This version of the page http://impuls.vstu.vinnica.ua/?news_id=254 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-06-16. The original page over time could change.
Сайт прес-центру ВНТУ i часопису "Iмпульс". Найсвiжiшi унiверситетськi новини !!!
     
Понедiлок 16 червня 2008р.
Ректор ВНТУ Борис Мокін призначений радником Прем’єр-міністра України   |   У рейтингу кращих ВНЗ України «Топ-200» наш університет 23-ій   |   Наш університет єдиний ВНЗ України, який має льодовий манеж   |   Команда ВНТУ у фіналі всесвітньої першості з програмування здобула 32 місце серед 100 найсильніших команд планети   |   Срібну медаль XI міжнародної виставки «Сучасна освіта в Україні» здобув наш університет   |   Розпочав роботу персональний сайт ректора www.mokin.com.ua
Головна  |  Фотогалерея ВНТУ  |  Усi новини
  Меню
    Помiчник абiтурiєнта
    Новий номер "Iмпульса"
    Все про ВНТУ
    Архiв "Iмпульса"
  Пошук в архiвi новин
  Новини
       Микола Машницький і Катерина Анохіна — переможці в «Будівництві та архітектурі»
09.06.2008p.
     Перспектива — двічі майстер
05.06.2008p.
     Дмитро Кушнір — призер Всеукраїнської олімпіади з англійської
05.06.2008p.
     ГАНДБОЛ. Чемпіонат області і спартакіада ВНТУ   
05.06.2008p.
     Поради, як не стати об'єктом торгу
28.05.2008p.
      У комплексному дипломному проекті найскладніше знайти «головного інженера»?
28.05.2008p.
     Два Кубки з одних змагань
21.05.2008p.
     Найкращі з ПЦБ в Україні — наші Юрій Бікс та Олексій Тимошенко!
19.05.2008p.
    ВІННИЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ оголошує конкурс на заміщення вакантних посад
16.05.2008p.

     Перемогли, обігнавши навіть «профі», у легкоатлетичній естафеті, присвяченій Дню Перемоги, спортсмени нашого університету

 

12.05.2008p.
 
назад
ВИЩЕ ПІСНІ ЛИШЕ МОЛИТВА    версiя для друку

   Студентський театр пісні і танцю нашого університету (керівник Ярослав ФІЛІП) презентував свій третій мистецький проект. Перший був рівно рік тому — «золоті» хіти Ігоря Крутого. Другий у червні — мюзикл «За двома зайцями». Тепер музично-пісенна феєрія «Барвистими шляхами української пісні».

   Перші записи українських пісень з’явилися ще в 16 столітті. До українських мелодій у своїй творчості звертались Бах, Бетховен, Моцарт.
   У 30-ті роки минулого століття у Брюсселі проходив конкурс на кращу народну пісню. Представників з України не було. Але наша пісня там була: студенти із Швейцарії заспівали німецькою мовою «Ой, не ходи, Грицю». Члени журі, визначні музикознавці і композитори Європи, були вражені, і після перевірки, чи справді вона народна (бо дуже вже складна мелодія) виголосили їй перше місце серед пісень народів світу.
   А у 1971 році «Червона рута» визнана найкращою піснею в СРСР.

   Ідея такого мистецького дійства належить професору Тамарі БУЯЛЬСЬКІЙ, проректору нашого ВНТУ. Здійснено ж задум просто геніально — дві години концерту промайнули, як мить. Вимоглива студентська глядацька зала раз по раз вибухала оплесками.
   Першим заспівав «Оберіг» – наш народний самодіяльний фольклорний ансамбль.
   Звучали «Чорнобривці», «Два кольори», «Рідна мати моя», Івасюкова «Балада про дві скрипки»... Пісні проникливо виконували Ярослав ФІЛІП (автор сценарію і режисер дійства), студенти Олександр ВАСЬКОВСЬКИЙ (Інститут автоматики, електроніки та комп’ютерних систем управління), Юлія КОВАЛЬЧУК, Катерина БАШТОВА, Ганна ДЕМЕЧ (Інститут менеджменту і екології та економічної і екологічної кібернетики), Андрій КАТРЕНКО (першокурсник Інституту електроенергетики та електромеханіки, група 3Е-07), університетський вокальний ансамбль «Ноктюрн».
   А як прекрасно Олена ДУЛЕВИЧ (ІнМЕЕЕК, група 1ЕКО-07) a cappella співала «Сивіють тумани»!
   Хореографію чудово зреалізував шоу-балет «ДАНС-ЕДЕМ» (керівник – директор клубу нашого університету Катерина ФЕДОРЕНКО).
   — Я маю за честь, за щастя працювати з такими креативними, надзвичайно талановитими студентами.— Говорить професор Тамара БУЯЛЬСЬКА. — Чому я в захопленні від того, як вони реалізували цей проект? Це зроблено надзвичайно поліінформативно, надзвичайно змістовно, це зроблено сміливо, це зроблено шляхетно, це зроблено патріотично, професійно, з високим естетичним смаком. І головне — це зроблено з великою любов’ю до України, до її пісні, до глядача і до власного університету і навіть до «практичної культурології».

   Підпис до фото:   Звучить Івасюковий «Капелюх» (Ярослав ФІЛІП і «ДАНС-ЕДЕМ»)

4.12.2007p.
© Вiнницький нацiональний технiчний унiверситет, InterCEC. Прес-центр, 2006