This version of the page http://impuls.vstu.vinnica.ua/?news_id=113 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-06-13. The original page over time could change.
Сайт прес-центру ВНТУ i часопису "Iмпульс". Найсвiжiшi унiверситетськi новини !!!
     
П'ятниця 13 червня 2008р.
Ректор ВНТУ Борис Мокін призначений радником Прем’єр-міністра України   |   У рейтингу кращих ВНЗ України «Топ-200» наш університет 23-ій   |   Наш університет єдиний ВНЗ України, який має льодовий манеж   |   Команда ВНТУ у фіналі всесвітньої першості з програмування здобула 32 місце серед 100 найсильніших команд планети   |   Срібну медаль XI міжнародної виставки «Сучасна освіта в Україні» здобув наш університет   |   Розпочав роботу персональний сайт ректора www.mokin.com.ua
Головна  |  Фотогалерея ВНТУ  |  Усi новини
  Меню
    Помiчник абiтурiєнта
    Новий номер "Iмпульса"
    Все про ВНТУ
    Архiв "Iмпульса"
  Пошук в архiвi новин
  Новини
       Микола Машницький і Катерина Анохіна — переможці в «Будівництві та архітектурі»
09.06.2008p.
     Перспектива — двічі майстер
05.06.2008p.
     Дмитро Кушнір — призер Всеукраїнської олімпіади з англійської
05.06.2008p.
     ГАНДБОЛ. Чемпіонат області і спартакіада ВНТУ   
05.06.2008p.
     Поради, як не стати об'єктом торгу
28.05.2008p.
      У комплексному дипломному проекті найскладніше знайти «головного інженера»?
28.05.2008p.
     Два Кубки з одних змагань
21.05.2008p.
     Найкращі з ПЦБ в Україні — наші Юрій Бікс та Олексій Тимошенко!
19.05.2008p.
    ВІННИЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ оголошує конкурс на заміщення вакантних посад
16.05.2008p.

     Перемогли, обігнавши навіть «профі», у легкоатлетичній естафеті, присвяченій Дню Перемоги, спортсмени нашого університету

 

12.05.2008p.
 
назад
НАШ САШКО НЕСТЕРОВ — ФІНАЛІСТ ОЛІМПІАДИ CISCO    версiя для друку

     У столиці корпорація CISCO за підтримки Міністерства освіти і науки України провела фінал Першої студентської Олімпіади з мережевих технологій.
   У фіналі олімпіади взяли участь десять переможців відбіркового туру, серед яких і студент нашого Вінницького національного технічного університету Олександр НЕСТЕРОВ.
   Усі фіналісти отримають ваучери на безкоштовне навчання новітнім мережевим технологіям у найкращих Мережевих академіях CISCO в Україні. Крім того, учасники фіналу представлятимуть Україну на Міжнародних студентських Олімпіадах у Москві та у Кошице (Словаччина).
   Всього в Олімпіаді взяло участь близько 370 студентів з 33 навчальних закладів 12 міст України. До складу оргкомітету входили регіональні мережеві академії CISCO при Київському національному університеті ім. Тараса Шевченка, Тернопільському державному технічному університеті ім.Пулюя, Харківському національному університеті радіоелектроніки, а також локальна академія CISCO при нашому Вінницькому національному технічному університеті. Генеральним спонсором Олімпіади була незалежна українська дистриб'юторська компанія "МУК", спонсором призового фонду - найбільший в Україні ІТ-дистриб'ютор компанія "ІКС-Мегатрейд".
   У 2005 та 2006 рр. компанія CISCO двічі організовувала аналогічні змагання у Москві за участю студентів десятків ВНЗ Росії, України, Білорусі, Казахстану, Словенії. Нині переможцем став випускник регіональної мережевої академії CISCO при ХНУ радіоелектроніки Дмитро САМКО.
   На сьогодні у 167 країнах світу діє понад 11 тис. Мережевих академій CISCO, в яких пройшли навчання близько 2 млн. слухачів. Програма Мережевих академій CISCO забезпечує життєво важливу технологічну підтримку та засоби, що є суттєвим доповненням до обмежених ресурсів освітніх закладів. Слухачі Мережевих академій CISCO отримують можливість набути знання та навички, необхідні для роботи в умовах все технологічно залежнішої економіки.
   За оцінками аналітичної компанії IDC, у 2007 році попит на мережевих фахівців в Україні складе 23300 осіб, або 18% від загальної кількості потрібних фахівців (це при тому, що нині Мережеві академії CISCO в Україні на рік випускають близько 1500 фахівців), а до наступного року їх кількість може збільшитись до 33 тис., та ще більше - до 20% - зросте їх дефіцит у процентному відношенні. У США, згідно оцінок Бюро обліку трудових ресурсів цієї країни, потреба у фахівцях з інформаційних технологій зростатиме швидше попиту на фахівців більшості інших професій аж до 2014 року.
   Зауважу, кожна кафедра нашого університету, де читаються комп'ютерні дисципліни, має викладача, який закінчив академію CISCO і успішно підтвердив рівень своїх знань, отримавши міжнародний сертифікат CISCO. До того ж нині уже 4 інструктори академії CISCO - це викладачі нашого університету.

     Юрій ЯРЕМЧУК,
     директор Інституту прогресивних освітніх технологій,
     кандидат технічних наук, доцент

    Підпис до фото:
        Фіналісти олімпіади CISCO. Олександр НЕСТЕРОВ перший у верхньому ряду ліворуч

17.4.2007p.
© Вiнницький нацiональний технiчний унiверситет, InterCEC. Прес-центр, 2006