This version of the page http://www.president.gov.ua/content/awards_mujnist.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-06-25. The original page over time could change.
Державна нагорода України – орден «За мужність» - Офiцiйне представництво Президента України

Державна нагорода України – орден «За мужність»

Знак ордена «За мужність»
I ступеня

Зірка ордена
«За мужність»

Знак ордена «За мужність»
II ступеня

Знак ордена «За мужність»
III ступеня

 

ОПИС
відзнаки Президента України – ордена «За мужність»


Знак ордена «За мужність» І ступеня виготовляється з позолоченого срібла і має форму рівностороннього хреста, накладеного на лавровий вінок. Хрест покритий білою емаллю, по периметру облямований металевими позолоченими крапками під бісер. З-під хреста розходяться два схрещені мечі вістрям униз. Посередині знака – синє емалеве коло з зображенням малого Державного Герба України. У верхньому кінці хреста є кільце з вушком, крізь яке протягується стрічка для носіння знака ордена на шиї.

Усі зображення рельєфні. Пружки хреста, кола, вінок, мечі, малий Державний Герб України, вушко з кільцем – позолочені.

Розмір знака між протилежними кінцями хреста – 54 мм.

Зворотний бік знака плоский, з вигравіруваним номером ордена.

Зірка ордена «За мужність» виготовляється зі срібла і має форму восьмикутної зірки з пучками розбіжних променів. Посередині зірки розміщено круглий медальйон, покритий темно-малиновою емаллю, у центрі якого – синє емалеве коло із зображенням малого Державного Герба України. У верхній частині медальйона, над колом, – напис: «За мужність», у нижній частині, з боків – дві лаврові гілки. Пружки медальйона і кола подвійні.

Усі зображення і напис – рельєфні, позолочені. Розмір зірки між протилежними кінцями променів – 63 мм.

Зворотний бік зірки – плоский, з вигравіруваним номером та застібкою для прикріплення зірки до одягу.

Знак ордена «За мужність» II ступеня виготовляється із срібла і має форму хреста з широкими загостреними кінцями. Посередині знака – рівносторонній хрест, покритий білою емаллю, з-під якого розходяться два схрещені мечі вістрям униз. На хресті розміщено круглий медальйон, покритий темно-малиновою емаллю, у центрі якого – синє емалеве коло з зображенням малого Державного Герба України. У верхній частині медальйона, над колом, – напис: «За мужність», у нижній частині, з боків, – дві лаврові гілки. Пружки хреста, медальйона і кола, напис, малий Державний Герб України, лаврові гілки і мечі – позолочені. Всі зображення рельєфні.

Розмір знака між протилежними кінцями хреста – 41 мм.

Зворотний бік знака – плоский, з вигравіруваним номером ордена.

Знак за допомогою кільця та вушка з'єднується з прямокутною колодкою, обтягнутою шовковою муаровою стрічкою.

Знак ордена «За мужність» III ступеня такий самий, як і знак ордена «За мужність» II ступеня, але виготовляється з нейзильберу.

Стрічка ордена «За мужність» І ступеня шовкова муарова синього кольору. З боків на відстані 2 мм від краю дві білі поздовжні смужки, шириною 3 мм. Ширина стрічки – 28 мм.

Стрічка ордена II і III ступеня шовкова муарова синього кольору з поздовжніми смужками: широкими – жовтою посередині і двома синіми з боків, вузькими – малиновою і білою між ними та жовтою по краях. Ширина стрічки - 28 мм, ширина смужок: широких по 7 мм і вузьких: білої - по 1,5 мм, жовтої та малинової – по 1 мм.

Колодка ордена «За мужність» являє собою прямокутну металеву пластинку, обтягнуту стрічкою. На колодці ордена «За мужність» II ступеня – позолочений вінок з рослинного орнаменту, діаметром 16 мм.

Розмір колодки: довжина – 45 мм, ширина – 30 мм.

На зворотному боці колодки – застібка для прикріплення знака ордена до одягу.

Планка ордена «За мужність» являє собою прямокутну металеву пластинку, обтягнуту стрічкою. Розмір планки: висота – 12 мм, ширина – 24 мм.

На стрічці планки до ордена «За мужність» І ступеня – накладний хрестик з жовтого металу, до ордена II ступеня – накладний хрестик з білого металу.


Офіційні документи

УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 583/2008
Про відзначення 400-річчя Національного університету «Києво-Могилянська академія»

Графік Президента

26.06.2008
Церемонія вручення паспортів громадянам, що отримали громадянство України 
26.06.2008
Зустріч з випускниками вищих військових навчальних закладів 

Події

Офіційний візит до Португалії

Послання до парламенту

Послання Президента України до Верховної Ради України

2006

2008

Національні пріоритети

Євро 2012

Соціальні ініціативи

Антикорупційні ініціативи

Програма «Доступне житло»

«Зігрій любов'ю дитину»

Пам'яті жертв Голодомору

Фотоальбом


Президент взяв участь у церемонії відкриття автозаводу «Богдан»

Віртуальна екскурсія