This version of the page http://donntu.edu.ua/ukrainian/abit/reiting.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-06-14. The original page over time could change.
Донецький національний технічний університет



LjyYNE FILTER: blur(add = 3, direction = 160, strength = 5); COLOR: #e8e8e8; HEIGHT: 0px; TEXT-DECORATION: none background-color:#f0f0f0
Карта сервера Алфавитный указатель Поиск по сайту Статистика по сайту Карта города Телефонный справочник
Університет
   Про університет
   Ректор
   Ректорат
   Символіка ДонНТУ
   Визначні дати ДонНТУ
   Вчена рада
   Рада розвитку ДонНТУ
   Профком
Освіта
   Інститути
   Факультети
   Новини факультетів
   Нормативна база
Наука
   НДЧ
   ВЗЗ
   Методичний центр
   Конференції
   Портал магістрів
Абітурієнтові
   Абітурієнтові 2008
   Умови прийому
   Рейтинги
   Екстернат
   Тестування
   Інформаційний портал
абітурієнта
   Відділ відновлення і
переводів
   Підготовчі курси
Студентові
   Працевлаштування New
   Центр кар'єри для студентів
   Студентський клуб
   Центр культури    "Софійність"
   Студентська студія    "Софійність"
Інтернет-ресурси
   Інформаційний портал
   Видання ВНЗ
   Відео ресурси ДонНТУNew
   Лекторій    "Нова думка"
Бібліотека
   Бібліотека ДонНТУ
   Німецкий читальний зал


Усім, хто цікавиться Донецьким національним технічним університетом Ми ведемо будівництво нового інформаційно-бібліотечного центру, який має стати інтелектуальною основою подальшого розвитку вищої інженерної освіти в Донбасі.

Чотириповерхова будівля споруджується на центральній вулиці Артема м. Донецька за проектом, що переміг на конкурсі кращого дизайну. Завершити будівництво планується до кінця 2008 року.

Фінансування будівництва здійснюється за рахунок бюджетних коштів, власних засобів університету і спонсорських пожертв.
З подякою приймемо Вашу допомогу в будівництві інформаційно-бібліотечного центру. Ваше ім'я буде написано на пам'ятному барельєфі.



Благодійні внески приймаються за наступними реквізитами:

р/c 260099801741 ДОФ УКБ УСБ м. Донецька
МФО 334011 ОКПО 22005914
Фонд підтримки прогресивних реформ.

Просимо обов'язково вказати призначення перекладу - "Добровільні пожертвування (прізвище, ім`я, по батькові повністю) на будівництво будинку інформаційно-бібліотечного центру ДонНТУ".

тел. (062) 305-46-94
факс (062) 304-12-78
 


Aдреса приймальної комісії: Артема 58 (І корпус ДоНТУ), к.212
Тел.: (062) 301-08-89, 304-01-08
E-mail: pk@dgtu.donetsk.ua


ЗАТВЕРДЖЕНО:
РЕКТОР ДЕРЖАВНОГО ВИЩОГО НАВЧАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ
ДОНЕЦЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО ТЕХНІЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ

О.А.МІНАЄВ

УЗГОДЖЕНО:
НАЧАЛЬНИК УПРАВЛІННЯ
ОСВІТИ І НАУКИ
ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ

Ю.І.СОЛОВЙОВ


ПОЛОЖЕННЯ
ПРО ПРОВЕДЕННЯ БАГАТОЕТАПНОГО ТЕСТУВАННЯ
В ЦЕНТРІ ДОВУЗІВСЬКОЇ ПІДГОТОВКИ ДОНЕЦЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО ТЕХНІЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ В 2008 РОЦІ


   Донецький національний технічний університет (ДонНТУ) та його структурні підрозділи - Горлівський автомобільно-дорожній інститут, Красноармійський індустріальний інститут, Артемівський індустріальний технікум, Горлівський автодорожній технікум, Зуївський енергетичний технікум і Харцизький металургійний технікум в рамках реалізації програми довузівської підготовки проводять багатоетапне тестування - обласний конкурс, з метою:
- сформувати професійну орієнтацію учасників тестування (далі "учасники") за спеціальностями університету;
- оцінити і підвищити рівень знань вступників до технічного університету з профілюючих загальноосвітніх дисциплін шляхом їх багатоетапного тестування;
- залучити до навчання в технічному університеті найбільш підготовлених випускників системи загальної середньої освіти поточного і минулих років.


