This version of the page http://impuls.vstu.vinnica.ua/?news_id=253 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-06-16. The original page over time could change.
Сайт прес-центру ВНТУ i часопису "Iмпульс". Найсвiжiшi унiверситетськi новини !!!
     
Понедiлок 16 червня 2008р.
Ректор ВНТУ Борис Мокін призначений радником Прем’єр-міністра України   |   У рейтингу кращих ВНЗ України «Топ-200» наш університет 23-ій   |   Наш університет єдиний ВНЗ України, який має льодовий манеж   |   Команда ВНТУ у фіналі всесвітньої першості з програмування здобула 32 місце серед 100 найсильніших команд планети   |   Срібну медаль XI міжнародної виставки «Сучасна освіта в Україні» здобув наш університет   |   Розпочав роботу персональний сайт ректора www.mokin.com.ua
Головна  |  Фотогалерея ВНТУ  |  Усi новини
  Меню
    Помiчник абiтурiєнта
    Новий номер "Iмпульса"
    Все про ВНТУ
    Архiв "Iмпульса"
  Пошук в архiвi новин
  Новини
       Микола Машницький і Катерина Анохіна — переможці в «Будівництві та архітектурі»
09.06.2008p.
     Перспектива — двічі майстер
05.06.2008p.
     Дмитро Кушнір — призер Всеукраїнської олімпіади з англійської
05.06.2008p.
     ГАНДБОЛ. Чемпіонат області і спартакіада ВНТУ   
05.06.2008p.
     Поради, як не стати об'єктом торгу
28.05.2008p.
      У комплексному дипломному проекті найскладніше знайти «головного інженера»?
28.05.2008p.
     Два Кубки з одних змагань
21.05.2008p.
     Найкращі з ПЦБ в Україні — наші Юрій Бікс та Олексій Тимошенко!
19.05.2008p.
    ВІННИЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ оголошує конкурс на заміщення вакантних посад
16.05.2008p.

     Перемогли, обігнавши навіть «профі», у легкоатлетичній естафеті, присвяченій Дню Перемоги, спортсмени нашого університету

 

12.05.2008p.
 
назад
БАДМІНТОНУ ВНТУ — 40 РОКІВ!    версiя для друку

   Сучасний спортивний бадмінтон бере свій початок від індійської гри Пула. Англійський герцог Бофорт, повернувшись з Індії в 1872 році, привіз у свій маєток Бадмінтон ракетки і м'яч з перами. Гру продемонстрували публіці, і вона відразу набула численних шанувальників, одержавши назву бадмінтон. У 1887 році були видані перші правила гри. На початку XX століття стали проводитися міжнародні турніри. У 1934 році утворили Міжнародну федерацію бадмінтону (ІБФ). Нині найбільшим командним змаганням серед чоловіків є розиграш Кубка Томаса, що проводиться з 1947 року. (Приз названий на честь першого президента ІБФ).
   Зараз у світі понад 60 мільйонів аматорів бадмінтону. Вів визнаний олімпійським видом спорту.
   Бадмінтон — один з найшвидших видів спорту, який вимагає миттєвого відбиття волана ракеткою, а отже чудової фізичної підготовки. Найбільша швидкість польоту волана 322 км/год була зафіксована на міжнародних змаганнях серії Гран-Прі.
   Найтриваліша зустріч у тенісі — 3 години 46 хвилин, у бадмінтоні — 1 година 16 хвилин. При цьому максимальна кількість ударів у тенісі 1.004, у бадмінтоні — 19.725. Тенісист пробігає за зустріч близько 3-х кілометрів, бадмінтоніст — понад 6-ть.

