This version of the page http://donntu.edu.ua/russian/abit1/usl.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-06-13. The original page over time could change.
ДонНТУ



LjyYNE FILTER: blur(add = 3, direction = 160, strength = 5); COLOR: #e8e8e8; HEIGHT: 0px; TEXT-DECORATION: none background-color:#f0f0f0
Карта сервера Алфавитный указатель Поиск по сайту Статистика по сайту Карта города Телефонный справочник
Университет
   Об университете
   Ректор
   Ректорат
   Символика ДонНТУ
   Знаменательные даты ДонНТУ
   Ученый совет
   Совет развития ДонНТУ
   Профком
Образование
   Институты
   Факультеты
   Новости факультетов
   Нормативная база
Наука
   НИЧ
   ОВС
   Методический центр
   Конференции
   Портал магистров
Абитуриенту
   Условия приема
   Рейтинги
   Экстернат
   Тестирование
   Информационый портал    абитуриента
   Отдел восстановления и перевода
Студенту
   ТрудоустройствоNew
   Центр карьеры для студентов
   Студенческий клуб
   Центр культуры    "Софійність"
   Студенческая студия    "Софійність"
Интернет-ресурсы
   Информационный портал
   Издания ВУЗа
   Видео ресурсы ДонНТУ
   Лекторий    "Новая мысль"
Библиотека
   Библиотека ДонНТУ
   Немецкий читальний зал
 


Aдреса приймальної комісії: Артема 58 (І корпус ДоНТУ), к.212
Тел.: (062) 301-08-89, 304-01-08
E-mail: pk@dgtu.donetsk.ua

ПРАВИЛА ПРИЙОМУ
ДО ДОНЕЦЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО ТЕХНІЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ В 2006 РОЦІ.

1. Прийом до Донецького національного технічного університету (ДонНТУ) i його відокремлених структурних підрозділів - Горлiвського автомобільно-дорожнього і Красноармiйського індустріального інститутів, Артемівського, Горлiвського, Зуївського і Харцизького технікумів здійснюється для підготовки фахівців згідно з ліцензією на надання освітніх послуг за напрямами освітньо-кваліфікаційного рівня бакалавра, спеціальностями освітньо-кваліфікаційних рівнів спеціаліста, магістра, молодшого спеціаліста. Напрями підготовки фахівців з вищою освітою, спеціальності та обсяги прийому вказані в додатку А.

2 До ДонНТУ та його відокремлених структурних підрозділів приймаються громадяни України, іноземці, а також особи без громадянства, які проживають на території України на законних підставах, мають відповідний освітній (освітньо-кваліфікаційний) рівень та виявили бажання здобути вищу освіту.

3. Прийом громадян до ДонНТУ та його відокремлених структурних підрозділів проводиться на конкурсній основі відповідно до їх здібностей незалежно від джерел фінансування навчання.

До участі в конкурсі щодо зарахування на перший курс навчання за освітньо-кваліфікаційними програмами молодших спеціалістів, бакалаврів допускаються особи, які мають документ державного зразка про повну загальну середню освіту.

Особи з базовою загальною середньою освітою можуть бути зараховані на перший курс технікумів ДонНТУ для продовження навчання за освітньо-професійними програмами підготовки фахівців за спеціальностями освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста з одночасним здобуттям повної загальної середньої освіти.

Особи, які здобули вищу освіту освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста, мають право брати участь у конкурсі щодо зарахування на старші курси або на перший курс для продовження в установленому порядку навчання за освітньо-професійними програмами із скороченим терміном підготовки фахівців освітньо-кваліфікаційного рівня бакалавра за умови вступу на відповідний напрям підготовки.

Технікуми ДонНТУ мають право зараховувати на перший курс осіб, які мають освітньо-кваліфікаційний рівень кваліфікованого робітника, для продовження в установленому порядку навчання за скороченими програмами підготовки фахівців спеціальностей освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста за умови вступу на напрям підготовки, що відповідає здобутому освітньо-кваліфікаційному рівню.

Підготовка фахівців освітньо-кваліфікаційних рівнів спеціаліста, магістра здійснюється на основі освітньо-кваліфікаційного рівня бакалавра.

Підготовка фахівців освітньо-кваліфікаційного рівня магістра за кошти фізичних (юридичних) осіб може здійснюватися також на основі освітньо-кваліфікаційного рівня спеціаліста.

4. Прийом громадян до ДонНТУ на навчання за освітньо-професійними програмами підготовки магістрів за спеціальністю "Державна служба" здійснюється у відповідності до постанови Кабінету Міністрів України № 402 від 26.05.2005 р. "Про затвердження Положення про порядок прийому осіб на навчання за освітньо-професійними програмами підготовки магістрів за спеціальністю "Державна служба" в освітній галузі "державне управління" та працевлаштування випускників" та Порядку прийому до ДонНТУ в 2006 році на навчання за освітньо-професійними програмами підготовки магістрів за спеціальністю "Державна служба".

5. Підготовка іноземців та осіб без громадянства здійснюється згідно з Законом України "Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства", постановами Кабінету Міністрів України від 26.02.93 № 136 "Про навчання іноземних громадян в Україні" (із змінами) та від 05.08.98 № 1238 "Про затвердження Положення про прийом іноземців та осіб без громадянства на навчання до вищих навчальних закладів", Указом Президента України від 25.03.94 № 112 "Про заходи щодо розвитку економічного співробітництва областей України з суміжними прикордонними областями Російської Федерації". Іноземці, яким надаються державні стипендії за міжнародними договорами, загальнодержавними програмами, іншими міжнародними зобов'язаннями України, зараховуються на навчання на підставі направлень Міністерства освіти і науки України в межах обсягів державного замовлення.

Іноземці українського походження, які отримали направлення на навчання від офіційно зареєстрованих українських національно-культурних товариств, користуються такими самими правами, що й громадяни України, якщо вони були учасниками міжнародних олімпіад з математики (хімії, інформатики - при вступі на напрями підготовки (спеціальності), для яких вони є вступними випробуваннями).

6. Прийом до ДонНТУ та його відокремлених структурних підрозділів на навчання за освітньо-професійними програмами підготовки молодшого спеціаліста, бакалавра, спеціаліста, магістра здійснюється за конкурсом на підставі результатів вступних випробувань.

7. Фінансування підготовки фахівців здійснюється:

  • за рахунок коштів Державного бюджету України та місцевих бюджетів - за державним замовленням;
  • за рахунок коштів фізичних або юридичних осіб.

8. Прийом документів на перший курс навчання за освітньо-професійними програмами підготовки бакалавра здійснюється з 20 червня до 8 липня, за освітньо-професійними програмами підготовки молодшого спеціаліста - з 1 червня до 22 липня.

Прийом документів на навчання за освітньо-професійними програмами підготовки бакалавра, молодшого спеціаліста за рахунок коштів фізичних або юридичних осіб на вакантні місця також здійснюється з 7 до 18 серпня.

Прийом документів на навчання за освітньо-професійними програмами підготовки спеціаліста, магістра здійснюється з 1 до 14 липня.

9. Вступники подають особисто заяву про вступ до вищого навчального закладу, у якій вказують обраний факультет, напрям підготовки, освітньо-кваліфікаційний рівень, спеціальність, форму та джерела фінансування навчання.

При вступі на перший курс навчання за освітньо-професійними програмами підготовки бакалавра вступники можуть вказати в заяві до трьох напрямів підготовки (спеціальностей): два напрями (спеціальності) для вступу на навчання за державним замовленням і один напрям (спеціальність) для вступу на навчання за рахунок коштів фізичних або юридичних осіб. Напрями підготовки (спеціальності) вказуються в заяві в порядку спадання пріоритету, який вступник визначає за власним бажанням.

При вступі на навчання за освітньо-професійними програмами підготовки спеціаліста, магістра в заяві вступники вказують за пріоритетом бажані освітньо-кваліфікаційні рівні (магістр або спеціаліст), спеціальності в межах напряму підготовки, вказаному в дипломі про базову вищу освіту, форми навчання (денна, заочна, екстернат) та умови фінансування (за державним замовленням або за рахунок коштів юридичних, фізичних осіб).

