This version of the page http://www.president.gov.ua/content/awards_yaroslava.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-06-25. The original page over time could change.
Державна нагорода України – «Орден князя Ярослава Мудрого» - Офiцiйне представництво Президента України

Державна нагорода України – «Орден князя Ярослава Мудрого»

Знак ордена князя
Ярослава Мудрого
I ступеня

Знак ордена князя
Ярослава Мудрого

Знак ордена князя
Ярослава Мудрого
для носіння на плечовій нагородній стрічці

Знак ордена князя
Ярослава Мудрого
бант, плечова нагородна стрічка (фрагмент)

Знак ордена князя
Ярослава Мудрого
II і III ступеня

Знак ордена князя
Ярослава Мудрого
IV ступеня

Знак ордена князя
Ярослава Мудрого
V ступеня

 

ОПИС
відзнаки Президента України «Орден князя Ярослава Мудрого»


Знак відзнаки Президента України «Орден князя Ярослава Мудрого» (далі – орден князя Ярослава Мудрого) І ступеня виготовляється зі срібла і являє собою рівносторонній хрест із заокругленими кінцями, увінчаними мініатюрними хрестиками. Сторони хреста покрито білою і блакитною емаллю, між ними розходяться фігурні промені. На верхньому кінці знака розміщено дужку у вигляді вінка з дубового листя, на який накладено старослов'янську літеру «У» (Україна) з синьої емалі.

Посередині знака – круглий емалевий темно-синій медальйон з позолоченим рельєфним зображенням профілю князя Ярослава Мудрого. Медальйон обрамлено двома пружками, між якими по колу, покритому білою емаллю, напис «Ярослав Мудрий». Пружки, напис, хрестики, промені, дужка – позолочені.

Зворотний бік знака – плоский, з вигравіруваним номером знака та словами «Мудрість, честь, слава».

Розмір знака – 60 мм.

Знак ордена за допомогою дужки і двох кілець прикріплюється до орденського ланцюга, що носиться на шиї. Орденський ланцюг складається з 17 медальйонів (чотири – овальні з зображенням Державного Герба України і Державного Прапора України, п'ять – круглі з зображенням стилізованої старослов'янської літери «ять», вісім – круглі з рослинним орнаментом), розміщених у відповідній послідовності. Медальйони з'єднані між собою кільцями. Орденський ланцюг виготовляється з позолоченого срібла, покривається блакитною, синьою і жовтою емаллю.

Зірка ордена князя Ярослава Мудрого виготовляється зі срібла і має форму восьмикутної випуклої зірки з позолоченими і срібними розбіжними променями.

Посередині зірки – круглий медальйон з зображенням на темно-синьому емалевому тлі старослов'янської літери . Медальйон обрамлено двома пружками, між якими на позолоті – декоративний орнамент із блакитної і темно-синьої емалі. Пружки, орнамент, літера – позолочені, рельєфні. На зворотному боці зірки – застібка для прикріплення зірки до одягу (плечової стрічки).

Розмір зірки між протилежними кінцями: 80 мм – для носіння на грудях, 65 мм – для носіння на плечовій стрічці.

Знаки ордена князя Ярослава Мудрого II і III ступеня ті самі, що й знак ордена І ступеня. У верхній частині хреста до дужки прикріплено фігурне кільце, крізь яке протягується стрічка для носіння знака ордена на шиї.

Знаки ордена князя Ярослава Мудрого IV і V ступеня ті самі, що й знак ордена І ступеня, але рельєфне зображення профілю князя Ярослава Мудрого срібне.

Знак ордена за допомогою кільця з'єднується з орденською колодкою, обтягнутою шовковою муаровою стрічкою синього кольору шириною 30 мм. У центрі колодки знака ордена князя Ярослава Мудрого IV ступеня – рельєфне зображення дубової гілки зі срібла. Рамка колодки позолочена. На зворотному боці колодки – застібка для прикріплення знака ордена до одягу. Довжина колодки – 45 мм, ширина – 34 мм.

Стрічка ордена князя Ярослава Мудрого шовкова муарова синього кольору з двома поздовжніми жовтими смужками з країв.
I ступінь. Ширина плечової стрічки – 100 мм, ширина кожної жовтої смужки – 8 мм, відстань від краю стрічки – 5 мм. Ширина стрічки для банта – 70 мм, ширина кожної смужки – 5 мм, відстань від краю – 3 мм.
II і III ступінь. Ширина стрічки – 30 мм, ширина кожної смужки – 4 мм, відстань від краю – 2 мм.
IV і V ступінь. Стрічка для колодки знаків ордена шовкова муарова синього кольору. Ширина стрічки – 30 мм.

Планка ордена князя Ярослава Мудрого І ступеня виготовляється з позолоченого срібла і являє собою прямокутну рамку, яка обрамляє орденську стрічку. По периметру планки – рельєфне зображення гірлянди з дубового листя. Ширина стрічки – 24 мм, ширина всіх жовтих смужок – 3 мм. Розмір планки: довжина – 18 мм, ширина – 30 мм.

Мініатюра знака ордена князя Ярослава Мудрого виготовляється з позолоченого срібла і являє собою знак ордена у зменшеному вигляді. Мініатюра за допомогою дужки та кільця з'єднується з прямокутною колодкою. Колодка виготовляється з позолоченого срібла, покрита блакитною емаллю. На зворотному боці колодки – застібка для прикріплення мініатюри до одягу. Розмір мініатюри: довжина – 36 мм, ширина – 32 мм. Висота колодки – 22 мм, ширина – 18 мм.


Офіційні документи

УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 583/2008
Про відзначення 400-річчя Національного університету «Києво-Могилянська академія»

Графік Президента

26.06.2008
Церемонія вручення паспортів громадянам, що отримали громадянство України 
26.06.2008
Зустріч з випускниками вищих військових навчальних закладів 

Події

Офіційний візит до Португалії

Послання до парламенту

Послання Президента України до Верховної Ради України

2006

2008

Національні пріоритети

Євро 2012

Соціальні ініціативи

Антикорупційні ініціативи

Програма «Доступне житло»

«Зігрій любов'ю дитину»

Пам'яті жертв Голодомору

Фотоальбом


Президент взяв участь у церемонії відкриття автозаводу «Богдан»

Віртуальна екскурсія