1. Загальні умови


1.1. Багатоетапне тестування (три етапи) в базовому університеті проводить Центр багатоетапного тестування ДонНТУ (далі "Центр"), а в структурних підрозділах - філії "Центру".
1.2 Для організації проведення багатоетапного тестування - обласного конкурсу у "Центрі" з числа викладачів університету створюється предметна комісія.
1.3. За результатами тестування переможці обласного конкурсу на конкурсній основі можуть отримати рекомендацію для вступу в ДонНТУ відповідно до Умов прийому до ВНЗ України в 2008 році на наступних умовах фінансування підготовки фахівців:
- за рахунок видатків Державного бюджету України - за державним замовленням;
- за рахунок коштів юридичних, фізичних осіб.
Особи, які не є громадянами України або не користуються такими правами, можуть бути рекомендовані тільки за умов навчання за рахунок коштів фізичних або юридичних осіб.
1.4. Перелік напрямів підготовки, форм навчання, умов фінансування підготовки фахівців, дисциплін, за якими проводиться тестування, надані в додатку 1.
Графік проведення багатоетапного тестування в базовому університеті, Горлівському автомобільно-дорожньому інституті і Красноармійському індустріальному інституті наданий в додатку 2.
Враховуючи специфічні умови праці на напрям підготовки "Гірництво"з варіативною частиною навчального плану "Розробка корисних копалин факультету геотехнологій і управління виробництвом прийом жінок не здійснюється."
1.5. Організація та проведення багатоетапного тестування не передбачена державним фінансуванням. Оплата участі в кожному випробуванні виконується за рахунок коштів фізичних (юридичних) осіб згідно з кошторисом. Діти-сироти та діти, що залишилися без піклування батьків, звільняються від оплати участі в тестуванні.


2. Документи, які необхідно подати для участі в тестуванні


2.1. "Учасник" особисто подає заяву про участь у тестуванні, у якій вказує обраний напрям підготовки, майбутню спеціальність, форму навчання, умови фінансування (додаток 1), назви дисциплін тестування і дати їх проходження (відповідно до встановленого графіку, додаток 2).
За власним бажанням "учасник" може вказати в заяві в порядку пріоритету не більше трьох напрямів підготовки з різними варіативними частинами навчального плану, із яких не більше як дві за державним замовленням.
"Учасник" може за власним бажанням після першого етапу письмовою заявою змінити раніше обрані напрями підготовки. У цьому разі результати тестування, які отримані в першому етапі, можуть бути використані як конкурсні за новими напрямами підготовки, що вказані в заяві. У разі зміни "учасником" напрямів підготовки після другого етапу результати тестування з математики (хімії) попередніх етапів анулюються.
До заяви "учасник" додає квитанцію про сплату за участь в тестуванні і копію довідки про присвоєння ідентифікаційного номера. Паспорт (свідоцтво про народження для осіб, які за віком не мають паспорта) "учасник" пред'являє особисто.
2.2. "Учасники", які звільняються від оплати за участь в тестуванні (діти-сироти та діти, що залишилися без піклування батьків), зобов'язані надати відповідні підтверджуючі документи.


3. Порядок проведення багатоетапного тестування


3.1. На підставі заяви "учасника" йому видається особова картка з дисципліни тестування, яка одночасно є і перепусткою до Центру тестування.
Після тестування "учасник" повертає особову картку разом з тестовою роботою.
Особова картка зберігається в "Центрі" і видається "учаснику" тільки після реєстрації його участі в черговому етапі випробувань. Реєстрація здійснюється за умови надання до "Центру" квитанції про оплату участі в тестуванні.
3.2. Напередодні тестування для "учасників" проводяться консультації з відповідних дисциплін (додаток 2).
3.3. Тестування починається о 1000 і триває 240 хвилин без перерви. Із них 30 хвилин виділяється на організаційні питання, 210 хвилин - на виконання тестової роботи.
Вхід до навчального корпусу в день проведення тестування починається о 900. Достроковий вихід з аудиторії тестування припускається тільки після остаточної здачі тестової роботи і особової картки.
3.4. Під час виконання тестової роботи "учасникам" категорично забороняється мати при собі (користуватися) будь-які засоби зв'язку та обчислювальної техніки (мобільні телефони, калькулятори, кишенькові комп'ютери тощо).
Під час тестування "учасник" повинен:
- виконувати роботу самостійно, без використання довідкової, навчальної та іншої літератури;
- не заважати виконувати роботу іншим "учасникам";
- використовувати для виконання роботи тільки зошит, виданий "Центром";
- не робити будь-яких записів або відміток, які не пов'язані з виконанням тестової роботи;
- не передавати свій зошит і не брати зошити інших "учасників".
У разі порушення "учасником" зазначених вимог співробітники "Центру" складають протокол, на підставі якого порушник позбавляється права участі в тестуванні. Результати усіх етапів тестування цього учасника анулюються.
3.5. Після оголошення результатів тестування "учасник" за особистою заявою має право ознайомитися зі своєю тестовою роботою і отримати консультацію у терміни, що вказані у графіку (додаток 2). У разі незгоди з отриманим результатом "учасник" має право подати апеляцію.
3.6. Порядок розгляду апеляцій встановлюється згідно з Положенням про апеляційну комісію.