До заяви вступники додають документ державного зразка про повну загальну середню освіту (документ про здобутий освітньо-кваліфікаційний рівень або документ про базову загальну середню освіту), за власним вибором оригінал або його ксерокопію, завірену в установленому порядку; медичну довідку за формою 086-У (оригінал або її завірену копію); довідку про щеплення; 6 фотокарток розміром 3х4 см; копію трудової книжки (для осіб, які мають стаж роботи); довідку про ідентифікаційний номер; копію 1-ї та 2-ї сторінок паспорта та сторінок паспорта з відміткою про реєстрацію; два конверти з марками по Україні.

При вступі на перший курс навчання за освітньо-професійними програмами підготовки бакалавра вступники можуть подати за власним бажанням сертифікати Українського центру оцінювання якості освіти з математики та української мови (оригінали або завірені копії) або оригінали сертифікатів Центру багатоетапного тестування ДонНТУ з математики, української мови, хімії, інформатики.

Паспорт (свідоцтво про народження для осіб, які за віком не мають паспорта), військовий квиток (посвідчення про приписку до призовної дільниці), оригінал документа про освіту, оригінал медичної довідки за формою 086-У та оригінали сертифікатів Українського центру оцінювання якості освіти (при поданні їх копій) та документи, що дають право на пільги, вступники пред'являють особисто в терміни, визначені для подання документів.

Вступники також можуть додати грамоти з дисциплін вступних випробувань, посвідчення про закінчення навчально-виробничого комбінату за профілем спеціальності та інше.

Особи, які беруть участь у конкурсі щодо зарахування до декількох вищих навчальних закладів або на декілька напрямів підготовки (спеціальностей) ДонНТУ, у п'ятиденний термін після складання вступних випробувань та оголошення списків осіб, рекомендованих до зарахування на навчання за державним замовленням, зобов'язані подати оригінали документа про освіту та сертифікатів до Приймальної комісії (відбіркової комісії структурного підрозділу) ДонНТУ. Оригінал документа про освіту та оригінали сертифікатів зберігаються в ДонНТУ протягом усього терміна навчання.

Особи, які в установлений термін (п'ять днів) не подали до Приймальної комісії (відбіркової комісії структурного підрозділу) ДонНТУ оригіналів документа про освіту та сертифікатів Українського центру оцінювання якості освіти, утрачають право на участь у конкурсі щодо зарахування на навчання на місця державного замовлення.

Вступники, навчання яких фінансується за рахунок коштів відповідних юридичних або фізичних осіб, подають договір, що гарантує повну компенсацію витрат на підготовку фахівця певного освітньо-кваліфікаційного рівня.

10. Особи, які вступають до ДонНТУ на умовах цільового прийому згідно з встановленими квотами на підготовку, яка фінансується з державного бюджету, додають направлення, видане обласними державними адміністраціями, міністерствами, іншими центральними органами виконавчої влади, підприємствами, організаціями, установами, що уклали угоди з ДонНТУ відповідно до Закону України "Про статус i соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи".

11. Особи, які не подали всі зазначені документи, до вступних випробувань і участі в конкурсі щодо зарахування до ДонНТУ не допускаються.

12. Прийом на перший курс навчання за освітньо-професійними програмами підготовки бакалавра незалежно від фінансування підготовки проводиться на конкурсній основі за результатами вступних випробувань з математики та української мови.

Для вступників на напрями підготовки "Екологія", "Хімічна технологія та інженерія" факультетів екології та хімічної технології та заочного встановлюються вступні випробування з хімії та української мови. Для вступників на напрями підготовки факультету обчислювальної техніки та інформатики встановлюються вступні випробування з математики, української мови та інформатики.

Для осіб, які здобули освітньо-кваліфікаційний рівень молодшого спеціаліста, при вступі на навчання за заочною прискореною формою, що передбачає надання додаткових денних освітніх послуг, встановлюються наступні вступні випробування: для вступників на напрям підготовки "Електротехніка" та спеціальність "Електротехнічні системи автоматизації та електропривод" напряму "Електромеханіка" - з електротехніки та української мови; для вступників на спеціальність "Обладнання хімічних виробництв і підприємств будівельних матеріалів" напряму підготовки "Інженерна механіка" - з хімії та української мови.

Для осіб, які не атестовані з української мови, встановлюється конкурсне вступне випробування з російської мови. Вступні випробування з математики, хімії, інформатики, електротехніки проводяться в письмовій формі за тестовими технологіями, з української (російської) мови - у формі диктанту.

Оцінювання знань на вступних випробуваннях з математики, хімії, електротехніки здійснюється за 12-бальною системою, з української (російської) мови, інформатики - за заліковою системою ("зараховано"/"незараховано").

Для осіб, які здобули освітньо-кваліфікаційний рівень молодшого спеціаліста, при вступі на старші курси навчання проводяться фахові вступні випробування.

13. Прийом на перший курс навчання за освітньо-професійними програмами підготовки молодшого спеціаліста незалежно від фінансування підготовки проводиться на конкурсній основі за результатами вступних випробувань з математики та української мови.

Для вступників на напрям підготовки "Екологія" Артемівського технікуму ДонНТУ встановлюються вступні випробування з математики або хімії та української мови, а для вступників на напрям підготовки "Хімічна технологія та інженерія" - з хімії та української мови.

Для осіб, які не атестовані з української мови, встановлюється конкурсне вступне випробування з російської мови.

Вступні випробування з математики, хімії проводяться в письмовій формі, з української (російської) мови - у формі диктанту.

Оцінювання знань на вступних випробуваннях з математики, хімії здійснюється за 12-бальною системою, з української (російської) мови - за заліковою системою ("зараховано"/"незараховано").

14. Прийом на навчання за освітньо-професійними програмами магістра або спеціаліста незалежно від фінансування підготовки здійснюється на конкурсній основі у відповідності до підсумкового балу.

Для бакалаврів, які у поточному році закінчили навчання у ДонНТУ і виявили бажання продовжити навчання без зміни спеціальності та форми навчання, підсумковий бал складається із середнього балу, який розраховується на підставі оцінок із додатка до диплома бакалавра, та додаткового рейтингу методичної комісії спеціальності, який підвищує середній бал на 0.05 за кожне заохочення та зменшує на 0.05 за кожну догану за термін навчання студента в ДонНТУ.

Для бакалаврів, які здобули базову вищу освіту в інших ВНЗ II-IV рівнів акредитації, перервали навчання у ДонНТУ після здобуття базової вищої освіти, змінюють спеціальність в межах напряму підготовки або форму навчання, підсумковим балом є оцінка фахового вступного випробування. Оцінювання знань на фахових вступних випробуваннях здійснюється за шкалою: "відмінно", "добре", "задовільно", "незадовільно".

15. При вступі на перший курс навчання за освітньо-професійними програмами підготовки бакалавра зараховуються як результати вступних випробувань до ДонНТУ результати зовнішнього оцінювання навчальних досягнень випускників з математики та української мови, підтверджені сертифікатами Українського центру оцінювання якості освіти, а також результати багатоетапного тестування з математики, української мови, хімії, інформатики, підтверджені сертифікатами Центру багатоетапного тестування ДонНТУ. Сертифікати з оцінками 1-3 бали (за 12-бальною шкалою оцінювання знань) не приймаються.

Абітурієнти, яким зараховані результати зовнішнього оцінювання або багатоетапного тестування як вступні випробування, беруть участь в загальному конкурсі щодо зарахування до ДонНТУ відповідно до правил прийому.

16. При одержанні на першому вступному випробуванні оцінки 10-12 балів (за 12-бальною шкалою оцінювання знань) звільняються від подальшого складання випробувань i рекомендуються до зарахування:

  • випускники старшої школи (повна загальна середня освіта), які нагороджені золотою (срібною) медаллю;
  • особи, які закінчили вищі навчальні заклади I-II рівнів акредитації та середні професійно-технічні навчальні заклади на базі основної школи з дипломом з відзнакою;
  • випускники основної школи, які мають свідоцтво про базову загальну середню освіту з відзнакою (при вступі на навчання за освітньо-професійними програмами підготовки молодшого спеціаліста на основі базової загальної середньої освіти).

