This version of the page http://impuls.vstu.vinnica.ua/?news_id=94 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-06-16. The original page over time could change.
Сайт прес-центру ВНТУ i часопису "Iмпульс". Найсвiжiшi унiверситетськi новини !!!
     
Понедiлок 16 червня 2008р.
Ректор ВНТУ Борис Мокін призначений радником Прем’єр-міністра України   |   У рейтингу кращих ВНЗ України «Топ-200» наш університет 23-ій   |   Наш університет єдиний ВНЗ України, який має льодовий манеж   |   Команда ВНТУ у фіналі всесвітньої першості з програмування здобула 32 місце серед 100 найсильніших команд планети   |   Срібну медаль XI міжнародної виставки «Сучасна освіта в Україні» здобув наш університет   |   Розпочав роботу персональний сайт ректора www.mokin.com.ua
Головна  |  Фотогалерея ВНТУ  |  Усi новини
  Меню
    Помiчник абiтурiєнта
    Новий номер "Iмпульса"
    Все про ВНТУ
    Архiв "Iмпульса"
  Пошук в архiвi новин
  Новини
       Микола Машницький і Катерина Анохіна — переможці в «Будівництві та архітектурі»
09.06.2008p.
     Перспектива — двічі майстер
05.06.2008p.
     Дмитро Кушнір — призер Всеукраїнської олімпіади з англійської
05.06.2008p.
     ГАНДБОЛ. Чемпіонат області і спартакіада ВНТУ   
05.06.2008p.
     Поради, як не стати об'єктом торгу
28.05.2008p.
      У комплексному дипломному проекті найскладніше знайти «головного інженера»?
28.05.2008p.
     Два Кубки з одних змагань
21.05.2008p.
     Найкращі з ПЦБ в Україні — наші Юрій Бікс та Олексій Тимошенко!
19.05.2008p.
    ВІННИЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ оголошує конкурс на заміщення вакантних посад
16.05.2008p.

     Перемогли, обігнавши навіть «профі», у легкоатлетичній естафеті, присвяченій Дню Перемоги, спортсмени нашого університету

 

12.05.2008p.
 
назад
ХХХVI КОНФЕРЕНЦІЯ    версiя для друку

   У березні у нашому університеті успішно пройшла ХХХVI регіональна науково-технічна конференція професорсько-викладацького складу, співробітників та студентів ВНТУ з участю працівників науково-дослідних організацій та інженерно-технічних працівників підприємств Вінниці та області.


   Відбувалась вона за усталеною традицією - в два етапи. Дуже творчо і дуже плідно. Спершу (13-16 березня) працювали секції гуманітарних та фундаментальних наук. Наступного тижня (20-23 березня) - секції загально-інженерних та технічних наук й секції хімії, екології та безпеки життєдіяльності. Такий поділ спричинений тим, що значна кількість і студентів, і викладачів беруть активну участь у роботі як гуманітарних секцій, так і технічних. Молодь усе більше цікавиться не просто знаннями з майбутнього фаху, а намагається збагатитися інформацією, яка є загальнолюдською цінністю. Студенти теми обирали самі, мотивуючись евристичним пошуком.
   Слід зауважити, що конференцію зорганізували і проводили оргкомітети восьми університетських науково-навчальних інститутів та Ради з питань гуманізації та гуманітаризації технічної освіти.
   Мистецьким додатком (а точніш - подарунком) до університетської конференції стала традиційна виставка студентського рукоділля. Філігранно вишиті скатертини, фантастичні мережки... І навіть полотна, писані масляними фарбами, графіка, фотокартини. Експозиційна зала Центру культурології і виховання студентів ледь вмістила пропонований студентський доробок.
   Загалом працювало 47 секцій. Широко застосовувались новітні засоби презентації матеріалу. Варт відзначити чудове технічне забезпечення. Усі дні роботи конференції були повні зали - студенти, які не готували доповіді, приходили просто послухати.
   Виголошено понад тисячу доповідей. Переважна більшість - студентами. Юнь не просто озвучувала напрацьований матеріал, а представляла доповіді, демонструючи свої навички з ораторського мистецтва, високу мовленнєву культуру, врешті, небайдужість до того, що виголошує. Тому кожна доповідь викликала жваве обговорення і дискусію. Що це було інтелектуальне свято, засвідчував і одяг учасників конференції - хлопці при краватках, дівчата у ділових костюмах.
   До речі, збірник тез кращих студентських доповідей буде видано нашим університетським видавництвом у травні.
   Хоча визначити найкращих було дуже не просто. Навіть іноземні студенти приємно подивували рівнем своєї підготовки. Приміром, на секції мовознавства (голова - доктор філологічних наук, професор Лариса АЗАРОВА) першокурсник Чан САН (група 2КС-06) блискуче представив свою доповідь "Система освіти у Китаї" - говорив українською мовою і без папірця.

