This version of the page http://donntu.edu.ua/ukrainian/abit/specmag_desc.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-06-17. The original page over time could change.
Правила прийому на навчання за освітньо-професійними програмами підготовки спеціаліста та магістра до державного вищого навчального закладу "Донецький національний технічний університет" у 2008 році



LjyYNE FILTER: blur(add = 3, direction = 160, strength = 5); COLOR: #e8e8e8; HEIGHT: 0px; TEXT-DECORATION: none background-color:#f0f0f0
Карта сервера Алфавитный указатель Поиск по сайту Статистика по сайту Карта города Телефонный справочник
Університет
   Про університет
   Ректор
   Ректорат
   Символіка ДонНТУ
   Визначні дати ДонНТУ
   Вчена рада
   Рада розвитку ДонНТУ
   Профком
Освіта
   Інститути
   Факультети
   Новини факультетів
   Нормативна база
Наука
   НДЧ
   ВЗЗ
   Методичний центр
   Конференції
   Портал магістрів
Абітурієнтові
   Абітурієнтові 2008
   Умови прийому
   Рейтинги
   Екстернат
   Тестування
   Інформаційний портал
абітурієнта
   Відділ відновлення і
переводів
   Підготовчі курси
Студентові
   Працевлаштування New
   Центр кар'єри для студентів
   Студентський клуб
   Центр культури    "Софійність"
   Студентська студія    "Софійність"
Інтернет-ресурси
   Інформаційний портал
   Видання ВНЗ
   Відео ресурси ДонНТУNew
   Лекторій    "Нова думка"
Бібліотека
   Бібліотека ДонНТУ
   Німецкий читальний зал


Усім, хто цікавиться Донецьким національним технічним університетом Ми ведемо будівництво нового інформаційно-бібліотечного центру, який має стати інтелектуальною основою подальшого розвитку вищої інженерної освіти в Донбасі.

Чотириповерхова будівля споруджується на центральній вулиці Артема м. Донецька за проектом, що переміг на конкурсі кращого дизайну. Завершити будівництво планується до кінця 2008 року.

Фінансування будівництва здійснюється за рахунок бюджетних коштів, власних засобів університету і спонсорських пожертв.
З подякою приймемо Вашу допомогу в будівництві інформаційно-бібліотечного центру. Ваше ім'я буде написано на пам'ятному барельєфі.



Благодійні внески приймаються за наступними реквізитами:

р/c 260099801741 ДОФ УКБ УСБ м. Донецька
МФО 334011 ОКПО 22005914
Фонд підтримки прогресивних реформ.

Просимо обов'язково вказати призначення перекладу - "Добровільні пожертвування (прізвище, ім`я, по батькові повністю) на будівництво будинку інформаційно-бібліотечного центру ДонНТУ".

тел. (062) 305-46-94
факс (062) 304-12-78
ЗМІСТ
1.Загальні умови
2.Необхідні документи і терміни їх прийому
3.Умови проведення конкурсу і порядок зарахування бакалаврів
4.Правила подання і розгляду апеляцій
5.Інші умови

Правила прийому на навчання за освітньо-професійними програмами підготовки спеціаліста та магістра до державного вищого навчального закладу "Донецький національний технічний університет" у 2008 році

1. Загальні умови

1.1. Дія Положення поширюється на всі структурні підрозділи Донецького національного технічного університету.

1.2. Положення підготовлене на підставі Закону України "Про вищу освіту", "Положення про освітньо-кваліфікаційні рівні", затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України № 65 від 20.01.1998 р., "Умов прийому до вищих навчальних закладів України".

1.3. На навчання за освітньо-професійними програмами підготовки магістра або спеціаліста приймаються громадяни України, а також іноземці та особи без громадянства, які перебувають в Україні на законних підставах, мають відповідний освітньо-кваліфікаційний рівень та виявили бажання здобути повну вищу освіту. Прийом на підготовку фахівців освітньо-кваліфікаційних рівнів спеціаліста, магістра здійснюється на основі здобутого освітньо-кваліфікаційного рівня бакалавра. Прийом на підготовку за кошти фізичних (юридичних) осіб фахівців освітньо-кваліфікаційного рівня магістра здійснюється також на основі здобутого освітньо-кваліфікаційного рівня спеціаліста. Прийом до ДонНТУ та його відокремлених структурних підрозділів на освітньо-професійні програми підготовки спеціаліста, магістра здійснюється за конкурсом на підставі результатів вступних випробувань незалежно від джерел фінансування навчання.