Особи, знання яких оцінені в 4-9 балів, продовжують складання вступних випробувань i беруть участь у загальному конкурсі.

17. При вступі на перший курс навчання за освітньо-професійними програмами підготовки бакалавра, молодшого спеціаліста можуть встановлюватися такі форми проведення випробувань:

  • співбесіда з математики - для вступників на всі напрями підготовки (спеціальності) денної форми навчання (крім напрямів підготовки факультету економіки та менеджменту при вступі на місця державного замовлення) та вступників на навчання без відриву від виробництва, а також для вступників на навчання за освітньо-професійними програмами підготовки молодшого спеціаліста;
  • співбесіда з хімії - для вступників на напрями підготовки "Екологія", "Хімічна технологія та інженерія" факультетів екології та хімічної технології та заочного, а також для вступників на спеціальність "Обладнання хімічних виробництв і підприємств будівельних матеріалів" напряму підготовки "Інженерна механіка" за заочною прискореною формою, що передбачає надання додаткових денних освітніх послуг;
  • співбесіда з електротехніки - для вступників на напрям підготовки "Електротехніка" та спеціальність "Електротехнічні системи автоматизації та електропривод" напряму "Електромеханіка" за заочною прискореною формою, що передбачає надання додаткових денних освітніх послуг;
  • попереднє багатоетапне тестування (обласний конкурс) з математики, української мови, хімії, інформатики - для вступників на всі напрями підготовки (спеціальності) (крім напрямів підготовки факультету економіки та менеджменту при вступі на місця державного замовлення).

Особливі умови випробувань за наведеними вище формами встановлюються для вступників, які досягли високих успіхів у навчанні:

  • випускників старшої школи (повна загальна середня освіта), нагороджених золотою (срібною) медаллю;
  • випускників вищих навчальних закладів I і II рівнів акредитації та професійних-технічних навчальних закладів, які отримали дипломи з відзнакою;
  • випускників старшої школи, нагороджених похвальною грамотою "За особливі досягнення у вивченні окремих предметів", якщо вони вступають на напрями підготовки (спеціальності), для яких профільними є вступні випробування з цих предметів (математика або хімія);
  • випускників основної школи, які мають свідоцтво про базову загальну середню освіту з відзнакою (при вступі на навчання за освітньо-професійними програмами підготовки молодшого спеціаліста на основі базової загальної середньої освіти);
  • призерів конкурсів-захистів науково-дослідницьких робіт учнів - членів Малої академії наук, III етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з математики або фізики (на напрями підготовки "Екологія", "Хімічна технологія та інженерія" факультету екології та хімічної технології - також з хімії; на напрями підготовки "Комп'ютерні науки", "Комп'ютерна інженерія" - також з інформатики) та призерів III етапу Всеукраїнських конкурсів фахової майстерності учнів випускних курсів професійно-технічних навчальних закладів;
  • випускників коледжів, технікумів, училищ, професійно-технічних навчальних закладів, гімназій, ліцеїв, середніх загальноосвітніх шкіл, профорієнтаційних шкіл, 8-місячних підготовчих курсів, що входять до навчального комплексу на базі технічного університету або мають з ним відповідні угоди, якщо в документі про освіту випускників - оцінки тільки достатнього та високого рівня ("7" - "12" балів для випускників навчальних закладів системи загальної середньої освіти).

    Кількість місць для цієї категорії осіб встановлюється для кожного напряму підготовки (спеціальності) рішенням Приймальної комісії в межах 40% від загального обсягу державного замовлення, доведеного ДонНТУ.

    Прийом документів для цієї категорії абітурієнтів при вступі на перший курс навчання за освітньо-професійними програмами підготовки бакалавра здійснюється до 1 липня 2006 р., за освітньо-професійними програмами підготовки молодшого спеціаліста - до 23 липня 2006 р.

    Особливі умови випробувань у формі співбесіди з математики (хімії) встановлюються для осіб, яким Законом України "Про статус i соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" надане таке право. Прийом документів для зазначеної категорії абітурієнтів здійснюється протягом усього терміну, визначеного Правилами прийому.

    18. Для випускників навчальних закладів, що входять до складу Донецького регіонального технічного комплексу, при вступі на перший курс навчання за освітньо-професійними програмами підготовки бакалавра Приймальною комісією проводяться попередні співбесіди згідно з п. 17 Правил прийому в терміни, які визначаються рішенням Приймальної комісії.

    19. Особи, які згідно з пп. 17, 18 мають право брати участь в співбесіді, особисто подають до Приймальної комісії ДонНТУ відповідну заяву, в якій вказують обраний факультет, напрям підготовки, освітньо-кваліфікаційний рівень, спеціальність, форму та джерела фінансування навчання. Вступники мають право брати участь в співбесіді один раз.

    20. Особи, які беруть участь у попередній співбесіді, за власним бажанням можуть брати участь у конкурсі щодо отримання рекомендації щодо зарахування з одержаними оцінками або відмовитися від оцінки попередньої співбесіди. У разі відмови такі особи мають право брати участь у співбесіді згідно з пп. 17, 19 Правил прийому. Згода вступника з оцінкою попередньої співбесіди або відмова від неї оформлюється відповідною особистою заявою.

    Особи, які отримали рекомендацію щодо зарахування до ДонНТУ за результатами багатоетапного тестування (обласного конкурсу), можуть брати участь в наступних етапах вступних випробувань (співбесіді, вступних випробуваннях у формі тестування) тільки в разі відмови від отриманої рекомендації.Така відмова оформлюється відповідною заявою вступника.

    21. Рекомендуються до зарахування без вступних випробувань:

    • учасники міжнародних олімпіад за умови, якщо вони вступають на напрями підготовки (спеціальності), для яких профільним є вступне випробування з предмета, з якого вони були учасниками вищезгаданих олімпіад (математика або хімія);
    • призери (особи, нагороджені дипломами І-ІІІ ступенів) IV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін за умови, якщо вони вступають на напрями підготовки (спеціальності), для яких профільним є вступне випробування з предмета, з якого вони були учасниками вищезгаданих олімпіад (з математики або хімії). Якщо кількість поданих заяв від призерів ІV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін на певний напрям підготовки (спеціальність) перевищує 50% від обсягу державного замовлення, доведеного вищому навчальному закладу на цей напрям підготовки (спеціальність), рекомендація щодо зарахування за рішенням Приймальної комісії може проводитись відповідно до пункту 17 цих Правил.

    22. Дія пунктів 17, 21 стосовно учасників, призерів та переможців Всеукраїнських олімпіад і конкурсів поширюється відповідно тільки на учасників, призерів та переможців олімпіад, що проводилися Міністерством освіти і науки України, які під час проведення олімпіад (конкурсів) навчались у поточному навчальному році в 11,12-х класах старшої школи та на випускних курсах професійно-технічних навчальних закладів - при вступі до вищих навчальних закладів на базі повної загальної середньої освіти або в 9-х класах - при вступі до вищих навчальних закладів на основі базової загальної середньої освіти.

    23. Вступні випробування з математики, хімії, української мови, інформатики проводяться на основі програм вступних випробувань із загальноосвітніх предметів і відповідають програмам загальноосвітніх навчальних закладів.

    Програми співбесід з математики, хімії, електротехніки затверджуються Головою Приймальної комісії ДонНТУ.

    Вступні випробування з електротехніки, а також фахові вступні випробування проводяться за програмами, затвердженими Головою Приймальної комісії ДонНТУ.

    24. Вступні випробування для вступників на перший курс навчання за освітньо-професійними програмами підготовки бакалавра денної форми навчання проводяться з 9 липня, зарахування на місця державного замовлення - не пізніше 1 серпня.

    Вступні випробування для вступників на перший курс навчання за освітньо-професійними програмами підготовки молодшого спеціаліста денної форми навчання проводяться з 23 липня, зарахування на місця державного замовлення - не пізніше 10 серпня.

    Фахові вступні випробування для вступників на навчання за освітньо-професійними програмами магістра або спеціаліста проводяться 20 липня, зарахування - не пізніше 5 серпня.

