробили свої програми, які вже затверджені сесіями міськрад. Ці програми передбачають як державне фінансування, так і фінансування з місцевого бюджету і інвестиційні кошти. Зрозуміло, що місцева влада буде задіювати різні механізми, в тому числі і механізми місцевого запозичення. Тому треба дуже уважно дивитись на можливість цих запозичень, оскільки певне навантаження лягає і на державний, і на місцевий бюджет. По-друге, необхідно уважно прорахувати кінцевий результат, бо ми можемо від цього проекту отримати як прибутки, так і збитки. Важливо не тільки побудувати стадіон, наприклад, на 50 тис. глядачів, а й розрахувати, як його утримувати, тому що в багатьох країнах такі стадіони будували виключно на час проведення чемпіонату, а потім розбирали, бо їх утримання було збитковим. В зв'язку з цим повинно працювати Міністерство економіки як центральний орган, який повинен робити такі розрахунки. На сьогоднішній день Мінекономіки має зробити розрахунки хоча б того, що нам потрібно в плані цементу, заліза, робочої сили, оскільки сьогодні у нас не вистачає 500 тис. будівельників, а ми ще не почали повномасштабно будувати об'єкти до Євро-2012. А коли ми почнемо, що будемо робити, замовляти проекти під ключ у китайців? Я вважаю, що сьогодні в державі повинен бути економічний менеджмент, і це відповідальність Міністерства економіки. Отож, ризики є в будь-якому процесі, і в такому значному процесі як підготовка до Євро-2012 вони також безумовно існують, основне, щоб був відпрацьований також і ризик-менеджмент, і щоб були об'єктивно враховані усі фактори, які існують як в інших країнах так і в Україні. Я бачу Євро-2012 як реальний крок до євроінтеграції - він настільки близький мільйонам людей і настільки практичний, що продемонструє кожному пересічному українцю: європейський вибір - це та ціль, якої ми повинні досягти.

- Чому досі в Україні не створено єдиний координаційний орган з підготовки до Євро-2012?

- На сьогоднішній день підписано спільну Декларацію Президентів України та Республіки Польщі, Угоду між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Польщі, існує Координаційна рада при Президентові, яку очолює Президент України, є Оргкомітет, який очолює прем'єр-міністр, і є центральні органи виконавчої влади, які в рамках своїх повноважень виконують обов'язки з підготовки до Євро-2012. Тут і Мінфін, і Мінекономіки, і Мінтранс та інші. Є ще один орган, який був створений у серпні минулого року - це Національне агентство з Євро-2012, яке очолює Євген Червоненко. Національне агентство є координатором державної цільової програми. Крім координатора є основні розпорядники бюджетних коштів, які передбачені у законі «Про Державний бюджет на 2008 р.», всього їх десять, це центральні органи виконавчої влади через які здійснюється бюджетне фінансування по програмам Євро-2012. На координаційній раді було дано доручення, щоб у тих змінах, які зараз будуть вноситись до Держбюджету-2008, уряд обов'язково передбачив, щоб у самому бюджеті можна було побачити під кодом суму, яка буде іти безпосередньо на підготовку до чемпіонату. Таким чином, підсумувавши усі гроші, які виділяються міністерствам, можна буде отримати ті кошти, які закладені в Державній програмі на 2008 р. Крім того Кабміну було рекомендовано зробити ці видатки захищеними, щоб їх не можна було «перекидати» на інші статті видатків. Це основні наші рекомендації. Ми дуже чекаємо на результати, оскільки досі не затверджено порядки використання бюджетних коштів. Це дасть можливість почати відповідні роботи.

- Чи не занадто складна схема, адже якщо прийде час відповідати, якщо щось піде не так, то при такій кількості задіяних органів кожен зможе зняти із себе відповідальність пославшись на те, що хтось щось недоробив?

- В кожній країні своя управлінська модель. Наприклад, сьогодні можна розглядати досвід Австрії, там координує все Міністерство, аналог Міністерства економіки України, але який би це орган не був, він під себе забрати всі функції всіх міністерств не може. Як приклад, у Державній програмі окремими напрямками виділені питання спортивних споруд, безпеки і громадського порядку, медичного забезпечення, енергозабезпечення, інформаційно-телекомунікаційного забезпечення, тобто функції координатора може виконувати або новий орган, або вони можуть бути покладені на вже існуючий, але це функції координатора. Специфічні функції повинне виконувати галузеве міністерство, і забрати їх у галузевого міністерства ніхто не може.

- Якщо брати нинішню ситуацію з підготовки до Євро-2012, чи існує ризик зриву проведення чемпіонату в Україні?

- Такі і ще гірші питання мені задавали ще рік тому, але ситуація швидко змінюється, і я, як і раніше, так і зараз відповідаю, що я абсолютно впевнена: ми успішно проведемо Євро-2012. У нас для цього є абсолютно усі можливості. Інша справа, наскільки це буде успішно з економічної точки зору, наскільки відобразиться на гаманці кожного з нас і на державній казні. Відповідь на це питання буде залежати від нас з вами, тому що історію дійсно роблять конкретні люди, і ті, хто буде відповідати за Євро-2012 повинні не тільки мати можливість здійснювати ризик-менеджмент, вони повинні ще впливати на ці процеси, щоб оперативно вносити зміни, які можуть знадобитись. Я дуже детально познайомилась з роботою Інституту економіки і спорту у Відні, який розробив модель впливу підготовки до проведення Євро та його впливу на економічні процеси. Вони її не просто розраховували, вони фактично кожного місяця давали рекомендації для певних міністерств, для уряду, для окремих груп, які працювали. В цілому ж ми по відносним показникам того, з чого ми починаємо і чим ми повинні завершити цей процес, знаходимось в аналогічній ситуації і з Португалією. Тому що, наприклад, транспортну систему у Європі не зрівняти з нашою, а ось у Португалії були з цим питання, але Євро відбулось, і досить успішно. Зараз їх фахівці до нас приїздять, вони готові надати свій досвід і свої пропозиції. Я впевнена, Євро-2012 зможе усьому світу показати, що таке Україна, які українці, чим ми живемо, чого прагнемо, як вміємо зустрічати гостей. Це дуже важливий практичний крок для України на шляху до справжньої євроінтеграції.

Розмовляла Лілія Мельникова

25 квітня 2008 року


Офіційні документи

УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 583/2008
Про відзначення 400-річчя Національного університету «Києво-Могилянська академія»

Графік Президента

26.06.2008
Церемонія вручення паспортів громадянам, що отримали громадянство України 
26.06.2008
Зустріч з випускниками вищих військових навчальних закладів 

Події

Офіційний візит до Португалії

Послання до парламенту

Послання Президента України до Верховної Ради України

2006

2008

Національні пріоритети

Євро 2012

Соціальні ініціативи

Антикорупційні ініціативи

Програма «Доступне житло»

«Зігрій любов'ю дитину»

Пам'яті жертв Голодомору

Фотоальбом


Президент взяв участь у церемонії відкриття автозаводу «Богдан»

Віртуальна екскурсія