This version of the page http://impuls.vstu.vinnica.ua/?news_id=247 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-06-16. The original page over time could change.
Сайт прес-центру ВНТУ i часопису "Iмпульс". Найсвiжiшi унiверситетськi новини !!!
     
Понедiлок 16 червня 2008р.
Ректор ВНТУ Борис Мокін призначений радником Прем’єр-міністра України   |   У рейтингу кращих ВНЗ України «Топ-200» наш університет 23-ій   |   Наш університет єдиний ВНЗ України, який має льодовий манеж   |   Команда ВНТУ у фіналі всесвітньої першості з програмування здобула 32 місце серед 100 найсильніших команд планети   |   Срібну медаль XI міжнародної виставки «Сучасна освіта в Україні» здобув наш університет   |   Розпочав роботу персональний сайт ректора www.mokin.com.ua
Головна  |  Фотогалерея ВНТУ  |  Усi новини
  Меню
    Помiчник абiтурiєнта
    Новий номер "Iмпульса"
    Все про ВНТУ
    Архiв "Iмпульса"
  Пошук в архiвi новин
  Новини
       Микола Машницький і Катерина Анохіна — переможці в «Будівництві та архітектурі»
09.06.2008p.
     Перспектива — двічі майстер
05.06.2008p.
     Дмитро Кушнір — призер Всеукраїнської олімпіади з англійської
05.06.2008p.
     ГАНДБОЛ. Чемпіонат області і спартакіада ВНТУ   
05.06.2008p.
     Поради, як не стати об'єктом торгу
28.05.2008p.
      У комплексному дипломному проекті найскладніше знайти «головного інженера»?
28.05.2008p.
     Два Кубки з одних змагань
21.05.2008p.
     Найкращі з ПЦБ в Україні — наші Юрій Бікс та Олексій Тимошенко!
19.05.2008p.
    ВІННИЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ оголошує конкурс на заміщення вакантних посад
16.05.2008p.

     Перемогли, обігнавши навіть «профі», у легкоатлетичній естафеті, присвяченій Дню Перемоги, спортсмени нашого університету

 

12.05.2008p.
 
назад
ОСВІТА ЗА КОРДОНОМ    версiя для друку

   На сьогодні в нашій державі діє велика кількість різноманітних ґрантових програм для студентів та молодих вчених, які забезпечують перебування за кордоном на тих чи інших умовах. Найвідоміші з них повністю оплачують переїзд, перебування за кордоном та всі витрати, пов’язані з ним. Серед таких програм в першу чергу слід згадати щорічні конкурси на здобуття стипендії ім. Фулбрайта, програми обміну IREX та стипендіальні програми DAAD.

    Напевне, кожен з нас мав можливість впевнитись у тому, що лише тоді, коли бажання досягти якоїсь певної мети в житті поєднується з наполегливістю та глибокими знаннями, є шанс — вам вдасться задумане і ви здійсните те, чого дійсно прагнете.
   Ні для кого не секрет, що молодь сьогодні з великими надіями звертає свої погляди на Захід, однак, далеко не завжди такі сподівання на світле та безтурботне життя справджуються. Скільки історій про змарнованій час та сили можна почути від емігрантів-невдах! А українці-заробітчани? Невже такої долі своїй дитині хоче кожна мати, невже все, чого можна досягти в житті – це піввіку проводити далеко від родини, прибираючи за багатими іноземцями або вимуровуючи для них палаци?
   Нікуди правди діти, реалії нашого сьогодення саме такі, саме таким шляхом величезна кількість наших співвітчизників сподівається підняти на ноги своїх дітей, влаштувати їхнє майбутнє. Але цьому потрібно покласти край і зробити це можуть лише самі люди, наша нація – древня та мудра, талановита та працьовита! Лише знаннями та працею можна досягти своєї мрії, і не обов’язково віддавати свої найкращі роки для порожньої та виснажливої праці за кордоном, щоб мати хоч якусь можливість побачити світ – світ безмежний та прекрасний. Час показати себе світові з іншого боку – продемонструвати свій інтелект, не продаючи його за гроші, а спілкуючись нарівні з іншими. Час відкрити для себе найчудовіші музеї світу та познайомитися з людьми, які з гордістю згадуватимуть про те, що вони мали нагоду пізнати таку чудову та древню українську культуру, почути барвисту українську мову та заспівати мелодійної української пісні. Адже всі ми – жителі однієї планети Земля, ми всі – її діти і маємо рівні права на все, що є на ній!