    Зарахування осіб, фінансування підготовки яких проводиться за рахунок коштів юридичних або фізичних осіб, здійснюється до 30 серпня. Зарахування до екстернату проводиться згідно з Положенням про організацію екстернату у вищих навчальних закладах України, затвердженим наказом Міністерства освіти України від 08.12.1995 № 340 і зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 03.01.1996 за № 1/1026.

    25. Рекомендація до зарахування на перший курс навчання за освітньо-професійними програмами підготовки бакалавра, молодшого спеціаліста здійснюється за конкурсом відповідно до кількості балів, набраних на кожному виді вступних випробувань.

    При рівній кількості балів переважне право на зарахування мають:

    • особи, яким Законом України "Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні" надане таке право;
    • особи, яким надане таке право відповідно до Указу Президента України від 21.02.2002 № 157 "Про додаткові заходи щодо посилення турботи про захисників Вітчизни, їх правового і соціального захисту, поліпшення військово-патріотичного виховання молоді";
    • особи, які мають стаж роботи за фахом не менше одного року (для вступників на навчання без відриву від виробництва);
    • особи, які нагороджені після закінчення середньої школи золотою (срібною) медаллю або закінчили навчальні заклади I-II рівнів акредитації або професійно-технічні навчальні заклади з дипломом з відзнакою;
    • випускники основної школи, які мають свідоцтво про базову загальну середню освіту з відзнакою (при вступі на навчання за освітньо-професійними програмами підготовки молодшого спеціаліста на основі базової загальної середньої освіти);
    • випускники профорієнтаційних шкіл, 8-місячних підготовчих курсів ДонНТУ, загальноосвітніх навчальних закладів, які входять до складу Донецького регіонального технічного комплексу на базі університету;
    • випускники старшої школи, нагороджені похвальною грамотою "За особливі досягнення у вивченні окремих предметів", якщо вони вступають на напрями підготовки (спеціальності), для яких профільними є вступні випробування з цих предметів (математика або хімія);
    • особи, які мають оцінки з алгебри, геометрії, української мови в документі про повну загальну середню освіту кращі за інших осіб, які беруть участь у конкурсі.

    Рекомендація до зарахування за результатами вступних випробувань у формі тестування здійснюється за конкурсом на перший вказаний в заяві вступника напрям підготовки (спеціальність). Якщо вступник у результаті конкурсного відбору не отримав рекомендацію до зарахування на перший вказаний в заяві напрям підготовки (спеціальність), Приймальна комісія має право допустити його до участі в конкурсі щодо отримання рекомендації до зарахування на вакантні місця на наступні за спаданням пріоритету напрями підготовки (спеціальності), які вказані в заяві .

    26. Рекомендуються до зарахування на перший курс навчання за освітньо-професійними програмами підготовки бакалавра, молодшого спеціаліста поза конкурсом при одержанні вступних оцінок не нижче середнього рівня (4 - 12 балів за 12-бальною шкалою оцінювання знань):

    • особи, яким Законом України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" надане таке право;
    • діти-сироти та діти, які залишилися без піклування батьків;
    • інваліди І та ІІ груп та діти-інваліди віком до 18 років, яким не протипоказане навчання за обраною спеціальністю;
    • особи, яким Законом України "Про статус i соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" надане таке право;
    • діти, чиї батьки загинули або стали інвалідами на вугледобувних підприємствах, при вступі на навчання за гірничими спеціальностями;
    • діти військовослужбовців Збройних Сил України, інших військових формувань, працівників правоохоронних органів, які загинули під час виконання службових обов'язків.

    Рекомендуються до зарахування поза конкурсом на навчання за освітньо-професійними програмами магістра, спеціаліста за наявності підсумкового балу не нижче 3:

    • особи, яким Законом України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" надане таке право;
    • інваліди I та II груп, яким не протипоказане навчання за обраною спеціальністю;
    • особи, яким Законом України "Про статус i соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" надане таке право.

    27. За рекомендацією органів охорони здоров'я та соціального захисту населення Приймальна комісія ДонНТУ розглядає питання про можливість зарахування понад державне замовлення за результатами співбесіди з правом навчання за місцем проживання інвалідів, які неспроможні відвідувати навчальний заклад, а також створює умови для проходження ними курсу навчання екстерном.

    28. До зарахування на перший курс навчання за освітньо-професійними програмами підготовки бакалавра на цільові місця за окремим конкурсом рекомендуються особи, які мають цільове направлення згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 29.06.99 № 1159 "Про підготовку фахівців для роботи в сільській місцевості" (із змінами).

    Місця для цільового прийому виділяються рішенням Приймальної комісії ДонНТУ в межах обсягу підготовки за рахунок державного бюджету, але не більше 25% з кожного напряму підготовки (спеціальності). Особи, які не рекомендовані до зарахування за цільовим прийомом, можуть брати участь у конкурсі на загальних засадах.

    29. Особи, які вступають на навчання за скороченим терміном підготовки фахівців освітньо-кваліфікаційного рівня бакалавра, рекомендуються до зарахування за умови можливості формування академічної групи в кількості не менше ніж 18 студентів. У разі неможливості формування академічної групи зазначеної кількості, абітурієнт за його бажанням може бути зарахований на іншу споріднену спеціальність за умови наявності вакантних місць.

    30. Особи, які не з'явились без поважних причин на вступне випробування в зазначений за розкладом час, знання яких на вступних випробуваннях було оцінено балами, нижче середнього рівня (1-3 бали за 12-бальною шкалою) або на фахових вступних випробуваннях оцінкою "незадовільно", а також ті, які забрали документи після початку вступних випробувань, до участі в наступних вступних випробуваннях і в конкурсі не допускаються.

    31. Апеляційна заява на результати вступних випробувань у формі тестування подається в день проведення усного випробування або не пізніше наступного робочого дня після дня оголошення оцінки з письмового випробування. Порядок розгляду апеляцій встановлюється Приймальною комісією та оголошується до початку вступних випробувань.

    Апеляції на результати вступних випробувань у формі співбесіди не приймаються.

    32. За наявності вакантних місць Приймальна комісія ДонНТУ має право допускати до участі в конкурсі щодо зарахування осіб, які пройшли вступні випробування з оцінками не нижче середнього рівня в іншому вищому навчальному закладі, за умови складання однакових вступних випробувань.

    33. Особи, які без поважних причин не приступили до занять протягом 10 днів від дня їх початку, відраховуються з університету.

    На звільнені при цьому місця може проводитися додаткове зарахування за конкурсом осіб, які успішно склали вступні випробування в ДонНТУ або в іншому вищому навчальному закладі відповідного рівня акредитації.

    34. Усі питання, пов'язані з прийомом абітурієнтів до ДонНТУ, його відокремлених структурних підрозділів і технікумів, вирішуються Приймальною комісією.

    Адреса університету: 83000, м. Донецьк, вул. Артема, 58.

    Телефон приймальної комісії: 91-08-89

    Горлівський автомобільно-дорожній інститут: 84600, м. Горлівка Донецької обл., вул. Кірова, 51;
    Красноармійський індустріальний інститут: 85300, м. Красноармійськ Донецької обл., пл. Шибанкова, 2.
    Адреси технікумів університету: 84509, м. Артемівськ Донецької обл., вул. Чайковського, 63;
    84600, м. Горлівка Донецької обл., пр-т Леніна, 5;
    86783, м. Зугрес Донецької обл., вул. Станційна, 1;
    86700, м. Харцизьк Донецької обл., вул. Нахімова, 32а.

    Відповідальний за випуск - відповідальний секретар приймальної комісії Селівра С.О.



