This version of the page http://impuls.vstu.vinnica.ua/?news_id=162 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-06-13. The original page over time could change.
Сайт прес-центру ВНТУ i часопису "Iмпульс". Найсвiжiшi унiверситетськi новини !!!
     
П'ятниця 13 червня 2008р.
Ректор ВНТУ Борис Мокін призначений радником Прем’єр-міністра України   |   У рейтингу кращих ВНЗ України «Топ-200» наш університет 23-ій   |   Наш університет єдиний ВНЗ України, який має льодовий манеж   |   Команда ВНТУ у фіналі всесвітньої першості з програмування здобула 32 місце серед 100 найсильніших команд планети   |   Срібну медаль XI міжнародної виставки «Сучасна освіта в Україні» здобув наш університет   |   Розпочав роботу персональний сайт ректора www.mokin.com.ua
Головна  |  Фотогалерея ВНТУ  |  Усi новини
  Меню
    Помiчник абiтурiєнта
    Новий номер "Iмпульса"
    Все про ВНТУ
    Архiв "Iмпульса"
  Пошук в архiвi новин
  Новини
       Микола Машницький і Катерина Анохіна — переможці в «Будівництві та архітектурі»
09.06.2008p.
     Перспектива — двічі майстер
05.06.2008p.
     Дмитро Кушнір — призер Всеукраїнської олімпіади з англійської
05.06.2008p.
     ГАНДБОЛ. Чемпіонат області і спартакіада ВНТУ   
05.06.2008p.
     Поради, як не стати об'єктом торгу
28.05.2008p.
      У комплексному дипломному проекті найскладніше знайти «головного інженера»?
28.05.2008p.
     Два Кубки з одних змагань
21.05.2008p.
     Найкращі з ПЦБ в Україні — наші Юрій Бікс та Олексій Тимошенко!
19.05.2008p.
    ВІННИЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ оголошує конкурс на заміщення вакантних посад
16.05.2008p.

     Перемогли, обігнавши навіть «профі», у легкоатлетичній естафеті, присвяченій Дню Перемоги, спортсмени нашого університету

 

12.05.2008p.
 
назад
Keep on Learning! Keep on Smiling!    версiя для друку
   Один з парадоксiв навчального процесу взагалi, i у вищiй школi зокрема, полягає в тому, що найбiльше часу i уваги  викладача отримують не тi студенти, якi показують найкращi результати i сумлiнно та зацiкавлено працюють, а тi, хто пропускає заняття, неодноразово перескладають залiки та переписують контрольнi. З огляду на це кафедра iноземних мов щорiчно органiзовує низку заходiв, в яких брали б участь тi студенти, якi щиро цiкавляться вивченням iноземних мов, прагнуть досягти вищого рiвня володiння мовними навичками, нiж передбачено Програмою та хочуть дiзнатися бiльше про iсторiю та культуру народiв, мову яких вивчають.
   