1.4. Підготовка іноземців та осіб без громадянства здійснюється згідно з Законом України "Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства", постановами Кабінету Міністрів України від 26.02.93 № 136 "Про навчання іноземних громадян в Україні" (із змінами) та від 05.08.98 № 1238 "Про затвердження Положення про прийом іноземців та осіб без громадянства на навчання до вищих навчальних закладів", Указом Президента України від 25.03.94 № 112 "Про заходи щодо розвитку економічного співробітництва областей України з суміжними прикордонними областями Російської Федерації". Іноземці, яким надаються державні стипендії за міжнародними договорами, загальнодержавними програмами, іншими міжнародними зобов'язаннями України, приймаються на навчання на підставі направлень Міністерства освіти і науки України в межах обсягів державного замовлення. При прийомі на навчання осіб, які пред'являють (подають) документ іноземних держав про здобуту освіту, обов'язковою є процедура нострифікації документів про рівень освіти. Нострифікація документів проводиться Міністерством освіти і науки України в установленому порядку протягом року після зарахування. Студенти, які не пройшли процедуру нострифікації документів в установлений термін, відраховуються із ДонНТУ.

1.5. Згідно зі статтею 56 Закону України "Про вищу освіту" "Випускник вищого навчального закладу, який навчався за державним замовленням і якому присвоєно кваліфікацію фахівця з вищою освітою певного освітньо-кваліфікаційного рівня, працевлаштовується на підставі направлення на роботу відповідно до угоди, укладеної між замовником, керівником ВНЗ та випускником". Особи, які зараховані на навчання за державним замовленням укладають таку угоду протягом першого семестру навчання. Якщо випускник ВНЗ навчався за кошти третьої особи, його працевлаштування здійснюється відповідно до укладеної між ними угоди.

1.6. Вступник має право подати документи на одну спеціальність в межах напряму підготовки, вказаному в дипломі про базову вищу освіту, а також на одну спеціальність напрямку підготовки "Специфічні категорії" ("Якість, стандартизація та сертифікація", "Управління інноваційною діяльністю", "Енергетичний менеджмент") з іншою формою навчання (денна, заочна) та іншими умовами фінансування.

2. Необхідні документи і терміни їх прийому

2.1. Для участі в конкурсі щодо зарахування на навчання за освітньо-професійними програмами спеціаліста або магістра вступник подає особисто у визначені терміни наступні документи:

  • заяву встановленого зразка на ім'я ректора, в якій вказує спеціальність, форму навчання (денна, заочна), а також за пріоритетом бажані освітньо-кваліфікаційні рівні (магістр або спеціаліст) та умови фінансування (за державним замовленням або за рахунок коштів юридичних, фізичних осіб);
  • документ державного зразка про базову вищу освіту (диплом про здобутий освітньо-кваліфікаційний рівень бакалавра та додаток до нього), за особистим вибором оригінал або його завірену ксерокопію.
Особи, які здобули базову вищу освіту в інших ВНЗ II-IV рівнів акредитації, або такі що перервали навчання у ДонНТУ після здобуття базової вищої освіти, або хочуть змінити форму навчання (денна, заочна) додатково подають:
  • медичну довідку за формою 086-У та довідку про щеплення (оригінали або завірені копії);
  • 2 фотокартки розміром 3х4 см (для вступників на навчання без відриву від виробництва);
  • копію довідки про ідентифікаційний номер;
  • копію першої і другої сторінок паспорта та сторінок з відміткою про реєстрацію;
  • два конверти з марками по Україні.
Паспорт, військовий квиток (посвідчення про приписку до призовної дільниці), оригінал документа про базову вищу освіту та оригінал медичної довідки за формою 086-У (при поданні їх копій) вступник пред'являє особисто. Вступник також може додати документи, які дають право на пільги.