    ПЕРЕЛІК НАПРЯМІВ ПІДГОТОВКИ (СПЕЦІАЛЬНОСТЕЙ)
    • СПЕЦІАЛЬНІСТІ ДЕННОЙ ФОРМИ НАВЧАННЯ БазовИй університет, факультети
    • СПЕЦІАЛЬНІСТІ ДЕННОЙ ФОРМИ НАВЧАННЯ Філії
    • СПЕЦІАЛЬНІСТІ ЗАОЧНОЙ ФОРМІ НАВЧАННЯ Базовій університет
    • СПЕЦІАЛЬНОСТІ ЗАОЧНОЙ ФОРМИ НАВЧАННЯ Філії
    • СПЕЦІАЛЬНОСТІ ОЧНО-ЗАОЧНОЙ ФОРМИ НАВЧАННЯ Базовий університет

     

    I. ДЕННА ФОРМА НАВЧАННЯ
    Базовий університет, факультети:

    ГЕОТЕХНОЛОГІЙ ТА УПРАВЛІННЯ ВИРОБНИЦТВОМ (ФГіУВ)

    Напрям підготовки - 0903 "Гірництво":
    1 7.090301 Розробка родовищ корисних копалин (РКК) /Е/ 90 oc.
    2 7.090301 Розробка родовищ корисних копалин. Спеціалізація - Геомеханічні процеси гірничого виробництва (РККг) 25 ос.
    3 7.090301 Розробка родовищ корисних копалин. Спеціалізація - Охорона праці в гірничому виробництві (ОПГ) 25 ос.

    Напрям підготовки - 0708 "Екологія":
    4 7.070801 Екологія та охорона навколишнього середовища. Спеціалізація - Екологія в гірництві (ЕГС) 22 ос.

    Напрям підготовки - 0502 "Менеджмент":
    5 7.050201 Менеджмент організацій (у базових галузях промисловості) (МОП) *)
    6 7.050201 Менеджмент організацій. Спеціалізація - Менеджмент організацій природоохоронної діяльності (МПД) *)
    7 7.050206 Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності підприємства (у базових галузях промисловості) (МЕД) *)

    ГІРНИЧО-ГЕОЛОГІЧНИЙ (ГГФ)

    Напрям підготовки - 0707 "Геологія":
    1 7.070701 Геологія. Спеціалізація - Геологічна зйомка, пошук та розвідка (ГР) /Е/ 15 ос.
    2 7.070701 Геологія. Спеціалізація - Економічна геологія (ГРЕ) /Е/ *)

    Напрям підготовки - 0708 "Екологія":
    3 7.070801 Екологія та охорона навколишнього середовища. Спеціалізація - Екологічна геологія (ЕГ) /Е/ 25 ос.

    Напрям підготовки - 0709 "Геодезія, картографія та землевпорядкування”:
    4 7.070901 Геодезія (ІГ) /Е/ 15 ос.
    5 7.070904 Землевпорядкування та кадастр (ЗК) 30 ос.
    6 7.070908 Геоінформаційні системи та технології (ГІС) /Е/ 20 ос.

    Напрям підготовки - 0903 "Гірництво":
    7 7.090303 Шахтне і підземне будівництво (Ш) /Е/ 25 ос.
    8 7.090306 Буріння. (БС) /Е/ 20 ос.
    9 7.090306 Буріння. Спеціалізація - Технологія та техніка розвідки родовищ корисних копалин (ТТР) /Е/ 20 ос.
    10 7.090307 Маркшейдерська справа (М) /Е/ 25 ос.

    ЕНЕРГОМЕХАНІКИ ТА АВТОМАТИЗАЦІЇ (ФЕМА)

    Напрям підготовки - 0902 "Інженерна механіка":
    1 7.090209 Гідравлічні і пневматичні машини (ГПМ) 20 ос.
    2 7.090214 Підйомнотранспортні, будівельні, дорожні і меліоративні машини і обладнання (ПТМ) 20 ос.
    3 7.090216 Гірниче обладнання (МАШ) /Е/ 25 ос.
    4 7.090216 Гірниче обладнання. Спеціалізація - Автоматизоване проектування гірничого обладнання (КПО) 10 ос.
    5 7.090216 Гірниче обладнання. Спеціалізація - Енергомеханічні комплекси гірничого та гірничо-збагачувального обладнання (ЕМК) /Е/ 35 ос.

    Напрям підготовки - 0925 "Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології":
    6 7.092501 Автоматизоване управління технологічними процесами (АУП) /Е/ 45 ос.
    7 7.092501 Автоматизоване управління технологічними процесами. Спеціалізація - Автоматизоване управління технологічними процесами та виробництвами чорної та кольорової металургії (АУП-М) 10 ос.

    Напрям підготовки - 0922 "Електромеханіка":
    8 7.092204 Електромеханічне обладнання енергоємних виробництв (ЕМО) /Е/ 20 ос.
    9 7.092204 Електромеханічне обладнання енергоємних виробництв (прискорена підготовка) (ЕМОпр) *)

    Напрям підготовки - 0903 "Гірництво":
    10 7.090302 Збагачення корисних копалин (ЗКК) /Е/ 30 ос.

    МЕХАНІЧНИЙ (МЕХФ)

    Напрям підготовки - 0902 "Інженерна механіка":
    1 7.090202 Технологія машинобудування (ТМ) /Е/ 50 ос.
    2 7.090203 Металорізальні верстати та системи (МВС) /Е/ 50 ос.
    3 7.090218 Металургійне обладнання (МЕХ) /Е/ 45 ос.

    ФІЗИКО-МЕТАЛУРГІЙНИЙ (ФМФ)

    Напрям підготовки - 0901 "Інженерне матеріалознавство":
    1 7.090101 Прикладне матеріалознавство (ПМ) 20 ос.
    2 7.090104 Металознавство (МТ) /Е/ 15 ос.

    Напрям підготовки - 0708 "Екологія":
    3 7.070801 Екологія та охорона навколишнього середовища. Спеціалізація - Екологія металургії (ЕКМ) 20 ос.

    Напрям підготовки - 0904 "Металургія":
    4 7.090401 Металургія чорних металів (МЧМ) /Е/ 60 oc.
    5 7.090402 Металургія кольорових металів (МКМ) 20 ос.
    6 7.090404 Обробка металів тиском (ОМТ) /Е/ 40 ос.
    7 7.090406 Промислова теплотехніка (ПТТ) 20 ос.
    8 7.090412 Термічна обробка металів (ТО) 15 ос.

    Напрям підготовки – 0905 "Енергетика":
    9 7.090510 Теплоенергетика. (ТП) /Е/ 25 ос.
    10 7.090521 Теплові електричні станції (ТЕС) 20 ос.
    11 7.000008 Енергетичний менеджмент (ЕНМ) 25 ос.

    ЕКОЛОГІЇ І ХІМІЧНОЇ ТЕХНОЛОГІЇ (ФЕХТ)

    Напрям підготовки – 0708 "Екологія":
    1 7.070801 Екологія та охорона навколишнього середовища. Спеціалізація – Управління екологічною безпекою. (ЕП) /Е/ 20 ос.
    2 7.070801 Екологія та охорона навколишнього середовища. Спеціалізація – Екологія хімічних виробництв (ОС) /Е/ 23 ос.

    Напрям підготовки – 0902 "Інженерна механіка":
    3 7.090220 Обладнання хімічних виробництв і підприємств будівельних матеріалів (МХП) /Е/ 45 ос.

    Напрям підготовки – 0916 "Хімічна технологія та інженерія":
    4 7.091604 Хімічна технологія палива і вуглецевих матеріалів (ХТ) /Е/ 30 ос.
    5 7.091605 Хімічна технологія високомолекулярних сполук (ТХВ) 30 ос.
    6 7.091606 Хімічна технологія тугоплавких неметалевих і силікатних матеріалів (ТТМ) /Е/ 25 ос.

    ЕЛЕКТРОТЕХНІЧНИЙ (ЕТФ)

    Напрям підготовки – 0906 "Електротехніка":
    1 7.090601 Електричні станції (ЕС) /Е/ 40 ос.
    2 7.090602 Електричні системи і мережі (ЕСіМ) /Е/ 20 ос.
    3 7.090603 Електротехнічні системи електроспоживання (ЕСЕ) /Е/ 75 ос.

    Напрям підготовки – 0922 "Електромеханіка":
    4 7.092203 Електромеханічні системи автоматизації та електропривод (ЕАПУ) /Е/ 75 ос.
    5 7.092203 Електромеханічні системи автоматизації та електропривод (прискорена підготовка) (ЕАПУпр) *)

    ОБЧИСЛЮВАЛЬНОЇ ТЕХНІКИ ТА ІНФОРМАТИКИ (ФОТІ))

    Напрям підготовки – 0501 "Економіка і підприємництво"
    1 7.050101 Економічна кібернетика (ЕКІ)) 25 ос.