   Бадмінтон у Вінниці (власне саме у нашому ВНЗ — на той час ще у Вінницькому політехнічному інституті) з'явився 1967-го року. Тоді ще не надто популярний вид спорту почав пропагувати викладач кафедри ТМБ Юрій Іванович ШУРИГІН. З початку 70-х естафету розвитку бадмінтону продовжив доцент цієї ж кафедри Микола Іванович ІВАНОВ. З 2000-го у Вінницькому національному технічному університеті секцією бадмінтону керує доцент кафедри лазерної техніки та оптоелектронної техніки Сергій Володимирович ПАВЛОВ.
   Бадмінтон набуває серед студентства та викладацького складу нашого навчального закладу все більшої популярності. Зараз у секції займаються понад 30 студентів та викладачів. За час існування секції у ВНТУ створено власну школу бадмінтону: зі своїми кодексом честі, традиціями, особливою системою морального й фізичного виховання юні. Цей вид спорту дуже подобається студентам, адже дає море позитивних емоцій й активної енергії, що буквально переповнює ігровий майданчик.
   За роки існування бадмінтону у ВНТУ підготовлено понад 30 кандидатів у майстри спорту й першорозрядників (Анатолій МІЗИНЮК, Кирило НІКОЛАЄВ, Володимир АЛЕКСЄЄВ, Євген КОЗЛОВ, Юрій МУЛЯР, Сергій ПАВЛОВ, Олександр ЄЛІЗАРОВ, Віктор ДЕМЕНТЬЄВ, Костянтин МАЛЯРЧУК, Тетяна ВАСИЛЬЄВА, Віталій ЗЯНЬКО, Андрій ЗАКРЕВСЬКИЙ і багатьох, багатьох інших). Цьогоріч звання кандидата в майстри спорту та першорозрядника отримали аспірант Інституту АЕКСУ Віктор ДЕМЕНТЬЄВ та першокурсник Інституту МЕЕЕК Віталій ЗЯНЬКО. Команда нашого університету ставала чемпіоном і призером багатьох всесоюзних, українських й обласних змагань.
   Велику допомогу розвитку університетського бадмінтону надає ректор ВНТУ, академік АПНУ Борис Іванович МОКІН, який, до речі, разом з синами Віталієм та Олександром теж чудово володіють премудростями цієї гри.

   1 ЛИСТОПАДА - 2 ГРУДНЯ У ВІННИЦІ ВІДБУВСЯ ТРАДИЦІЙНИЙ ВІДКРИТИЙ КУБОК З БАДМІНТОНУ «ВОЛАН ПОДІЛЛЯ». У змаганнях брали участь спортсмени з Вінницької, Київської Львівської, Житомирської та Харківської областей. Вагомий внесок у перемогу у загальному заліку внесли якраз вихованці нашої секції.
   У одиночному чоловічому розряді аспірант Інституту АЕКСУ, к.м.с. Віктор ДЕМЕНТЬЄВ виборов III місце. У драматичній боротьбі в півфіналі він програв з рахунком 1:2 к.м.с. зі Львова Івану КАРАТНИКУ, який став чемпіоном у цьому розряді.
   Фінал у чоловічому парному розряді був чисто «технічним», тому що зустрічалися вихованці нашого університету. Перше місце у впертій боротьбі виграли Кирило НІКОЛАЄВ та Анатолій МІЗИНЮК. Другими стали доцент кафедри ЛОТ Сергій ПАВЛОВ та Костянтин МАЛЯРЧУК. До речі, чоловіча пара ПАВЛОВ–МАЛЯРЧУК у чвертьфіналі та півфіналі обіграли вихованців Харківської та Львівської шкіл з однаковим рахунком 2:1.
   У парному жіночому розряді студентка четвертого курсу ІнАЕКСУ першорозрядниця Оксана ЛАРІОНОВА разом зі спортсменкою з Вінницької області к.м.с. Оленою КРАВЕЦЬ отримала срібну медаль. На жаль, Олена, виступаючи у міксті, отримала неприємну травму, і жіночий парний фінал не відбувся.
   Загалом на Кубку «Волан Поділля» вінницькі спортсмени вибороли 4 золотих, 2 срібних та 3 бронзових медалі, що засвідчує значний потенціал бадмінтону у нашому місті.
   «Волан Поділля» продемонстрував високий рівень майстерності спортсменів ВНТУ і став черговим етапом підготовки до всеукраїнських змагань, а також до турніру з бадмінтону у нашому ВНТУ на Кубок Ректора та до Спартакіади серед інститутів, які відбудуться у лютому та березні вже наступного року.

   Підпис до фото:     Університетські бадмінтоністи

4.12.2007p.
© Вiнницький нацiональний технiчний унiверситет, InterCEC. Прес-центр, 2006