2.2. Особи, які у поточному році закінчили навчання у ДонНТУ і виявили бажання прийняти участь у конкурсі до зарахування на навчання за освітньо-професійними програмами магістра або спеціаліста без зміни форми навчання, подають документи до відбіркової комісії відповідного факультету.

2.3. Особи, які здобули базову вищу освіту в інших ВНЗ II-IV рівнів акредитації, або такі що перервали навчання у ДонНТУ після здобуття базової вищої освіти, або хочуть змінити форму навчання, факультет чи вступити на спеціальність що віднесена до напрямку підготовки "Специфічні категорії" ("Якість, стандартизація та сертифікація", "Управління інноваційною діяльністю", "Енергетичний менеджмент"), подають документи до відділу поновлення і переведення на старші курси приймальної комісії ДонНТУ.

2.4. Прийом документів здійснюється з 7 до 18 липня поточного року. Додатковий прийом документів на навчання за освітньо-професійними програмами підготовки спеціаліста, магістра за рахунок коштів фізичних або юридичних осіб на вакантні місця здійснюється з 5 до 15 серпня.

2.5. Особи, які не подали всі зазначені документи у встановлені терміни, до участі в конкурсі не допускаються

3.Умови проведення конкурсу і порядок зарахування бакалаврів

3.1. Кількість місць для навчання за освітньо-професійними програмами підготовки магістра або спеціаліста щорічно визначається обсягами підготовки фахівців за рахунок видатків Державного бюджету та ліцензованими обсягами за спеціальностями освітньо-кваліфікаційних рівнів "магістр" і "спеціаліст" денної та заочної форм навчання.

3.2. Прийом на навчання за освітньо-професійними програмами магістра або спеціаліста здійснюється на конкурсній основі у відповідності до підсумкового балу. Підсумковий бал розраховується за наступною формулою: 0,5 x (оцінка з фахового вступного випробування) + 0,5 x (середній бал із додатка до диплома бакалавра)

3.3. Для осіб, які закінчили ДонНТУ у поточному навчальному році незалежно від джерел фінансування та форм здобуття вищої освіти освітньо-кваліфікаційного рівня бакалавра, як оцінка фахового вступного випробування зараховується оцінка державної атестації студентів за освітньо-кваліфікаційним рівнем бакалавра. Особи, які вступають на спеціальність напрямку підготовки "Специфічні категорії" "Якість, стандартизація та сертифікація" складають фахове вступне випробування, оцінка з якого використовується для визначення підсумкового балу. Особи, які здобули базову вищу освіту в інших ВНЗ II-IV рівнів акредитації, або такі що перервали навчання у ДонНТУ після здобуття базової вищої освіти при вступі на спеціальність напрямку підготовки "Специфічні категорії" "Управління інноваційною діяльністю" складають фахове вступне випробування, оцінка з якого використовується для визначення підсумкового балу. Особи, які вступають на спеціальність напрямку підготовки "Специфічні категорії" "Енергетичний менеджмент" складають фахове вступне випробування, оцінка з якого використовується для визначення підсумкового балу, крім осіб, які закінчили ДонНТУ у поточному навчальному році та отримали диплом бакалавра за напрямком підготовки "Теплоенергетика" з варіативною частиною навчального плану "Енергетичний менеджмент".

3.4. Особи, які не з'явилися без поважних причин на фахові вступні випробування в зазначений за розкладом час, а також ті, знання яких було оцінено "незадовільно", та ті, які забрали документи після початку фахових вступних випробувань, до участі в конкурсі не допускаються.

3.5. Рекомендація до зарахування на навчання за освітньо-професійними програмами магістра, спеціаліста здійснюється за конкурсом відповідно до підсумкового балу на перший вказаний в заяві вступника освітньо-кваліфікаційний рівень (магістр або спеціаліст), форму та умови фінансування навчання за певною спеціальністю. Якщо вступник у результаті конкурсного відбору не отримав рекомендацію до зарахування на перший вказаний в заяві вступника освітньо-кваліфікаційний рівень, та умови фінансування навчання, він допускається до участі в конкурсі щодо отримання рекомендації до зарахування на наступні за спаданням пріоритету освітньо-кваліфікаційні рівні та умови фінансування навчання, які вказані в заяві.

