This version of the page http://impuls.vstu.vinnica.ua/?news_id=226 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-06-13. The original page over time could change.
Сайт прес-центру ВНТУ i часопису "Iмпульс". Найсвiжiшi унiверситетськi новини !!!
     
П'ятниця 13 червня 2008р.
Ректор ВНТУ Борис Мокін призначений радником Прем’єр-міністра України   |   У рейтингу кращих ВНЗ України «Топ-200» наш університет 23-ій   |   Наш університет єдиний ВНЗ України, який має льодовий манеж   |   Команда ВНТУ у фіналі всесвітньої першості з програмування здобула 32 місце серед 100 найсильніших команд планети   |   Срібну медаль XI міжнародної виставки «Сучасна освіта в Україні» здобув наш університет   |   Розпочав роботу персональний сайт ректора www.mokin.com.ua
Головна  |  Фотогалерея ВНТУ  |  Усi новини
  Меню
    Помiчник абiтурiєнта
    Новий номер "Iмпульса"
    Все про ВНТУ
    Архiв "Iмпульса"
  Пошук в архiвi новин
  Новини
       Микола Машницький і Катерина Анохіна — переможці в «Будівництві та архітектурі»
09.06.2008p.
     Перспектива — двічі майстер
05.06.2008p.
     Дмитро Кушнір — призер Всеукраїнської олімпіади з англійської
05.06.2008p.
     ГАНДБОЛ. Чемпіонат області і спартакіада ВНТУ   
05.06.2008p.
     Поради, як не стати об'єктом торгу
28.05.2008p.
      У комплексному дипломному проекті найскладніше знайти «головного інженера»?
28.05.2008p.
     Два Кубки з одних змагань
21.05.2008p.
     Найкращі з ПЦБ в Україні — наші Юрій Бікс та Олексій Тимошенко!
19.05.2008p.
    ВІННИЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ оголошує конкурс на заміщення вакантних посад
16.05.2008p.

     Перемогли, обігнавши навіть «профі», у легкоатлетичній естафеті, присвяченій Дню Перемоги, спортсмени нашого університету

 

12.05.2008p.
 
назад
«DJUICE»-ЗУСТРІЧ    версiя для друку

   У день святкування 25-ої річниці з часу заснування Вінницького державного аграрного університету до його стін завітали учасники Студентської інтелектуальної ліги «Що? Де? Коли?». Команди вінницьких університетів з’ясовували, хто з них кращий у цьому захоплюючому інтелектуальному змаганні.
   Не зважаючи на певну віддаленість корпусів аграрного університету від центру Вінниці та на вечірній час, актова зала була заповнена молодими інтелектуалами, котрі прагнули нових знань і перемог. У 6-му етапі Студентської інтелектуальної ліги змагались майже двадцять команд, котрі добре знали, що їхні зусилля після завершення гри будуть винагородженні молодіжним брендом «DJUICE».
   Оскільки гра проходила на території майбутніх аграріїв, то й значна частина запитань була пов’язана з відповідною тематикою. Виявляється в 16 столітті українці готували «мудрий» борщ з бруквою. У цьому борщі не було ані томатів, ані олії. Уявляєте — не було у ньому і картоплі?! Бо її ще просто не завезли з Америки на наші землі. А в Індії є храм, присвячений пацюкам, де служителі підгодовують священних пацюків продуктом священних корів, тобто молоком.
   Кому зі студентів невідоме ім’я Рене Декарта? (Тільки тому, хто не вивчає математику і філософію). Зокрема, він досліджував і невеликі об’єкти, які порівнював із трояндочками, ліліями і коліщатами, а радянські художники іноді на передноворічних плакатах зображували ЇХ п'ятикутними, але все-таки в НИХ стільки кінців, скільки крил у пушкінського героя. Пушкін писав про шестикрилого серафима, а Декарт вивчав сніжинки.
   Загалом черговий етап студентських інтелектуальних змагань був напруженим і запеклим. Переможець визначився лише в останньому ігровому запитанні. Хоч уже традиційно перемогла «Збірна імені ВДПУ», але перемога далась їй дуже складно — лише на одне очко випередила «Трахтенброїд» нашого Вінницького національного технічного університету. Третім став «ТОСТ» з фінансово-економічного університету. Окрім цих команд призи отримали ще й «Клевер» та «Erdinger» команди теж нашого технічного університету.
   Чергова перемога «Збірної імені ВДПУ» наблизила її гравців до подорожі в Західну Європу, яку  в якості головного призу надає молодіжний бренд «DJUICE».

   Анатолій ТЕКЛЮК,
   кандидат філософських наук,
   викладач кафедри філософії ВНТУ

31.10.2007p.
© Вiнницький нацiональний технiчний унiверситет, InterCEC. Прес-центр, 2006