    Напрям підготовки – 0804 "Комп’ютерні науки":
    2 7.080403 Програмне забезпечення автоматизованих систем (ПС) /Е/ 35 ос.
    3 7.080403 Програмне забезпечення автоматизованих систем. Спеціалізація – Програмне забезпечення Internet (ПІН) 15 ос.
    4 7.080407 Комп’ютерний еколого-економічний моніторинг (КЕМ) 20 ос.
    5 7.080407 Комп'ютерний еколого-економічний моніторинг. Спеціалізація - Програмування медіасистем і комп'ютерний дизайн 10 ос.

    Напрям підготовки – 0915 "Комп’ютерна інженерія":
    6 7.091501 Комп’ютерні системи та мережі (КС) /Е/ 40 ос.
    7 7.091501 Комп’ютерні системи та мережі. Спеціалізація – Захист інформації в комп’ютерних мережах (ЗІМ) 10 ос.
    8 7.091502 Системне програмування (СП) 40 ос.

    КОМП’ЮТЕРНИХ ІНФОРМАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ ТА АВТОМАТИКИ (ФКІТА)

    Напрям підготовки – 0804 "Комп’ютерні науки":
    1 7.080401 Інформаційні управляючі системи та технології (ІУС) /Е/ 50 ос.

    Напрям підготовки – 0908 "Електроніка":
    2 7.090803 Електронні системи (ЕлС) /Е/ 20 oc.

    Напрям підготовки – 0909 "Прилади":
    3 7.090902 Наукові, аналітичні та екологічні прилади і системи (НАП) 20 ос.

    Напрям підготовки – 0914 "Комп’ютерні системи, автоматика і управління":
    4 7.091401 Системи управління і автоматики (СУА) /Е/ 35 ос.

    Напрям підготовки – 0915 "Комп’ютерна інженерія":
    5 7.091503 Спеціалізовані комп’ютерні системи. Спеціалізація – Комп’ютерні системи медичної та технічної діагностики (КСД) 25 ос.

    Напрям підготовки – 0924 "Телекомунікації":
    6 7.092401 Телекомунікаційні системи та мережі (ТКС) 50 ос.

    РАДІОТЕХНІЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ (РТФ)

    Напрям підготовки – 0907 "Радіотехніка":
    1 6.090700 Радіоелектронні пристрої, системи та комплекси (РЕС) 20 ос.

    Напрям підготовки – 1601 "Інформаційна безпека":
    2 6.160100 Захист інформації з обмеженим доступом та автоматизація її обробки (ТЗІ) 20 ос.

    ФАКУЛЬТЕТ ЕКОНОМІКИ ТА МЕНЕДЖМЕНТУ (ФЕМ)

    Напрям підготовки – 0501 "Економіка і підприємництво":
    1 7.050101 Економічна теорія (ЕТ) 15 ос.
    2 7.050103 Міжнародна економіка. Спеціалізація – Європейські студії (ЕМ) 23 ос.
    3 7.050104 Фінанси (ЕФ) 18 ос.
    4 7.050106 Облік і аудит (ОА) /Е/ 20 ос.
    5 7.050107 Економіка підприємства (ЕПР) /Е/ 18 ос.
    6 7.050107 Економіка підприємства. Спеціалізація – Економіка гірничих підприємств (ЕГП) /Е/ 23 ос.
    7 7.050107 Економіка підприємства. Спеціалізація - Маркетинг підприємств (ЕПМ) /Е/ *)
    8 7.050107 Економіка підприємства. Спеціалізація - Інформаційне забезпечення та правове регулювання (ЕПІ) *)
    9 7.050109 Управління персоналом і економіка праці (УПЕП) 10 ос.

    Напрям підготовки – 0502 "Менеджмент":
    10 7.050201 Менеджмент організацій. Спеціалізація – Організаційно-економічне та правове забезпечення діяльності підприємств (МП) /Е/ 20 чел.
    11 7.050206 Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності підприємства (ЗЕД) 10
    12 7.050201 Менеджмент організацій. Спеціалізація – Менеджмент в спорті (СМ) *)


    Денна форма навчання Філії

    ГОРЛІВСКИЙ АВТОМОБІЛЬНО-ДОРОЖНІЙ ІНСТИТУТ

    ФАКУЛЬТЕТ АВТОМОБІЛЬНОГО ТРАНСПОРТУ (АТР)

    Напрям підготовки – 0501 "Економіка і підприємництво":
    1 7.050102 Економічна кібернетика (ЕКІ) 19 ос.

    Напрям підготовки – 0902 "Інженерна механіка":
    2 7.090258 Автомобілі та автомобільне господарство (АТР) /Е/ 75 ос.

    Напрям підготовки – 1004 “Транспортні технології”:
    3 7.100401 Організація та регулювання дорожнього руху (ОДР) 25 ос.
    4 7.100403 Організація перевезень та управління на транспорті (ОПУТ) 50 ос.

    ФАКУЛЬТЕТ АВТОМОБІЛЬНИХ ДОРІГ (АДД)

    Напрям підготовки – 0502 "Менеджмент":
    1 7.050201 Менеджмент організацій. Спеціалізація - Будівництво автомобільних доріг (МО) 48 ос.

    Напрям підготовки – 0708 "Екологія":
    2 7.070801 Екологія та охорона навколишнього середовища. Спеціалізація – Екологія будівництва (ЕОНС) 25 ос.

    Напрям підготовки – 0921 "Будівництво":
    3 7.092105 Автомобільні дороги та аеродроми (АД) /Е/ 50 ос.

     

    КРАСНОАРМІЙСЬКА ФІЛІЯ ДонНТУ

    Напрям підготовки – 0501 "Економіка і підприємництво":
    1 7.050107 Економіка підприємства (ЕПР) 10 ос.
    2 7.050107 Економіка підприємства Спеціалізація – Економіка гірничих підприємств (ЕГП) 9 ос.

    Напрям підготовки – 0502 "Менеджмент":
    3 7.050201 Менеджмент організацій (МП) 25 ос.

    Напрям підготовки – 0902 "Інженерна механіка":
    4 7.090216 Гірниче обладнання. Спеціалізація - Енергомеханічні комплекси гірничого і гірничо-збагачувального обладнання (ЕМК) 15 ос.

    Напрям підготовки – 0903 "Гірництво":
    5 7.090301 Розробка родовищ корисних копалин (РКК) 25 ос.
    6 7.090301 Розробка родовищ корисних копалин. Спеціалізація – Охорона праці в гірничому виробництві (ОПГ) 20 ос.

    Напрям підготовки – 0922 "Електромеханіка":
    7 7.092204 Електромеханічне обладнання енергоємних виробництв (ЕМО) 12 ос.

     

    ГОРЛІВСЬКИЙ ТЕХНІКУМ ДОННТУ

    Напрям підготовки - 0501 "Економіка і підприємництво" :
    1 5.050104 Фінанси (на базі базової загальної середньої освіти) 15 ос.
    2 5.050104 Фінанси (на базі повної базової загальної середньої освіти) 10 ос.
    3 5.050111 Бухгалтерський облік (на базі повної загальної середньої освіти) 15 ос.

    Напрям підготовки - 0902 "Інженерна механіка" :
    4 5.090240 Обслуговування та ремонт автомобілів і двигунів (на базі базової загальної середньої освіти) 25 ос.
    5 5.090240 Обслуговування та ремонт автомобілів і двигунів (на базі повної загальної середньої освіти) 25 ос.

    Напрям підготовки - 1004 "Транспортні технології" :
    6 5.100404 Організація перевезень і управління на автотранспорті (на базі базової загальної середньої освіти) 20 ос.
    7 5.100404 Організація перевезень і управління на автотранспорті (на базі базової загальної середньої освіти) 25 ос.

