This version of the page http://impuls.vstu.vinnica.ua/?news_id=197 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-06-13. The original page over time could change.
Сайт прес-центру ВНТУ i часопису "Iмпульс". Найсвiжiшi унiверситетськi новини !!!
     
П'ятниця 13 червня 2008р.
Ректор ВНТУ Борис Мокін призначений радником Прем’єр-міністра України   |   У рейтингу кращих ВНЗ України «Топ-200» наш університет 23-ій   |   Наш університет єдиний ВНЗ України, який має льодовий манеж   |   Команда ВНТУ у фіналі всесвітньої першості з програмування здобула 32 місце серед 100 найсильніших команд планети   |   Срібну медаль XI міжнародної виставки «Сучасна освіта в Україні» здобув наш університет   |   Розпочав роботу персональний сайт ректора www.mokin.com.ua
Головна  |  Фотогалерея ВНТУ  |  Усi новини
  Меню
    Помiчник абiтурiєнта
    Новий номер "Iмпульса"
    Все про ВНТУ
    Архiв "Iмпульса"
  Пошук в архiвi новин
  Новини
       Микола Машницький і Катерина Анохіна — переможці в «Будівництві та архітектурі»
09.06.2008p.
     Перспектива — двічі майстер
05.06.2008p.
     Дмитро Кушнір — призер Всеукраїнської олімпіади з англійської
05.06.2008p.
     ГАНДБОЛ. Чемпіонат області і спартакіада ВНТУ   
05.06.2008p.
     Поради, як не стати об'єктом торгу
28.05.2008p.
      У комплексному дипломному проекті найскладніше знайти «головного інженера»?
28.05.2008p.
     Два Кубки з одних змагань
21.05.2008p.
     Найкращі з ПЦБ в Україні — наші Юрій Бікс та Олексій Тимошенко!
19.05.2008p.
    ВІННИЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ оголошує конкурс на заміщення вакантних посад
16.05.2008p.

     Перемогли, обігнавши навіть «профі», у легкоатлетичній естафеті, присвяченій Дню Перемоги, спортсмени нашого університету

 

12.05.2008p.
 
назад
ЮЛІЯ ТИМОШЕНКО – ПОЧЕСНИЙ ПРОФЕСОР ВНТУ    версiя для друку

   5 вересня для участі у відкритому засіданні Ученої Ради університету наш ВНТУ відвідала Юлія ТИМОШЕНКО. Зустріч вийшла затишною і приязною. Простора актова зала не змогла вмістити усіх вільних від занять студентів і викладачів, які теж прийшли на це відкрите засідання Ученої Ради.