3.6. При рівному підсумковому балі переважне право на зарахування мають:

  • особи, яким Законом України "Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні" надане таке право (при вступі на навчання за освітньо-професійними програмами спеціаліста);
  • особи, яким надане таке право відповідно до Указу Президента України від 21.02.2002 № 157 "Про додаткові заходи щодо посилення турботи про захисників Вітчизни, їх правового і соціального захисту, поліпшення військово-патріотичного виховання молоді" (при вступі на навчання за освітньо-професійними програмами спеціаліста);
  • особи, які отримали диплом бакалавра за відповідним напрямом підготовки з відзнакою;
  • особи, які мають стаж роботи за фахом не менше двох років (для вступників на навчання без відриву від виробництва);
  • переможці Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт і Всеукраїнської студентської олімпіади;
  • особи, які відзначені за результатами участі у студентських олімпіадах та наукових конференціях;
  • особи, які мають наукові публікації (підтверджується відповідними документами).

3.7. Рекомендуються до зарахування поза конкурсом на навчання за освітньо-професійними програмами спеціаліста при одержанні на фаховому вступному випробуванні оцінок "відмінно", "добре", "задовільно":

  • особи, яким Законом України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" надане таке право;
  • інваліди I та II груп, яким не протипоказане навчання за обраною спеціальністю;
  • особи, яким Законом України "Про статус i соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" надане таке право.

3.8. Фахові вступні випробування проводяться за програмами, затвердженими Головою приймальної комісії ДонНТУ. Оцінювання знань на фахових вступних випробуваннях здійснюється за шкалою: "відмінно", "добре", "задовільно", "незадовільно".

3.9. Фахові вступні випробування для вступників на навчання за освітньо-професійними програмами магістра або спеціаліста проводяться з 21 липня, зарахування – не пізніше 5 серпня. Зарахування осіб, фінансування підготовки яких проводиться за рахунок коштів юридичних або фізичних осіб, здійснюється до 30 серпня.

3.10. Особи, які рекомендовані до зарахування на навчання за державним замовленням, зобов'язані подати оригінали документа про освітньо-кваліфікаційний рівень та додатка до нього до відбіркової комісії відповідного факультету ДонНТУ. Оригінали документа державного зразка про освітньо-кваліфікаційний рівень та додатка до нього зберігаються в ДонНТУ протягом усього терміна навчання за державним замовленням. Особи, які в установлений термін (п'ять днів) не подали до відбіркової комісії відповідного факультету ДонНТУ оригіналу документа державного зразка про освітньо-кваліфікаційний рівень та додатка до нього утрачають право зарахування на навчання за кошти державного бюджету. Для зарахування на навчання за кошти фізичних або юридичних осіб вступник має право подати до відбіркової комісії завірену ксерокопію документа державного зразка про освітньо-кваліфікаційний рівень та додатка до нього за умови його одночасного навчання у ДонНТУ або іншому навчальному закладі за іншими освітньо-професійною програмою і формою навчання. Зазначені ксерокопії документів зберігаються у ДонНТУ протягом усього терміну навчання, разом з оригіналом довідки вищого навчального закладу, у якому зберігаються оригінали документів.

3.11. Особи, навчання яких фінансується за рахунок коштів юридичних або фізичних осіб, в разі отримання рекомендації до зарахування укладають договір, що гарантує повну компенсацію витрат на підготовку фахівця певного освітньо-кваліфікаційного рівня.

4. Правила подання і розгляду апеляцій Апеляційна заява на результат фахових вступних випробувань подається до приймальної комісії ДонНТУ не пізніше наступного робочого дня після дня оголошення оцінки з письмового випробування. Порядок розгляду апеляцій встановлюється Приймальною комісією та оголошується до початку вступних випробувань.

5. Інші умови

5.1. Особи, які без поважних причин не приступили до занять протягом 10 днів від їх початку, відраховуються з університету.

5.2. Усі питання, пов'язані з прийомом до університету та його структурних підрозділів на навчання за освітньо-професійними програмами підготовки магістрів або спеціалістів, вирішуються Приймальною комісією ДонНТУ.

Відповідальний секретар Приймальної комісії ДонНТУ
С.О. Селівра