     

    АРТЕМІВСЬКИЙ ІНДУСТРІАЛЬНИЙ ТЕХНІКУМ ДОННТУ

    Напрям підготовки - 0501 "Економіка і підприємництво" :
    1 5.050104 Фінанси 1 ос.
    2 5.050107 Економіка підприємства 1 ос.
    3 5.050113 Комерційна діяльність 1 ос.

    Напрям підготовки - 0502 "Менеджмент" :
    4 5.050201 Організація виробництва 1 ос.

    Напрям підготовки - 0708 "Екологія" :
    5 5.070803 Прикладна екологія (за галузями) 1 ос.

    Напрям підготовки - 0902 "Інженерна механіка" :
    6 5.090242 Обслуговування та ремонт обладнання металургійних підприємств 48 ос.

    Напрям підготовки - 0906 "Електротехніка" :
    7 5.090609 Монтаж і експлуатація електроустаткування підприємств і цивільних споруд 48 ос.

    Напрям підготовки - 0916 "Хімічна технологія та інженерія" :
    8 5.091621 Виробництво тугоплавких неметалевих силікатних матеріалів і виробів 29 ос.

     

    ЗУЇВСЬКИЙ ТЕХНІКУМ ДОННТУ

    Напрям підготовки - 0201 "Культура" :
    1 5.020107 Діловодство (на базі повної загальної середньої освіти) *).

    Напрям підготовки - 0905 "Енергетика" :
    2 5.090512 Монтаж і експлуатація теплоенергетичного устаткування теплових електростанцій (на базі базової загальної середньої освіти) 25 ос.
    3 5.090512 Монтаж і експлуатація теплоенергетичного устаткування теплових електростанцій (на базі повної загальної середньої освіти) *)

    Напрям підготовки - 0906 "Електротехніка" :
    4 5.090606 Монтаж і експлуатація електроустаткування електростанцій і енергосистем (на базі базової загальної середньої освіти) 50 ос.
    5 5.090606 Монтаж і експлуатація електроустаткування електростанцій і енергосистем (на базі повної загальної середньої освіти) *)

     

    ХАРЦИЗЬКИЙ ТЕХНІКУМ ДОННТУ

    Напрям підготовки - 0201 "Культура" :
    1 5.020107 Діловодство (на базі повної загальної середньої освіти) 5 ос.
    2 5.020107 Діловодство (на базі базової загальної середньої освіти) 5 ос.

    Напрям підготовки -0902 "Інженерна механіка":
    3 5.090242 Обслуговування та ремонт обладнання металургійних підприємств (на базі базової загальної середньої освіти) 25 ос.

    Напрям підготовки - 0201 0904 "Металургія":
    4 5.090404 Обробка металів тиском (на базі базової загальної середньої освіти) 25 ос.
    5 5.090404 Обробка металів тиском (на базі повноїї загальної середньої освіти) 25 ос.

    Напрям підготовки - 0906 "Електротехніка" :
    6 5.090609 Монтаж і експлуатація електроустаткування підприємств і цивільних споруд (на базі базової загальної середньої освіти) 25 ос.
    7 5.090609 Монтаж і експлуатація електроустаткування підприємств і цивільних споруд (на базі повної загальної середньої освіти) 25 ос.

    Напрям підготовки - 0923 "Зварювання":
    8 5.092304 Зварювальне виробництво (на базі базової загальної середньої освіти) 25 ос.
    9 5.092304 Зварювальне виробництво (на базі повної загальної середньої освіти) 25 ос.


    ЗАОЧНА ФОРМА НАВЧАННЯ
    Базовий університет:

    ЗАОЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ (ЗФ)

    Напрям підготовки – 0501 "Економіка і підприємництво":
    1 7.050106 Облік і аудит (ОА) 10 ос.
    2 7.050107 Економіка підприємства (ЕПР) 8 ос.
    3 7.050107 Економіка підприємства. Спеціалізація – Економіка гірничих підприємств (ЕГП) 6 ос.
    4 7.050107 Економіка підприємства. Спеціалізація – Маркетинг підприємств (ЕПМ) *)
    5 7.050104 Фінанси (ЕФ) *)
    6 7.050109 Управління персоналом і економіка праці (УПЕП) *)

    Напрям підготовки – 0502 "Менеджмент":
    7 7.050201 Менеджмент організацій. Спеціалізація – Організаційно-економічне та правове забезпечення діяльності підприємств (МП) 8 ос.
    8 7.050201 Менеджмент організацій. Спеціалізація – Менеджмент організацій природоохоронної діяльності (МПД) *)
    9 7.050206 Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності підприємства (ЗЕД) *)

    Напрям підготовки – 0804 “Комп'ютерні науки”:
    10 7.080401 Інформаційні управляючі системи та технології (ІУС) 8 ос.
    11 7.080403 Програмне забезпечення автоматизованих систем (ПС) *)

    Напрям підготовки – 0924 "Телекомунікації":
    12 7.092401 Телекомунікаційні системи та мережі (ТКС) *)

    Напрям підготовки – 0902 "Інженерна механіка":
    13 7.090202 Технологія машинобудування (ТМ) 8 ос.
    14 7.090202 Технологія машинобудування (прискорена підготовка) (ТМпр) *)
    15 7.090216 Гірниче обладнання (МАШ) 8 ос.
    16 7.090216 Гірниче обладнання. Спеціалізація - Енергомеханічні комплекси гірничого та гірничо-збагачувального обладнання (ЕМК) 8 ос.
    17 7.090216 Гірниче обладнання. Спеціалізація – Енергомеханічні комплекси гірничого та гірничо-збагачувального обладнання (прискорена підготовка) (ЕМКпр) *)
    18 7.090218 Металургійне обладнання (прискорена підготовка) (МЕХпр) *)

    Напрям підготовки – 0903 "Гірництво":
    19 7.090301 Розробка родовищ корисних копалин (РКК). 12 ос.
    20 7.090301 Розробка родовищ корисних копалин (прискорена підготовка) (РККпр) *)
    21 7.090302 Збагачення корисних копалин (ЗКК) 8 ос.
    22 7.090306 Буріння (БС) *)
    23 7.090303 Шахтне і підземне будівництво (Ш) *)
    24 7.090307 Маркшейдерська справа (М) *)

    Напрям підготовки – 0905 "Енергетика":
    25 7.090510 Теплоенергетика (ТП) 7 ос.
    26 7.090510 Теплоенергетика(прискорена підготовка)(ТПпр) *)

    Напрям підготовки – 0906 "Електротехніка":
    27 7.090602 Електричні системи та мережі (ЕСіМ) 10 ос.
    28 7.090602 Електричні системи та мережі (прискорена підготовка) (ЕСіМпр) *)
    29 7.090603 Електротехнічні системи електроспоживання (ЕСЕ) 8 ос.

    Напрям підготовки – 0908 "Електроніка":
    30 7.090803 Електронні системи (ЕлС) 8 ос.

    Напрям підготовки – 0914 "Комп’ютерні системи, автоматика і управління":
    31 7.091401 Системи управління і автоматики (СУА) 10 ос.

    Напрям підготовки – 0915 "Комп'ютерна інженерія":
    32 7.091501 Комп'ютерні системи та мережі (КС) *)

    Напрям підготовки – 0708 "Екологія":
    33 7.070801 Екологія та охорона навколишнього середовища Спеціалізація – Екологія хімічних виробництв (ОС) 5 ос.

    Напрям підготовки – 0916 "Хімічна технологія та інженерія":
    34 7.091604 Хімічна технологія палива і вуглецевих матеріалів (ХТ) *)

    Напрям підготовки – 0925 "Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології":
    35 7.092501 Автоматизоване управління технологічними процесами (АУП) 10 ос.


    ЗАОЧНА ФОРМА НАВЧАННЯ
    Філії

    ГОРЛІВСЬКИЙ АВТОМОБІЛЬНО-ДОРОЖНІЙ ІНСТИТУТ

    Напрям підготовки – 0501 "Економіка і підприємництво"
    1 7.050102 Економічна кібернетика (ЕКІ) 10 ос.

    Напрям підготовки – 0502 "Менеджмент":
    2 7.050201 Менеджмент організацій. Спеціалізація - Будівництво автомобільних доріг” (МО) 10 ос.

