This version of the page http://www.president.gov.ua/content/awards_za_zaslugi.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-06-25. The original page over time could change.
Державна нагорода України – орден «За заслуги» - Офiцiйне представництво Президента України

Державна нагорода України – орден «За заслуги»

Знак ордена «За заслуги»
I ступеня

Зірка ордена «За заслуги»

Знак ордена «За заслуги»
II ступеня

Знак ордена «За заслуги»
III ступеня

 

ОПИС
відзнаки Президента України – ордена «За заслуги»


Знак ордена «За заслуги» І ступеня виготовляється зі срібла і має форму хреста із заокругленими кінцями, накладеного на медальйон із зображенням рослинного орнаменту. Сторони хреста покриті емаллю малинового кольору, пружки хреста – позолочені. З-під медальйона в напрямку сторін хреста розходяться пучки променів. Посередині хреста у вінку з дубової та лаврової гілок на блакитному фоні зображення малого Державного Герба України – тризуба. Вінок, тризуб, промені позолочені. Медальйон – з оксидованого срібла. Усі зображення рельєфні. До верхнього пучка променів прикріплюється кільце з вушком, крізь яке протягується стрічка для носіння на шиї.

Розмір знака між протилежними кінцями – 55 мм.

Зворотний бік знака плоский, з викарбуваним номером знака ордена.

Зірка ордена «За заслуги» виготовляється зі срібла і має форму восьмикутної зірки з розбіжними променями. Посередині зірки – круглий медальйон з пружкою, у центрі якого на синьому емалевому тлі зображення малого Державного Герба України. Медальйон обрамлений рельєфним рослинним орнаментом. По колу медальйона, покритому емаллю малинового кольору, розміщено напис позолоченими літерами «За заслуги», у нижній частині – «Україна».

Розмір зірки між протилежними кінцями – 77 мм.

Зворотний бік зірки плоский, з викарбуваним номером та шпилькою для прикріплення до одягу.

Знак ордена «За заслуги» II ступеня виготовляється зі срібла і має форму хреста з заокругленими кінцями, накладеного на медальйон з зображенням рослинного орнаменту. Сторони хреста покриті емаллю малинового кольору, пружки хреста позолочені. З-під медальйона по діагоналі розходяться пучки променів. Посередині хреста таке саме зображення, як на знакові ордена І ступеня.

Розмір знака між протилежними кінцями променів – 50 мм.

До верхнього кінця хреста прикріплюється кільце з вушком, яке сполучається з фігурною колодкою, обтягнутою стрічкою. Розмір колодки: довжина – 45 мм, ширина – 28 мм. На зворотному боці колодки розміщено шпильку для прикріплення знака до одягу.

Для військовослужбовців на колодці знака ордена «За заслуги» II і III ступеня з лівого боку колодки на малиновому тлі закріплено схрещені мечі з позолоченого томпаку.

Знак ордена «За заслуги» III ступеня виготовляється з нейзильберу і має форму хреста із заокругленими кінцями, накладеного на медальйон з зображенням рослинного орнаменту. Сторони хреста покриті емаллю малинового кольору. Посередині хреста у вінку з дубової та лаврової гілок на блакитному фоні – зображення малого Державного Герба України – тризуба. Вінок, тризуб, пружки хреста позолочені. Медальйон – з оксидованого срібла. Усі зображення рельєфні.

Розмір знака між протилежними кінцями – 37,2 мм.

Зворотний бік знака плоский, з викарбуваним номером ордена.

До верхнього кінця хреста прикріплюється кільце з вушком, яке сполучається з фігурною колодкою, обтягнутою стрічкою. Розмір колодки: довжина – 45 мм, ширина – 28 мм. На зворотному боці колодки розміщено шпильку для прикріплення до одягу.

Стрічка ордена «За заслуги» шовкова муарова малинового кольору з двома поздовжніми смужками кольорів Державного Прапора України (синьою та жовтою) з правого краю. Ширина стрічки – 28 мм. Ширина синьої та жовтої смужок – по 2,5 мм на відстані 5 мм від правого краю.

Планка ордена «За заслуги» – прямокутна металева пластинка, обтягнута стрічкою. Розмір планки: висота – 12 мм, ширина – 28 мм.
На планці ордена І ступеня – накладний хрестик жовтого металу.
На планці ордена II ступеня – накладний хрестик білого металу.
На планці ордена III ступеня – накладний хрестик з нейзильберу.

Мініатюра знака ордена «За заслуги» – зображення знака ордена III ступеня у зменшеному вигляді.
Мініатюра знака ордена І і II ступеня виготовляється зі срібла, III ступеня – з нейзильберу і томпаку.
Розмір мініатюри – 22 мм. Розмір колодки: довжина – ЗО мм, ширина – 18 мм. Ширина стрічки на колодці мініатюри – 18 мм.


Офіційні документи

УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 583/2008
Про відзначення 400-річчя Національного університету «Києво-Могилянська академія»

Графік Президента

26.06.2008
Церемонія вручення паспортів громадянам, що отримали громадянство України 
26.06.2008
Зустріч з випускниками вищих військових навчальних закладів 

Події

Офіційний візит до Португалії

Послання до парламенту

Послання Президента України до Верховної Ради України

2006

2008

Національні пріоритети

Євро 2012

Соціальні ініціативи

Антикорупційні ініціативи

Програма «Доступне житло»

«Зігрій любов'ю дитину»

Пам'яті жертв Голодомору

Фотоальбом


Президент взяв участь у церемонії відкриття автозаводу «Богдан»

Віртуальна екскурсія