   Відкриваючи відкрите засідання Ученої Ради університету, у порядку денному якого стояло лише два питання — вручення Юлії ТИМОШЕНКО звання «Почесний професор ВНТУ» та вручення самою Юлею ТИМОШЕНКО свідоцтв на отримання іменних стипендій партії «Батьківщина» 21 аспіранту, студенту та учневі заочної фізико-математичної школи університету, ректор ВНТУ, доктор технічних наук, академік Борис МОКІН сказав:
   – Юлія Володимирівна працювала в уряді ЮЩЕНКА віце-прем’єром з енергетичного комплексу. Пам’ятаєте, як до цього у нас відключали електроенергію? Вона розламала усі корупційні бартерні схеми, у нас з того часу вмикнулась електроенергія і вже потім не відключалась. І це викликало великий гнів міліардерів, які наживались на цих бартерних схемах. Тому вони усе зробили, аби Тимошенко відправити у відставку. Перейшла в опозицію. Потім Помаранчева революція. (До речі, 3,5 тисячі студентів ВНТУ були на майдані). Очолила Кабінет міністрів, і ще в 2005 році на святкуванні Дня незалежності президент Ющенко сказав, що це найуспішніший Уряд України і Тимошенко найкращий прем’єр за усі часи незалежності. І, на мою думку, найгірше із його рішень, які він за свою політичну кар’єру зробив, це коли відправив її Уряд у відставку. За місяць роботи прем’єром вона 70 мільярдів долучила до бюджету, перекривши контрабанду на кордонах. Отримала країну, у якої не вистачало 27 млрд. гривень у бюджеті і майже 17 млрд. у пенсійному фонді. За місяць ці діри закрила, а також підняла зарплати і пенсії. Усі ці її успіхи свідчать про те, що вона є не лише науковцем-теоретиком, але і науковцем-практиком, який уміє втілювати наукові положення у життя.
   У ВНТУ, як в одному з найкращих в Україні ВНЗ, висока гостя започаткувала іменну стипендію для аспірантів, студентів і учнів заочної фізико-математичної школи університету. На засіданні Вченої ради ВНТУ затверджене «Положення про іменні стипендії Юлії Тимошенко». Основні вимоги до претендентів:
     1. Висока якість наукових досліджень (для аспірантів) та навчання (для студентів та учнів ЗФМШ).
     2. Любов до України і висока культура поведінки.
     3. Визнання конституційної вимоги, що в Україні є лише одна державна мова – українська та вільне володіння українською мовою і її повсякденне вживання.
     4. Визнання демократії в якості основи суспільно-політичного устрою України і підтримка побудови громадянського суспільства у нашій державі.
     5. Бачення майбутнього України лише в Європейській спільноті держав і сприяння процесу поступу України до Європи.
   Тож, перші річні стипендії присуджені 7 аспірантам по 500 грн. щомісяця:
   Віталію ІЩЕНКУ, Євгенію КРИЖАНОВСЬКОМУ, Юлії ЛИСОГОР, Дмитру ЛОЗИНСЬКОМУ, Миколі МОШНОРІЗУ, Олені НІКІТЕНКО, Олександру ЧЕБОРАЦІ;
   7 студентам по 400 грн.:
   Сергію БОГОМОЛОВУ, Анні БОЙЧУК, Вадиму ЗЕЛІНСЬКОМУ, Михайлу МІНОВУ, Роману ПЕТРУКУ, Оксані ТРАЧЕВСЬКІЙ, Андрію ХЛЕВНОМУ;
   7 учням заочної фізико-математичної школи при ВНТУ по 300 грн.;
   Сергію БИКОВСЬКОМУ (учневі Вінницького технічного ліцею), Максиму ВОВКУ (ВТЛ), Катерині ПОКОРІ (Калинівська школа №2), Анастасії СЛЮСАР (Могилів-Подільський технологічний технікум), Миколі СУХОДОЛУ (Липківська школа Тульчинського району), Олегу ЦИМБАЛЮКУ (Гущенецька школа Калинівського району), Олександру ШВИДКОМУ (Зозівська школа Липовецького району).
   Вручала свідоцтва на право отримання стипендій Юлії Тимошенко сама Юлія Тимошенко.
   Від нагороджених виступив степендіат Олександр ЧЕБОРАКА:
   – Від імені усього студентства хочу подякувати за правильний обраний Вами вектор руху. Молодь – то майбутнє нації. А розумна, освічена молодь – то мозок нації. Часто чути, що Україна назавжди відстала від високорозвинених країн світу. Так, ми відстали, проте не назавжди. Зроблена Вами ставка на мозок нації повинна себе виправдати. Ми, молодь, докладемо усіх зусиль, аби Україна увійшла у сузір’я високорозвинених країн світу.
   Після Олександра Чебораки слово знову взяв ректор ВНТУ Борис МОКІН. Він повідомив присутнім у залі, що 30 серпня відбулося засідання Вченої ради ВНТУ, на якому лідеру БЮТ, автору програми «Український прорив», кандидату економічних наук Юлії Тимошенко присвоєно звання «Почесний професор Вінницького національного технічного університету».
   Вручаючи атестат почесного професора, а також мантію і конфедератку, ректор ВНТУ Борис МОКІН зауважив:
   – Юлія Володимирівна захистила кандидатську дисертацію з державної регуляції податкової системи. Захищала дисертацію в КНЕУ у 1999 році, коли проти неї усі ополчилися, На професуру КНЕУ тиснули, але вона проголосувала за присудження Тимошенко кандидатського ступеня, оскільки робота була бездоганною. З того часу Юлія Володимирівна своїм науковим підходом до вирішення проблем постійно підтверджує, що вона науковець.
   Отримавши регалії Почесного професора ВНТУ — атестат, мантію та конфедератку, Юлія Тимошенко сказала:
   – Це для мене велика честь, Адже за уже багато років роботи я не заслужила ніяких нагород. А за сьогоднішню зустріч я почула стільки добрих слів, стільки я не чула за усе своє попереднє життя.
   Після цього вона за академічною традицією виголосила уже в статусі Почесного професора коротку лекцію. Тези лекції:
   – Ці слова – великий аванс, їх відпрацьовувати і відпрацьовувати, – щиро зворушена говорить Юлія Тимошенко. – Я щаслива бути в одному з найкращих університетів України. У захопленні вашою системою прийняття на перший курс, системою надання студентам робочих професій, гуманітарною підготовкою майбутніх інженерів. У ВНТУ усі керівники університетів мають навчатися, аби запровадити у себе подібний досвід. Прекрасне надбання України – ваш університет. А ректор ВНТУ Борис МОКІН, я зрозуміла, є душею колективу і його рушійною силою. Спасибі, що так самовіддано працюєте! За ті зарплати, які сьогодні є.
   Вперше в українській політиці ми зробили спробу об’єднати усі інтелектуальні сили країни, звернулися до громадян, аби вони долучилися до розробки програми Український прорив на професійній основі. Повинен бути контакт влади й інтелектуального середовища країни.
   Український прорив, як стратегія розвитку країни, має дві складові: чітко визначену базу, на чому країна заробляє, і пріоритети, куди ці ресурси спрямовуються. Україна не використовує навіть на 40% те, що має. З Борисом Івановичем уже почали розмову, як мусить бути вибудувана вертикаль інноваційного розвитку країни.
   Ввечері цього ж дня в прямому ефірі ВДТ-6 Юлія Тимошенко повторила:
   – Я не звикла до таких теплих слів і визнання того, що я зробила. Я була щасливою. Ректор ВНТУ, його колектив дали мені велику силу проходити мій шлях.
   А ВНТУ став першим університетом в Україні, який обрав почесним професором опозиціонера.
   На прощання, закриваючи відкрите засідання Ученої Ради університету, її голова Борис Мокін вручив Юлії Тимошенко її портрет з автографами професури університету.

14.9.2007p.
© Вiнницький нацiональний технiчний унiверситет, InterCEC. Прес-центр, 2006