    Напрям підготовки – 0902 "Інженерна механіка":
    3 7.090258 Автомобілі та автомобільне господарство (АТР) 15 ос.

    Напрям підготовки – 1004 "Транспортні технології":
    4 7.100400 Організація та регулювання дорожнього руху (ОДР) 5ос.
    5 7.100403 Організація перевезень та управління на транспорті (ОПУТ) 10ос.

     

    КРАСНОАРМІЙСЬКИЙ ІНДУСТРІАЛЬНИЙ ІНСТИТУТ

    Напрям підготовки – 0501 "Економіка і підприємництво":
    1 7.050107 Економіка підприємства (ЕПР) 18 ос.
    2 7.050107 Економіка підприємства Спеціалізація – Економіка гірничих підприємств (ЕГП) 10 ос.
    3 7.050106 Облік та аудит (ОА) 25 ос.

    Напрям підготовки – 0502 "Менеджмент":
    4 7.050201 Менеджмент організацій Спеціалізація – Організаційно-економічне та правове забезпечення діяльності підприємства (МП) 20 ос.

    Напрям підготовки – 0902 "Інженерна механіка":
    5 7.090216 Гірниче обладнання. Спеціалізація - Енергомеханічні комплекси гірничого і гірничо-збагачувального обладнання (ЕМК) 15 ос.
    6 7.090216 Енергомеханічні комплекси гірничого та гірничо-збагачувального обладнання (прискорена підготовка) (ЕМКпр) *)

    Напрям підготовки – 0903 "Гірництво":
    7 7.090301 Розробка родовищ корисних копалин (РКК) 15 ос.
    8 7.090301 Розробка родовищ корисних копалин (прискорена підготовка) (РККпр) *)
    9 7.090301 Розробка родовищ корисних копалин. Спеціалізація - Охорона праці в гірничому виробництві (ОПГ) 15 ос.

    Напрям підготовки – 0922 "Електромеханіка":
    10 7.092204 Електромеханічне обладнання енергоємних виробництв (ЕМО) 12 ос.

     

    ГОРЛІВСЬКИЙ ТЕХНІКУМ ДОННТУ

    Напрям підготовки – 0501 "Економіка і підприємництво"
    1 5.050104 Фінанси (на базі повної загальної середньої освіти 10 ос.
    2 5.050111 Бухгалтерський облік (на базі повної загальної середньої освіти) 10 ос.

    Напрям підготовки – 0902 "Інженерна механіка"
    3 5.090240 Обслуговування та ремонт автомобілів і двигунів (на базі повної загальної середньої освіти) 15 ос.

    Напрям підготовки – 1004 "Транспортні технології":
    4 5.100404 Організація перевезень і управління на автотранспорті (на базі повної загальної середньої освіти) 15ос.

     

    АРТЕМІВСЬКИЙ ІНДУСТРІАЛЬНИЙ ТЕХНІКУМ ДОННТУ

    Напрям підготовки – 0501 "Економіка і підприємництво":
    1 5.050104 Фінанси 1 ос.
    2 5.050107 Економіка підприємства 1 ос.
    3 5.050113 Комерційна діяльність 1 ос.

    Напрям підготовки – 0902 "Інженерна механіка":
    4 5.090242 Обслуговування та ремонт обладнання металургійних підприємств 15 ос.

    Напрям підготовки – 0906 "Електротехніка" :
    5 5.090609 Монтаж і експлуатація електроустаткування підприємств і цивільних споруд 15 ос.

    Напрям підготовки – 0916 "Хімічна технологія та інженерія" :
    6 5.091621 Виробництво тугоплавких неметалевих силікатних матеріалів і виробів 15 ос.

    ЗУЇВСЬКИЙ ТЕХНІКУМ ДОННТУ

    Напрям підготовки - 0201 "Культура" :
    1 5.020107 Діловодство (на базі повної загальної середньої освіти) *).

    Напрям підготовки - 0905 "Енергетика" :
    2 5.090512 Монтаж і експлуатація теплоенергетичного устаткування теплових електростанцій (на базі базової загальної середньої освіти) 25 ос.
    3 5.090512 Монтаж і експлуатація теплоенергетичного устаткування теплових електростанцій (на базі повної загальної середньої освіти) 15 осю

    Напрям підготовки - 0906 "Електротехніка" :
    4 5.090606 Монтаж і експлуатація електроустаткування електростанцій і енергосистем (на базі повної загальної середньої освіти) 15 ос.

     

    ХАРЦИЗЬКИЙ ТЕХНІКУМ ДОННТУ

    Напрям підготовки - 0201 "Культура" :
    1 5.020107 Діловодство (на базі повної загальної середньої освіти) 2 ос.

    Напрям підготовки - 0201 0904 "Металургія":
    2 5.090404 Обробка металів тиском (на базі повноїї загальної середньої освіти) 3 ос.

    Напрям підготовки - 0906 "Електротехніка" :
    3 5.090609 Монтаж і експлуатація електроустаткування підприємств і цивільних споруд (на базі повної загальної середньої освіти) 2 ос.

    Напрям підготовки - 0923 "Зварювання":
    4 5.092304 Зварювальне виробництво (на базі повної загальної середньої освіти) 3 ос.

    ЗАОЧНА ФОРМА НАВЧАННЯ (з наданням додаткових денних освітніх послуг)
    Базовий університет:

    ФАКУЛЬТЕТ ГЕОТЕХНОЛОГІЙ ТА УПРАВЛІННЯ ВИРОБНИЦТВОМ (ФГіУВ)

    Напрям підготовки – 0903 "Гірництво":
    1 7.090301 Розробка родовищ корисних копалин (прискорена підготовка) (РККоз) *)

    ГІРНИЧО-ГЕОЛОГІЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ (ГГФ)

    Напрям підготовки – 0903 "Гірництво":
    1 7.090303 Шахтне і підземне будівництво (Шоз) *)

    ФАКУЛЬТЕТ ЕНЕРГОМЕХАНІКИ ТА АВТОМАТИЗАЦІЇ (ФЕМА)

    Напрям підготовки – 0902 "Інженерна механіка":
    1 7.090216 Гірниче обладнання. Енергомеханічні комплекси гірничого та гірничо-збагачувального обладнання (прискорена підготовка) (ЕМКоз) *)

    Напрям підготовки – 0925"Автоматизація та комп'ютерно-інтегровані технології":
    2 7.092501 Автоматизоване управління технологічними процесами (прискорена підготовка) (АУПоз) *)

    Напрям підготовки – 0922 "Електромеханіка":
    3 7.092204 Електромеханічне обладнання енергоємних виробництв (прискорена підготовка) (ЕМОоз) *)

    Напрям підготовки – 0903 "Гірництво" :
    4 7.090302 Збагачення корисних копалин (прискорена підготовка) (ЗККоз) *)

    ФАКУЛЬТЕТ ЕКОЛОГІЇ І ХІМІЧНОЇ ТЕХНОЛОГІЇ (ФЕХТ)

    Напрям підготовки – 0902 "Інженерна механіка":
    1 7.090220 Обладнання хімічних виробництв і підприємств будівельних матеріалів (прискорена підготовка) (МХПоз) *)

    ЕЛЕКТРОТЕХНІЧНИЙ (ЕТФ)

    Напрям підготовки – 0906 "Електротехніка":
    1 7.090603 Електротехнічні системи електроспоживання (прискорена підготовка) (ЕСЕоз) *)
    2 7.090601 Електричні станції (ЕС) (прискорена підготовка) (ЕСоз) *)

    Напрям підготовки – 0922 "Електромеханіка":
    3 7.092203 Електромеханічні системи автоматизації та електропривод (прискорена підготовка) (ЕАПУоз) *)

     

    *) Прийом на спеціальність здійснюється тільки на умовах повної оплати навчання.

    **) Прийом на спеціальність здійснюється тільки після закінчення бакалаврату

    Примітка: МОЖЛИВА ЗМІНА ПЛАНУ ПРИЙОМУ






  • © Информационный центр Донецкого национального технического университета  
    E-mail: ic@dgtu.donetsk.ua