   Цьогорiч у лютому в нашому унiверситетi проходив I тур Всеукраїнської олiмпiади з iноземних мов серед немовних ВНЗ. Як завжди, працювали секцiї англiйської та нiмецької мов. Викладачi Н.М.ГАДАЙЧУК, Л.В.КОРНIЄЦЬ та iншi разом зi студентами зробили все, щоб перетворити цей захiд на свято: пiдготували нетрадицiйнi конкурснi завдання, прикрасили аудиторiї квiтами та кольоровими кульками. Задоволення отримали всi 57 учасникiв, а не лише переможцi. До речi, жодна робота не залишилась поза увагою, а була проаналiзована "олiмпiйцем" разом з викладачем, щоб наступна спроба була вдалiшою, а помилки не повторювались.
   По секцiї англiйської мови I мiсце посiв Д.КУШНIР (3ПЗ-03), II мiсце - А.ТКАЧУК (1IС-05), а третє мiсце подiлили мiж собою Н.ВЛАСЮК (2АМЗ-05) та Р.ВЛАСЮК (2ПЗ-05). Переможцi по секцiї нiмецької мови: О.ВЕРЕМIЯ (1БМ-06) - I мiсце, Ю.ВОЙЦЕХIВСЬКА (1ЕПА-05) - II мiсце та Г.ЛУЦИШИН (3ПЗ-05) - III мiсце.
   Вперше за багато рокiв студент ВНТУ переможець I етапу Дмитро КУШНIР поїхав в Днiпродзержинськ, де взяв участь у II етапi Всеукраїнської олiмпiади. Впоравшись зi складними завданнями, виступивши з промовою перед авторитетним журi, наш Дмитро посiв IV мiсце у групi технiчних ВНЗ. Викладачi кафедри iноземних мов запросили Дмитра на своє засiдання i зацiкавлено розпитували про формат олiмпiади, а також подарували Оксфордську граматику i побажали нових успiхiв обдарованому хлопцевi.
   Iншою нагодою показати свої знання мови та ораторську майстернiсть були засiдання секцiї iноземних мов в межах XXXVI конференцiї професорсько-викладацького складу та спiвробiтникiв ВНТУ. Три днi тривали засiдання секцiї. З рiзноманiтними за тематикою та стилiстикою доповiдями виступили викладачi кафедри, студенти та аспiранти. Найкращими визначено доповiдi А.ГЛАДЬО (1ЗI-06), А.ЗАДОЯНОГО (2ТСМ-03), В.КИЧАКА (1ТСМ-06), Г.ЛУЦИШИНА (2ПЗ-05), I.ПОЛIЩУКА (ЕЗ-06), О.РЕМIННОГО (2АВ-04), В.ТОМКIВА (2АВ-03), Д.ЮДIНА (1ЕСЕ-05) та аспiрантiв з IнРТЗП О.ДАНИЛЕНКО та О.КРУПСЬКОГО. Палку дискусiю викликали доповiдi О.С.СТРИКУН про деякi особливi прийоми самостiйної роботи над мовним матерiалом та аспiрантки кафедри фiлософiї Л.Д.ТКАЧ про ?ендерний паритет, шлюб та кохання.
   16 травня 2007р. кафедра iноземних мов ВНТУ уже вдруге проводила студентський мiжвузiвський семiнар "Мова - шлях до порозумiння та спiвробiтництва". До участi в семiнарi запрошувались студенти вiнницьких ВНЗ та викладачi мовних кафедр. Цього року ми приймали гостей з Iнституту iноземних мов та кафедри iноземних мов ВДПУ, з аграрного унiверситету та Вiнницького торгiвельно-економiчного iнституту КНЕУ. До початку роботи секцiй гостей запросили на екскурсiю до нашого художнього музею, яка справила на всiх найкраще незабутнє враження, за що ми щиро вдячнi колегам з кафедри культурологiї.
   Доповiдi учасникiв семiнару були рiзноманiтними i цiкавими для всiх присутнiх. П'ятикурсницi Iнституту iноземних мов ВДПУ Ю.РЕЄНТ та О.КУЧЕРЕНКО розповiли про стилiстичнi та лексичнi особливостi мови сучасних засобiв масової iнформацiї та Iнтернету, а Д.КУШНIР (3ПЗ-03) розкрив секрети популярностi та комерцiйного успiху всесвiтньої павутини. О.РЕМIННИЙ (2АВ-04) зацiкавив доповiддю про нумерологiю i навiть демонстрував на практицi можливостi методик проникнення в таємницi характеру декого з присутнiх. Надзвичайно цiкаво про особистiсть та твори великого Й.С.Баха розповiдала А.ГУТАРОВА (ММ-06). Досконало побудована i виголошена гарною нiмецькою мовою доповiдь супроводжувалась уривками безсмертних творiнь композитора. Викладачi кафедри Г.В.АБРАМОВИЧ, Л.В.КОРНIЕЦЬ, О.В.СТОЛЯРЕНКО, О.М.МИХАЙЛОВА, Л.I.ТЕРЛIКОВСЬКА, В.В.НАУМЕНКО та iншi, а також лаборанти Л.М.МАНЬКIВСЬКА та Г.Ф.НЕССЕН доклали чимало зусиль, щоб семiнар пройшов цiкаво, в приязнiй атмосферi. Посмiшки студентiв, гарнi вiдгуки колег з iнших унiверситетiв - достойна винагорода всiм нам за роботу з пiдготовки та проведення II Мiжвузiвського Студентського семiнару.
   Знання iноземної мови - незаперечна перевага i серйозна передумова успiшного професiйного зростання у будь-якiй галузi. Сьогоднi це нi у кого не викликає сумнiвiв. Щоб досягти пристойного рiвня володiння мовними навичками, потрiбно чимало попрацювати. Вивчення мови - справа нелегка, потребує багато зусиль i систематичної працi. Викладачi кафедри iноземних мов щасливi з того, що в нашому унiверситетi є багато студентiв, якi з цiкавiстю i ентузiазмом торують тернистий шлях оволодiння iноземними мовами i завжди готовi допомагати всiм, хто прагне високої мети.
   
Iрина СТЕПАНОВА,
   завiдувач кафедри iноземних мов,
   кандидат фiлологiчних наук, доцент
7.6.2007p.
© Вiнницький нацiональний технiчний унiверситет, InterCEC. Прес-центр, 2006