   Гуманітарна конференція розпочалась пленарним засіданням, де були представлені доповіді з різних секцій. Вона була присвячена 125-річчю з дня народження відомого історика і громадського діяча В'ячеслава ЛИПИНСЬКОГО. Проректор ВНТУ, директор Інституту гуманітарно-педагогічних проблем та виховання, завідувач кафедри культурології, заслужений працівник народної освіти України Тамара БУЯЛЬСЬКА звернула увагу присутніх, що до 1990 року в довідкових виданнях його ім'я не згадувалось. І навіть якщо подивитись українську тритомну енциклопедію (видання 1980 року) там його прізвище теж немає.
   Тож, не дивно, що книжкову виставку, приурочену до ювілею ЛИПИНСЬКОГО, самотужки наш університет не зміг підготувати -звернулись з проханням допомогти матеріалами до Вінницької обласної наукової бібліотеки. Програма пленарного засідання включала декілька студентських і викладацьких доповідей, присвячених його багатогранній особистості.

   Родзинкою пленарного засідання гуманітарних секцій стала прем'єра навчального фільму "Соціологія - наука про суспільство". Представляв цю надзвичайно цікаву і майстерно зроблену стрічку четвертокурсник Інституту РТЗП Антон ВІЛЬЧИНСЬКИЙ. При лабораторії соціологічних досліджень нашого університету (науковий керівник - кандидат соціологічних наук, доцент Анатолій СЛОБОДЯНЮК) працює студія молодого соціолога, результати діяльності якої учасникам конференції і пропонувалось переглянути у вигляді фільму.
   Загалом працювало 9 секцій гуманітарних кафедр. Тут прозвучало 210 доповідей. Звучали вони українською, англійською, французькою і німецькою мовами. Обговорення відбувалось тією мовою, якою виголошувалась доповідь.
   У роботі секції технічного перекладу взяли участь представники Одеського морського інституту. Наші студенти здивували їх своїм вмінням презентувати матеріал іноземною мовою. Гості, визнавши високий рівень підготовки студентів ВНТУ, запропонували співпрацю. Нині уже підписано договір про співробітництво, оскільки Одеський морський інститут має нагальну зацікавленість у перекладачах такого ґатунку. До речі, на цій секції однією з найкращих виявилась Тетяна СЛОБОДЯНИК (група 1МЗВ-03), яка привернула увагу до себе, виступаючи і на декількох інших секціях.
   Студент Інституту ІТКІ Сергій ІЩУК (2КС-03) теж просто викликав захоплення своєю доповіддю "Шляхи формування правової держави" (науковий керівник - викладач Валентина ДОВБИШ). Хлопець віртуозно володіє матеріалом, блискуче уміє його подавати.
   Цього року вперше найкращі доповіді гуманітарних секцій вийдуть окремою збіркою. Надалі ці матеріали широко використовуватимуться на практичних заняттях.
   А нині уже починається підготовка до наступної, 37-ї конференції. Аби й вона пройшла на такому ж високому рівні, як її цьогорічна попередниця.

   Підпис до фото:   Учасники конференції (пленарне засідання)

   Світлина з http://www.socio-lab.osvita.com.ua/ukr/photogallery/stc36/

27.3.2007p.
© Вiнницький нацiональний технiчний унiверситет, InterCEC. Прес-центр, 2006