   Саме зараз, коли Україна здобула незалежність, всі можливості для цього є, і потрібно лише дуже захотіти – і така бажана й недосяжна поїздка за кордон стане реальністю. На сьогодні в нашій державі діє велика кількість різноманітних ґрантових програм для студентів та молодих вчених, які забезпечують перебування за кордоном на тих чи інших умовах. Найвідоміші з них повністю оплачують переїзд, перебування за кордоном та всі витрати, пов’язані з ним. Серед таких програм в першу чергу слід згадати щорічні конкурси на здобуття стипендії ім. Фулбрайта, програми обміну IREX та стипендіальні програми DAAD.
   За умовами конкурсу на здобуття стипендії ім. Фулбрайта для навчання в університетах США, випускники українських вищих навчальних закладів можуть отримати стипендію для навчання на маґістерському рівні від одного до двох років або стажування в американському університеті впродовж одного року. У конкурсі можуть брати участь аспіранти, молоді спеціалісти, студенти 4-5-х курсів.
   Ще одна цікава програма – це конкурс на здобуття стипендії ім. Фулбрайта для проведення наукових досліджень або читання лекцій в університетах США. Понад 240 українських науковців взяли участь у цій програмі за час її існування у незалежній Україні. Щороку українським науковцям надається щонайменше 20 стипендій, розрахованих на один або два семестри. При відборі кандидатів до уваги братимуться їхні професійні досягнення, реальність запропонованого проекту та його довгострокова практична цінність.
   Уваги заслуговують також ще дві програми від Фулбрайта — програма імені Лейна Кіркланда та Fulbright-Kennan Program, які також передбачають перебування талановитих українців за кордоном та фінансування усіх витрат за програмою. Детальнішу інформацію можна отримати за адресою http://www.fulbright.org.ua
   До речі, там же можна і подати документи для участі у конкурсі.
   Ще одна відома американська організація IREX пропонує українським студентам спробувати свої сили ще в двох не менш цікавих програмах:
   Програма обміну для студентів (UGRAD) надає можливість студентам першого, другого та третього курсів навчатися протягом одного академічного року в університетах або 4- та 2-річних коледжах США.
   Програма стипендій ім. Едмунда С. Маскі (MUSKIE) надає можливості навчання в університетах США для отримання ступеня магістра.
   Зацікавленим також можна детальніше ознайомитись з умовами конкурсу на сайті http://www.irex.kiev.ua
   Надзвичайно цікавими і різноманітними є програми, що пропонуються Німецькою службою академічних обмінів DAAD. На сьогодні їх налічується аж тринадцять! Це і наукові стажування для викладачів ВНЗ та науковців, і наукові стипендії для аспірантів та молодих науковців. Надаються також стипендії на навчання для випускників ВНЗ та ERP-річні стипендії для студентів-економістів!
   Вибір дуже різноманітний, і спробувати свої сили має можливість кожен, хто хоче. Будь ласка, заходьте на сторінку http://www.daad.org.ua і визначайтеся, чи стане вам знань та бажань довести світові, що ви ЦЕ можете!
   Звичайно ж, цими програмами не обмежується перелік доступних для наших студентів шляхів для пізнання світу та самого себе, своїх можливостей, але той, хто дійсно прагне змінити своє життя та життя своєї рідної країни на краще, не повинен чекати, коли «хтось» допоможе йому, а самостійно йти до своєї мети, довести всьому світові, що українці – горда та мудра нація, що заслуговує на світле майбутнє!

   Галина АБРАМОВИЧ,
   керівник центру «Освіта за кордоном»,
   викладач кафедри іноземних мов

16.11.2007p.
© Вiнницький нацiональний технiчний унiверситет, InterCEC. Прес-центр, 2006