4. Оцінювання тестових робіт, підведення підсумків тестування та умови видачі рекомендацій

4.1. Випробування з кожної дисципліни проводиться за тестовими технологіями на паперових носіях. Оцінювання тестових робіт проводиться за багатобальною системою. Максимальна кількість балів тестування з математики становить 35 балів, з хімії - 70 балів.
4.2. Після кожного етапу тестування підводяться поточні підсумки з ранжируванням результатів робіт учасників.
4.3. Після закінчення трьох етапів проводиться визначення кращого результату. Конкурсний відбір проводиться відповідно до кількості балів кращого результату "учасника" з математики (хімії). До участі в конкурсі не допускаються "учасники", кращий результат яких з математики нижче 5 балів (за 35-бальною шкалою), з хімії - нижче 10 балів (за 70-бальною шкалою).
4.4. Визначення переможців та надання їм рекомендації для вступу в ДонНТУ здійснюється за конкурсом на перший напрям підготовки (варіативну частину навчального плану), який вказаний в заяві "учасника". Якщо "учасник" у результаті конкурсного відбору не отримав рекомендацію на перший напрям підготовки (варіативну частину навчального плану), він допускається до участі в конкурсі на вакантні місця на наступні (за спаданням пріоритету) напрями підготовки (варіативні частини навчального плану), що вказані в заяві.
Рекомендація втрачає силу, якщо "учасник" не подав заяву до приймальної комісії у терміни, зазначені Правилами прийому в ДонНТУ у 2008 році, або не надав відповідних сертифікатів Українського центру оцінювання якості освіти з результатами тестування 2008 року з оцінками не нижче 4 балів за 12-бальною шкалою (крім вступників на базі основної школи).
4.5. Кількість місць для учасників, рекомендованих для вступу в університет за результатами багатоетапного тестування, встановлюється для кожного напряму підготовки (варіативної частини навчального плану) рішенням приймальної комісії університету.
Списки абітурієнтів, рекомендованих для вступу в ДонНТУ за результатами багатоетапного тестування, оголошуються після проведення засідання приймальної комісії.


5. Інші умови


5.1. Місця проведення тестування:
у базовому університеті - 1, 2, 5, 9 навчальні корпуси ДонНТУ, м. Донецьк;
у Горлівському автомобільно-дорожньому інституті ДонНТУ - м. Горлівка;
у Красноармійському індустріальному інституті - м. Красноармійськ.
5.2. Усі питання, пов'язані з поточною організацією проведення багатоетапного тестування, вирішуються "Центром".
5.3. Розмір оплати участі в тестуванні встановлюється на початок прийому заяв і може змінюватися у період проведення конкурсу.
5.4. "Центр" не уповноважений видавати будь-які довідки для навчальних закладів.
5.5. У Положення можуть бути внесені зміни на підставі Умов прийому до ВНЗ України у 2008 році.

Адреси "Центру" тестування та його філій:
базовий університет - 83000, м. Донецьк, вул. Артема, 58, ДонНТУ;
Горлівський автомобільно-дорожній інститут - 84646, м. Горлівка Донецької обл.,
вул. Кірова, 51;
Красноармійський індустріальний інститут - 85100, м. Красноармійськ Донецької обл.,
пл. Шибанкова, 2.

ВІДПОВІДАЛЬНИЙ СЕКРЕТАР
ПРИЙМАЛЬНОЇ КОМІСІЇ

С.О.СЕЛІВРА


Додаток 1.Перелік напрямів підготовки (спеціальностей) навчання в ДонНТУ, за якими проводиться багатоетапне тестування в 2008 р.

Додаток 2.Графік проведення багатоетапного тестування в базовому університеті, Горлівському автомобільно-дорожньому інституті, Красноармійському індустріальному інституті у 2008 р.

© Центр інформаційних комп'ютерних технологій Донецького національного технічного університету  
E-mail: